Het Sinterklaasfeest móét kapot: dit jaar zijn er ‘Hipsterpieten’ en ‘Glutenpieten’

Hoe ontzettend triest. Je wordt er écht moe van.

De gekkigheid rond het Sinterklaasfeest neemt nu werkelijk wanstaltige vormen aan. Waar we eerder al te maken kregen met Regenboogpieten en Roetveegpieten moeten arme kinderen in Arnhem dit jaar “Hipsterpieten” accepteren en hun leeftijdsgenoten in Gouda “Glutenpieten.”

Nou ja, eigenlijk moet dat “Glutenvrijepieten” zijn. Want, jawel, die Pieten zorgen ervoor dat kinderen met een glutenintolerantie (zucht) glutenvrije pepernoten en ander glutenvrij snoepgoed krijgen.

De Hipsterpiet-gekkigheid is een initiatief van stichting Die Bilde Incomst van Sinterniclaesz in Arnhem. Er zullen ook gewone Zwarte Pieten bij zijn, maar die worden natuurlijk overschaduwd door de achterlijke Hipsterpiet.

Bestuurslid Harro de Jong legt uit:

“Je kunt hem ook Spaanse piet noemen. Met zijn donkere gelaat, snor en baard heeft hij onmiskenbaar Spaanse trekjes en is hij onherkenbaar voor kinderen. Daarmee past hij heel goed bij Sinterklaas.”

Nou ja, het is goed om te weten dat hippe Spanjaarden wél “de knecht van Sinterklaas” genoemd mogen worden (maar gewone Zwarte Pieten niet, want racisme). Zo weten we in ieder geval wat wel en niet politiekcorrect is. Handig.

Het relatief goede nieuws is dat ze in Arnhem dan weer niet aan Regenboogpieten en Stroopwafelpieten doen. Dat is dan nog iets van winst. Volgens De Jong kiest de Sinterklaasstichting van Arnhem ervoor om dat soort Pieten niet mee te laten lopen omdat die nep overkomen:

“Naar ons gevoel verliest de piet dan zijn overtuigingskracht. Het figuur moet het juist hebben van het mysterie.”

Secretaris Albert van den Brul is het daarmee eens:

“Een kleurenpiet is net een clown. En onze intocht is geen carnavalsoptocht.”

Nee. Het is geen carnavalsoptocht, maar blijkbaar wel een hipsteroptocht. Dat is wellicht minder erg, maar het is nog altijd volstrekt belachelijk.

Natuurlijk zijn onze vrienden (kuch, ahem) van het mediakartel maar al te blij met deze ontwikkelingen. Zo heeft het Algemeen Dagblad het over “de evolutie van Sinterklaas’ trouwe partner.” Leuk geprobeerd, maar evoluties gebeuren op spontane, natuurlijke wijze. Deze verandering van het Sinterklaasfeest is geheel onnatuurlijk en wordt van bovenaf opgelegd aan het volk. Er is dus niets ‘evolutionairs’ aan. Het is niets meer of minder dan elitarisme in actie. Punt.

Goed. Mensen met gezond verstand kunnen wel roepen dat dit allemaal belachelijk is — dat doen we dan ook luidkeels — maar helaas hebben we daar helemaal niets aan. Deze strijd hebben we namelijk al lang verloren. Sinterklaas is voor eens en altijd verpest. Gefeliciteerd hoor, dames en heren politiekcorrecte racismeroepers, jullie hebben er met succes voor gezorgd dat het Sinterklaasfeest helemaal geen feest meer is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

66 reacties

 1. Becker

  Al is hij zwart als roet,
  hij bedoelt het toch goed.

  1. Ni28

   En dat kunt je niet van elke zwarte persoon zeggen.

   1. Becker

    O, kunt je dat niet?

    🙂

    1. corfo

     @ Becker.
     Één gek kan meer vragen dan tien wijzen kunnen antwoorden.

   2. corfo

    @ Ni28.
    Die was wel ff raak en ook nog eens volkomen juist !

  2. Dubbele Komma

   Hoe hoog is je i.q als je kinderliedjes ineens serieus gaan nemen,hersenloos doppertje…
   dit is toch een liedje voor kleine kinderen? een rijmpje? wat had er dan moeten staan als eerste regel? Dus kinderen zingen dit uit volle borst om kadootjes te krijgen en jij denkt dat ze bewust de slavernij verheerlijken tussen de 4-9 jaar?

   Wie is hier nou fout dhimmie dopper? als jij dat serieus echt denkt ben je zwaar ziek in je hoofd,en moet je serieus hulp gaan zoeken,dat moet je zoiezo als ik je domme reacties zo lees die altijd echt helemaal nergens over gaan,jij moet echt geen leven hebben met je kop in het zand. anderen nakraaien. die zelf niet eens weten waar ze het over hebben. socialistische lemming.

  3. Feit

   Een zwarte piet kan eng zijn voor jonge kinderen, Dopper. Net als een witte Engelsman met korte broek eng is voor de kindjes in een donker Afrikaans dorp.

   Dat jij zoekt naar racisme is een zieke zaak en je gaat de omkering (verrechtsing), die nu aan de gang is, niet tegenhouden met je linkse getroll, al word je 180 jaar.

  4. sjun

   Hij wel. Ik begrijp ook al niet waarom er een hetze tegen een behulpzaam, ijverig, humorvol en aanspreekbar rolmodel gevoerd wordt.

   1. Becker

    Gekleurde pieten zijn evenzeer behulpzaam, ijverig, humorvol en aanspreekbaar en zullen door de kindertjes opgetogen tegemoet getreden worden, als ze maar pepernoten, snoepgoed en kadootjes meebrengen.

    De kleur zal de kindertjes hun reetjes roesten, dat is meer een obsessie van sommige ouders die bang zijn dat de negers gaan meepraten over van alles en nog wat en dat Oom Tom zijn negerhut gaat verlaten.

 2. Nog1

  Ik kan me niet zo druk maken over de kleur van een verzonnen personage. Ik heb ook nog geen kind gezien die vindt dat het feest geen feest is als Piet zwart is. En ook niet als hij dat niet is.

  Volstrekt non item dat dankzij de wat lachwekkende scherpslijperij van voor- en tegenstanders toch steeds het nieuws haalt.

  1. Ni28

   En Suikerfeest zonder suiker, lijkt het je wat?

   1. Nog1

    Ik heb dat feest nooit gevierd. Maar maken ze daar een probleem over de kleur van suiker?

    Dat zou ik dan net oenig vinden

    1. corfo

     @ Nog1.
     Ze maken daar inderdaad een probleem van de kleur van suiker;
     dat MOET n.l. bruine basterd-suiker zijn !!
     Gòh, dat u dát nou niet wist !

     1. Nog1

      @ corfu
      Dat wist ik idd niet. Wat op zich geen wonder is, want het is 1 van de duizenden feesten die ik niet vier.

 3. Ni28

  Dat klopt, het is een verziekte feest door een minderheid haters en linkse politiek correcte cultuurzelfmoordenaars die dat graag steunen. De politiek heeft zogenaamd niets over te vertellen maar de politiek correcte druk die hierop uitgeoefend werd en word is juist door de politiek opgelegd. De multiculti droom gesteld boven eigen cultuur. Triest!

  1. Farn

   Niets aan toe te voegen.

 4. Bloem

  Over een paar jaar heeft niemand het meer over het sinterklaasfeest en is kerstmis aan de beurt. Ook daar stappen we na licht verzet weer makkelijk overheen. Dan is het tijd om het Suikerfeest in te voeren, dat doen we dan hoop ik met een aangepaste naam om te voorkomen dat de diabetici zich miskend voelen. Als over een kleine 50 jaar de sharia wordt ingevoerd is er niemand meer die daarover durft te klagen. Daarmee behoren dan alle problemen in Nederland tot de verleden tijd.

  1. Adriaan

   @Bloem, ik vrees dat je gelijk gaat krijgen.

  2. Becker

   De reactie van Bloem toont een welhaast wanhopige onzekerheid over de eigen cultuur. Hij capituleert voor een cultuur die hij zegt inferieur te vinden maar waar hih van vreest dat onze cultuur er niet tegen opgewassen zal zijn.

   Een pijnlijke illustratie van de culturele desoriëntatie waarin een deel van de Nederlanders zich bevindt.

   1. Dubbele Komma

    Onze cultuur is niet opgewassen tegen een 1400 jaar veroveringsideologie,die door jouw soort ook nog eens gebagataliseerd word en gefaciliteerd.

    Dom dhimmie doppertje,jij werkt volop mee aan onze culturele ondergang met je zwakzinnige praatjes.

    De geschiedenis heeft ons geleerd dat we ons doodvonnis hebben getekend als europa. jij kan mensen als Bloem paranoide vinden.

    Maar misschien is Bloem iets meer geinformeert dan jij en zwetst niet uit zn dikke duim. want dit proces is pas 1400 jaar aan de gang. en een gewaarschuwd mens zou voor 2 moeten tellen. HALVE zool.

    1. Becker

     Het Christendom is al 2000 jaar aan de gang en beheerst de gehele wereld. We bombarderen naar hartenlust in islamitische landen die er slechts over kunnen dromen een bommenwerper in de lucht te brengen.

     Je lult maar wat.

     1. corfo

      @ Becker.
      Ik zie dat je probeert om “volwassen” over te komen Becker; nog een paar keer goed oefenen dan lukt het misschien wel !
      Triest personage !

     2. Becker

      Probeer het eens inhoudelijk, corfo, dit oogt nogal stupide.

   2. corfo

    @ Becker.
    Flikker op met je smerige insinuaties; je bent een véél viezer figuur dan ik eigenlijk dacht ! Niets gaat jou te ver om anderen te beledigen of kleineren.
    Jij bent pas een échte trol !!

    1. Becker

     Probeer het eens inhoudelijk, corfo. Ik weet ook wel dat je nogal dom bent maar je kunt het toch eens oefenen?

     1. corfo

      @ Becker.
      Ach daar gaat tie weer met z’n “inhoudelijk” !
      Dat iemand als JIJ mij “dom” noemt vind ik een eer !
      Hahahahaha, domme gans !
      Gaat heen Becker !

     2. Dubbele Komma

      Domme dhimmie dopper,jij hebt nog nooit en te nimmer ergens een inhoudelijk antwoord op gegeven,omdat je simpelweg niet geinformeert net en je wil het ook niet weten want je moet en zal je ongeinformeerde nooit op feiten beluste mening ventileren ook al zit niemand erop te wachten.

      Je maakt je ook nog eens volkomen belachelijk. jij probeert gewoon aan kleine kinderen hun belevingswereld te vergiftigen met slavernij gejank.

      kleine kinderen willen feest. die kijken hier het hele jaar naar uit

      jij vind grote smurf ook een slavendrijver?

      tbs moet je hebben,perverse dorpsgek.

     3. Becker

      Wat een gruwelijke taalfouten weer, Dubbele Komma.

      Hebben ze je op de LTS niet geleerd hoe dat zit met stam+t en ’t kofschip?

     4. Dubbele Komma

      Ja ga beginnen over taalfouten,dhimmie dopper,whahahahahaha.

      geen argumenten meer? meestal gaan jullie socialisten dan over op geweld. spring van je balkon af ofzo,sla met je hoofd tegen de badkamermuur, je hebt inderdaad geen gelijk,wrang he?

      met dt mafketel,HAHAHAHAHAHHAHAHAHAH

    2. swetsnek

     Ik zou zeggen zoek hem op je weet waar ie woont

  3. Dubbele Komma

   Bloem,ik vrees dat je gelijk gaat krijgen.

 5. Farn

  Hoe hebben ze dit nu weer kunnen doen.? Nu moet ik in therapie, voor de Spaanse bezetting van Nederland honderden jaren terug.

  1. Dubbele Komma

   Daar heb je een goed punt,Farn. misschien heeft dopper nog een adresje..
   Ik voel ook ineens de pijn en vernedering van de spaanse terreur. je rijt oude wonden open….

   1. corfo

    @ Farn/Dubbele Komma.
    Daar zeggen jullie me wat !!
    Ik heb al diverse keren op dit forum gepleit voor een grote geldelijke genoegdoening van Spaanse zijde voor wat die Spanjolen óns allemaal hebben aangedaan in de 80jarige oorlog.
    Verder wens ik óók een groot bedrag én excuses van Noorse/Zweedse zijde vanwege de invallen der Vikingen in óns landje, die gasten hebben ook nog Dorestad in de fik gestoken en namen honderden vrouwen/meisjes gevangen om als slááf te gebruiken in ’t hoge noorden !
    Ik kan er niet meer tegen…..zóveel onrecht !!!!

 6. Punt50

  Hoe verzin je het toch om een kinderfeest kapot te willen maken?

  1. Becker

   Er wordt helemaal geen kinderfeest kaopt gemaakt, slechts het feestje van boze volwassenen met een racistische neiging wordt verstoord. Dat is natuurlijk een goede zaak.

 7. denk eens na

  Leuk zo een blanke piet nu nog een Chineese piet en een neger piet.

 8. Blue monday

  gezeur om niks….

  vroeger had je al blanke tot heel donkere pieten…..niemand die er bij stilstond.

  Vind zo’n Hertog Alva-piet heel spaans en vreselijk retro, wat het Sinterklaasfeest natuurlijk is.

 9. Blue monday

  Michael, zo ver gezocht dit verhaal, ik zou wel behoefte hebben aan een handvest
  waar een goede zwarte piet aan moet voldoen volgens de oud-hollandsche traditie.

  1. Oorringen?
  2. Een roe?
  3. een zak en zo ja welke stof en evt. met of zonder opdruk
  4. Kledingvoorschriften
  5. muts met of zonder veren?
  6. Schoeisel
  7. lange of korte sokken
  8. Kraag en zo ja welke kleur wel en niet.
  9. Heel belangrijk, gewenschte gelaatskleur. Zwart, donkerbruin, donkerderbruin of mokka
  10. rode lippen of naturel?

  Wellicht kan jij na uitvoerig overleg op deze site het voorschrift aanbieden bij de Hoalndsche pietenbond.

 10. J.C.

  Schaf alle religieuze feesten af………..

  1. Blue monday

   Helaas, zo snel en plat laat deze discussie zich niet slaan.

   Sint is dan wel een katholiek geestelijke, een beetje religieus fanaat gaat natuurlijk niet mee in dit soort verering.

   Sint is naar mijn beste mening geen religieus feest en krijgt het keurmerk van beschermde Hollandsche cultuur.
   (mits Piet zwart genoeg is en Sint een mijter op zn kop heeft.)

   1. J.C.

    @Blue monday

    De naam suikerfeest is anders behoorlijk kwetsend voor mensen met bijvoorbeeld obesitas………..

    Sinterklaas van oorsprong wel een religieus feest, totdat de commercie handel rook en het uit de religieuze sfeer wist te trekken. Kortom het is inmiddels traditie, gestimuleerd door de detailhandel, en afgebroken door mensen, die suggereren de Nederlandse tradities niet te willen kennen (het fabeltje van de slavernij is een hen voorgehouden non-argument).

 11. Michael

  Wat een zielige sneuneuzenrij toch weer. Volgens mij is Sinterklaas toch echt een KINDERfeest. En kinderen maakt het geen zak (ahum…) uit of Piet nou zwart, geel of groen is.

  Haal even diep adem, tel tot 10, en focus je energie aub op zaken die wel belangrijk zijn. De enige die het KINDERfeest dat Sinterklaas heet verpesten zijn mensen die zielig en sneu zitten te doen om de kleur van een fictief persoon.

  Is Zwarte Piet een karikatuur van de slavernij en dus aanstootgevend? Dat is ie inderdaad, en dus prima, dan passen we het toch aan. De mensen om wie het gaat, kinderen, kan het niets schelen. Die kinderen zijn mijns inziens veel volwassener dan die sneue volwassenen die huilen omdat Piet niet alleen maar zwart meer is.

  1. Becker

   Goed geformuleerd, Michael, deze bittere strijd gaat niet over een kinderfeest en zeker niet over de belangen van kinderen. Kinderen worden hier misbruikt voor een rechtspopulistische hetze.

   1. Dubbele Komma

    ik wilde grappig doen,maar jij bent echt ziek,hahahahaahah

    dopper,je moet echt aan de medicatie. jij bent de enige hier die kinderen wil misbruiken door ze uit te leggen dat zwarten minderwaardig zijn,want die kinderen staan daar helemaal niet bij stil,mafketeltje.

    ik krijg ineens een flashback van de spaanse overheersing en de franse… ooooooh die pijn,dopper…. hoe durfden ze de achternaam in te voeren die fransen? nee wat denk je dat die romeinen ons aangedaan hebben? kan ik ergens een schadevergoeding halen?

    denk jij ook dat asterix en obelix echt bestaan,dopper? ik wel ik zie ze af en toe gewoon lopen…

    DAAR GAAT ER WEER 1!! ACHTER JE!

    WHAHAHAHAHAHAHAHAHAH doppertje toch,nu kan ik weer om je lachen,zoveel dwaasheid in zo weinig letters…top man.

   2. corfo

    @ Becker.
    Je draait de hele zaak om Becker, zoals je altijd doet !
    Kinderen worden hier NIET misbruikt, dat wil jij er graag van maken natuurlijk : misbruik van kinderen ? Dat lijkt je wel wat zeker ?
    De “strijd” gaat tegen een aantal negers dat bezwaar heeft tegen zwarte Piet; échte Nederlanders verzetten zich tegen die haat-negers, ik ook vanzelfsprekend, omdat ik Nederlander ben. Jij vervalt steeds opnieuw in de smerige rol van TROL !!

    1. Becker

     “De “strijd” gaat tegen een aantal negers dat bezwaar heeft tegen zwarte Piet”

     Ja, precies, het is een racistische strijd tegen negers over de hoofden van kinderen die het echt niets uitmaakt welke kleur de knecht van Sinterklaas heeft.

     1. corfo

      @ Becker.
      Je blijft een ongelooflijk smerige draaikont, zoals meerdere personen hier zeggen : je maakt je steeds opnieuw belachelijk. Je lult jezelf vast Becker.
      ’t Is nl helemaal geen racistische strijd, dat maak jij ervan, minkukel !
      De strijd gaat tegen mensen die zwarte Piet willen weren uit Nederland. Dat de meeste van die mensen negers zijn, doet niet ter zake; als er nog een aantal Beckers in NL zouden zijn (ik mag toch hopen dat dát niet zo is !?) zou ik me ook tegen hen verzetten !
      Je bent een échte linkse sloeber Becker. Als er ergens iets gezegd wordt over bijv. “een extreem linkse figuur” ben jij de enige die daarop reageert, dus klopt de veronderstelling dat jij inderdaad extreem links bent. Zielige figuur, in de oorlog werd dat soort “NSB’ers” genoemd.

  2. swetsnek

   Jij hebt het nog steeds niet door he Michael het gaat er niet om of piet zwart is of niet .
   HET GAAT ER OM DAT EEN MINDERHEID IN DIT LAND PROBEERT NEDERLAND TE KLEINEREN NIET MEER EN NIET MINDER
   Zwarte piet is alleen de druppel die de emmmer doet overlopen

   1. Becker

    Zo is het, Zwetsnek, een kleine minderheid van fantaieke pro-pieters met een dubieuze agenda probeert een kinderfeest kapot te maken.

   2. Michael

    Maar… maar… nu snap ik er idd echt niet veel meer van. Het maakt dus helemaal niet uit welke kleur piet heeft? Waar maken we ons dan zo ontzettend druk over?

 12. Dubbele Komma

  Het karikatuur zwarte piet is alleen maar zwart omdat vroeger,vooral in de kleine gemeentes sinterklaas en zwarte piet altijd door bekenden werd gespeeld.

  Toon Hermans? sinterklaas? dat was ome henk. en om de zwarte pieten simpelweg moeilijker herkenbaar te maken,werd zwarte piet zwart geschminkt. simpelweg omdat zwart het meeste onherkenbaar maakt.

  als je een andere kleur neemt dan kan zelfs een kind van 3 zien dat zwarte pieten worden gespeeld door ome henk en tante ingrid op het dorpsplein.

  het is een karikatuur,sinterklaas ook trouwens.

  heeft iemand de zwarte piet haters wel eens proberen uit te leggen dat sinterklaas niet bestaat? en zwarte piet ook niet?

  was het maar waar ,dan kon hij dat vervelende onwetende domme dhimmie doppertje meenemen in de zak naar spanje om zn domme getrol.

  eerst natuurlijk afranselen met de roe.

  1. Becker

   “heeft iemand de zwarte piet haters wel eens proberen uit te leggen dat sinterklaas niet bestaat? en zwarte piet ook niet?”

   Van Dubbele Komma vernam ik zelden iets zinnigs, maar hier slaat hij, wellicht per ongeluk of onbedoeld, de spijker op z’n kop.

   Zwarte Piet is, net als Sinterklaas, geen werkelijk bestaande figuur maar een symbool. Om te begrijpen wat de werking ervan is moet men de betekenis van het symbool begrijpen. Zo is het Hakenkruis een symbool waar veel mensen opgewonden van raken, niet omdat het halkenkruis werkelijk bestaat maar omdat het symbool staat voor een manier van denken en doen die beschaafde mensen verwerpen.
   Zou Dubbele Komma kunnen begrijpen waar het symbool Zwarte Piet voor staat?

   1. Dubbele Komma

    Ja,achterlijke,het symbool zwarte Piet is een kindervriend die staat voor kadootjes en snoepgoed en gezelligheid en feest voor elk kind van elk ras. en ze helpen de oude klaas waar het kan.

    wat hebben ze jou op school dan uitgelegt toen je klein was zwakzinnige?

    1. Becker

     Dit bedoelde ik: Dubbele Komma is te dom om te poepen.

     1. Dubbele Komma

      wat zou een klein kind dan in zwarte piet moeten zien,einstein?

      Want doppertje legt het wel even uit aan de kleine kinders allemaal.

      wanneer word je proefverlof ingetrokken?

      WHAHAHAHAHAHAHAHAHA

      je laat je weer goed kennen.

     2. Floris

      Dopper houdt het altijd inhoudelijk en speelt nooit op de man.

      Toch?

      Whoehahahaha…

   2. Dubbele Komma

    Wat is jouw mening eigenlijk over de freggles,dhimmie dopper?

    en fabeltjeskrant? vond jij ook zo erg dat juffrouw ooievaar te blank was?

    wat denk je van swiebertje,die werd potverdomme gewoon neergezet als een zwerver!

    Wat denk je hoe rscistisch dik trom wel niet is,dat hij zo dik op de voorkant werd gezet?

    En dat pinkeltje altijd werd gewezen op zijn geringe lichaamslengte?

    lig je daar ook wakker van,dhimmie dopper?

    je kan veul beter wakker gaan liggen op de opvoeding van je islamitische broeders die hun kinderen opvoeden tegen onze maatschappij en ouders die hun kinderen leren wat kufars zijn en waarom.

    volgens mij is dat veel problematischer,gezien de recente aanslagen in europa en de rest. en 1400 jaar volksstammen uitmoorden en plunderen en slaven meenemen,want dat is ook zoiets dhimmie doppertje. amerika en wij zouden ons moeten schamen voor de slavernij,maar jullie reppen geen woord over de miljoenen en miljoenen slaven die de moslims uit europa hebben gehaald tijdens hun bezetting.

    GA DAAR LEKKER JANKEN EN KLAGEN HYPOCRIETE HERSENLOZE!

    voor de rest lach ik je alleen maar uit. jij bent echt niet goed in je knar,EWHAHAHAHAHAH

    1. Becker

     “jij bent echt niet goed in je knar,EWHAHAHAHAHAH”

     Gelukkig heeft Dubbele Komma ze allemaal keurig op een rijtje.

     🙂

     1. Dubbele Komma

      Ikke wel zwakzinnige dorpsgekkie.

      MUHAHAHAHA…

      Alleen jij niet zo. Maar waren dat al je argumenten weer?

      Hahahaahhah

     2. swetsnek

      Ja hij wel ,voor jou is het te laat dan heeft D66 wel een leuke oplossing voor jou snel innemen zou ik zeggen randdebiel

 13. leeuwvanvlaanderen

  Ook weer iemand die niet beseft wat glutenintolerantie in de praktijk inhoudt. (zucht)

 14. Tinneke

  Niet te bevatten, dit dobbert hier binnen, hangt hun leven lang aan het uitkeringsinfuus, toeslag op toeslag, gratis fiets gratis fietsles, gratis opleiding, alles gratis! en dan ook nog eens onze cultuur omverwerpen. Als we nu wegens “gekwetste gevoelens” dames gaat verbieden in het wit te trouwen. Een kleine aanpassing van ritueel slachten. Gewoon een verdoving vooraf. Hoe denkt de regering daar over? Is maar een kleine aanpassing. Van een kleine minderheid. Dat zal toch probleemloos ingevoerd kunnen worden?

 15. Gerlos

  Wanneer stopt dit gezijk eens, het sinterklaas feest bestaat uit st. Nicolaas met heel veel ZWARTE PIETEN en de witte schimmel.
  Dat ZWARTE mensen daar aanstoot aan nemen jammer dan, ik stoor mij met heel veel Nederlanders aan heel veel dingen/antwoorden en gebruiken van Zwarte Mensen en Islamieten met hun achterlijke geloof,
  Maar ik moet dat ook accepteren, dus anders denkende accepteer nu eens dat ZWARTE PIET bij de Nederlandse cultuur hoort. AFGESPROKEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. Becker

   Zwarte Piet hoorde wel bij de Nederlandse cultuur maar inmiddels niet meer.

   De tijden veranderen, wen er maar aan.

 16. swetsnek

  Wil je een leuk Sinterklaas feest ? gewoon naar Suriname gaan dan daar vinden ze het nog wel een leuk feest en ze doen ook vooral niet moeilijk

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.