Knettergekke Angela Merkel wil per jaar 200.000 kansenparels toelaten. Dat betekent 42.500 voor Nederland!

Geen categorieokt 09 2017, 8:00
Dit zijn totaal gestoorde aantallen. Geen land die honderdduizenden nieuwkomers per jaar kan absorberen. Nee, ook Duitsland niet. En meer dan 40.000 voor Nederland is ook van den gekke.
In Duitsland hebben het CDU en de CSU een compromis gesloten over het aantal 'vluchtelingen' dat ze jaarlijks willen toelaten. Gezien de grote immigratieproblemen in Duitsland zou je denken dat ze het bij 10.000 tot 20.000 nieuwkomers per jaar zouden houden. Nou, niets is minder waar. De twee partijen zijn namelijk overeengekomen om jaarlijks maximaal 200.000 nieuwe kansenparels te verwelkomen.
200.000!
Ongelooflijk genoeg is zelfs deze afspraak een compromis. CSU-leider Horst Seehofer heeft een bovengrens afgedwongen. Merkel wilde daar in beginsel niet aan. Sterker nog, tijdens de verkiezingen verzette ze zich luidruchtig tegen een dergelijk voorstel omdat het volgens haar "in strijd met de grondwet" was. Uiteindelijk heeft mevrouw de Bondskanselier dan toch maar water bij de wijn gedaan om de CSU te pleasen én critici in haar eigen partij die al langer geloven dat het zo niet langer doorkan en die ervan overtuigd zijn dat Merkels desastreuze immigratiepolitiek Alternative für Deutschland in staat heeft gesteld om in de Bondsdag te komen met meer dan 90 Kamerleden.
Helaas geldt wel dat dit compromis feitelijk niets meer dan een zoethoudertje is. Ja, dat moet zelfs onze eigen pro-immigratie staatsomroep de NOS toegeven:

Correspondent Jeroen Wollaars wijst erop dat het akkoord tussen de CDU en de CSU vooral een manier is om een heikel punt van tafel te krijgen. "Zo kunnen ze een gesloten front tonen aan de onderhandelingspartners en kan iedereen met opgeheven hoofd naar huis. De CSU kan het een bovengrens noemen; Merkel kan zeggen dat ze niemand terugstuurt aan de grens."

Daar komt nog eens bij dat Duitsland 200.000 vluchtelingen binnenlaat "op humanitaire gronden," maar dat die bovengrens van 'vluchtelingen' (of immigranten) niet absoluut is. Met andere woorden, 200.000 mensen mogen jaarlijks naar Duitsland verkassen... maar als er meer komen is dat eigenlijk ook prima in orde.
Tenslotte is de bovengrens vooral leuk voor de bühne omdat het aantal vluchtelingen dat naar Duitsland komt de afgelopen jaren al gedaald is. Vorig jaar kwamen er 280.000 mensen naar onze oosterburen. Volgens experts zal dat aantal automatisch verder teruglopen dit en volgend jaar. Het is dus een trucje om te kunnen zeggen dat er een bovengrens is, maar voor de rest hebben onze Duitse vrienden er helemaal niets aan.
Ter vergelijking: als de Nederlandse regering relatief gezien net zoveel vluchtelingen zou toelaten zou dat jaarlijks neerkomen op 42.500 nieuwe kansenparels. Ja, dat lees je goed: meer dan 40.000! Vluchtelingen dus, dan hebben we het nog niet eens gehad over andersoortige immigranten.
https://twitter.com/noorlanderarjan/status/917262730742157312
Daar word je natuurlijk niet blij van, maar het ergste komt nog. In Europees opzicht zijn er immers afspraken gemaakt om de instroom van immigranten over alle lidstaten te verdelen. Als Duitsland -- wat de grote baas is in de Europese Unie -- een beleid instelt om 200.000 immigranten binnen te halen zullen er veel meer naar de EU als geheel komen. Deze bovengrens van de Duitsers zal dus ook vrijwel zeker invloed hebben op het aantal 'vluchtelingen' (lees: vooral jonge mannen die prima voor zichzelf zouden kunnen zorgen) dat Nederland straks moet verwelkomen).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten