Bizar: failliete Utrechtse salafistenmoskee krijgt opeens miljoenen van ‘anonieme investeerder’

Het krankzinnige verhaal rondom de Al-Fitrahmoskee te Utrecht Overvecht houdt maar niet op. Moesten de wanbetalers deze week nog van de rechter het pand verlaten om achterstallige huur, nu hebben ze opeens geld om de hele toko te kopen.

Je zou het niet kunnen verzinnen, wat er de laatste maanden zich zoal heeft afgespeeld rondom de Utrechtse Al-Fitrahmoskee. Om bij het begin te beginnen: de salafistische moskee loopt al eeuwen achter met de huur, wat natuurlijk in geen enkel geval – salafististen of niet – acceptabel zou moeten zijn. De eigenaar van het pand wil die lui dan ook al tijden op straat zetten, maar daar stak men steeds op vreemde wijze een stokje voor: in november van vorig jaar leverde een ‘benefietactie’ bijvoorbeeld opeens 120.000 eurootjes op: dat zijn nog eens gulle gevers!

Helaas beterde de moskeeleiding haar leven daarna niet: die eerdere schuld kon worden afbetaald, maar de huur van de maanden daarna heeft de verhuurder nooit gezien. De rechter oordeelde eind augustus dan ook eindelijk dat de haattoko dicht moest en ontruimd mocht worden. En dat is maar goed ook: de moskee hersenspoelt namelijk kinderen met de gevaarlijke salafistische – streng orthodox-islamitisch dus – ideologie.

Dat is echter nog niet eens alles wat niet helemaal klopt bij deze club. De financiering – die ze dus in ieder geval niet voor de huur lijken te gebruiken – komt namelijk van zéér louche organisaties uit onder andere Koeweit. Sterker nog: de moskee kreeg geld van de ‘Revival of Islamic Heritage Society’, een groep haatmoslims die ook regelmatig donaties aan al-Qaida overmaken. Echt een gezellige club met puur vredelievende doelen, dus.

Hoewel het erop leek dat Utrecht eindelijk verlost was van deze zeer omstreden moskee, is het verhaal donderdag opeens helemaal omgeslagen: het platzakke bestuur heeft namelijk uit het niets 1,83 miljoen euro op tafel gelegd om niet alleen de huurachterstand af te betalen, maar om ook nog eens het hele pand op te kopen, zodat ze in de toekomst geen huurproblemen meer kunnen krijgen. Bijzonder voor een moskee die haar broek al jarenlang niet kan ophouden!

De zak met geld zou komen van een “Nederlandse investeerder”, waarvan ze niet willen zeggen wie of wat het is. Kijkend naar hun verleden is het natuurlijk zéér waarschijnlijk dat ook deze keer de financiering van deze haatmoskee niet kosher zal zijn: ik ruik witwaspraktijken, of simpelweg de volgende buitenlandse salafistenkliek die via een Nederlandse organisatie het geld heeft doorgespeeld. De Nederlandse staat weet dan ook wat het moet doen: zo snel mogelijk een diepgravend onderzoek starten naar de financiering van deze boel en de koop tot die tijd in de ijskast zetten!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Punt50

  Hier gaat Justitie niks mee doen. Dit moet kunnen allemaal toch?

  1. Jan van Dunteren

   Ik vermag niet in te zien op grond van welke juridische titel Justitie hier zou kunnen ingrijpen, nog los van de vraag of dat zou moeten willen.

   1. Sibculo

    Donder op van Dunteren met je juridische titel, we willen die vieze moslims hier niet meer, het volk is het zat en wat mij betreft zetten ze Den Haag in de fik en sodemieteren ze alle moslims er uit.

    1. Neworder

     Ach solliciteer je naar de volgende- weggejorist en opgerot-

     1. Guus Geluk

      Soms ramt men wat op zonder na te denken, Neworder. We zullen ons ermee moeten verzoenen.

   2. DolleDries

    Daar hebben we Doppertje, die zich nu weer als jurist presenteert.

 2. Ni28

  En zo komt stukje bij stukje Nederland in handen van de Arabieren. En Nederland helpt nog een handje mee door niets tegen te doen.

 3. van Urk

  Moslims komen hier voor twee dingen: De islam hardnekkig verspreiden en onze staat te belazeren. Lees het artikel van Ali Lahrouchi uit 2014: “Zo belazeren de Marokkanen de Nederlandse staat”.

  1. Sibculo

   Zo is het, de moslims zijn bezig ons land over te nemen, nu is al meer dan de helft van de nederlanders moslim
   Straks moeten we allemaal verplicht naar de moscee.
   waarom laat onze regering dat gebeuren????

  2. Neworder

   Je hepT gedeeltelijk gelijk maar je bent vreselijk hypocriet.
   Dat ellendige geloof dat belijdt wordt daar op Urk en de rest van de biblebelt is een verschrikking voor de z.g ongelovige.
   Je lift hier prachtig mee met de haat jegen de moslims maar geef jullie fienen de macht en jullie doen niet onder voor de islam.
   GodT wat heb ik een hekel aan religies.

   1. DolleDries

    Nou ja die gelovige die denken dat we als mens het klimaat van deze aarde beheersbaar kunnen maken en waar een leugentje ook geen uitzondering is zijn ook geen pretje.
    Het kost mij een hoop poen.

   2. van Urk

    Neworder@ Alleen draag ik geen soepjurk, heeft mijn vrouw geen vuilniszak over haar heen, worden onze kinderen niet besneden, maken wij geen slachtoffers met aanslagen, eisen geen duizend euro vanwege een klassenfoto, eisen wij geen halal voedsel in kantines en supermarkten, bouwen we geen scholen of gebedshuizen met dubieus geld uit het buitenland, slachten wij geen vee zonder verdoving, eisen we geen eigen rechterlijke macht via sharia enz. enz. Christenen eisen daarentegen eigenlijk maar weinig. Dus wat is er nou verschrikkelijk aan ons? Ik vindt het juist gek dat ongelovigen (lees: socialisten) ons verschrikkelijk vinden maar geen moeite met moslims hebben. http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/05/historicus-in-interview-moslims-krijgen-meer-begrip-dan-orthodoxe-christenen/

    1. Floris

     Sarko is een typische linkse christenhater. Ik ben ongelovig maar de christenen van de biblebelt zitten mij niet in de weg. Die doen niemand kwaad en bezorgen niemand overlast. Ik zie ze liever dan die linkse christenen die de islam de hand boven het hoofd houden.

    2. DolleDries

     Ik heb niets met geloof en ik vind het allemaal prima als ze mijn maar geen regeltjes opdringen en niet lastig vallen. Maar het zijn vaak wel harde werkers.

     1. DolleDries

      Ik bedoel de christen dan.

     2. van Urk

      Andersom worden wij gelovigen ook weleens opgedrongen aan regeltjes of lastig gevallen. Maar verder zijn ongelovigen best wel geweldige mensen om mee samen te leven. 😉

     3. Floris

      Ik ben opgegroeid in een dorp in de bible-belt in een van de weinige niet-gelovige gezinnen (hoewel m’n moeder wel christelijk was geweest). Nooit zijn wij door gelovigen lastig gevallen.

     4. Kiliaan Noppen

      Floris woont al 30 jaar niet meer in Nederland en weet precies hoe er aan toe gaat in Nederland. Hij heeft goede herinneringen aan de Bible Belt.

      🙂

   3. Nasrani

    Volgens mij ben je Christelijk opgevoed……..en van het geloof afgevallen……..dan krijg je vaak dit ‘soort’ atheïsten…..die anderen nauwelijks een andere mening gunnen……en dus eigenlijk niet onder doen voor islamieten……een soort Lenin achtige figuren……..die waarschijnlijk zelf het geweld ook niet zullen schuwen…….

 4. DolleDries

  In Oostenrijk is buitenlandse financiering van moskeeën verboden.

  1. Sibculo

   Geert heeft gelijk, we moeten alle mosceeen in nederland afbreken of in de brand steken.

