Ook YouTube valt voor linkse censuur: Geert Wilders mag niet meer zeggen wat hij denkt over Mohammed

Geen categorieokt 04 2017, 21:00
Vrijheid van meningsuiting? Binnenkort hier niet meer verkrijgbaar.
Links Nederland kan weer eens voldaan in de handen wrijven. Dé politicus die al jaren voor zijn vrijheid van meningsuiting strijdt, heeft namelijk weer een nederlaag moet inkasseren. Goed, hij is deze keer niet schuldig bevonden door de rechter, maar het resultaat is er niet minder schadelijk om. Ook YouTube, de site waar iedereen zijn ideeën in beeld en geluid zou moeten kunnen delen, beperkt Wilders vandaag namelijk:
En inderdaad: de desbetreffende clip is niet meer te vinden op YouTube. Daar blijft het echter niet bij: een tweet die de PVV-voorman plaatste met dezelfde video, is door Twitter geblokkeerd in Duitsland en Frankrijk. Dan hebben we het dus over deze tweet, die gelukkig - vooralsnog tenminste - in Nederland wél te zien is:
Rest natuurlijk de vraag: waarom? Wilders plaatst wel vaker zaken op het internet, die daar dan ook mogen blijven staan. Wat is er zo anders aan deze video? Wel, laten we zeggen dat hij voor 'een zekere bevolkingsgroep' aardig provocerend kan zijn. Het is een korte clip waarin Mohammed (de islamitische profeet dus) tot terrorist, massamoordenaar, slavendrijver en pedofiel gebombardeerd wordt. Dat samen met de informatie dat er zo'n miljard mensen op aarde zijn die hem volgen (moslims dus), leidt tot een combinatie waarbij zijn volgers indirect ook als zodanig zouden kunnen worden neergezet.
Dus tsja: provocerend is het zeker. Maar is dat dan ook meteen verboden? Natuurlijk niet. Nou ja, dat zou het in ieder geval niet moeten zijn: hoewel YouTube de precieze reden voor verwijdering niet geeft (dergelijke sites blijven altijd graag vaag) kun je ervanuit gaan dat een aardig grote groep heeft zitten klagen over de inhoud van het filmpje. En dat leidt al snel tot verwijdering.
Dus YouTube, jullie weten wat jullie te doen staat: snel excuses aanbieden en die handel weer online zetten: we mogen immers, wat je ook van die video moge vinden, nooit accepteren dat mensen die ergens aanstoot aan nemen gaan dicteren wat wij wél en niét mogen zien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten