Uh, oh! Democraten en campagne Hillary betaalden voor controversieel dossier over Trump en Rusland

Goh, het was dus een aanval van Democraten op een politieke rivaal.

Voor de verkiezingen van 2016 berichtten Amerikaanse media dat een voormalige inlichtingenofficier uit Engeland een bijzonder schokkend dossier had samengesteld over Donald Trump. Kort gezegd kwam het erop neer dat hij hechte banden had met Rusland en dat Poetin hem waarschijnlijk chanteerde omdat er beelden waren van Trump met Russische prostituées. Het was echt schokkend en zorgde dan ook voor een ware aardbeving in journalistieke kringen én in de Amerikaanse (en Europese!) politiek.

De grote vraag was echter: wie heeft dit onderzoek betaald? Wie zat erachter? Want ja, juist omdat het zo schokkend was is het belangrijk om dat soort vragen te beantwoorden, om te weten of er iemand met een agenda achter zit of dat het een hoegenaamd objectief relaas is van iemand die iets zag en zich zorgen begon te maken.

Nou, we hebben het antwoord eindelijk. De linkse, Democratisch-vriendelijke Washington Post bericht namelijk dat de Clinton-campagne en de Democratische Partij erachter zitten.

In april 2016 huurde Marc E. Elias, een advocaat voor de Clinton-campagne en de Democratische partij, het onderzoeksbureau Fusion GPS in om ‘onderzoek’ te doen naar Trump. Het doel daarvan was natuurlijk om informatie te vinden (of te verzinnen, indien nodig) die schadelijk was voor de man die de Republikeinse presidentskandidaat zou worden. Nou, die informatie werd inderdaad ‘gevonden,’ verzameld, en vervolgens gelekt. Daarbij ging het niet alleen om daadwerkelijke feiten, maar ook over roddels. Want ja, roddels kunnen ook heel schadelijk zijn, zeker in de politiek.

De Democratische financiering van het onderzoek duurde tot in oktober 2016. Dat was dus de maand voor de verkiezingen, wat betekent dat de Democraten het rapport écht gebruikten om er een politiek slaatje uit te slaan, en dat het zelfs met dat doel geschreven werd.

Kortom, de mainstream media zijn gevallen voor een propaganda-verhaal van de Democratische Partij. Schokkend, ik weet het.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Wow zelfs dit nieuws heeft zelfs het politiek correct oost-indisch doof cocon van de corrupte Washington Post en NYT doorbroken.
  Ik neem aan dat de (veelkleurige) inteelt-NPO die voor de volle 100% achter Hillary stond hierover zal zwijgen. Aangezien de doofpotten inmiddels op zijn hebben ‘journalisten’ van de MSM, NPO en RTL nu de opdracht gekregen om onwelgevallige informatie onmiddellijk in propjes te kneden en door te slikken.

 2. Ritter

  Het onderzoek naar vermeende banden tussen Trump en Putin tijdens de verkiezingen blijkt nu als een boemerang te werken.

  Ondertussen is wel duidelijk dat er tussen Trump en de Russen tijdens de verkiezingen geen samenwerking was. Er is tot nu toe voor deze beschuldiging geen enkel bewijs gevonden.

  Maar wat wel steeds duidelijker word is dat Clinton en Obama de Russen erg gewillig waren met de z.g Uranium deal waardoor de Russen 20% van het Uranium in bezit kregen. En daar word nu onderzoek naar gedaan tot grote teleurstelling van de Trump hatende media.
  —————–

  Republicans see tables turned as Dems face fresh Russia controversies
  http://www.foxnews.com/politics/2017/10/24/republicans-see-tables-turned-as-dems-face-fresh-russia-controversies.html

 3. Ritter

  Clinton en haar medewerkers hebben dus gelogen. Dat blijkt dus nu zeer duidelijk. Zelfs de linkse en Trump hatende Amerikaanse media kunnen hier niet meer onderuit en moeten hierover berichtten.

  Zullen de Nederlandse media hierover berichtten??
  ———————-

  Clinton campaign, DNC helped fund research that led to salacious Trump dossier
  http://www.foxnews.com/politics/2017/10/24/clinton-campaign-dnc-helped-fund-research-that-led-to-salacious-trump-dossier-report-says.html

 4. Two Ravens Black Kettle

  Obama en Hillary gaven 20% van hun uranium aan de Russen.
  De Stichting van Hill en Bill kreeg vervolgens miljoenen en babbeltjes van Bill in Moskou leverde eveneens bijna 1 miljoen per uur op.
  Dit is a jaren bekend

  Bij de Fake News-MSM: “doodse stilte, rondtollende tumbleweed, een vallende naald die op de grond crashed met het geluid van een meteoor”.

  En alle inteelt-journalisten steken hun vingers in de oren en gillen: Lalalalalalalalalalalalalala
  Dat doen ze trouwens al twintig jaar.

 5. Ni28

  Het bleek weggegooide geld maar Democraten hebben geld zat.

  1. Top

   Lees het volgende maar eens, dan weet je gelijk hoe de ‘hazen lopen’.

   Vorige week bracht The Hill, een Amerikaanse publicatie die in Washington DC dagelijks door politici, lobbyisten en journalisten wordt gelezen, een artikel onder de kop ’FBI ontdekte Russisch omkoopcomplot voordat de regering-Obama een controversiële nucleaire deal met Moskou goedkeurde’. Daarna volgde de explosieve eerste alinea: ’Voordat de regering Obama in 2010 een controversiële deal goedkeurde die Moskou controle gaf over een groot deel van het Amerikaanse uranium, had de FBI substantieel bewijs verzameld dat leden van de Russische nucleaire industrie betrokken waren bij omkoping, afpersing […] en het witwassen van geld, met als doel de atoomenergiebelangen van Vladimir Poetin in de Verenigde Staten te laten groeien, aldus overheidsdocumenten en gesprekken.’

   Dit schandaal is echt – en niet fake (zoals de mythe over de invloed van de Russen op Trump) – en zo verontrustend dat het verbijsterend is dat de media er nauwelijks aandacht aan schenken.

   Waar het om gaat, is het volgende: Obama overhandigde in 2010 controle over maar liefst een vijfde van de uraniumproductie in Amerika aan Poetin. Waarom? Was er een dwingende reden om dat te doen? Misschien paste het in de toenaderingspogingen van Obama ten aanzien van Rusland?

   The Hill meldt nu dat toen die overhandiging plaatsvond, de FBI over bewijzen beschikte dat Rosatom, het enorme bedrijf dat de nucleaire energie in Rusland overziet en beheert, in Amerika op grote schaal fraude had gepleegd en betrokkenen had omgekocht teneinde de deal tot stand te brengen. Maar de FBI deed niets.

   De FBI had een informant die documenten en e-mails kopieerde en gesprekken opnam. In het centrum van de fraude stond het Clinton Fonds. Naar verluidt zou het om een bedrag gaan van meer dan honderdveertig miljoen dollar die naar de rekeningen van de Clintons is gestroomd.

   Het was al opgevallen dat Bill Clinton een half miljoen dollar had ontvangen voor een lezing in Moskou, betaald door een Russische bank (toen Bill hiervoor in Moskou was, had hij ook een gesprek met Arkady Dvorkovich, toevallig een lid van de directie van Rosatom); de bedragen die werden betaald, tonen aan hoe belangrijk de uraniumdeal voor de Russen was, en hoe intens corrupt de Clintons zijn. Want Hillary, indertijd minister van Buitenlandse Zaken, speelde een belangrijke rol bij de goedkeuring van de deal. De ’kickback’ ging naar haar familiefonds.

   De Russen hadden in Washington een man zitten die het werk deed voor Rosatom, Vadim Mikerin. Voordat Moskou greep kreeg op de uraniumreserves, verkochten de Russen aan Amerikaanse bedrijven het uranium uit de atoomwapens die de Russen volgens de verdragen met het westen zouden afbreken. Mikerin liet de Amerikaanse bedrijven extreem hoge prijzen betalen voor het Russische uranium; de overwinst liet hij naar banken in onder andere Cyprus en Zwitserland lopen, om ze daarna weer onder de betrokkenen te verdelen. Dat was oplichterij en fraude.

   Toen hij begon te werken aan het project dat de Russen in staat stelde in de Amerikaanse uraniumproductie te infiltreren, huurde Mikerin een lobbyist in die in DC de politici moest gaan bewerken. Deze lobbyist besefte wat Moskou van hem verlangde, en hij lichtte de FBI in. Hij werd hun informant.

   Twee mannen superviseerden de informant: dat waren Robert Mueller, nu de man die onderzoekt of Trump samenwerkte met de Russen, en Rod Rosenstein, nu de tweede man bij Justitie en degene die namens Trump Mueller heeft ingehuurd. Alles wat de informant opving, belandde bij de leiding van de FBI.

   Over zoiets belangrijks als uranium waakt het ’Committee on Foreign Investment in the United States’, CFIUS, waarin de hoofden van veertien overheidsorganen zitting hebben. Hillary Clinton hoorde daarbij, en ook minister van Justitie Eric Holder. Vreemd genoeg was CFIUS positief over de overdracht van controle over Amerikaanse uraniumproductie aan de Russen, maar in het Congres bestond sterke oppositie. CFIUS ging akkoord, ook al had de FBI bewijzen voor de omkopingen en fraude door Rosatom via Vadim Mikerin.

   Schandaal

   Andrew McCarthy, een voormalig openbaar aanklager, schreef enkele dagen geleden in The National Review: ’Het zou een episch schandaal voor de regering-Obama betekend hebben en een doodsklap voor de presidentiële ambities van Hillary Clinton, als halverwege de agressie van Rusland in 2014 [de Russische annexatie van de Krim], publieke aandacht zou zijn uitgegaan naar het falen, vier jaar eerder, om een zaak van nationale veiligheid te onderzoeken teneinde de Russische overname van Amerikaanse nucleaire reserves te beschermen.’

   Deze cryptische zin betekent: de FBI en de regering-Obama verhinderden een strafzaak naar de manipulaties rondom de uraniumdeal, en hield dus de Clintons uit de wind.

   De informant wil nu praten en voor een congrescommissie verschijnen. Maar hij wordt door de FBI gedwongen om te zwijgen. Koste wat kost moet dit schandaal verborgen blijven. Want dat zou laten zien dat de FBI (Mueller en Rosenstein) wegkeek bij een grootscheepse corruptiezaak rond de Clintons. En dat willen hun getrouwen in de Amerikaanse overheid voorkomen.

   Andrew McCarthy eindigt zijn stuk met twee woorden: ’This stinks.’

   Leon de Winter

 6. Ni28

  Waarom meldt de MSM dit niet?

 7. Nasrani

  Geweldig om te zien hoe ‘ the leftist’ wereldwijd door het ijs zakken. Meerdere gemene en vieze praktijken komen aan het licht. De overgrote zwijgende meerderheid begint zo langzamerhand van zich te laten horen. In de VS is een sterke conservatieve stroming die terug wil naar rechtse normen en waarden. Zie ook de ontwikkelingen in Europa. Ben er blij mee.

 8. Onzin456

  Heil god emperor Donald Trump

 9. Roughwood

  Je verwacht het niet hè?

 10. joost2

  Tja, de Clintons !!
  Lees ook vandaag eens de column van Leon de Winter, m.i. de echte Amerika kenner in De Telegraaf van vandaag .
  Een verontrustend verhaal over de Clintons, zelfs op het criminele af.
  Goed dat die Hillary maar niet gekozen is en ik denk dat de Amerikanen haar al lang in de gaten hadden en haar daarom grotendeels niet hebben gestemd.

  Wat wel te denken geeft, is dat de Clinton fans in Nederland, o.a. de heren minkukels Twan Huys en Charles Groenhuijsen, die bij de Vara veel teveel uren zendtijd kregen om graaister Clinton aan te bevelen en de hemel in te prijzen en zelfs een boekje over haar te schrijven ( wat niemand kocht trouwens ) maar wel structureel Trump bashten, nu wel héél erg stil blijven.

  Waarom komen zij nu niet bij van Nieuwkerk hun excuses aanbieden om hun linkse partijdigheid en foute mening, terwijl ze in feite een criminele familie steunden.
  Waarom blijven die 2 harken nu zo stil ? Zij hebben de kijkers immers in de maling genomen!

  Trump heeft ooit tijdens zijn campagne eens gezegd dat Hillary in de gevangenis thuishoorde.
  Die Trump wist dus m.i. ook ervan, maar hij beheerste zich.

 11. joost2

  II.

  O ja, het ging bij de Clintons maar om een paar honderd miljoen dollar, die ze met een uranium deal, zo maar in hun “kleine fondsje” kregen !
  Dat wel natuurlijk.

 12. Abraham50

  Enge foto.

 13. Ritter

  Brit Hume on Russia Probe: ‘Tide May Now Be Turning on All of This and Not in a Way the Democrats Are Going to Enjoy’
  http://www.breitbart.com/video/2017/10/24/brit-hume-russia-probe-tide-may-now-turning-not-way-democrats-going-enjoy/

  1. Becker

   Bromsnor komt weer met het leugenblog Bereitbart op de proppen.

   De schaamte voorbij.

   1. swetsnek

    Hahahaahahaah o o o wat ben jij zielig bla bla bla bla

    1. Becker

     Ben jij wel slim genoeg voor dit blog, Swetsnek?

     1. Johan P

      Inhoudelijke opmerkingen van uw kant: 0,0
      Maar ja, de waarheid doet pijn, en als er iemand (of een site) is die feiten publiceert die die u niet aanstaan dan begint u, naar goed links gebruik overigens, te gillen zodat u het niet hoeft te horen.

      De Clinton Foundation is één grote zwendel. Het wordt voorgesteld als een liefdadigheidsorganisatie, maar slechts minder dan 10% van de inkomsten gaan ook daadwerkelijk naar liefdadigheid. De rest is ‘overhead’ en wordt in feite gebruikt voor het doel waar de CF eigenlijk voor is opgericht: om de familie Clinton in een weelderige stijl, als waren het vorsten of staatshoofden, te kunnen laten leven.

     2. Top

      Blablabahbah . Blaaskaak!

 14. lanex

  Reken maar dat dit niet in het staats gestuurde media komt. We moeten geloven wat ze ons vanuit het NPO geven, leugens!

 15. Florissa

  De duitse media blijft Maar zagen over Trump,die kunnen het niet uitstaan dat hij niet naar de pijpen danst van Angela,die momenteel ook op een heel wankele stoel zit, hoop dat hij omvalt .Maar daar zwijgen ze liever over,de staatsomroep is daar nog erger dan in Nederland ,en dat kan bijna niet .

 16. Steve Van der Vekens

  Niet zo democratisch die democraten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.