VIDEO YouTube beschuldigd van racisme: zet leeftijdsgrens op video van Afrikaanse halfnaakte rietdans

Racisme, seksisme, culturele ontkenning, alles! Ophef over de leeftijdsrestricties op een filmpje van een Afrikaanse rietdans waarbij dames met ontbloot bovenlichaam ronddansen. Op dit moment heeft YouTube de restricties opgeheven en het filmpje erkend als ‘cultureel relevant’.

Dat krijg je natuurlijk als je een globaal platform bent en probeert bepaalde normen en waarden te institutionaliseren in het beleid. De restricties zijn gebaseerd op bepaalde normen en waarden, in dit geval de Westerse normen en waarden. We vinden dat kinderen dit soort seksueel getinte beelden niet zouden moeten zien. Dat is ongepast en ongeciviliseerd.

Andere culturen hebben daar weer een andere mening over en daardoor krijg je problemen. Als commerciële partij heb je in principe een winstoogmerk en niet een moralistisch kader. Dat verschilt natuurlijk per land dus daar pas je je als bedrijf gewoon aan. In dit geval zie je in het klein wat voor problemen het kan opleveren als je een globaal platform heb, dan krijg je strijd tussen normen en waarden, tussen culturen.

Wat moet Youtube nu doen? Wanneer is iets ‘cultureel relevant’? Wie bepaalt dat? Het relativisme in moraliteit is een symptoom die we nu zien bij Youtube, maar het is ook een voorbode voor elke poging om in elke vorm culturen te verenigen en naast elkaar te laten bestaan in hetzelfde kader.

https://www.youtube.com/watch?v=Cm08iOf2aAI

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Kodi

  Wat is er seksistisch aan dansen zonder t-shirt aan?

 2. corfo

  Swaziland is vast en zeker géén moslimland, anders droegen de dansende dames wel een hoofddoek.
  Lijkt me een land-bij-uitstek voor “gevluchte” islamieten !

 3. brabantguy

  Waarom mis ik hier een opmerking over Amerika? Het land waar live uitzendingen vertraagd worden uitgezonden om te voorkomen dat er mogelijk een tepel in beeld komt. Waar porno de meeste gehuurde video categorie was. Het meest hypocriete land ter wereld.. Wel veel lood in huis, kinderen wordt vanaf 5 jaar een wapen in handen geduwd. Maar het zien van een tepel kan al tot grote massahysterie leiden…

  1. corfo

   @ brabantgay.
   Rustig maar kereltje !! Rustig !!!
   Wat interesseert mij nou een “opmerking over Amerika” terwijl dit item gaat over Swaziland.
   Jullie, linkse rioolratten, grijpen álles aan om andersdenkende te trollen, beledigen, zélfs moorden komen voor. Ik kan er ook niks aan doen Gay, dat rechts steeds verder oprukt, wen er maar aan houd je vreemde commentaren gewoon intern, bij jouw lijfblaadje bijv.
   Ben benieuwd of je “rechts” straks de schuld zult geven van de eerste sneeuwval !
   Wát ben jij geestelijk beperkt zeg ! Gewoon zielig !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.