Parijs: politie ontdekt vrachtwagen met flessen brandstof en ontstekingsmechanisme

Parijs lijkt op het nippertje te zijn ontkomen aan een zoveelste terreuraanslag.

Het was donderdag bijna weer eens raak in de Franse hoofdstad. De Fransen hebben de afgelopen jaren, meer dan welke Europeanen dan ook, gebukt moeten gaan onder islamistische terreur: deze week nog stak op het station van Marseille een kansenparel met een moeilijke jeugd in op reizigers. Het gevolg: de zoveelste dode die moest sterven voor deze gevaarlijke ideologie.

Als cosmopoliete, vrije stad blijft Parijs echter de hoofdprijs voor menig terrorist in spe. Dat moet ook de gek hebben gedacht die een aanslag lijkt te hebben willen voorbereiden daar. De Franse politie trof, na een tip van zeer opmerkzame passanten, in het 19e arrondisement van de stad een vrachtwagen aan met flessen brandstof en een ontstekingsmechanisme. Nou is het niet héél opmerkelijk dat een vrachtwagen flessen brandstof aan boord zou hebben, maar wél als je weet dat het een cementwagen was. Ik ben geen ingenieur, maar voor zover ik weet wordt cement niet van benzine, gas of iets dergelijks gemaakt, en in combinatie met een ontstekingsmechanisme lijkt het me al helemaal geen zuivere koffie.

De wagen – of wagens, dat is nog niet duidelijk – was van het Franse Lafarge, een bedrijf dat in de bouwmaterialenbusiness zit. Het waren ook medewerkers van dat bedrijf die de opmerkelijke lading ontdekten en de politie inlichtten: een pluim voor deze helden die waarschijnlijk een bloedbad hebben voorkomen!

Van degene die dit alles voorbereidde, is vooralsnog geen spoor. Opvallend genoeg werd eerder deze week een dergelijke vondst gedaan in Parijs: toen werden er in een appartement gasflessen inclusief ontsteking gevonden. Of dit dezelfde mensen zijn is niet duidelijk, maar wat we wel kunnen zien is dat terroristenland aan trends doet: dit lijkt me duidelijk in navolging van de aanslag die de Barcelonaterroristen oorspronkelijk gepland hadden, maar die gelukkig een voorbarig doch explosief einde kreeg toen die malloten zichzelf en hun huis per ongeluk opbliezen. Ook deze keer lijkt het weer met een sisser af te lopen: laten we hopen dat dat zo blijft, en vooral nou eindelijk eens iets doen zodat ons overleven niét meer van dom geluk afhangt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. denk eens na

  Weer een opgeblazen verhaaltje

  1. Ni28

   Misschien wordt je weleens ook opgeblazen. Dat wordt nog eens een verhaaltje.

   1. denk eens na

    Alleen als ik zuurkool gegeten heb.

    1. Ni28

     Hopelijk geeft het niet dezelfde knal.

 2. Punt50

  Ik denk dat de islam terroristen de Eiffeltoren nog eens in een baan om de aarde willen schieten. Niet omdat het moet, maar omdat het kan…

 3. Ni28

  Het zal wel voor een islamitische offerfeest zijn waarbij Europeanen opgeofferd worden.

 4. henk vintage

  Wat moet er eigenlijk nog meer gebeuren voordat deze verderfelijke ideologie wordt verboden in Europa?
  1.000 of 10.000 of 100.000 doden.
  De apathie van de EU is ongehoord.

 5. corfo

  Deze auto is vast van een Syrische loodgieter die een klusje moest uitvoeren in Parijs.
  Hetzelfde was er toch aan de hand met de bestelbus Barcelona ?

 6. Obiwokekenobie

  Lafarge, met destijds HRC in de RvB, heeft belasting betaald aan ISIS om maar te kunnen produceren en leveren in, door ISIS, bezet gebied.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3653896/Letters-reveal-French-cement-firm-paid-taxes-ISIS-protect-business-Syria-base-Western-special-forces.html

 7. Dunu Zithlau

  Nog berichten over witte mannen of zo?

 8. Kees

  Wat geeft Denk voor commentaar op dit bericht?

 9. A3aan

  O, dus géén vuurwerk met oud en nieuw?

  Stiekem hoop je dat zo’n bommenlegger zoals die in Spanje een foutje maakt en die maagdenzoekert voortijdig dees aard verlaat.

 10. Babaji538

  Er zijn mensen
  die mijn moeder
  niet meer aankijken.
  Je zou er maar een internationale straf,
  voor riskeren.
  Ik heb het dan nog niet eens, over
  mondiaal; laat staan universeel.
  Petra Hermans

  1. Rechtsaf

   @Babajij vaginamonoloog:mondiaal

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.