Bordesscène gepland op 26 oktober: Rutte trekt maar 3 dagen uit voor gesprekken met nieuwe bewindspersonen

Geen wonder dat er tijdens Rutte II bakken vol ministers en staatssecretarissen moesten opstappen.

Als je een belangrijke functie in de aanbieding hebt is het superbelangrijk dat je de tijd neemt om een goed persoon voor die functie te vinden. Dat betekent dat je soms wel weken of zelfs maanden op zoek kunt zijn naar die persoon (man/vrouw/genderneutraal).

Blijkbaar is het wat Rutte betreft veel gemakkelijker om een minister of staatssecretaris te vinden dan een manager. Hij neemt namelijk maar drie dagen de tijd om gesprekken te voeren met kandidaat-bewindslieden voor zijn aanstaande nachtmerriekabinet.

Natuurlijk worden de lijsten met bewindspersonen opgesteld door de verschillende fractieleiders. Dat klopt. Rutte vertrouwt er dus op dat zij hun werk goed doen. Maar als hij echt maar 3 dagen uittrekt voor gesprekken betekent dit dat hij zichzelf honderd procent afhankelijk maakt van het oordeel van zijn collega’s. Zij schuiven kandidaten naar voren, Rutte drinkt een kopje koffie met ze, en dat is het dan. Meneer of mevrouw partijprominent mag zich minister noemen.

Omdat Rutte zo snel te werk gaat heeft hij de bordesscène ingepland voor 26 oktober. De reden dat dit niet eerder klaar is, is dat de AIVD de achtergronden van de wannabe ministers en staatssecretarissen moet controleren. Dat duurt wél even. Rutte wil dus weten of het in dat opzicht goed zit met de kandidaten, en voor de rest zal het hem een zorg wezen of ze al dan niet competent zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Punt50

  Het zal vast wel in de achterkamertjes afgekaart zijn.

 2. Stanly2000

  Kwaliteit is onbelangrijk, zijn zo te vervangen.(zie Rutte 2)

 3. Ni28

  Drie dagen is zat voor een halfjaartje regeren. Een hint van Rutte?

 4. sjun

  De eieren konden wel eens vlot op zijn deze dagen.

 5. penis aqua di rosa

  Jammer dat mijn inkomen werd door deze gelukzalige regering als AOW-er werd afgeroomd, anders zou ik maken dat ik juist op dit dag niet in Nederland zou zijn. Ik heb mijn land nog nooit zo geschoffeerd zien worden.

  1. penis aqua di rosa

   sorry voor de typefouten, ik ben ook zo boos

  2. Kiliaan Noppen

   Ja, als je alleen van een AOW-uitkering moet rondkomen is het niet makkelijk. Dat was ook niet de bedoeling van dit sociale vangnet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.