Nachtmerriekabinet Rutte II breekt alle records: nog nooit stapten zoveel bewindslieden op na schandalen

Het is een wonder dat het kabinet zelf er nog zit. Maar liefst zeven (7!) bewindslieden zijn de afgelopen jaren opgestapt. En ja, dat gebeurde steeds weer na schandalen.

Hoewel het kabinet Rutte II één van de langstzittende kabinetten ooit is, is dat eigenlijk een enorm wonder. Het kabinet wordt namelijk gerund door de meest amateuristische, incompetente bewindslieden in de geschiedenis. Al met al zijn er maar liefst 7 ministers en staatssecretarissen opgestapt. Dat is een nieuw record.

Met name VVD-bewindslieden blijken incompetent tot op het bot te zijn. Jeanine Hennis moest gisteren aftaaien — na een vreselijk Mali-schandaal. Dat maakte haar de vijfde VVD-bewindspersoon die op zoek kan naar een nieuwe carriere. Partijgenoten Frans Weekers (staatssecretaris van Financiën), Ivo Opstelten (minister van Veiligheid en Justitie), Fred Teeven (staatssecretaris van Veiligheid en Justitie), én Ard van der Steur (Teevens opvolger) gingen haar al voor. De twee andere bewindslieden — allebei staatssecretarissen — die moesten vertrekken waren van PvdA-huize: Wilma Mansveld van Infrastructuur en Co Verdaas van Economische Zaken.

In een normale wereld zou zo’n hele regering natuurlijk al lang zijn opgestapt. Puur uit schaamte. En zeker de premier. Maar helaas, de wereld is al tijden knettergek. Mark Rutte en zijn mede-bewindslieden blijven zo lang mogelijk zitten. Het maakt niet uit wat er gebeurt, welke schandalen andere bewindslieden tot opstappen dwingen, meneertje koekepeertje gaat nergens heen.

Geen wonder dat het vertrouwen in de politiek zo ontzettend laag is. En nee, dat komt niet door ‘spelletjes van populisten,’ maar door de totale incompetentie van de meest prominente leden van het partijkartel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. HaZ

  Hét leer moment van het opstappen van Hennis :
  Klaas Dijkhoff gaat hét er ff bijdoen…!

  1. Ni28

   Dijkhoff zijn loyaliteit kent ook geen grenzen. Eenmaal bij de familie blijft je bij de familie.

 2. Ni28

  De grootste schandaal is dat er na Rutte II Rutte III komt. Maak je borst nat.

  1. Punt50

   Is het al rond dan? GJS, tel aub je knopen en walk away.

  1. DolleDries

   Ik wist niet dat de PVV in dit kabinet zat.
   Maar goed als je dan toch steel dan maar uit de eigen partijkas, het is ieder geval niet van daklozen of van de gene die de begrafenis niet meer kunnen betalen.

   1. Kodi

    PvdA = Portemonnee van de Anderen

   2. Guus Geluk

    Corrupte VVD-ers gaan hier altijd over de knie, maar corrupte PVV-ers ontlopen dat pak op hun broek, Dries.

    1. Kodi

     Integendeel: Van mij mag deze ongeschikt gebleken ex-werknemer alles terugbetalen aan de PVV.

    2. DolleDries

     Hoezo dat dan hij is toch veroordeeld.

     1. Guus Geluk

      Ik bedoel hier op het forum.

     2. DolleDries

      Is dat zo Guus.

     3. Guus Geluk

      Ja. Heb jij al een artikel van Heemels gezien?

     4. DolleDries

      Nee maar moet dat dan.

    3. Nog1

     @ Guus Geluk

     Op dit moment zijn er net zoveel veroordeelde VVD-ers dan veroordeelden van alle andere partijen bij elkaar. Het probleem speelt bij alle partijen, maar is aantoonbaar erger bij de VVD.

     1. Kodi

      Tel er de PvdA ook nog even bij op!

      Schooldirecteur Khalid Tatou (PvdA) naar verluidt aangehouden wegens ontucht met 13-jarig meisje

      Khalid Tatou, een verschillige PvdA’er bekend van onder andere zijn endoscopische betrokkenheid bij de Goudse Megamoskee, alsook het bukmaatje van totale engnek Tarik Ibn Ali, is voorlopig gestopt basisschooldirecteuren. K.T., zoals de man sinds een uur in de PvdA-gangen heet, is naar alle waarschijnlijkheid de directeur van de islamitische basisschool An Noer in Alphen aan den Rijn, die afgelopen maandag werd aangehouden op verdenking van ontucht met een 13-jarig meisje, dat naar verluidt geen leerling van dezelfde school was. De PvdA reageert ONTZET en heeft zijn persoonlijke pagina subiet zonder roof knockers ge-JDAM’t: “De fractie van de PvdA Gouda heeft met verbijstering kennis genomen van de arrestatie van K.T. Voor de fractie is zeer duidelijk dat gezien de ernst van de situatie K.T. niet langer deel kan uitmaken van de fractie.” Ach, 13, daar denkt de profeet natuurlijk het zijne van. Wordt vervolgd, net als K.T., denken we.

      https://www.geenstijl.nl/5138765/mag-van-profeet/

    4. buitenbeentje

     De man is al lang geen PVV-er meer, Wilders heeft hem er uit gegooid er is aangifte tegen hem gedaan en hij is veroordeeld.
     Al die VVD-ers zitten er nog en krijgen een nieuw baantje in partij-circus.

     Je off topic post slaat dus helemaal nergens op, trol.

     1. brabantguy

      Waar heeft Wilders hem uitgegooid? Er is immers geen lidmaatschap… Welke VVD-ers zitten er nog? Linschoten is veroordeelt, van Reij wacht op de uitspraak…Bovendien is er geen VOG nodig om partijlid te worden…Daar weet de LPF alles van!Oh wat was er ook al weer met ene Lucassen?

   3. trampoline

    Wat heeft dat met de huidige politiek te maken? Och, je had niets anders om een ex-lid van de PVV en daardoor de PVV af te kraken; zielepoot!

    1. Kodi

     De PVV ontslaat maatschappelijk ongeschikten; De PvdA recruteert deze. See the difference!

     1. Guus Geluk

      Wie dan, Kodi?

   4. brabantguy

    Oh en dan is het goed? Weer de typische PVV reactie… Als je maar niet slechter bent dan iemand anders dan is het allemaal goed…. Als Geert wordt bedreigt staan de aanhangers op de achterste poten. Als anderen bedreigd worden, dan roepen ze het over zichzelf af….De PVV aanhanger meet voortdurend met 2 maten. Wat Geert gebeurd is erg.. en de rest is niet (zo) erg…

  2. Kodi

   Bert van der Roest (PvdA) graaide nog véél méér geld uit kas daklozenkrant Utrecht

   Van der Roest (PvdA) moet nu al halve ton terugbetalen

   10-04-2017, 12:18 Tags: Bert van der Roest, pvda, Utrecht

   Utrechter Bert van der Roest (PvdA-lid, toen nog PvdA-gemeenteraadslid) die destijds als penningmeester van de Utrechtse daklozenkrant de kas leeggraaide moet nog eens 23.352 euro terugbetalen aan Stichting Straatnieuws Utrecht. Dit komt bovenop de eerdere 26.242 euro die hij van de rechter al moest terugbetalen. In totaal moet Van der Roest (PvdA) een halve ton terugbetalen, meldt RTV Utrecht.

   Omdat nooit helemaal duidelijk is geworden hoeveel geld Van der Roest (PvdA) precies uit de kas graaide om zichzelf te verrijken gaat men er vanuit dat de door de rechter opgelegde vergoedingen overeenkomen met de waarde van het gejatte geld. Al heeft de rechter ook rekening gehouden met de belabberde (economische) privé-situatie van Van der Roest (PvdA). Het is dus mogelijk dat de halve ton die Van der Roest (PvdA) nu moet terugbetalen niet eens de complete waarde van het gejatte geld dekt.

   Eerder werd Van der Roest (PvdA) al veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur. De daklozenkrant ging bijna failliet dankzij de roofactiviteiten van PvdA’er Bert van der Roest.

   Ondanks het leegtrekken van daklozen mocht Van der Roest na te zijn gestopt als PvdA-raadslid wel gewoon zijn 7620 euro aan wachtgeld toucheren.

 3. Kodi

  De nachtmerrie Rutte III kan wel eens korter gaan duren dan de formatie.

  1. Ecoshaarlem

   Steek ik een week lang de vlag uit, moet hem eerst dan nog snel gaan kopen!

 4. nickname1001

  5 maal VVD en 2 maal PvdA.
  Ik laat maar in het midden welke partij het slechtste presteert.
  Vreemd dat de andere coalitie-partij er op wordt afgerekend door de kiezers.

 5. Nog1

  Ik vind het erger dat er nog VVD-ers mochten blijven zitten dan dat ze zijn afgetreden. Van het hele stel is alleen die Dijkhof competent.

  Overigens is het nog erger, want er zijn ook nog wat gesneuveld in de Tweede Kamer. Een incompetente kamervoorzitter die de shredder aanzette om te voorkomen dat het parlement benodigde informatie kreeg. En Vand Der Steur sneuvelde ook voor iets dat hij als kamerlid had gedaan (nl informatie proberen achterhouden voor het parlement.)
  De Netflixende tante die volgens afspraak haar hand opstak als Halbe dat verzocht blijkt één van de meest competente VVD-kamerleden te zijn.

  Van alle VVD-ministers vind ik eigenlijk alleen Dijkhof competent.

  Het is wel opvallend dat als het gaat om zelfverrijking, de VVD-ers opeens wel iets blijken te kunnen. Van de voorzitter tot voormalige bewindspersonen, dat trucje beheersen ze tot in de details.

 6. brabantguy

  Waarom lees ik op DDS niks over Michael Heemels? DDS is het medium die altijd ten strijde trekt tegen corrupte politici…. Nu blijft het oorverdovend stil!

 7. Wim Vreeswijk

  Ben benieuwd wat nu de peiling van de VVD wordt ?!

  1. HaZ

   Masochistisch Nederland kennende…..+ 3 voor de VVD.

 8. Ecoshaarlem

  Dat Rutte incompedent is, heeft hij meer dan bewezen, aan de hand dat 7 ministers c.q staatssecretarisen in dit kabinet, en allen van de VVD af moesten treden, wanneer neemt hij de eer aan zich zelf?

 9. Blue monday

  Leuk die beschuldigingen over en weer….elke partij heeft idioten in het lagere kader.

  Richten we ons op de echte politici, dan kan niet anders geconcludeerd worden dat de VVD een incompetente en zelfs een boevenbende is.

  De partij staat op instorten, alleen Rutte houdt het met touw en plaksel nog bij elkaar.

 10. Babaji538

  Een prikkende eikel en een prikkebeen
  dansten 1 wals om elkander heen.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.