Deze vrouwelijke Israëlische soldaat is niet alleen een badass, maar ook nog eens topmodel

Geen categorieokt 19 2017, 9:00
Orin Julie geeft het goede voorbeeld.
Toen Orin Julie nog lid was van de Israel Defence Forces (IDF), de Israëlische krijgsmacht, werd ze actief ingezet in gevechtssituaties. Mevrouw was een echte badass. Hoe lastiger en gevaarlijker de situatie, hoe mooier zij het vond.
Dat is op zich al opvallend genoeg, maar wat haar verhaal nóg mooier maakt is dat ze tegenwoordig een topmodel is in Amerika. Let wel, niet een bikinimodel, of iets dergelijks, maar een vuurwapenmodel.
Jawel, ze poseert dus met de meest effectieve wapens. Zo verdient ze tegenwoordig bakken met geld.
Hoewel haar landgenoten daar lange tijd niet van op de hoogte waren is daar nu verandering in gekomen. Israëlische kranten hebben haar namelijk ook ontdekt. En geef ze eens ongelijk. Orin is namelijk echt een beeldschone badass.
https://www.instagram.com/p/BaZQLknl6uR/?taken-by=orin_julie
https://www.instagram.com/p/BaJvMt8F24U/?taken-by=orin_julie
https://www.instagram.com/p/BaHGh-wlGSU/?taken-by=orin_julie
https://www.instagram.com/p/BZysI5aFYZq/?taken-by=orin_julie
https://www.instagram.com/p/BZjHfvQFNbx/?taken-by=orin_julie
https://www.instagram.com/p/BY58TM4lr1X/?taken-by=orin_julie
https://www.instagram.com/p/BXnmPhnlntL/?taken-by=orin_julie
https://www.instagram.com/p/BWP-jxnlgGx/?taken-by=orin_julie
https://www.instagram.com/p/BRWADY6l8sQ/?taken-by=orin_julie
Gezien die foto's is het bepaald niet schokkend dat Orin tegenwoordig heel veel fans heeft, zeker in Amerika. Alleen op Instagram heeft ze bijvoorbeeld al 147.000 volgers. En dat cijfer neemt nog steeds (razendsnel!) toe.
"Ik sta niet een beetje in bikini mooi te zijn," zegt Orin. "Ik weet hoe ik vuurwapens moet vasthouden, hoe te schieten, hoe daadwerkelijk te vechten -- en Amerikanen waarderen dat."
Hoewel ze zelf toegeeft dat ze als kind "heel erg verwend" was begon ze tijdens haar middelbare schooljaren na te denken over haar toekomst. Ze zag zichzelf als een geweldige soldaat. En dus werd dat haar grote droom. "Niemand dacht dat ik het kon doen," zegt ze daarover, "maar ik houd echt van Israël, en ik wilde dat ik meer kon doen en kon zijn."
Orin omarmt haar Israëlische identiteit publiekelijk -- en datzelfde geldt voor haar gevechtservaring. Regelmatig publiceert ze foto's van haar jaren in de IDF, ze schrijft vaak in het Hebreeuws en wenst haar volgers steevast "shabbat shalom." Natuurlijk komen er met enige regelmaat Israëlhatende antisemieten langs die haar uitschelden voor "kindermoordenaar," maar daar laat ze zich niet door afleiden.
Door de combinatie van badass soldaat en fotomodel is Orin snel een voorbeeld aan het worden voor andere meisjes in Israël. Daarbij is het opvallend dat die meisjes zich vooral bezighouden met haar gevechtservaring als soldaat en minder met haar huidige werk als fotomodel. Het gebeurt namelijk niet vaak dat een vrouwelijke soldaat opklimt tot haar oude functie (communicatie sergeant voor een brigade commandant).
"Ik ben gezegend met bepaalde talenten," zegt ze. "Alles wat ik wil is de best mogelijke versie van mezelf worden. Ik houd van de adrenalinerush die ik krijg als ik een vuurwapen vasthoud. Het zorgt ervoor dat ik me sterk voel en het gevoel heb dat ik in controle ben."
Als je de reacties onder haar Instagramposts zo ziet kun je alleen maar concluderen dat heel veel mensen dat net zo mooi vinden als zij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten