Vlog Jan Roos: "Nergens worden er meer telefoons afgeluisterd dan bij ons. Niet in China, Iran of Venezuela"

Geen categoriesep 21 2017, 14:00
"Ze hebben geen bal met uw privacy."
In zijn nieuwste vlog voor LaViaJanRoos pakt Jan Roos de Nederlandse overheid keihard aan omdat die totaal lak heeft aan onze privacy. "De Nederlandse overheid heeft niet bijzonder veel op met het recht op privacy van haar burgers," zegt Jan terecht. "In geen land ter wereld worden er meer telefoons afgeluisterd dan bij ons. En nu kun je me heel veel vertellen, maar hoe komt het dat wij in ons zogenaamde vrije landje vaker door de overheid worden afgeluisterd dan de bevolking in, noem eens wat, China, Iran of Venezuela door hún machthebbers?"
"Nou, dat is simpel," beantwoordt Jan zijn eigen vraag. "Ze hebben hier geen bal met uw privacy. "
"Nu gewone telefonie steeds meer richting niveautje trekschuit en postkoets gaat heeft Den Haag zijn oog laten vallen op het Internet," gaat Jan verder. "Met de vernieuwde wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, ook wel de Sleepwet [genoemd], mogen de diensten AIVD en MIVD onbegrensd ons Internetverkeer aftappen. Van hele wijken kunnen hun online-communicatie worden afgeluisterd als ook maar één mogelijke verdachte daar woont. Oftewel, u zit lekker stiekem te fappen, maar omdat er negen straten verderop iemand verdacht is weet de overheid gelijk dat u van transseksuelen met één been houdt."
"Maar daar blijft het niet bij. Door deze wet mogen alle geautomatiseerde apparaten worden gehackt. Dus naast uw computer ook uw smartphone of smart TV. Niets blijft meer geheim terwijl u dus persoonlijk nergens van verdacht wordt. Dan wordt er ook nog eens een geheime DNA-databank aangelegd met uw gegevens, en als klap op de vuurpijl mogen die gegevens ook nog eens gedeeld worden met buitenlandse inlichtingendiensten," legt Jan uit.
Let wel, die data hoeft niet eerst geanalyseerd te worden. Het kan dus zijn dat u helemaal niets misdaan heeft, maar dat uw gegevens toch in handen komen van een buitenlandse inlichtingendienst. Gewoon, omdat het kan en omdat iedere overheid het stiekem geweldig mooi vindt om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over burgers -- die van zichzelf, en die van andere landen.
Is er dan alleen maar slecht nieuws? Zeker niet! Zoals Jan uitlegt kunnen we namelijk een referendum houden over de fascistische Sleepwet. "Voor 16 oktober moeten er 300.000 digitale handtekeningen binnen zijn. En ik steun dit referendum volledig. De overheid moet zich een keer gedeisd houden. Dit soort vergaande wetten hoor je eerst voor te leggen aan de bevolking. En dan maar weer met een raadgevend referendum."
Er zijn ongetwijfeld mensen die dat een nutteloze exercitie vinden omdat Den Haag tóch niet naar de bevolking luistert. Jan heeft het ideale antwoord op dat soort kritiek:

"Iedere keer dat ze in Den Haag niet naar ons luisteren zijn we weer een stapje verder met het ontmaskeren van dit ondemocratische bestuur. Dus ik zou zeggen: teken vandaag nog!"

Dat tekenen kun je hier doen.
Ik zeg: doen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten