Tunahan Kuzu is boos: noemt het hypocriet dat Wilders geen jihadistenknuffelende minister wil

Want je zou toch maar opkomen voor de veiligheid van dit land, hè?

De nieuwe regering staat klaar, en dat betekent ook: de nieuwe oppositie is er klaar voor. Bij sommige partijen zijn de messen al geslepen, en bij sommige partijen wat minder: het ligt er maar net aan in hoeverre je je écht wilt inzetten voor dit land, zullen we maar zeggen. Aangezien we met Rutte III een zoveelste nachtmerriekabinet hebben, doen partijen als de PVV en Forum voor Democratie er goed aan nu al te hebben gemeld dat ze ‘snoeihard’ oppositie zullen voeren – bijvoorbeeld tegen Minister van Jihadisme en Terreurverheerlijking Veiligheid en Justitie Ferdinand Grapperhaus.

Deze CDA’er mag die post gaan bekleden, wat nogal problematisch is: de beste man heeft namelijk uitspraken gedaan als “Jihadisten moet je niet hun staatsburgerschap ontnemen. Integendeel, je moet ze laten terugkomen” en “Ik wil met ze in debat”. Dat getuigt natuurlijk van een totale afwezigheid van realisme: de enige manier om ons effectief te beschermen tegen terrorisme is juist het zo ver mogelijk houden van dat soort islamistische gekken die in het Midden-Oosten allerlei manieren geleerd hebben om hier bloedbaden aan te richten. Niet zo gek dan ook dat PVV-voorman Wilders woensdag nog – tevergeefs – probeerde die aanstelling als minister te voorkomen.

Het zal niemand verbazen wie dit idee in de sterkte mogelijk bewoordingen niet steunde: DENK, de partij die haar brood verdient met de islamisering van Nederland. In hun zoveelste propagandavideo beticht partijbobo Tunahan Kuzu Geert Wilders ervan “hypocriet” te zijn. Hun logica: Wilders staat altijd zo sterk op vrijheid van meningsuiting – tot zover waar – en zou dan ook niet moeten zeuren over een ‘minister met een mening’ – niet meer waar. Behalve dat dit natuurlijk een politieke drogrede van jewelste is, mist Kuzu hier ook helemaal het punt. Wilders wil Grapperhaus niet het zwijgen opleggen – meneer mag gerust zeggen wat hij vindt – maar wél duidelijk maken dat zo iemand niet wenselijk is op deze post.

Dat is dus allesbehalve ‘hypocriet’, Tuna: dat is gezond verstand. Oh, maar als we het toch over hypocrisie wat betreft vrijheid van meningsuiting hebben: dan vind jij het vast ook niet erg dat Wilders zijn ‘Minder Marokkanen’-uitspraak deed… toch?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. van Urk

  “Ik wil met ze in debat”. Kan die Ferdinand Grapjesmaker dat niet in Syrie gaan doen? Weet ie meteen met wat voor ongeschoren geboefte te maken heeft.

  1. Floris

   CDA.

   Een rechtse partij?

   Vergeet het maar.

 2. marco1

  Zoals ik in het volgende topic al aangeef ik begin het gevaarlijk beu te worden. Dit gaat me waarschijnlijk een ban opleveren: wie het ook beu is en het tijd vind voor actie. Geef het even aan dan kan ik mailadres geven het groephhes te vormen. Gelijk denkenden begrijpen wel wat ik bedoel!!!!!!!

  1. marco1

   Het word tijd groepjes te vormen moest dat zijn.

 3. hans-e-pans

  Hadden ze Tunahan Kuzu niet beter in Suriname kunnen houden?

  1. chicamo1

   Wat denk je van de Atlantische oceaan??

 4. chicamo1

  Hij wordt net als Erdogan boos als iemand een andere mening heeft. Zit in de genen. Fascistisch tot het bot. dat

 5. Jantje

  Denk is de ingecalculeerde gedoogpartij van Rutte.

 6. EllyD19

  Grapperhaus, mogelijk de grappigste thuis. In discussie gaan met jihadisten ?
  Laat het hem eens proberen, gelijk genezen is hij dan.

 7. Parestado4

  Nee,lijkt me ok niet zo leuk,zo`n kriebelende baard in je gezicht!

 8. Bes Tolen

  Fl. Vroeger was de KVP wel rechts in veel maar we moeten wel bedenken, dat het een zwaar confessioneel rechts was. [Ook beroerde rol in de Indonesische onafhankelijkheidskwestie. Veel mythevorming toen]. Daar leed iedereen onder maar de KVP en vooral de R.K.kerk kregen wel ladingen kritiek. Van anderen bedoel ik. Het heeft geholpen want R.K. werd wel vrijer en toegankelijker. Mee door de TV: mgr Beckers was zelfs algemeen geliefd. Begin zestiger jaren. Vooruitgang. Na 1980 ineens afgelopen. De monden werden gesnoerd. De massa immigratie werd het leidend zoveel mogelijk doodgezwegen onderwerp. Nu weer met het nieuwe kabinet.
  In de huidige tijd staat de politiek die forse kritiek niet meer toe als het om allerlei toestanden en groepen hier niet nader te duiden, gaat. Van deze tijd deugt m.i. niet veel als het om de vrijheid politieke kritiek overeenkomstig vroeger te uiten gaat. Het effect van huidige kritiek is onvoldoende. Het mag niet doeltreffend zijn! Deze tijd ziet er gevaarlijker uit. Namelijk achteruitgang. Ook levert Rutte III slechte voortekenen.

 9. Ruud562

  Voormalig CDA-minister Donner, nu lid van de Raad van State, had/heeft ook van die “realistische” gedachten, die zag grond genoeg om hier de sharia in te laten voeren.
  Ja CDA, of met andere woorden: hoe gevaarlijk kan een partij zijn voor een normaal denkend mens, voor een zich normaal gedragende samenleving!

 10. mening66

  Kuzu is een turkse luis die er alleen maar staat vr Erdogan, of heeft iemand gezien of gehoord dat kuzu er vr alle NLers is>
  En Grabbethaus is natuurlijk knettergek als hj denkt met een jihadist een normaal gesprek te kunnen voeren.
  Helaas weer een OFC v Justitie die de naam niet eens mag dragen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.