Nederland boekt een pyrrusoverwinning: Sinterklaasjournaal stuurt gekleurde Pieten de laan uit

Het is beter dan niets, maar of we er echt wat mee opschieten?

Er is goed nieuws voor iedereen die het beste voor heeft met de Nederlandse cultuur, onze tradities en het Sinterklaasfeest in het bijzonder. De NTR – de omroep achter het Sinterklaasjournaal – heeft donderdag namelijk bevestigd dat het over en uit is wat betreft gekleurde Pieten bij het journaal. Dat betekent dus: geen rode, blauwe, gele, roze, paarse of kotsgroene Pieten meer:

Dat vonden we achteraf gezien niet zo geslaagd, het paste te weinig binnen de traditie en zag er niet leuk uit

… aldus de NTR. Prima, toch?

Nou, dat valt dus helaas nog te bezien.

De omroep laat namelijk ook nadrukkelijk weten dat ze dit niét hebben gedaan omdat het er kritiek kwam op de gekleurde Pieten: de mening van het Nederlandse volk over het meest Nederlandse feest van het jaar kan ze dus niets schelen. Problematisch is hiervoor vooral dat ze aangeven te willen experimenteren met andere vormen van Pieten. Dat betekent dus dat we dit jaar misschien wel weer stroopwafelpieten, kaaspieten of weet ik veel wat voor gestoorde mutatie van de normale Zwarte Piet zullen zien. Ik ben nu al bang voor de gedrochten die de Nederlandse kinderen dit jaar op de televisie zullen moeten aanschouwen.

De trieste waarheid is dus: de gekleurde Pieten worden misschien verbannen, maar de echte Zwarte Piet zullen we daarvoor nooit meer in de plaats krijgen. En dat allemaal door een piepkleine minderheid die overal aanstoot aan moet nemen en onze tradities als een kruidnoot verkruimelen. Leuk hoor: jullie worden vriendelijk bedankt!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Ni28

  De Sinterklaasjournaal gaat net zo lang met Pieten experimenteren totdat het feest kapot is. Dankzij een paar schreeuwers die bediend moeten worden op hun ongegronde gejank. Gewoon terug naar 50 tinten zwart.

 2. HaZ

  Het zou de NOS sieren als ze Sylvana Simons het Sinterklaasjournaal lieten presenteren.
  😉

  1. denk eens na

   Ik denk als ze er haar genoeg voor betalen ze het geen enkel probleem vindt

 3. Kiliaan Noppen

  Ik voorspelde al geruime tijd geleden dat de totale verdwijning van het racistische symbool Zwarte Piet een kwestie van enkele jaren is. Het gaat nog sneller dan was te verwachten.

  1. Punt50

   Donder op rukmoslim.

  2. Sibculo

   Dat gebeurd nooit Noppen. Zwarte Piet is onze trots en toont onze kracht als blank ras. Dat zul jij nooit toegeven maar wij zijn niet voor niet in wetenschap en ekonomie beter Noppen. Zwarte piet is onze knecht en daarom moet hij blijven!!!!

  3. Nederlandse_Patriot

   Dopper, flikker nou onderhand eens op.

 4. fusilier

  Nou kiliaan niksnut bij ons vieren wij nog gewoon zwarte piet, je bent uitgenodigd bij deze , eens even kijken of je durft te komen, wel even adres opgeven hier. Bij voorbaat dank

  1. Kiliaan Noppen

   Dat aanhangers van Zwarte Piet gewelddadig zijn is algemeen bekend, fusilier, dus ik zal mensen van jouw soort mijden als de pest.

   1. Ni28

    Waar haal je al die onzin vandaan, Dopper? Het is precies andersom of hoorde je het niet onder die tegel van jou?

 5. Ngatimoto

  En dit allemaal terwijl in Turkije de laatste rustplaats van St. Nicolaas is gevonden.
  Met al dit gedoe vanuit de linkse en domme Nederlandse hoek zal hij wel omgedraaid in zijn graf worden aangetroffen.

  1. Nog1

   @ Ngatimoto

   Laatste rustplaats is een wat ongelukkige uitdrukking in dit geval. Zijn graftombe werd 3 eeuwen na zijn leven gebouwd, waarbij het onduidelijk is of de resten die men toen begroef de echte waren.

   Vervolgens zijn deze in de 11e eeuw gestolen waarna er een strijd ontstond waar deze terecht moesten komen, relieken waren in die tijd big business. Uiteindelijk won Bari het pleit waar ze in een speciaal voor dat doel gebouwde basiliek terecht zijn gekomen.

 6. trampoline

  Met die gekleurde pieten liepen de kijkcijfers terug. En mensen gingen hun eigen feestje maken en zwarte pieten inhuren.
  En ja, dat is slecht voor de kijkcijfers; vandaar.

  1. Ni28

   Mensen moeten die media Piet negeren en zelf gaan vieren zoals zij het willen. De feest is van de kinderen en niet de media.

 7. Blue monday

  Als conservatief sociaal democraat (dus geen PvdA’er!) walg ik van dit gezeik.

  Piet is een kindervriend en we kennen hem als een man/vrouw met zwarte schmink

  Met Halloween verkleden we ons ook, geen persoon met hazenlip die daar bezwaar tegen heeft.

 8. DolleDries

  Ik kwam net nog een zwarte man tegen in het bos. Is die Sint soms er al of is dit een verkenner.

 9. denk eens na

  Het is vrij eenvoudig als we Sinterklaas nou zwarte Piet noemen en de Zwartepieten Sinterklaas is het toch opgelost .

 10. Ni28

  4@ Dopper is ook na verwachtingen verdwenen. Maar Dopper is ook terug. Opzouten, Dopper!

 11. Ni28

  Misschien vinden zij in het graf van St. Nicolaas in Turkije nog een Spaanse paspoort en overblijfselen van zwarte figuurtjes.

 12. nienke

  Worden ze het nooit eens zat dat gezeik van de zwarte pieten elk jaar opnieuw? stelletje doordrammers.

  1. Kiliaan Noppen

   Dat gezeik is pas afgelopen als die achterlijke pro-Pieters stoppen met doordrammen om dit racistische symbool te handhaven.

   1. HaZ

    Dat gezeik is er nooit geweest Noppenkop. Als die achterlijke anti-pieten niet waren begonnen met het doordrammen en bederven van een kinderfeest, had er niemand geklaagd. Zelfs jij niet, azijnpisser !

    1. corfo

     @ Kiliaan Noppen.
     Ik heb zojuist m’n fiets laten schoonmaken en poetsen door een neger, hij vroeg er zelf om, mag het dan wel ?
     De anti-pieten zijn in hun afschuwelijke jeugd vermoedelijk door zwarte Piet overgeslagen bij het uitdelen van suikergoed & marsepein, zij wentelen hun jaloezie nu af op onschuldige kindertjes !

   2. Nederlandse_Patriot

    Het gezeik is begonnen met een stel zwarten die begonnen te janken over de slavernij die al lang voorbij is. Blanken waren ook slaven in Noord-Afrika. Mogen wij nu ook bij de Turken en Marokkanen gaan janken om gratis shit? Want daar gaat het allemaal om. Het verleden exploiteren om nu gratis shit te krijgen van de gemene blanke man. En nu oprotten, Dopper.

 13. nienke

  @Kiliaan Noppen.
  Dat gezeik is pas afgelopen als die achterlijke pro-Pieters stoppen met door drammen om dit racistische symbool te handhaven.

  Vreemd dat dit kleine groepje hier zo’n drama van maakt terwijl in Suriname zwarte pieten nog steeds roet zwart zijn terwijl je zou denken dat juist DAAR waar je het over slavernij hebt de zwarte pieten moeten verdwijnen.
  Maar daar hoor je deze dwazen nooit over.
  Laat ze eerst DAAR met de zwarte pieten stoppen daar waar de slavernij was.
  En juist in dat land wordt Sinterklaas nog als van ouds gevierd met roet zwarte pieten.

 14. sjun

  Dit laat weer ruimte voor creatieve vloggers om een alternatief Sinterklaasjournaal te presenteren. Niemand is tenslotte verplicht om enkel naar de publieke omroep te blijven staren en zich daar groen en geel te ergeren aan politiekcorrecte indoctrinatie en roodverpolitiekte actualiteitenrubrieken of het heil slechts te zoeken bij hun collega’s van de commerciëlen waarbij al te bedilzuchtige verkopers via kinderprogramma’s en soaps niet al te nozel publiek door voortdurende herhaling tot aankopen trachten te verleiden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.