Basisonderwijs woedend op Nachtmerriekabinet-Rutte III: er wordt alsnog voor tientallen miljoenen bezuinigd op primair onderwijs

Geen categorienov 07 2017, 14:00
De PO-raad, de sectororganisatie voor het primaire onderwijs, is boos. Heel boos.
Eerder lieten VVD, CDA, D66 en ChristenUnie dat er fors "geïnvesteerd" zou worden in het onderwijs. Jawel, de salarissen in het basisonderwijs zouden flink verhoogd worden en de werkdruk voor docenten zou lager worden gemaakt. Die docenten waren daar natuurlijk ontzettend blij mee. Minder werk(-druk), maar meer geld. Wie wil dat niet.
Nou, helaas voor al die blij meesters en juffen blijken die "investeringen" nogal tegen te vallen. Een tekort op de begroting van het ministerie van Onderwijs onder Nachtmerriekabinet-Rutte II wordt namelijk doorgeschoven naar Rutte's nieuwe Nachtmerriekabinet. De bezuiniging die daardoor noodzakelijk is komt de komende jaren neer op zo'n 61 miljoen euro.
De sectororganisatie voor het primaire onderwijs is dan ook witheet van woede:

"Het is onverantwoord dat er nog meer wordt bezuinigd. De bezuiniging overschaduwt bovendien de extra investeringen die het kabinet aankondigde om de salarissen in het primair onderwijs te verhogen en de werkdruk te verlagen."

En:

"Met bezuinigingen hier bovenop geeft het kabinet het onderwijs een trap na."

Zo is Rutte III er dus in een paar weken tijd in geslaagd om échte liberalen tegen zich in het harnas te jagen door toe te geven aan de eisen van onderwijzers (die meer geld voor minder werk wilden, wat volstrekt belachelijk is), én die onderwijzers ook door stiekem toch een bezuiniging van maar liefst 61 miljoen euro door te drukken. Er zijn niet veel regeringen die erin slagen om door iedereen gehaat te worden, maar Rutte III dus wel.
Heel knap.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten