Veel boze reacties op de VVD om de drastische afbouw van de hypotheekrenteaftrek: staat als een huis

Boosheid op de VVD na een aantal gelekte stukken van de het komende regeerakkoord. Rutte-III wordt een kabinet van ‘lastenverlaging’. Tenminste, dat pretenderen de coalitiepartijen te zijn.

Het is vooral een vestzak-broekzak verhaal, waarbij er belastingen verlaagd worden aan de ene kant en de lasten aan de andere kant worden verhoogd. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de overheid geld misloopt of minder geld gaat krijgen. Zo zijn de verlagingen van de winstbelasting voor bedrijven en de inkomstenbelasting een mooie manier om te doen alsof je ondernemen en werken ‘echt wil laten lonen’. Huppakee, ook vermogensbelasting omlaag! Dat gaat het pas goed doen voor de bevolking.

Het zou fijn zijn als het daar dan ook bij bleef en de uitgaven van de overheid verlaagd zouden worden om deze ‘kosten’ van de overheid te dekken. De overheid die geld ‘investeert’ om belasting te verlagen is natuurlijk van de zotte. Het is ten eerste uw geld, van de burger. Het kan dus niet zo zijn dat de overheid het u ‘gunt’ of ‘investeert in belastingverlaging’.

Toch gaat dat gebeuren, want het lage btw-tarief wordt verhoogd van zes naar negen procent. Nederland is daarmee koploper met betrekking tot dit tarief in Europa. Fijn dat u meer gaat verdienen, maar aan basisbehoeften gaat u ook meer betalen, dus het is eigenlijk helemaal niet het geval dat u meer te besteden heeft.

Naast de verhoging van het btw-tarief wordt ook de hypotheekrenteaftrek drastisch aangepakt. Weet u het nog? Bij de VVD staat de hypotheekrenteaftrek als een huis! Dat schijnt toch niet echt het geval te zijn. Er verandert veel in een aantal jaar. Enfin, het breken van verkiezingsbeloftes is een politicus niet vreemd, dus daar kijken we niet raar van op. Waardoor wel de woede wordt opgewekt bij VVD’ers is dat de verlaging van de aftrek veel sneller tot stand gaat komen. Dit gaat de middeninkomens hard raken en niet zo klein beetje ook. De aftrek is an sich een pervers systeem, dus de afbouw is meer dan gelegitimeerd, maar de mate waarin het komend kabinet het wil gaan doen, is destructief.

Belastingverlaging zei u? Ik denk het niet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. HaZ

  Rutte/VVD : Veel beloven en weinig geven, doet de gek in vreugde leven !

 2. loes530

  we staan nog veel meer te verwachten met dit kabinet

 3. C.oitus

  En nog een naheffing erachteraan, mooi toch.

 4. Dubbele Komma

  Ik hoop dat er een hoop vvd stemmers zich keihard genaaid voelen, voor de zoveelste keer,…

  Eigen schuld bwahahahaha!!!!!!

  1. Top

   Inderdaad! Ik lach me een slag in de rondte. Misschien kan ik wel wat geld investeren in NL, als straks al die Vinex-paupervilla s te koop staan. Kan ik ze door verkopen aan het COA.

 5. corfo

  Ieder normaal denkend mens in Nederland zou zo langzamerhand moeten weten dat, als de VVD “mede regeert”, iedere werkende inwoner van dit landje wordt uitgeknepen door de VVD. Wat Rubberen Rutte vóór de verkiezingen heeft gezegd : “Ik ben m.p. voor elke NL’er is volkomen gelogen !!” Die man is m.p. voor de rijken onder ons, hij stopt hen geld toe dat is verkregen door werkenden, gepensioneerden enz. uit te knijpen.
  ’t Is een grote minkukel, die Rutte.

 6. HW

  Eindelijk gaat VVD kiezers ook protesteren, omdat ze net als de rest in hun portemonnee worden gepakt. Zo is het PvdA kiezers ook vergaan tijdens Rutte II en de linkse kiezer heeft de PvdA hierop duidelijk afgestraft.
  Rutte III wordt een kabinet van weggeven aan de ambtenaren en hou de zak van de burgers leeg ondanks grote overschotten.

  De VVD zal de volgende partij zijn die keihard wordt afgestraft door zijn kiezers.

  1. Dubbele Komma

   Ik had die afstraffing deze verkiezingen al verwacht. Waarom zou een gewone loonslaaf of middenmootverdiener nou stemmen op die bewezen dievenbende. Als die hyena rutte ademhaalt liegt hij al.

   Ik snap sowieso die VVD zetels niet. Of hebben we zoveel grootverdieners en zakkenvullers hier in Nederland?

 7. HW

  Hopelijk zeggen velen het lidmaatschap van de VVD op, want dat zou een goede eerste stap zijn.

 8. trampoline

  Forum voor democratie heeft een overstapservice voor teleurgestelde VVD kiezers. Ik zeg: DOEN.

 9. Ni28

  Herfst. Alleen maar buien met gedonder die steeds dichterbij komt.

  1. corfo

   @ Ni28.
   Hier geen onweer gehad.
   Het gedonder komt wel steeds meer naderbij, maar dat is gedonder vanuit den Haag !

 10. Vit

  Gespuis als Dopper en trawanten gun ik het van harte.

 11. swetsnek

  ja guuske daar ga je dan he hahahahahaah hoop day rutje nog meer in petto heeft .
  O wat een lol hahahahahahaahaha

 12. ayreonaut

  Iedereen kan roepen wat ie wil, toch kan je op Rutte bouwen.
  Je wist van tevoren dat je genaaid zou worden.

  1. swetsnek

   IK dacht al wat doet mijn hol zeer hahahaha

 13. joost2

  Rutte is een ramp voor `Nederland.

 14. Marija

  Het is zoals gewoonlijk weer een van de lul-en-geloof-het-maar-niet verhalen die ruttekop het publiek inslingert en het meteen vergeet. Hij wordt toch nooit aangesproken op al zijn leugens.

  Deze alinea past bij alle berichten van Pinokkio

  1. Marija

   en die huichelachtige grijs is gewoon niet meer te verteren.

 15. Rex Gildo

  Uit de gelekte beleidsvoornemens van Rutte III blijkt onder andere dat de HRA zal worden afgebouwd. Deze belastingmaatregel was jarenlang het fundament van de VVD en steunde met name de 3-miljoen+ kapitale villa-bezitters in Wassenaar, Bloemendaal en Laren. Als pleister op de wonde gaat de nieuwe regering de vermogensbelasting iets verlagen.
  Opmerkelijk dat de ‘liberalen’ nu de aftrek van de hypotheekrente niet meer heilig beschouwt.
  Een prima kans voor Thierry Baudet om een significant deel van de rechtse kiezers voor zich te winnen dunkt mij.

 16. Parestado4

  Het ene gat met het andere vullen,maar voor ons allen geldt:Als de”huur”wordt opgezegd,moet je woning verlaten!(doordenkertje)

 17. Bes Tolen

  De VVD levert niet zelf in maar wel haar kiezers leveren in. Die zijn voortdurend verliezers. Een merkwaardig fenomeen dat blijkbaar aangeeft dat VVD stemmers niet weten wat er speelt in de wereld. [Wel bang gemaakt voor de PVV natuurlijk].

  Overigens vind ik als de rente-aftrek verdwijnt ook de bijtelling helemaal moet verdwijnen. Maak er dan een helemaal privé aangelegenheid van, die helemaal buiten de inkomstenbelasting wordt gehouden. Dergelijke opruiming van belastingwetgeving zou dan meer tot stand moeten worden gebracht.
  Het gaat evenwel precies de verkeerde kant op want het eigen woningforfait komt er ook voor de huizen zonder lening en rente-aftrek stelt in steeds meer gevallen niets meer voor. Dat vanwege het eigen woningforfait, de lage rente en de jaarlijks verplichte aflossing, die na zo vijftien jaar vanaf het begin als eigen woningbezitter alleen maar leidt tot bij betalen. Ik merk ook op, dat de bijtelling over de waarde van de woning gaat en die waarde loopt meestal alleen maar op en daar heb je in de praktijk niks aan want je moet nu één keer wonen.
  Trouwens de kosten van de rente-aftrek zijn eerder altijd eenzijdig overdreven waar door de overheden de eigen woningbezitters met veel hogere andere lasten dan huurders werden geconfronteerd. Denk maar aan de overdrachtsbelasting, die 6% van de koopsom was. Sinds enkele jaren en dat is eindelijk iets fatsoenlijks, verlaagd tot 2%. [Voor alleen woningen dus].

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.