VIDEO Fleur Agema (PVV) pakt Mona Keijzer (CDA) aan: “Liever opgewonden dan koud, kil, en berekenend”

Mona Keijzer riep tijdens de verkiezingen continu dat ze ervoor zou zorgen dat het eigen risico verlaagd zou worden… maar nu er geformeerd wordt heeft ze die eis meteen laten vallen. Want ach, verkiezingsbeloftes zijn er om verbroken te worden. Toch?

Zo: laat het maar aan Fleur Agema over om, in een commissie over zorg, haar collega-Kamerleden even flink de oren te wassen, zeker Kamerleden die eerder riepen dat ze het eigen risico zouden verlagen, maar die deze eis na de verkiezingen keihard hebben laten vallen. Ik heb het dan dus over zorgwoordvoerder van het CDA, Mona Keijzer.

Agema bekritiseerde Keijzer gisteren omdat de CDA’er tijdens de campagne beloofde dat het CDA het eigen risico zou verlagen. Nu de formatie bijna afgerond is weten we: die belofte gaat het CDA niet nakomen. Dat is al erg genoeg, vindt Agema, maar Keijzer lijkt daar opeens totaal geen moeite mee te hebben. Ja, die belofte heeft het CDA in de prullenbak gegooid.

Dus?

Dat is Keijzers houding. En met haar die van het hele CDA.

Nadat Agema Keijzer bekritiseerde sloeg de CDA’er terug. Volgens haar is Agema altijd “ongelooflijk opgewonden op dit soort momenten.” Met andere woorden: ze negeert Agema gewoon, want die is ‘emotioneel.’

Nou, Agema had daar het perfecte antwoord op:

“Mevrouw Keijzer kan mij willen framen als opgewonden. Zij is koud, en kil, en berekenend. En volgens mij is dat vele malen erger.”

Zo. Die kan Keijzer in haar zak steken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Paaldanseres

  Mona Keijzer… wat een drol van een wijf. Ga toch eens koken ofzo…
  … meer, meer, meer Fleur Agema…

  1. hans-e-pans

   Mevrouw Keijzer klopt(e) zich altijd vol op de borst omdat ze een goed Christen is, goede Christenen leven volgens de 10 geboden. Een van die geboden is, “Heb je naaste lief als jezelf”. Daarom geloof ik niet dat een gelovige kamerleden zijn.

 2. K.Dopper

  Tja, en Keijzer wordt straks staatssecretaris of minister en Fleur blijft het keffertje op de schoot van Geert.

  1. corfo

   @ Dopper.
   bla bla bla !!!

  2. corfo

   @ Dopper.
   Ik doe het maar vast vóór jou :
   Troll alert !!

   1. Ni28

    De richting is ook gelijk goed.

  3. J.C.

   @K.Dopper

   “Tja, en Keijzer wordt straks staatssecretaris of minister”

   Maar of we daar, gelet op de koers van het CDA in de afgelopen decennia, blij mee moeten zijn, valt zwaar te betwijfelen.

   Het weer woord is Fleur Agema (PVV) is zeer juist. Mijn weerwoord aan het CDA (Mona Keizer) daarnaast is: uit het zo makkelijk breken van een verkiezingsbelofte blijkt onverschilligheid jegens het Nederlandse volk en lauwheid is Jezus Christus een gruwel…………….

   Dus Mona Keizer van het CDA probeert deze leugen van het CDA als volgt te rechtvaardigen:

   – het CDA moet water bij de wijn doen, want coalitie (maar naar mijn mening leent niet iedere belofte zich voor een dergelijke flauwekul argument);
   – er staan ook andere dingen op het CDA verkiezingsprogramma dan het “eigen risico” (die stonden er ook toen je de belofte over het verlagen van het eigen risico deed);
   – jij-bakken richting critici (framen is een veel gebruikt politiek trucje, onze scherpe Fleur Agema van de PVV doorziet dit direct).

   Als ik zie met welk gemak het CDA met verkiezingsbeloften breekt bij de formatie, dan wordt het steeds duidelijker dat de heer Wilders van de PVV zeer terecht gebroken heeft met het CDA in 2012 bij de besprekingen in het Catshuis. De heer Wilders gaf toen als argument, dat het CDA haar beloften, zoals als gedaan in het gedoogakkoord, niet nakwam. De heer Wilders werd daarin gesteund door de CDA’er Hans Hillen. En juist door de (arrogante) wijze, waarop Mona Keizer van het CDA op de kritiek reageert bevestigd zij ook het gelijk van de PVV om met het CDA te breken in 2012.

   1. J.C.

    Oeps een paar hinderlijk typefoutjes:

    Het weer woord is Fleur Agema (PVV) is zeer juist: moet zijn: Het weerwoord van Fleur Agema (PVV) is zeer juist……

    en

    En juist door de (arrogante) wijze, waarop Mona Keizer van het CDA op de kritiek reageert bevestigd zij ook het gelijk van de PVV om met het CDA te breken in 2012: moet zijn: En juist door de (arrogante) wijze, waarop Mona Keizer van het CDA op de kritiek reageert, bevestigt zij ook het gelijk van de PVV om met het CDA te breken in 2012.

  4. glazenbol

   Waarmee wederom bevestigd dat Baudet het grootse gelijk van de wereld heeft alleen jammer dat jij dat gezien je ernstige geestelijke beperkingen niet begrijpt.

  5. Roughwood

   Zijn we mooi klaar mee. Zo’n stuitende zelfingenomen gristelijke deugpolitica. Als dit de voorbode is van Rutte III dan worden we de komende 4 jaar weer collectief genaaid. Met na afloop een nog grotere kolerezooi bij justitie, volkshuisvesting, politie, belastingdienst, defensie, in de zorg, in het onderwijs etc. etc.

 3. buitenbeentje

  Het CDA was, terecht al weer heel erg ver weggezakt en had in 2012 nog maar 13 zetels, terwijl 2010 ook al behoorlijk verlies geleden was. Daarin zit verdisconteerd het verraad van Balkenende en het verraad aan de boeren, de vaste achterban van CDA.

  De kiezer is dom en heeft weer gekozen om meteen weer met de neus op de feiten gedrukt te worden, ze zijn ook niet in hun eerste leugen gestikt.

 4. DolleDries

  Ach het zijn zulke gehersenspoelde mensen die op CDA en CU stemmen.
  Maar goed Guus is er nog.

  https://www.rtlnieuws.nl/editienl/einde-der-tijden-op-23-september-we-verwachten-een-opname-van-alle-gelovigen

  1. Guus Geluk

   Mattheüs 24:36.

   1. DolleDries

    Het zeg me niets.

    1. Guus Geluk

     Mattheüs: “Doch van dien dag en die ure (de wederkomst van Christus, GG) weet niemand, ook niet de engelen der hemelen, dan Mijn Vader alleen.”

     Dat wil dus zeggen dat Christus’ wederkomst, aldus de Bijbel, niet kan worden berekend of voorspeld. Ik geloof dan ook niet in de 23 september.

     1. Rosasolis

      Beste Guus, fijn is het op deze site iets te lezen van ons Bijbel geleerden,
      laten wij doorgaan. Misschien zouden een paar lezers hiervan kunnen leren, en hun meningen kunnen doorgeven. Als oratorium solo-vocalist ken ik de Bijbel nog heel goed, hoewel ik het niet dagelijks lees. Ik weet 2 van de belangrijkste profeten van de Bijbel. Van de boek van Daniel,
      en van de laatste deel van de Bijbel: de Apocalyps van Johannes.
      Ik hoop dat er binnenkort meer aandacht zal komen aan die 2 delen, die nu zeer actueel zijn in onze tijd.

     2. Guus Geluk

      Rosasolis, de verzen 6, 7 en 9 van bovengenoemd hoofdstuk lijken me een treffende analyse van de huidige gang van zaken op het wereldtoneel.

 5. Ni28

  De koude, kille en berekende christelijke CDA. Die zit! Voel je het, christenen? Niet echt een christelijke partij in de zin van het woord.

 6. Ni28

  “Keijzer wordt straks staatsecretaris of minister en Agema niet”. Inderdaad Dopper, je moet eerst koud, kil en berekend worden en dan wordt je staatsecretaris of minister. Je moet zo min mogelijk met de mensen hebben dan bent je pas succesvol. Het zegt genoeg over jou ook.

 7. Nasrani

  Daar is geen woord Spaans bij lijkt mij. Keizer is koud, kil en berekenend! Net zoals de gasten van de CU. Tegenvallend hoe beloftes en principes hier over boord worden gegooid.

  1. Guus Geluk

   Je weet niet waar je over praat.

  2. K.Dopper

   Over vier jaar kunnen we afrekenen met het CDA, voorlopig opereren ze met steun van de kiezer.

 8. Guus Geluk

  Het Eigen Risico is ontaardt in een politiek spelletje, de oppositie kan meteen gaan schoppen tegen het nieuwe kabinet. Wat een afgang.

  1. Kodi

   Nee maar, heeft de oppositie het nu gedaan? Die oppositie moet van jou natuurlijk hun mond houden en mag de regering niet aanspreken op hun gebroken verkiezingsbeloften. Zie ik het zo goed?

   1. Guus Geluk

    Nee, maar dit was wel een inkoppertje.

  2. HW

   @Guus – Dit kost het CDA en de CU de kop. Ik lach me dood.
   Vooral nu blijkt dat alle ophef over het uit de hand lopen van de kosten gebaseerd zijn op miscalculaties en onkunde van financiën. (Zie premie en eigen risico verlaging van DSW)

   1. Guus Geluk

    Wensvol denken. Buiten de formerende partijen heeft niemand het regeerakkoord gezien.

 9. trampoline

  Zo werkt dat in Den Haag!
  Voor de verkiezingen van alles beloven om maar stemmen binnen te halen en na de verkiezingen die beloften bij het oud vuil zetten. En als beloning mag je dan staatssecretaris of minister worden.
  Dan heb ik veel liever een opgewonden standje die meent wat ze zegt dan een koud berekenende politica die opportunisme tot standaard heeft verheven.

  1. trampoline

   En natuurlijk vol blijven houden dat het partijkartel niet bestaat; ze zijn in hun eerste leugen niet gestikt maar misschien komt dat nog.

 10. corfo

  Hoorde vanmorgen tot mijn grote verbazing dat er in ieder geval één zorgverzekerings maatschappij in Nederland is die de premies per 1-1-2018 gaat verlagen. Werd tevens bij verteld : “Dit in tegenstelling tot wat de “politiek en deskundigen” hadden verwacht.”
  Als “politiek én/of deskundige” in dit “rijke” landje schaam je je toch zeker kapot als je er zó ver naast zit ?! Geheel “den Haag” roept : “De zorgkosten rijzen de pan uit !”
  Volgens de ziekenhuizen in Nederland zijn de zorgkosten juist gedaald !
  Op deze manier wordt de bevolking van dit “rijke” landje doorlopend besodemieterd door de z.g. “elite”.
  @ Dopper.
  Roept u maar……..”troll alert “!!

  1. trampoline

   Keer op keer wordt aangetoond dat het partijkartel bestaat, sterker nog er zijn overduidelijke konkels met allerlei instanties waaronder zorgverzekeraars; om de winst op peil te houden.
   Handel in gezondheid noem ik dat en daar moet een eind aan gemaakt worden.

 11. HaZ

  Popcorn : Fleur en Mona in een kooigevecht !

 12. Tguard

  Doppie, doppie, doppie zucht ……….

  1. K.Dopper

   Troll alert !!