   1. Jan van Dunteren

    Dit doet me ongemakkelijk denken aan een tekst van Maarten Luther: ” Mijn advies, zoals ik eerder gezegd heb, is: Ten eerste, dat hun synagogen moeten worden afgebrand, en dat iedereen die daartoe in staat is, zwavel en pek gooit; het zou goed zijn als iemand er ook hellevuur in kon gooien.Ten tweede, dat al hun boeken, hun gebedenboeken, hun Talmoed geschriften, en ook de hele bijbel van ze afgenomen wordt, ze geen blad over te laten, en dat deze bewaard worden voor degenen die mogelijk bekeerd worden.Ten derde, dat hun onder straffe van dood verboden wordt God te prijzen, dank te geven, en openlijk te preken onder ons en in ons land.Ten vierde, dat hen verboden wordt de naam van God uit te spreken binnen ons gehoor”

    1. van Urk

     Inderdaad. Maarten Luther was een felle antisemiet. Waarom ik als christen dat niet ontken? Omdat het de waarheid is! Wanneer erkennen mensen zoals u de duistere kant van de islam?

     1. Rosasolis

      Luther was inderdaad te fel tegen Katholieken en Joden, omdat hij moest
      zijn Reformatisch idealen beschermen. Hij was niet een aardig man.
      Gelukkig waren er grote muziek componisten die waardeerden zowel de Oude als de Nieuwe Testamenten verhalen van de Bijbel, in de vele geestelijke werken die zij hadden geschreven, en nog steeds doen. Velen waren
      Protestanten, zoals H. Purcell en G.F. Handel, en er waren vele Katholieken die de psalmen en de verhalen van de Oude Testament waardeerden, zoals A. Vivaldi J. Haydn, en F. Schubert. De familie
      van F. Mendelssohn waren van Joodse afkomst, en bekeerde tot het
      Protestantse geloof. Felix Mendelssohn schrijf vele composities gebaseerd op de psalmen en hij is degenen die verantwoordelijk is voor
      het herstel van J.S. Bach’s Mattheus Passion. De ouwe Luther was nodig
      voor hervormingen in ons Westerse geloof…maar hij zorgde voor veel
      haat, die helaas nog steeds nog steeds doorgaat. In ons Bijbel staat
      dat Jeshua (Jesus) een Joodse Rabbi was, die hervormingen wilde in het
      gewone samenleving. Alle volgelingen waren welkom. En zo hoort het
      nog steeds. Zo als het nu gaan met de dreiging van de Islam, moeten
      ons Westerse gelovigen, (Joden, Katholieken, en Protestanten) bij elkaar komen om elkaar te steunen. Want anders gaat ons eeuwen oude
      Leer, die de basis vormt voor onze Westerse regering binnenkort verdwenen.

 5. Ritter

  Noord/West Europa word volgebouwd met moskeeën. Ieder jaar neemt het aantal moskeeën sterk toe. Dat draagt bij tot de islamisering van Europa.

  Alleen in Oost Europa (Polen, Hongarije, enzovoorts) is dat niet het geval. Door het sluiten van de grenzen voor illegale massa immigratie uit de islamitische landen wonen daar weinig moslims en zijn er dus ook weinig moskeeën.

 6. henk vintage

  Waarom is deze tent al niet lang gesloten wegens opruiing van moslims tegen de ongelovigen. Staatsgevaarlijke activiteiten.

 7. Obiwokekenobie

  Ik heb er alle vertrouwen in dat de antifa op korte termijn akties zal plannen tegen deze fascistische moslims.

 8. DolleDries

  Dat we niet vergeten

  De moskeeën zijn onze kazernes, de koepels zijn onze helmen, de minaretten onze bajonetten en de gelovigen onze soldaten… Er bestaat geen gematigde of niet-gematigde islam. Islam is islam en dat is het

 9. DolleDries

  De VanderLaanGruppe Hofstadgroep sluit hem juichend in de armen om hem ter plekke te deradicaliseren met zakken vol Eberhardpegels en soepsidiedoekoe.
  De eerste generatie terugkeerders bestond voornamelijk uit mislukkulims, ze waren naar het kalifaat gegaan om ouwe vrouwtjes te helpen oversteken en verbandjes te plakken op bloedende mujahedeen, maar bleken al snel heimweejihadi’s en sprongen fluks weer op de trein terug.
  De AIVD gelooft er maar weinig van dat ze daar niet hebben deelgenomen aan de gewapende strijd, maar conclugeitenwollensokt toch: “De eerste generatie terugkeerders vormt op dit moment geen bedreiging meer.”
  “De ruim 200 Nederlanders die nu nog in Syrië en Irak zijn, zijn dat bij een eventuele terugkeer wel. Die komen terug met het doel aanslagen te plegen.”
  Ook Saïd was in Syrië. ‘Ik geloof dat ik iets goeds heb volbracht,’ stelt de twintiger, die zijn gesneuvelde kameraden als helden bestempelt. ‘Ik ben op het slagveld geweest. Ik heb er gevochten, geschoten. Ik heb genoeg gezien; gewonde mensen, dode mensen.’
  Saïd herinnert zich hoe het was om terug te komen. ‘Ik was blij weer thuis te zijn en al mijn geliefden weer te zien. Mijn familie en vrienden, ik werd door hen als een held ontvangen. Iedereen was benieuwd naar mijn verhalen. Mijn neefjes hingen aan mijn lippen. Ze zeiden dat ze net zo willen worden als ik. Ach, Nederlandse jongetjes spelen soldaatje in het bos. Mijn neefjes spelen jihadistje.’ Nieuwe Revu >>

 10. DolleDries

  Het bericht is alarmerend en komt van een MEP (Member of the European Union) die belast is met een inspectie in Tunesië. “Van de 1600 gevangen die dankzij een dubbele gratieverlening zijn vrijgekomen, zijn al minstens 800 in Italië beland.”
  Deze openbaring werd onthuld door Angelo Ciocca (vertegenwoordiger van de Lega partij) in Sfax, Tunesië, waar hij de afgelopen dagen aanwezig is om bewijs te verzamelen over de nieuwe migratieroute, die is ontstaan na de sluiting van de Libische havens.
  Ciocca vertelt hoe hij ontdekte dat “jonge mannen, nauwelijks uit de lokale gevangenissen, informatie krijgen wat hun ‘veilige’ passages aanbiedt, via zee naar Italië, voor een prijs van drie duizend dinars, ongeveer duizend euro. Ze organiseren het geld en vertrekken,” en herinnerde eraan dat mensen met Tunesisch burgerschap “verantwoordelijk waren voor de laatste aanvallen in Europa.”
  De dubbele gratieverlening, wat in het artikel vermeld wordt, heeft betrekking op een gratie wat in juli is uitgegeven ter viering van het einde van de ramadan en om het 60-jarige bestaan van de Tunesische republiek te vieren. Als cadeau zenden ze hun criminelen naar Europa.
  In een interview met Al Jazeera, zei Franco Frattini, minister van Buitenlandse Zaken van Italië, dat zijn land “de last van mensen draagt die internationale en Europese wetten schenden.”
  Bron:
  https://diversitymachtfrei.wordpress.com/2017/10/01/tunisia-is-emptying-its-prisons-into-europe/

 11. corfo

  Als ik plots heel veel geld op m’n rekening gestort zou krijgen en ik zou het niet opgeven a.d. belastingdienst, dan wordt mij luid en duidelijk gevraagd om aan te geven waar dat geld vandaan komt. Als ik, zónder de belastingdienst in te lichten over m’n verworven fortuin, mijn huis zou laten uitbouwen, schilderen, garage laten plaatsen enz. dan komt de belastingdienst informeren waar ik dat geld vandaan heb en NIET heb opgegeven. Als ik met € 100.000 in m’n koffertje bij de douane op Schiphol kom wordt het bedrag in beslag genomen TOTDAT ik heb aangetoond dat ik er op een eerbare manier ben aangekomen.
  Dat stupide geleuter over : “juridisch titel” is gezwam, Is helemaal geen zaak voor Justitie maar voor de Belastingdienst en bij die dienst geldt de omgekeerde bewijslast : Ú moet aantonen hoe u aan ’t geld komt. Bij een zaak van Justitie dient Justitie te bewijzen dat u het geld onrechtmatig hebt verkregen. Zo zit dat en daar moet u ’t mee doen. Óók de leugenaar van Dunteren. Jij moet de wetboeken eens goed nalezen van Dunteren, ik beveel aan : de Wetboeken van “Stapel & de Koning”, uitgegeven te Zutphen.

  1. HaZ

   Justitie en FIOD onderzoeken een opmerkelijke transactie door de salafistische moskeeorganisatie alFitrah.
   https://www.telegraaf.nl/nieuws/516983/fiod-kijkt-naar-plotwending-omstreden-salafistenmoskee

 12. DolleDries

  Oostenrijkse linkse president roept alle vrouwen op om islamitische kopvodden te dragen in solidariteit met moslims om de ‘woekerende islamofobie’ te bestrijden
  Posted on oktober 5, 2017 door rommel in Artikelen // 1 Comment

  En nu begrijp je waarom ze voor de rechtse rechtse partijen in Oostenrijk een grote overwinning voorspellen op 15 oktober tijdens de parlementaire verkiezingen. Zijn verklaring wordt des te  absurder als je in overweging neemt dat de ban op geheel gezichtsbedekkende kleding op 1 oktober in werking trad en de politie het verbod afdwingt.
  Oostenrijkse politieagent dwingt moslimvrouw haar gezicht te onthullen nu de “boerkaban” in het land in werking is getreden
  Alexander Van der Bellen, de linkse voormalige leider van de Groenenpartij, die in januari met een zeer kleine marge de rechtse kandidaat versloeg, heeft ALLE vrouwen opgeroepen een kopvod te dragen in solidariteit met moslims om de “woekerende islamofobie” te bestrijden.
  Na het in werking treden van de Oostenrijkse boerka- c.q. hijabban werd afgelopen zondag, 1 oktober, een moslimvrouw gedwongen haar gezichtsvod af te doen, in een nieuwe poging om de islamisering van het land tegen te gaan.
  Van der Bellen reageerde op een vraag van een schoolmeisje die beweerde dat een verbod op islamitische sluiers hun uiterlijk zou veranderen.
  “En het is niet alleen moslimvrouwen, alle vrouwen kunnen een hoofddoek dragen, en als deze afschuwelijke en ongebreidelde islamafobie doorwoekerd, komt er een dag waarop we alle vrouwen moeten vragen om een ​​hoofddoek te dragen – uit solidariteit met degenen die deze om religieuze redenen dragen.”

  Oostenrijkse moslims worden geschat op bijna 6 procent van de 8 miljoen inwoners van het Europese land. In Wenen is de islam de islam de op een na grootste religieuze groepering, na het Rooms-katholicisme.
  De steun voor een verbod op kleding die het gezicht op openbare plaatsen verbergt is in Europa aan het groeien, Frankrijk was het eerste land is om zo’n wet in 2011 te implementeren, gevolgd door landen waaronder België en Bulgarije, met gedeeltelijke verbod in Oostenrijk, Italië en Zwitserland.

 13. Ruth

  @van Urk

  ben het helemaal met u eens.
  alles wat de Moslims doen word Door links oogluikend toegestaan.
  En maar af blijven geven op de Christenen en Joden.
  Vaak betreft het hier atheïsten die tegen alles wat maar met God te maken heeft zijn.
  Maar ze heulen wel mee met die barbaarse ideologie. En daar moeten wij begrip voor tonen.
  aan mijn hoela.

 14. Domtoren52

  De moskee-leiding heeft met 1,9 miljoen het pand kunnen kopen, door geleend geld van een projectontwikkelaar uit Oostvoorne, vervolgens is de moskee weer doorverkocht aan Hawking Europe BV, die er appartementen wilt gaan neerzetten. Als de projectontwikkelaar de benodigde vergunningen krijgt, dan kan vervolgens de moskee-leiding totaal 6 ton aan die deal verdienen. (Stond vanochtend in de krant)

 15. Rosasolis

  Ik dacht dat er een nieuwe wet bestaat, van vorige jaar: Nederlandse moskeeen mogen
  geen gelden meer ontvangen van Midden-Oosten landen. Maar de geld voor het “redden” van de Utrechtse moskee, komt waarschijnlijk van islamietische organisaties en particulieren in Nederland. En ook door andere wegen via het Midden-Oosten. Iemand kan altijd geld steuren naar een familielid in Nederland. Volgens mij
  staat het niet in het nieuwe wet, dat je mag niet geld krijgen van een familielid uit een
  Midden-Oosten land. Zij zullen altijd manieren vinden om ieder nieuwe wet te omzeilen.
  Misschien moet er bij ieder moskee een OFFICIEEL accountant geplaatst worden om hun
  inkomen en uitgaven regelmatig te controleren. En rapporten doorgeven aan de
  gemeente bestuur.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.