Anja Meulenbelt gaat los op feministische moslima’s ‘Femmes for Freedom’: “Ze pappen aan met islamofoob rechts!”

Sylvana Simons’ boezemvriendin is witheet van woede. Er zijn namelijk feministische moslima’s. 

Gewezen SP’er en tegenwoordig supporter van Sylvana Simons, Anja Meulenbelt, heeft weer eens een nieuwe hetze verzonnen. Dit keer neemt ze het op tegen Femmes for Freedom, een vrouwenrechtenorganisatie van, voor en door moslima’s die de problemen van vrouwen in de islamitische wereld bespreekbaar willen maken — en hun rechten willen verdedigen. Bijvoorbeeld: het recht om al dan niet een hoofddoek te dragen, om uit te gaan met een jongen, om zelf een toekomstige partner te kiezen, en om niet in elkaar geslagen te worden als ze eenmaal gehuwd zijn. Van die dingen waarvan je denkt: daar kan iedereen het alleen maar mee eens zijn.

Nou, Anja dus niet. Sterker nog, blijkbaar is ze zo fel tegen die doelen gekant dat mevrouw contact opneemt met fondsen die Femmes for Freedom steunen:

https://twitter.com/SterkNikki/status/932754543850475520

De reden dat Meulenbelt zo’n hekel heeft aan Femmes for Freedom is, schrijft ze zelf, dat die organisatie soms projecten doet met Leefbaar Rotterdam, omdat FfF geld heeft “geaccepteerd van GeenStijl,” en — oh ja — omdat rechtse intellectuelen als Paul Cliteur en Frits Bolkestein de organisatie complimentjes gegeven hebben. Volgens Meulenbelt is daarmee bewezen dat de stichting samenwerkt met “islamofoob rechts,” en dus dat het hartstikke, hartstikke, hartstikke fout is.

Knettergek natuurlijk, maar gelukkig is de grote vrouw van FfF, Shirin Musa, niet onder de indruk van Meulenbelts belachelijke kritiek. Zij reageert kort maar krachtig op de kritiek van de vrouw die tegenwoordig Sylvana Simons’ grootste bondgenoot is:

“Wij willen ook NIETS met Anja Meulenbelt te maken hebben.”

Daarbij linkt ze naar dit stuk dat ze in mei van dit jaar schreef voor de Volkskrant. Haar punt in dat stuk: ze heeft totaal geen waardering voor mensen die de politieke correctheid en het ideaal van het multiculturalisme gebruiken om vrouwenrechten van moslima’s onder het tapijt te vegen.

Gelijk heeft ze, natuurlijk.  Met Anja Meulenbelt moet je als échte feministe helemaal niets te maken willen hebben. Laat haar maar in haar eigen sop gaar koken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  De Linkse Kerk heult al decennia samen met de islamisten.
  Decennia van wegkijken.
  Eerwraak, genitale verminking, steniging, vrouwenonderdrukking, kindbruidjes, gedwongen huwelijken, neef-nicht huwelijken, doodstraf voor afvalligheid, steniging, monddood maken vrouwen, homofobie, antisemitisme, tribale oorlogen, geen onderwijs, burka’s, vrouwen in doodstenten twee meter zwevend achter de heer des huizens aan, broertjes opstoken om verliefde zusjes te vermoorden, ondergraving scheiding kerk/staat, wegkijken virulent racisme bij niet-bleekscheten, aanslagen, verlies vrijheid van meningsuiting, dodelijke groepsdruk, zuur-aanvallen et cetera

  Links is moreel failliet.
  De progressieve, liberale krachten vinden de laatste jaren alleen nog maar steun bij de ‘zogenaamde racisten en fascisten (lees: iedereen die deze misstanden wel aan de kaart durft te stellen, wijst naar de stampende kamer-olifant en weigert blind en doof de BC Bijbel te ondertekenen).

  En wanneer iemand uit een minderheidsgroep een mening heeft die niet strookt met de PC dogma’s dan wordt ze uitgestoten en nestbevuiler, porch monkey, uncle Tom, fascist genoemd.
  Dat is Links !
  Onverdraagzaamheid, intimiderend, vals en aanhanger van hun Afgod genaamd de Drie Aapjes.

  1. Anna

   Two Ravens Black Kettle. De door u genoemde misdaden zijn te gevaarlijk om te benoemen daarom houden lafbekken zich liever bij de hoofddoek.

 2. buitenbeentje

  Anja Vuilnisbelt is net als SS en AfD absoluut niet feministisch. Een socialist is niet sociaal omdat hij zich socialist noemt. Meulenbelt is selectief feministisch, de witte vrouw moet emanciperen tegen wil en dank, de moslim vrouw mag niet emanciperen want vrijheid van godsdienst. Of zoiets. Die bepaalde vrijheid van godsdienst geldt dan weer wel voor mohammedanen, maar niet voor SGP-ers.

  Echt het is beter geen aandacht aan deze schizofrene dames te besteden.