   1. glazenbol

    Wim Hulten Alert!!! kots

 13. Pjotter

  Fleur van jpuw hou ik en van die mona toet baal ik.

 14. Rosasolis

  Het begint op een nieuwe sensatie soap te lijken. Ieder politicus kan hun wens doorgeven tijdens de kampanje weken van hun partij. De CDA moet nu samenwerken met 3 andere partijen die nieuwe coalitie zullen vormen voor ons regering. Ieder van deze partijen hebben hun wensen en plannen al besproken. Dus ALS dit nieuwe formatie zou gaan lukken dan is het een kwestie van geven en nemen…van elkaar. Mevr. Agema behoord dit te weten.
  Ik heb me gedurende het 11 jarig bestaan van de PVV, gevraagd hoe Geert Wilders zijn medewerkers kiest om zijn sociëteit te vertegenwoordigen. De PVV heeft geen gewone
  leden om hun kandidaten te mogen kiezen. De PVV is een prive, zeer gesloten sociëteit, die geen contact toelaat van gewone mensen. Alleen een paar vriendjes van
  Geert. Geert’s werkers beantwoorden geen brieven van gewone mensen, en zij hebben
  alleen een prive telefoon nummer. Je kan hen nooit berijken om je vragen te beantwoorden! Is dat nou zo warmhartig?! Tijdens de verkiezing tijd, had de PVV
  alleen hun jarenoude lijst van plannen op internet gezet.
  Maar de CDA had hun nieuwe plannen doorgegeven aan, behalve hun site op internet,
  ook in hun magazine. Als lid van de CDA, krijg ik ieder paar weken hun zeer informatieve magazine. Die de lijst van kandidaat leden publiceerde. Ik kon een paar
  vragen stellen aan enkele van deze vertegenwoordigers…waaronder Mona Keijzer.
  Gedurende mijn korte gesprek, vond ik Mevr. Keijzer vriendelijk, en intelligent. Hoewel
  zij weinig tijd had gedurende die verkiezingsweken, had ik zeker 20 minuten met Mona
  kunnen praten. Zij is beslist niet koud en kil. Zij heeft hard gewerkt, en doet het nog steeds. Fleur heeft de verkeerde persoon gepakt om een sensatie te veroorzaken.
  Als Fleur het echt goed zou willen doen, moet zij haar geheimzinnige “collega’s” oproepen om eindelijk bij elkaar te komen, en te eisen dat PVV Sociëteit eindelijk als een openbare politieke partij doorgaat. Anders zijn ze gedoemd! Welke vrijdenkende
  Nederlander gaat stemmen op een stiekem politieke sociëteit, die alleen denkt aan verkiezingszetels te krijgen? En verder niets doet dan alleen sensatie op TV te willen veroorzaken?

  1. Blue monday

   Het doet me goed dat u nog de oud-hollandsche spelwijze nog meester bent!

   Berijken met de lange ei, Kampanje, fonetisch correcte stijl 1677.

   Ik wil dat CDA-magazine ook!

   1. corfo

    @ Blue monday.
    Wat u doet, is ’t meest kinderachtige wat hier mogelijk is : het wijzen op eventuele schrijffoutjes ! Kon u het wel lezen, trouwens ?

   2. Rosasolis

    Wil je echt ons zeer informatieve CDA magazine krijgen? Velen van ons
    hebben vragen die ter discussie komen in deze informatieve blad. Die regelmatig van de CDA uitkomt. Wilt je ook ons CDA magazine krijgen, dan kan je contact opnemen met: CDA Redaktie
    Postbus 30453
    2500 GL Den Haag

 15. Anna

  Mona Keyzer is niet alleen koud, kil en berekenend. Men mag er vals en gemeen en hypocriet aan toevoegen. Ze heeft de grootste mond over de PVV en intussen neemt ze alle punten van Agema over. Nodigt ze alle fracties uit dan doet ze alsof ze Agema heeft vergeten. Valser dan vals kan niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.