VIDEO Theo Hiddema bij Business Class: ‘Onze militairen zitten opgescheept met rotzooi, Thierry maakte dat duidelijk’

“Toen hebben we gezegd: ‘Thierry, trek het aan en ga naar de Kamer. Hupsakee’.”

Vandaag kwam Theo Hiddema langs bij Business Class om daar tekst en uitleg te geven over de actie van Thierry Baudet, die afgelopen week in legervest naar een Kamerdebat kwam over de wanorde bij Defensie. “Wij hebben besloten, ‘wij doen niet mee aan dit debat, want de uitkomst is zeker’,” begon Hiddema vandaag tegen Harry Mens. Op dat moment werd hij onderbroken door Mens die hem vroeg: “Klopt dit allemaal?” Daarmee refereerde hij aan Thierry Baudets toespraak in de Tweede Kamer waarin hij vertelde dat er nogal wat schort aan het materiaal bij Defensie.

“Zeker. Ik zal je vertellen waarom het klopt. Omdat Forum voor Democratie, die verkeert in de prettige omstandigheid dat er een heleboel mensen die bij de politie werken en bij het leger, die voelen zich prettig bij ons,” antwoordde Hiddema. “Dus wij krijgen veel geluiden van de werkvloer. En zo hoorden wij ook dat het materiaal, niet alleen mortieren of granaten, niet deugt, maar ook de hele uitrusting. Toen hebben wij bedacht in allerijl: ‘Kom hier met dat spul en laat het zien in de Tweede Kamer of het klopt.’ Nou, toen kwamen die jongens van de werkvloer. Toen hebben we natuurlijk niet over één nacht ijs — want je kunt uitglijden — een breed onderzoek gedaan in het leger of het allemaal klopt.”

Het resultaat van dat onderzoek was dat dit inderdaad zo was.

“Toen hebben we gezegd: Thierry, trek het aan en ga naar de Kamer. Hupsakee.”

Natuurlijk vond het partijkartel dat alles behalve plezant, maar daar heeft Hiddema terecht lak aan:

“Dat heet ‘demonstratie.’ Dat is directe democratie. Zo breng je onder de bestuurders de kern van het probleem; letterlijk onder de eigen ogen.”

Want de kern van het probleem is niet…

“het ritueel, hoe dat volbracht wordt; de kern is dat dat die jongens met rotooi opgescheept zitten. En wat Thierry aanhad wás rotzooi.”

Hij ging verder:

“Zelfs de Volkskrant moest achteraf beamen dat hij er ‘niet ver naast zat’. Nou reken er dan maar op dat hij in dat geval 100 procent gelijk heeft.”

Dat is dus waarom FVD dat gedaan heeft. Maar toen brak de hel los. De hele politieke in-crowd reageerde woedend. Hiddema:

“Ze zijn daar niets gewend. Je moet eens in een strafproces kijken, wat er daar gebeurt. Maar daar doen ze aan waarheidsvinding en niet aan rituelen.”

Dit in tegenstelling tot de Tweede Kamer waar niemand geïnteresseerd is in De Waarheid, maar alleen maar in rituelen.

“Dit was des poedels kern. Hier was het debat om begonnen: rot materiaal. En Forum zegt: ‘Hier heb je het bewijs, hier ligt het. Doe d’r wat aan’.”

En hoe reageerde de gevestigde politiek? Juist: door alleen maar de actie van Baudet te bekritiseren en met geen woord te reppen over de systematische problemen bij Defensie. Zo rolt Den Haag nou eenmaal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Ni28

  Hiddema heeft ook laten zien dat de door de nieuwe regering het straffen met maximaal twee jaar gaat korten een farce is. Een zoals hij zegt, cosmetische ingreep is. De rechters passen het straks zo aan dat het uiteindelijke straf net zo lang wordt als voorheen. Weer een leugen van Rutte erbij. Heeft iemand geteld?

 2. Peter Loosduinen

  Geen spijker tussen te krijgen !
  Theo is GEWELDIG.

 3. Nasrani

  Duidelijk verhaal en volledig de waarheid. Wat een land! Bah.

 4. brabantguy

  Tot zover de extra zendtijd voor politieke partijen. Ik ben benieuwd of FvD ook moet aftikken bij Mens…

 5. corfo

  Zoals dhr. Baudet, en nú nogmaals, dhr. Hiddema aangaven, is ’t bij Defensie één grote puinhoop betr. de uitrusting.
  Laat u niet in slaap sussen !!
  Bij de NL-politie is ’t exact hetzelfde; olitieagenten schaffen zélf een pistoolholster aan omdat het van dienstwege verstrekte exemplaar niet veilig is; ook kopen vele agenten zélf een ander kogelvrij vest omdat de verstrekte exemplaren onveilig zijn. Een ander aspect : als een agent ziek is en bezoek krijgt van een Arbo-arts, beslist die arts of de agent weer kan/mag gaan werken. Als de arts aangeeft dat hij/zij nog niet kan/mag werken, komt het zeer regelmatig voor dat de chef van die agent een klacht indient tégen die arts, ongefundeerd ! Vele Arbo-artsen weigeren om die reden om keuringen uit te voeren voor de politie. Wat een héérlijk, democratisch landje is dit toch !!!

 6. RobertMarsman

  Zat het Forum nu alweer bij Business Class?
  Hoe voorspelbaar.
  Volgende week weer?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.