Zet hem op! School die moslimleerlingen moet compenseren om gemiste schoolfoto gaat in hoger beroep

De Haagse school die twee moslimleerlingen 250 euro zou moeten betalen omdat de schoolfotograaf op het Offerfeest langskwam, laat het er gelukkig niet bij zitten.

Een paar maanden geleden bereikte ons één van de meest bizarre berichten ook. De Maria Montessorischool in Den Haag zou twee leerlingen 250 euro moeten geven als schadevergoeding. Waarom? Omdat ze niet op de klassenfoto stonden, wat de ouders van die kinderen héél erg vonden.

Alleen al op basis van die informatie kun je je afvragen of die mensen niets beters te doen hebben: het is misschien jammer dat je een keertje niet op die foto staat, maar moet je je daar nou echt druk om maken? Nee, natuurlijk niet: het is maar een fotootje, en volgend jaar komt de fotograaf weer langs. Zo zouden normale ouders redeneren, maar dus niet die van deze kinderen.

Het toeval wilde namelijk dat de fotograaf op de dag van het Offerfeest langskwam. Zelfislamiserend als ze zijn, staan de meeste scholen het wel toe dat moslimskinderen dan een dagje thuis blijven. Daar zou echter geen enkele verplichting toe moeten bestaan: het Offerfeest is immers – vooralsnog… – geen officiële feestdag. Formeel moeten alle Nederlandse leerlingen dus gewoon in de schoolbanken op die dag, maar dom genoeg zijn we zo gek om toe te geven aan dit soort gekkigheid.

Maar goed: als je kroost dus vrij krijgt om een feest te vieren dat helemaal niet bij de Nederlandse cultuur en tradities hoort, dan hoor je daarvoor in ieder geval dankbaar voor te zijn. Nou, deze keer dus niet: betalen zal die school voor het lef om net op dié dag de schoolfotograaf te laten langskomen! 10.000 euro wel, als het aan deze booslima lag.

Gek als we in dit land zijn gaf de rechter deze zeikerds aanvankelijk ook nog eens gelijk: de vergoeding viel wel ‘iets’ lager uit – 250 euro – maar de symbolische waarde van deze uitspraak bleef staan: het is een duidelijk teken dat wij hier nieuwkomers niet dwingen zich aan te passen aan Nederland, maar Nederland dwingen om zich aan te passen aan de nieuwkomers. De omgekeerde wereld dus. Gelukkig laat de school het er in ieder geval niet op zitten: die 500 euro kunnen ze natuurlijk makkelijk ophoesten, maar zij lijken ook wel te begrijpen dat dit een zeer gevaarlijk precedent zou scheppen. Ze willen dit krankzinnige besluit dan ook aanvechten in hoger beroep.

Nu maar hopen dat deze D66-rechter deze keer wél aan de kant van Nederland staat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. HaZ

  De moslimouders van die kinderen zouden ipv een vergoeding een flinke boete moeten krijgen ivm ongeoorloofd schoolverzuim van hun kroost. De wereld op zijn kop, zoals we tegenwoordig wel vaker geconfronteerd worden met de “zieligheid” van de moslims waar er een financieel gewin te behalen is.

 2. DolleDries

  Het offerfeest is al zo walgelijk.

  1. Marija

   Zo is dat en hoort in Nederland ook niet toegestaan te worden.
   Die moslim-dwingelandij moet een halt worden toegeroepen.
   De ouders een flinke boete te krijgen.
   Maar het omgekeerde zal steeds vaker te zien zijn.

  1. Ni28

   En gelijk heeft ze, jammer van die partij.

 3. Punt50

  Dit gaat fout. De D66 rechter wijst het volle pond toe aan de islammeren.

 4. Ni28

  Het is een principekwestie. Nederland maakt al genoeg knievallen voor de moslims en op deze wijze is het hek van de dam. Jammer dat wij ook al aan de rechters moeten twijfelen. Zo ver is het al gekomen.

 5. Top

  1.EU Brussels is hoogverraad aan geheel Europa!
  Resolutie 1743 Raad van Europa!
  Hier in het kort zwart op wit:
  1743-1: Radicalisering en terrorisme zijn het gevolg van uitsluiting, stigmatisering en discriminatie van moslims.
  1743-2: Islamofobie is het gevolg van een verkeerd begrip van de islam. Nationale regeringen pakken islamofobie onvoldoende aan, wat rechts in de kaart speelt.
  1743-3: De islam hoort bij Europa, deelt haar culturele wortels, heeft veel bijgedragen aan de beschaving en erkent de universele rechten van de mens en de vrijheid van meningsuiting.
  1743-9: Moslims moeten een speciale status krijgen en beschermd worden. Zij moeten daarvoor juridisch worden ondersteund om islamofobie te bestrijden.
  1743-11: De islam is een religie van vrede.
  1743-12: Haat zaaiende politieke partijen versterken de angst voor moslims door de islam te verbinden met geweld, waarmee een simplistische en negatieve voorstelling van zaken wordt gegeven. Deze politieke partijen moeten bestreden worden.
  1743-13: Anti-islam partijen willen de vrijheid van godsdienst voor moslims inperken, wat onaanvaardbaar is. Zo heeft Zwitserland een minarettenverbod ingevoerd wat ongedaan gemaakt moet worden.
  1743-14: Islamofobie moet uitgeroeid worden.
  1743-16: Boerka’s mogen niet verboden worden.
  1743-20: Stereotypen, misverstanden en angst m.b.t. de islam zijn typische symptomen van een wijdverbreid gebrek aan kennis van de islam onder niet-moslims, wat mensen vatbaar maakt voor islamofobie.
  1743-21: Het onderwijs moet daarom meer én structurele aandacht geven aan de islam en de gemeenschappelijke waarden die hij deelt met het judaïsme en het christendom. Universiteiten en hogescholen moeten islamitische studies aanbieden die onderschrijven dat de islam onze democratische waarden, mensenrechten en wetten respecteert.
  1743-24: De EU moet meer samenwerken met islamitische organisaties uit moslimlanden om islamofobie te bestrijden en de islam te promoten.
  Deze punten komen rechtstreeks uit resolutie 1743.

  Sterkte voor die school, maar ik vrees het ergste!

  1. Feit

   Deprimerend.

 6. nienke

  Als je de foto bekijkt kun je je niet voorstellen dat dit om een school in Nederland gaat, het lijkt wel Iran, Irak.

  1. Weethetbeter

   Lezen is ook een kunst, er staat duidelijk onder de foto dat deze foto van een school in Iran is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.