Wie wordt de nieuwe burgemeester van Amsterdam? Hint: het wordt hoe dan ook geen PVV’er

De tweede partij van het land wordt immers geboycot. Het zal dus wel een PvdA’er of een D66’er worden. Of toch oud-GroenLinks-mevrouw Femke Halsema.

Vandaag is een belangrijke dag in Amsterdam. Niet voor de rest van het land hoor, maar wel voor het politiekcorrecte volk dat het voor het zeggen heeft in de hoofdstad. Vandaag benoemt de commissaris van de koningin namelijk een waarnemend burgemeester. En ja, die waarnemend burgemeester kon weleens de gewone, vaste burgemeester worden.

Op dit moment is Kajsa Ollongren loco-burgemeester en neemt ze dus de taken waar die tot zijn overlijden van Eberhard van der Laan waren. Maar: Ollongren wordt steevast genoemd als nieuwe minister in het Nachtmerriekabinet-Rutte III. Sterker nog, ze zou zelfs de vice-premier worden voor haar partij. Alexander Pechtold laat die functie immers aan zich voorbijgaan.

De grote vraag is nu vooral of Remkes iemand aanstelt die lange tijd burgemeester kan en wil blijven, of dat hij toch maar voor een overgangsfase kiest. Als dat laatste het geval is kon hij weleens terechtkomen bij Fred de Graaf (oud-voorzitter van de Eerste Kamer), Gerdi Verbeet (oud-voorzitter van de Tweede Kamer) of Wouter Bos (oud-ministers voor de PvdA). Is dat niet zo, dan is GroenLinks-poppetje Femke Halsema natuurlijk in de running. Zij wordt al tijden gezien als dé grote favoriet om burgermoeder van de hoofdstad te worden. Ooit zal de politiekcorrecte elite die belofte willen inlossen.

Hoe dan ook weten we dus dat Amsterdam na vandaag weer een burgemeester heeft die al jaren tot de bestuurlijke elite hoort; iemand die weinig tot geen band heeft met het gewone volk, en die gedreven wordt door de politiekcorrecte waan van de dag.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Guus Geluk

  Waarom moet een PVV-er burgemeester worden van een rode stad? We benoemen toch ook geen D66-er tot burgemeester van Urk?

  1. IJscoman

   Een burgemeester behoort boven de partijen te staan. Politieke kleur zou er dus niet toe moeten doen.

   1. Ni28

    In theorie wel maar in praktijk…?

    1. denk eens na

     Het zou wel democraties zijn als de bevolking zelf mag kiezen .Of zijn we er weer te dom voor?

  2. sjun

   In Almere is er in weerwil van de lokale stembusuitslag anders wel eentje gekomen. Wedervaren met de man geeft aan dat er nog een lange weg te gaan is voordat hij als politiek rolmodel kan gelden.

  3. brabantguy

   In Oss is een VVD’er burgemeester.. Toch een rood bolwerk tot de laatste verkiezingen…

  4. DutchDropveter

   Heel simpel paar jaar geleden was de PVV de grootste in Almere en wat krijgen we?
   juist D66. https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_burgemeesters_van_Almere

  5. hans-e-pans

   Guus Geluk, dat zeg/denk jij. Daar ga je dus ak in de fout.

  6. penis aqua di rosa

   Een frisse wind is nooit weg.

 2. Guus Geluk

  “Nachtmerrie-kabinet Rutte III”

  https://www.volkskrant.nl/binnenland/nieuw-kabinet-maakt-de-weg-vrij-voor-de-gekozen-burgemeester~a4520619/

  “De behandeling van het initiatiefvoorstel tot grondwetsherziening in tweede lezing inzake de deconstitutionalisering van de benoeming van de burgemeester en de Commissaris van de Koning wordt voortgezet.” (Regeerakkoord, 1.2., bestuur en Koninkrijksrelaties).

  Ja, kijk, ik bedoel maar.

  1. DolleDries

   Ben bang dat er geen einde komt aan die weg.

   1. Guus Geluk

    De baan naar een gekozen burgemeester is vermoedelijk opengezet door Alexander “oplossing-voor-ouderenkosten-voltooid-leven” Pechtold. Ik hóóp werkelijk dat er geen einde komt aan de weg, maar een gekozen burgemeester zou rechtspopulistisch Nederland juist moeten bevallen.

