Ziek! Gestoorde gek misbruikt meisje tijdens proefverlof, krijgt maar 6 jaar cel

Zij is de rest van haar leven getraumatiseerd, maar meneer de misbruiker komt na zes jaar alweer vrij. En al na vier jaar als hij zich enigszins gedraagt in de gevangenis.

Een 48-jarige gek uit Tilburg is gisteren veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf nadat hij in hoger beroep wederom schuldig werd bevonden aan het seksueel misbruik van een 10-jarig meisje. Dat is al erg genoeg, maar wat dit verhaal zo mogelijk nog erger maakt is dat deze malloot het meisje misbruikte tijdens zijn proefverlof.

Proefverlof waarvoor? Vraag je je dan natuurlijk af. Nou, het antwoord liegt er niet om: in 2011 werd hij veroordeeld tot een magere vier jaar gevangenisstraf wegens het seksueel misbruiken van zijn twee nichtjes. Oh ja, en daarnaast had hij nog eens 3.000 afbeeldingen van kinderporno ‘in zijn bezit.’

Aangezien Nederland knettergek omgaat met dit soort psychopaten kwam de man al in 2013 vrij voor proefverlof. Hij mocht bij kennissen blijven slapen. Helaas verbleef het 10-jarige meisje dat hij later verkrachtte ook regelmatig bij die kennissen. Toen hij zijn kans zag sloeg hij wéér toe. In zijn veroordeling legt het Hof uit:

“Hij misbruikte het meisje zeer ernstig, maakte daarvan bovendien foto’s, zond die foto’s naar andere personen en bood haar zelfs voor seksueel misbruik aan bij die anderen.”

In een normaal land wordt zo’n gestoorde idioot natuurlijk tot levenslang veroordeeld, maar niet in Nederland. Nee, in ons landje komt hij er met zes jaar vanaf. Zijn arm slachtoffertje heeft de rest van haar leven een enorm trauma, maar meneer moet een paar jaar brommen en dat is het dan. Het enige positieve aan de uitspraak is dat hij ook veroordeeld is tot tbs, wat ervoor kán zorgen dat hij uiteindelijk toch nog voor redelijk lange tijd van de straat verdwijnt, maar dat is wel een kwestie van hopen.

Overigens werd de man er ook van verdacht dat hij het 10-jarige meisje voordien al misbruikte. Het Hof vond dat er “sterke aanwijzingen” waren dat dit het geval was, maar sprak hem op dit punt uiteindelijk toch vrij omdat de verklaringen van getuigen niet altijd met elkaar overeen kwamen.

Met andere woorden, voor de wet is hij wat eerder misbruik betreft onschuldig, maar de kans is groot dat hij het 10-jarige meisje ook al misbruikte toen zij (veel) jonger was.

Het is onbegrijpelijk dat dit soort gekken er met zulke lichte straffen vanaf komen én toestemming krijgen om met proefverlof te gaan. Dat er nog geen minister van Justitie is afgetreden vanwege dit soort zaken is zo mogelijk nóg bespottelijker.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. trampoline

  Je gunt dit helemaal niemand, maar je zou bijna gaan hopen dat dit eens dochters van rechters en politici zou overkomen. Misschien gaan dan de ogen open.

  1. Kodi

   Eerder zullen de ogen waarschijnlijk niet open gaan.

   1. hans-e-pans

    Zolang de ogen van het OM en de rechters, die dus eigenlijk links zijn, dus niet open gaan zijn ze dus achterlijk, en staan ze dus ver weg van de maatschappij en de werkelijkheid.

  2. Nog1

   Mw Borst van D66 werd vermoord door een gestoorde gek die tegen de rechterlijke uitspraak toch vrij rondliep. Dat heeft het standpunt van D66 niet veranderd.

   Dat is niet omdat hun ogen dicht zitten, maar omdat ze een andere mening over de functie van straf hebben dan jij. Voor hun is straf niet bedoeld als veiligheidsgarantie, maar als poging om mensen te veranderen en weer toe te laten tot de maatschappij.

 2. Marius Feenstra

  En baan voor het leven om onafhankelijk gerechtelijke uitspraken te mogen doen.
  Hoezo onafhankelijk een vrijbrief van een achterhaald systeem de Trias politica.

 3. Ni28

  Men gaat van uit dat hij na 2/3 van zijn straf te hebben uitgezeten weer een normale mens is. Dat is de kronkel in onze strafrecht.

  1. Kodi

   Al op proefverlof opnieuw de fout in; Zegt dat niet genoeg over de kans op herhaling?

  1. IJscoman

   Dit artikel onthult en bewijst waarom de linkse kerk dood- en doodziek is. Al het droesemdenken over de maakbare maatschappij is hier bezonken in een smeerpoel van duistere zelfmanipulatie en wegkijkerij.

   1. Jan van Dunteren

    Het artikel is geschreven door iemand die met hard en ziel werkt aan een veilig Nederland: “Zouden al die politici, rechters, officieren van justitie, jeugdzorgmedewerkers, politiemensen, reclasseringsambtenaren, gevangenismedewerkers, psychiaters en psychologen die volstrekt integer en met hart en ziel werken aan een veilig Nederland voor iedereen niet ook gewoon tot ‘het volk’ kunnen behoren? Zouden zij ook niet boos, gefrustreerd en verdrietig zijn, dat ondanks hun harde werken tóch iemand flipt en vreselijk onheil veroorzaakt? Als een van hen, weet ik dat wel zeker.”

    Wat dit met de linkse kerk te maken heeft vermag ik niet in te zien.

