Boem! Michael van Gerwen wint Grand Slam of Darts

Voor de derde keer op rij heeft Van Gerwen dit grote toernooi gewonnen.

Het was gisteravond weer eens tijd voor een feestje in huize Van Gerwen. Michael slaagde er namelijk voor de derde keer op rij in om de Grand Slam of Darts te winnen. In de finale van dit prestigieuze toernooi versloeg hij Peter Wright met 16-12.

Gedurende de hele wedstrijd bleven de twee kemphanen bij elkaar. Pas bij 10-10 kon Van Gerwen Wright op een belangrijk moment breken. Daarna gaf hij die positie niet meer weg. Dat is natuurlijk ook typisch voor Van Gerwen: als hij eenmaal een voorsprong heeft is het eigenlijk al einde oefening. Hij is gewoon té goed en té kalm om het dan alsnog weg te geven.

Hier de laatste leg die Van Gerwen pakte waardoor hij de Grand Slam of Darts voor de derde keer op rij won:

Naderhand vertelde Van Gerwen dat hij deze overwinning — waarmee hij even 125.000 euro aan bonussen binnensleepte — vooral ziet als een geweldige boost voor het wereldkampioenschap. Want ja, Van Gerwen blijft ongelooflijk hongerig. Hij wil ook weer wereldkampioen worden. En dat in style.

De vraagt dringt zich nu op: moet deze man onderhand erkend worden als Neerlands beste sporter van het moment?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Henk-Jansen

  Topper!

  1. Top

   Zelfs hier in Ierland is hij een voorbeeld! De mensen zijn lyrisch over hem en dat is best wel leuk om mee te maken. Geldt ook voor Verstappen.

 2. Wim Vreeswijk

  De spanning bij Michael was dusdanig groot dat hij vlak voor de huldiging halsoverkop de ‘aardappels af moest gieten’ anders had hij het letterlijk in z’n broek gedaan….

 3. Joris.Driepinter

  Congratulations to MVG, well done!

  Mooie overwinning op Wright, maar nog mooier vond ik hoe die arrogante en kinderachtige Taylor-tubbie onderuit ging tegen Michael!
  Wat was Phil toch snel verdwenen van ’t podium(’t leek wel een Hans Klok-act)!

 4. EU kok

  Mooi

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.