Basisonderwijs woedend op Nachtmerriekabinet-Rutte III: er wordt alsnog voor tientallen miljoenen bezuinigd op primair onderwijs

De PO-raad, de sectororganisatie voor het primaire onderwijs, is boos. Heel boos.

Eerder lieten VVD, CDA, D66 en ChristenUnie dat er fors “geïnvesteerd” zou worden in het onderwijs. Jawel, de salarissen in het basisonderwijs zouden flink verhoogd worden en de werkdruk voor docenten zou lager worden gemaakt. Die docenten waren daar natuurlijk ontzettend blij mee. Minder werk(-druk), maar meer geld. Wie wil dat niet.

Nou, helaas voor al die blij meesters en juffen blijken die “investeringen” nogal tegen te vallen. Een tekort op de begroting van het ministerie van Onderwijs onder Nachtmerriekabinet-Rutte II wordt namelijk doorgeschoven naar Rutte’s nieuwe Nachtmerriekabinet. De bezuiniging die daardoor noodzakelijk is komt de komende jaren neer op zo’n 61 miljoen euro.

De sectororganisatie voor het primaire onderwijs is dan ook witheet van woede:

“Het is onverantwoord dat er nog meer wordt bezuinigd. De bezuiniging overschaduwt bovendien de extra investeringen die het kabinet aankondigde om de salarissen in het primair onderwijs te verhogen en de werkdruk te verlagen.”

En:

“Met bezuinigingen hier bovenop geeft het kabinet het onderwijs een trap na.”

Zo is Rutte III er dus in een paar weken tijd in geslaagd om échte liberalen tegen zich in het harnas te jagen door toe te geven aan de eisen van onderwijzers (die meer geld voor minder werk wilden, wat volstrekt belachelijk is), én die onderwijzers ook door stiekem toch een bezuiniging van maar liefst 61 miljoen euro door te drukken. Er zijn niet veel regeringen die erin slagen om door iedereen gehaat te worden, maar Rutte III dus wel.

Heel knap.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Ni28

  Tot nu toe is deze kabinet door de oppositie alleen maar gefeliciteerd. De laatste bijna vijf jaar suggereren weinig kracht vanuit de oppositie bankjes.

 2. buitenbeentje

  Ik denk dat mensen als Van der Galien gek op zouden kijken als onderwijzers na 36 uur werk de deur van de school dicht zouden knallen en gingen genieten van hun vrije tijd. In de pauzes, pauze zouden nemen en ´s morgens voor schooltijd ouders af zouden poeieren met: sorry, ik ben nog niet aan het werk. En kom niet met het verhaaltje dat ze veel vakantie hebben, want dat haalt een beetje conscientieuze onderwijzer in werktijd dik in.

  1. Original NL

   Van der Galien weet niet waar hij het over heeft,meer geld voor minder werk.
   Nee het is eindelijk wat geld voor het vele
   niet zichtbare werk wat er na de lessen nog gedaan moet worden.

 3. corfo

  En dát terwijl D66 in deze “regering” zit ?
  D66 noemt zich toch de partij vóór ’t onderwijs ?
  Nog niet vaak zo’n gore club in den Haag zien zetelen, de “firma List & Bedrog” in optima forma.

 4. Bloem

  Tja, de gemiddelde basisschool leerkracht krijgt wat hem of haar toekomt.
  De meeste leerkrachten stemmen van oudsher D66, de onderwijs partij! en de referendumpartij natuurlijk. Maar ja linkse praatjes vullen geen gaatjes.
  Als je het jezelf niet kunt veroorloven moet je niet op D66 of een andere slinkse partij stemmen.

 5. Florissa

  Leraren ,stemmen links ,en dit is wat ze krijgen.Kies voor Wilders,die staat voor Nederlanders,wat is daar mis mee?? Duurt even maar ze gaan het leren ,wacht maar af .

 6. Scaldis

  Ach beste Michael, misschien kun je ooit een beetje respect opbrengen voor leerkrachten als ze jou bloedeigen kindje(s) 5 dagen per week onder hun hoede nemen.

 7. swetsnek

  Wat een gelul je kindje onder hun hoede nemen hahahahaahahahaah

 8. J.C.

  Asscher (PvdA) heeft zich, wat de lonen van de PO leerkrachten betreft, weer in de maling laten nemen door Mark Rutte (VVD). Mark Rutte is de ondermaatse premier, die de slaafse Nederlanders verdienen, na 15 maart 2017.

 9. Babaji538

  Tappen en hacken maken onze wereld beter.
  Niet zozeer voor mij.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.