  1. Zweedse kok

   quote.Een socialist is niet sociaal omdat hij zich socialist noemt.
   .
   Als dat geen logica is, dan snap ik het niet meer,
   Ik zou zeggen: het is beter geen aandacht aan deze schrijver te besteden.

   1. swetsnek

    Of aan jou dat zou een slok op een borrel schelen, o nee die heb jij natuurlijk allang achter de kiezen korsakov kleuter

    1. corfo

     @ swetsnek.
     Hilarisch toch ?
     De ene trol adviseert om géén aandacht aan de andere trol te besteden.
     Die linkse zooi begint “vreemd” te doen sinds de bevolking een beetje naar rechts opschuift.

     1. swetsnek

      Ze begrijpen elkaar niet meer heb ik het idee hahaha het blijft lachen corfo met dat clubje

   2. buitenbeentje

    Ik begrijp dat dit Zweeds voor je is. Desondanks, m.m., een antifascist is niet antifascistisch omdat hij zich antifascist noemt. Een leger AFA idioten om dat te bewijzen.

 3. Marija

  God wat word ik moe van al dat Islam gezeik

  1. Christina

   Niet alleen dat islam gezeik, maar ook dat gedram en gezeik van SS pruikenbuik en haar maffe kornuiten!!
   Schijt en schijtziek word ik van al die `gasten` die ik helemaal niet in Nederland wil hebben!!!

 4. Klukkluk

  Dit soort verknipte voormalige feministes vechten niet meer tegen mannen maar tegen de realiteit. Heel eng. En die KOZP wordt gefinancierd door ex-nazi Soros. Extreem links is de weg compleet kwijt.

 5. sjun

  Tante Anja is een exploitante van de slachtoffercultuur. Rekeningen van de acties van deze ontaarde moeder worden doorgeschoven naar de belastingbetaler wiens oikos uit dank voor de overgemaakte centen ook nog eens wordt aangetast.

 6. swetsnek

  Dat lelijke wijf heeft niks te neu..ken dat zal het zijn pure frustratie

 7. Pedrito

  Is er nou niemand die er even op let dat deze bejaarde femi-sociomuts op tijd haar medicijnen inneemt ?

  1. Pjotter

   Pedrito@, Zo hoort het jij bent de enige die naast het bloot leggen van feiten bij het schatje naastenliefde en zorg wil verlenen, wordt wel duur in de zorgverlening trouwens, voltooit leven past denk beter.

  2. swetsnek

   geef der een O.D tje hahahaha

 8. H.Vaes

  Hoogtijd dat we een inzameling houden om voor dat geschift wijf om een dildo te kopen zodat ze zichzelf kan bevredigen en ons niet meer lastig valt.

 9. Peter Loosduinen

  Laat haar maar in haar eigen sop gaar koken ?

  Die is al goed gaar en uitgekookt.

 10. waakhond

  gewoon de sloot inrijden dan koelt ze vanzelf wel af.

 11. waakhond

  beste Corfo ik heb nog een reactie voor u over Kuzu en de school kinderen.
  U weet wel met zijn duivels gezicht.

 12. eRik2017

  Ja maar deze mensen beginnen volledig door te draaien.
  Keihard brutaal zeggen dat ze geen excuses aanbieden voor kopieren naam, en moemen deze mensen zelfs psychopaten van een therapiecetrum. Dat is vreselijk aggressief!
  https://twitter.com/Bij33n/status/932930086277443584

  Hoofddoekcollege is nu populair, ze gaan daar zwarte Piet ook nog eens vooleggen. Discriminatie is een hype!
  https://twitter.com/Bij33n/status/932569491862622209

  En dan wel de ergste!
  De ckub van Sylvana Simons EIST dat de turkse en marrokkaanse en Suruinaamse vlag naast de Nederlandse vlag wordt geplaatst in de Twee Kamer.
  Die mensen zijn van het padje af. Alsof ons parlement ook buitenlandse parlementen zou vertegenwoordigen en regeren.
  https://twitter.com/Bij33n/status/930491001432657920

  Als je griep hebt, dan ben je even ziek.
  Als je de Sylvanaritus hebt, dan raak je werkelijk van het padje af. Deze vrouw is aan het radicaliseren!

 13. penis aqua di rosa

  Welke zelfdenkende niet moslima gaat plat voor…………….
  Dat heet vloeken in de kerk.

 14. Gerlos

  Islam wat een verrijking volgens veel LINKSE EN GRACHTENGORDEL figuren en jammer genoeg vinden dit ook veel geleerde hotemetoten dit. Persoonlijk en heel veel van u zijn totaal uitgekeken op dit geloof uit eeuwen geleden. Islam fanaten het wordt tijd dat jullie zich aan gaan passen, we leven nu in 2017 dus doe dat wat mee, en blijf niet hangen in eeuwen geleden.

 15. denk eens na

  Ik heb altijd gehoord de geschiedenis herhaalt zich.

 16. sjun

  Anja Meulenbelt laat natuurlijk niet onder haar lucratieve duiven schieten. Straks heeft ze helemaal geen vrienden meer waardoor haar rekeningen betaald kunnen blijven worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.