    1. Kodi

     @ D’Opper trol,

     Zou deze man hier ook subsidie voor opstrijken? (Gesubsidieerd) maakbaarheidsfundamentalisme tot beleid te dramdwingen leidt tot maatschappeijke brandoffers. Derhalve zie ik gesubsidieerde collaboratie met dat maakbaarheidsfundamentalisme als gelijk aan bijvoorbeeld kopgelden opstrijken aan collaboratie met de buitenlandse bezetter zoals ons land dat ooit in een tijdspanne van vijf jaar aan den lijve heeft mogen ondervinden. Hun opgestreken kopgelden waren ook andermans brandoffers.

    2. meijer61200

     Trol Van Dinteren/Dopper moet zijn kwakkie weer effe kwijt via het toetsenbord. Je zult als ouders toch zoiets op de wereld hebben gezet……erg hoor.

   2. Kodi

    Auteur ziet de dader als slachtoffer en in het geheel niet als dader en zelf verantwoordelijk voor zijn eigen handelen. Hij kan er helemaal niets aan doen. Hij draagt geen enkele schuld. Hij is nergens verantwoordelijk voor. Lust u nog peultjes?

    ______________________________________________

    “Naast mijn verdriet om de dood van een jonge vrouw, voel ik óók verdriet omdat een jonge man zo kan ontsporen.”

  2. Jan van Kampen

   Door deze moderne ‘’maakbaarheidsgedachte’’ voorkomend uit een ‘’vooruitgangsgedachte (18e eeuw)’’ is dit meisje getroffen. Mevr. Justitia is ontdaan van haar zwaard: de doodstraf is afgeschaft, want het immers leven van de dader staat boven het recht. Mevr. Justitia is ontdaan van haar blinddoek: ze dient niet alleen meer recht en bescherming maar heeft een opvoedende taak gekregen. De TBS klinieken zijn niet anders dan dit : wij gaan moordenaars / verkrachters ect. met rationele moderne wetenschap behandelen hen opnieuw opvoeden en terugzetten in de samenleving! Puur ‘’maakbaarheidsgedachte’’ dat geen recht dient maar wetenschap. Het is liefde van een overheid wanneer zij haar bevolking beschermd tegen verkrachters, moordenaars enz. Hier zien we dat de wetenschap liefdeloos is. Er functioneert nog een rechtstaat, inderdaad, maar dat is ondanks deze ‘’maakbaarheidsgedachte’’ niet dankzij. De maakbare wereld bestaat niet: schrijft Trouw, daar ben ik het van harte mee eens. Laten we daarom het ‘’maakbare’’ opvoedingsprogramma van Justitie afschaffen, ze functioneert gewoon niet. Deze moord had voorkomen kunnen worden, als we geen ‘’maakbaarheidsgedachte’’ waren gevolgd.

   1. Nog1

    Rechter veroordelen met behoorlijke regelmaat de verkeerde (en dus een onschuldige). Nu kan men dat rechtzetten, bij de doodstraf is dat niet mogelijk.

    Dat alleen is reden genoeg om tegen de doodstraf te zijn

   2. Nog1

    Overigens is TBS een succesvol instrument, de ruime meerderheid van de TBS-ers gaan na behandeling niet meer in de fout. Dit in tegenstelling tot een.kale gevangenisstraf

  3. swetsnek

   Iemand vermoorden ??? spuitje er in klaar meer is er niet van

 4. Kodi

  Wat valt zo al op?

  Valt al tijdens proefverlof in herhaling. Dus pakt de eerste de beste nieuwe kans zich opnieuw te kunnen gaan vergrijpen.

  Aan dit zeer ernstige zedendelict is geen TBS of andere dwangverpleging gekoppeld geweest.

  Tussen moment van zich opnieuw te hebben vergrepen en uiteindelijke veroordeling moet een tijdspanne van zo’n vier jaar hebben gezeten. Heeft hij in al die tussenliggende jaren vrij rond kunnen lopen zonder te zijn gemonitord?

  Staat die TBS en dwangverpleging die hij nu wel heeft gekregen weer in de eerste plaats in het licht van een (zo spoedig mogelijke) terugkeer van de delinquent in de samenleving, compleet met (onbegeleide) proefverloven erbij? Of moet er nog meer gaan gebeuren wil men bij overheid en justitie eens gaan nadenken over in de eerste plaats het recht van de maatschappij om tegenover dit soort delinquenten te mogen worden beschermd? Laten we wel zijn: Anders dan de dader die er willens en wetens voor koos een ander tot slachtoffer te maken hebben de slachtoffers er niet voor gekozen slachtoffer te worden. Met dit zich herhalend patroon heeft die dader wat mij betreft voorgoed zijn kansen voorspeeld.

 5. Ruud562

  Het Nederlands strafrecht is verwrongen door naieve, humanitische intenties en doelenstellingen. Waardoor criminelen en gestoorden hier alle ruimte krijgen, boven slachtoffers en andere onschuldige derden worden gesteld!

  1. Nog1

   Het Nederlandse strafrecht is het strengste van de EU. Levenslang bestaat alleen hier, in het buitenland is 25 jaar de langste effectieve straf. Hier moet je twee.derde van de straf zitten, in de rest van de EU is dat 1 derde.

   Daarnaast worden in veel landen straffen van 2 jaar cel of minder omgezet in een taakstraf. ook wordt er vaak amnestie gegeven bij een regeringswissel. In Italie werden zo 10 duizenden vrijgelaten. Daar zaten zelfs moordenaars tussen.

   Dat in Nederland rechters mild zouden zijn is aantoonbaar onjuist

 6. Ruud562

  Van Dunteren: “Wat dit met de linkse kerk te maken heeft vermag ik niet in te zien.”

  Tja, als je oogkleppen op hebt …..

 7. Babaji538

  Het is voor mij geen optie.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.