    1. DutchDropveter

     Dat doekje tegen het bloeden bedoel je? dit doen ze enkel om de weerstand naar een referendum te temperen. Dat snap je zelf toch ook wel? Geen enkele zittende partij heeft baat bij een gekozen burgermeester.

 3. Joris buiten dienst

  Nu lees ik diverse namen welke het volgens DDS niet moeten worden.
  Maar het gaat er niet om wie het niet moet worden maar wie het wel moet worden.
  Helaas lees ik in het artikel geen voorstel of namen van PVV politici om deze voor te dragen voor deze functie.

  1. sjun

   Martin Bosma is uitstekend geequipeerd als opvolger voor Eberhard van der Laan. Hij kent de stad, heeft ruime ervaring met de media en spot tijdig de politieke valletjes. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Martin_Bosma Of hij de functie ambieert is weer een andere vraag. Ik kan me nu al de nimmer geziene koortsachtige bedrijvigheid op de Amstel 1 voorstellen zodra daar het idee postvat dat er eindelijk eens een schone bezem doorheen gaat.

 4. fusilier

  Een gekozen burgemeester is toch een prima idee. Mits iedereen daar aan kan meedoen. Die met de meeste stemmen word het toch altijd? Democratischer kan het niet.

 5. Ni28

  Amsterdamse bestuur zooitje moet gehandhaafd worden, het wordt dus een linkse burgemeester of een super linkse. Amsterdam mag geen gewone stad worden. Het alles mag en alles kan beleid moet blijven. Als je tenminste Amsterdammers die de vorige burgemeester aanbaden hoort.

  1. Marija

   Dan zal die enge Halsema wel kans maken.

 6. DolleDries

  Laat ze maar een president kiezen. Hoog hek er omheen zelfstandig maken en ze weg laten zinken in hun financiële graf en de hun doorgeslagen linkse grachtengordel mentaliteit.
  Maak daarna Rotterdam maar de hoofdstad van Nederland.

  1. corfo

   @ Dolle D.
   Óf Urk, Guus G. is ’t daar vast helemaal mee eens !

 7. Jan van Dunteren

  De genoemde kandidaten lijken me allemaal zeer competent. De benoeming van Halsema of Bos zou de stad de positieve en moderne uitstraling kunnen geven die het verdient.

  Geschikte kandidaten van de PVV zijn naar mijn oordeel in geen velden of wegen te bekennen. Het zou ook een ramp zijn voor de stad omdat het alleen maar verdeeldheid zal aanwakkeren.

  1. DolleDries

   Dopper.

 8. brabantguy

  Waarom zeuren als je toch geen geschikte kandidaten hebt.

 9. Rex Gildo

  Gezien de signatuur van de burgemeesters van Amsterdam per 1945 zou het een joodse PvdA’er moeten worden.
  De politieke verhoudingen in de hoofdstad zijn inmiddels zou drastisch gewijzigd, dat er nu waarschijnlijk iemand met een andere, progressieve kleur aan de beurt komt.
  Op basis van de huidige situatie – D66 is de grootste in 020 – kan een sociaal liberaal worden benoemd.
  De verwachting is echter dat na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 GroenLinks de grootste partij zal worden.

  1. Punt50

   Precies, net wat ik ook dacht. Zijn er nog Joden bij de PvdAap die op een mooi baantje azen?

   1. denk eens na

    Maurice de Hond?

    1. Punt50

     Asscher de draaikont? Rijmt wel.

     1. denk eens na

      Als Asscher het wordt moet je aandelen in Marrocaanse thee belgen

 10. Kodi

  Informatief weblog: https://pvanlenth.wordpress.com/

 11. nienke

  Het zal wel Femke worden, ze willen een burgemeester die alles toelaat, iedereen doet waar die zin in heeft, geen regels vrijheid blijheid dus Femke zal zich daar op haar gemak voelen.
  Nog meer moskeeen, islamirische scholen, politie met hoofddoek binnen de kortste keren een islamitisch bolwerk.

  1. Punt50

   Dat is toch die muts die haar eigen kroost naar een blanke school bracht?

 12. RS

  of, als een duvel uit een doosje, een broer of neef van Arib of Aboutalip…………Londen heeft ook immers een moslim als burgemeester………..je weet het maar nooit…..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.