Deze vrouwelijke Israëlische soldaat is niet alleen een badass, maar ook nog eens topmodel

Orin Julie is een echte badass. Orin Julie / Instagram (https://www.instagram.com/p/BXik7-tlaV6/?hl=en&taken-by=orin_julie)
Foto: Orin Julie is een echte badass. Orin Julie / Instagram (https://www.instagram.com/p/BXik7-tlaV6/?hl=en&taken-by=orin_julie)

Orin Julie geeft het goede voorbeeld.

Toen Orin Julie nog lid was van de Israel Defence Forces (IDF), de Israëlische krijgsmacht, werd ze actief ingezet in gevechtssituaties. Mevrouw was een echte badass. Hoe lastiger en gevaarlijker de situatie, hoe mooier zij het vond.

Dat is op zich al opvallend genoeg, maar wat haar verhaal nóg mooier maakt is dat ze tegenwoordig een topmodel is in Amerika. Let wel, niet een bikinimodel, of iets dergelijks, maar een vuurwapenmodel.

Jawel, ze poseert dus met de meest effectieve wapens. Zo verdient ze tegenwoordig bakken met geld.

Hoewel haar landgenoten daar lange tijd niet van op de hoogte waren is daar nu verandering in gekomen. Israëlische kranten hebben haar namelijk ook ontdekt. En geef ze eens ongelijk. Orin is namelijk echt een beeldschone badass.

Gezien die foto’s is het bepaald niet schokkend dat Orin tegenwoordig heel veel fans heeft, zeker in Amerika. Alleen op Instagram heeft ze bijvoorbeeld al 147.000 volgers. En dat cijfer neemt nog steeds (razendsnel!) toe.

“Ik sta niet een beetje in bikini mooi te zijn,” zegt Orin. “Ik weet hoe ik vuurwapens moet vasthouden, hoe te schieten, hoe daadwerkelijk te vechten — en Amerikanen waarderen dat.”

Hoewel ze zelf toegeeft dat ze als kind “heel erg verwend” was begon ze tijdens haar middelbare schooljaren na te denken over haar toekomst. Ze zag zichzelf als een geweldige soldaat. En dus werd dat haar grote droom. “Niemand dacht dat ik het kon doen,” zegt ze daarover, “maar ik houd echt van Israël, en ik wilde dat ik meer kon doen en kon zijn.”

Orin omarmt haar Israëlische identiteit publiekelijk — en datzelfde geldt voor haar gevechtservaring. Regelmatig publiceert ze foto’s van haar jaren in de IDF, ze schrijft vaak in het Hebreeuws en wenst haar volgers steevast “shabbat shalom.” Natuurlijk komen er met enige regelmaat Israëlhatende antisemieten langs die haar uitschelden voor “kindermoordenaar,” maar daar laat ze zich niet door afleiden.

Door de combinatie van badass soldaat en fotomodel is Orin snel een voorbeeld aan het worden voor andere meisjes in Israël. Daarbij is het opvallend dat die meisjes zich vooral bezighouden met haar gevechtservaring als soldaat en minder met haar huidige werk als fotomodel. Het gebeurt namelijk niet vaak dat een vrouwelijke soldaat opklimt tot haar oude functie (communicatie sergeant voor een brigade commandant).

“Ik ben gezegend met bepaalde talenten,” zegt ze. “Alles wat ik wil is de best mogelijke versie van mezelf worden. Ik houd van de adrenalinerush die ik krijg als ik een vuurwapen vasthoud. Het zorgt ervoor dat ik me sterk voel en het gevoel heb dat ik in controle ben.”

Als je de reacties onder haar Instagramposts zo ziet kun je alleen maar concluderen dat heel veel mensen dat net zo mooi vinden als zij.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

22 reacties

 1.   

  Ben benieuwd of Dopper als man of vrouw gaat reageren. Of genderneutraal?

  1.   

   Wat mij betreft snoeren we hem niet alleen zijn mond, maar zelfs zijn hele persoon.

 2.   

  Dat is geen prul als ik dat zo mag zeggen.

 3.   

  Hubah,hubah! Mooie vrouw? Je moet tegenwoordig voorzichtig zijn met wat je zegt. Ik doe het toch lekker puh en ullah. Een lekker wijf!!!!!!!!!!

 4.   

  Leuk maar niet heel boeiend haha.

 5.   

  Ze moeten toch allemaal in dienst in Israël? Zowel mannen als vrouwen toch? Dat noem ik nou emancipatie. Want waarom moest ik wel 14 maanden inleveren en de dames niet??

 6.   

  Dit soort berichten maakt wel begrijpelijk waarom vrouwen de Me Too-actie hebben gestart.

  1.   

   En dat geldt evenzeer voor de ranzige seksistische reacties die hier zijn te noteren.

   1.   

    Het is dat belerende toontje wat er niet uit wil, toch Doppert !

 7.   

  Wat een ontzettend mooie vrouw.

  1.   

   Ssssssst, niet zeggen. Dat vindt Aemstelbeker niet goed, is seksistisch.

   1.   

    Seksisme houdt in dat ik deze vrouw zou onteren.

    Dat is geheel niet mijn intentie, ik eer en bewonder haar schoonheid.

    1.   

     @Guus Geluk

     Dat mag u denken en beter niet zeggen in deze tegenwoordige tijd. Ene Aemstelbeker is daar niet van gediend heb ik begrepen, die houdt niet van complimentjes omtrent vrouwelijk schoon en hier staat zij beslist niet alleen in.

 8.   

  Een echte badjas?Wat is dat nou weer?.als ze straks getrouwd is…………………?Als je jong bent?Wordt je/ze later ook oud:Niet dan?

 9.   

  Ik zag gisteren in Parijs(in de metro) een nog veel mooiere Yemenitisch/Israelische vrouw.Die mond en die tanden,echt natuurlijke schoonheid!!Waauw!

  1.   

   @ Parestado4.
   Ik zag er gisteren zelfs twéé !!
   Maar wat een pech, de “mijne” waren verpakt in vuilniszakken !

 10.   

  Deze dame zier er anatomisch zeer verantwoord uit !

  1.   

   @HaZ

   Dat hebt u zeer politiek correct verwoord.

 11.   

  De kwaliteit van leger is in Israël een stuk hoger van in Nederland.
  Hiervoor is genoeg bewijs, maar dit is zeer overtuigend! Onweerlegbaar!
  Herinvoering van de dienstplicht is nodig!
  Het geeft knappere koppen die je er zonder de dienstplicht niet zou hebben.

  1.   

   Ik zou toch graag geen Moslims in onze krijgsmacht willen hebben. Liever geen Paarden Troje en liever geen Vijfde Colonne als infiltranten.

   1.   

    Ik denk dat met de dienstplicht het geheel in een stroomversnelling brengt. Net als in Israël nemen enkel geïntegreerde arabieren of christelijke arabieren hun dienstplicht. De rest verzet zich met hand en tand. Waardoor ze weer privileges missen voor na hun diensttijd, ze zetten zich helemaal klem. En maken zichzelf monddood.

 12.   

  Lekker zielig dit stukje juist nu te brengen.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!