D66 de studentikoze multiculti hipsterpartij? Nee joh: ledendag lijkt wel uitje van een bejaardentehuis

Geen categorieokt 07 2017, 11:00
D66 heeft een enorm jong en hip yuppen-imago. Maar dat is vermoedelijk enorm onterecht, als je ziet wat voor volk er afkomt op de ledendag van de sociaal-liberale partij. Je moet de jeugdige ruitjesoverhemden goed zoeken tussen de kale koppen, witte baarden en dubbelfocusbrillen.
Betrapt! D66 probeert al jaren een imago te cultiveren van moderne, multiculturele smeltkroes van jonge geslaagde mensen. Als je hip bent en je wil wat, dan word je lid van D66, aldus het imago dat de partij sinds het aantreden van Alexander Pechtold als partijleider - tien jaar geleden alweer - zichzelf heeft aangemeten.
Maar is dat ook een terecht imago? Nou, niet echt, als je kijkt wie die D66-leden dan precies zijn. D66-Kamerlid Ingrid van Engelshoven bood een inkijkje in het ledenbestand van de aanstaande regeringspartij en vond... voornamelijk een hoop oude knarren. Op wandelstokken steunende, stomadragende, alvast aan de bingo van woensdag in de kantine denkende, gepensioneerden die nog met Hans van Mierlo geknikkerd hebben. Toen hij een kleuter was, en de leden op het punt stonden naar de middelbare school te gaan, welteverstaan. De hele Tweede Kamer zat er vol mee tijdens een ledendag die Pechtolds partij had georganiseerd op het Binnenhof.
Overdrijf ik? Nee hoor. Kijk zelf maar:
https://twitter.com/ivanengelshoven/status/916579458206793728
Ik zou zeggen: chapeau, D66. En dan niet namens mij hoor, maar namens de gemeenteraadsfractie van de SGP Urk. Uit 1980, welteverstaan. Nog blanker, mannelijker en ouder kan namelijk zo'n beetje niet meer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten