De ideale bak koffie

KOFFIETIJD! Voor velen klinkt het als muziek in de oren. Je zal vast collega’s, vrienden of familieleden hebben die ‘s ochtends niet aan te spreken zijn voordat ze een bakje koffie hebben gehad. Misschien behoor je zelf wel tot die categorie.

Even een momentje voor jezelf
Voor veel mensen is koffie onderdeel van de dagelijkse routine geworden. De wekker gaat, de krant ligt op de deurmat en de koffie staat te pruttelen. Even lekker wakker worden met een bakje koffie en het nieuws van vandaag voordat de dag begint. Dat momentje voor jezelf. Jij, je krantje en een warme bak koffie. Voor veel Nederlanders is het kopje koffie niet weg te denken in de dagelijkse planning!

Ieder zijn eigen koffie

Waar de een groot fan is van het Nescafe apparaat, kiest een ander liever voor echte, handgemaakte koffie. Op die manier hebben ze de kwaliteit en smaak van de koffie helemaal zelf in de hand. Zelf de koffiebonen bestellen online en zelf de bonen malen om vervolgens van een heerlijk, ‘echt’ kopje koffie genieten. Ook horecazaken verkiezen vaak de kwaliteit van echte bonen, boven de oploskoffie of de kant-en-klaar cups.

Screen Shot 2017-11-08 at 06.26.21

Het belang van kwaliteit

Dagelijks worden er gemiddeld 5 kopjes koffie gedronken. Op het werk, thuis of onderweg. Voor veel mensen loopt dit aantal al snel op tot 10 kopjes koffie per dag; ‘nog even snel een bakje doen’ en hop, daar gaat weer een koffie. Als je nagaat hoeveel koffie we wekelijks naar binnen slurpen is de kwaliteit uitermate van belang. Goede kwaliteit levert goede koffie. Jones Brothers Coffee verkoopt zo bijvoorbeeld koffie apparatuur voor thuis en het werk en levert bonen zo vers mogelijk van de meest recente oogst. Op die manier heb je altijd een vers, verantwoord kopje koffie van hoge kwaliteit.

Bonen, bonen, bonen
Koffie is een product uit de natuur en met zorg geselecteerde bonen vervoerd in veilige, luchtdichte verpakking leveren je de beste smaak. Een speciale verpakking zorgt ook dat de bonen langer vers blijven tijdens transport en geen smaak hebben verloren tegen de tijd dat jij thuis de zak opent. Zolang jij de koffiebonen luchtdicht bewaart, blijft de smaak maanden lekker! Welk apparaat jouw voorkeur ook heeft, wanneer je werkt met verse koffiebonen krijg je altijd de ideale bak koffie voor je neus. De basis van de kwaliteit van je koffie ligt nou eenmaal grotendeels bij de juiste boon!

Screen Shot 2017-11-08 at 06.27.54

Tips voor de ideale bak
-Kort samengevat betekent dat dus het volgende:
-Koop bewust; hoge kwaliteit verse bonen leveren de beste koffie
-Kies een apparaat dat bij je past; kies een snel-maler voor snelle kwaliteitskoffie of doe het gewoon stap voor stap helemaal zelf. Probeer hoe dan ook cupjes en instant koffie te vermijden.
-Voeg niet teveel toe; melk en suiker ontnemen je de smaak van goede koffie. Als je dan toch melk toe wilt voegen, kies dan een volle melk en stoom deze goed op om een mooie cappuccino te maken!
-Gooi je koffieprut niet weg! Het is namelijk goed te gebruiken voor meerdere doeleinden!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Henk-Jansen

  Wat doet dit op dds?

  1. Michael

   Dit heet “reclame”. Een bedrijf legt wat geld neer zodat ze er een artikel over schrijven met het bedrijf erin. Verstopt in een artikel wat over koffie lijkt te gaan is het minder “schaamteloze reclame”, en krijgt het bedrijf meer klicks.

   1. swetsnek

    Man wat kun jij zeiken zoek een ander platform als het je niet aanstaat

    1. Michael

     Ik leg alleen maar uit wat dit op DDS doet. Zeg ik er iets negatiefs over? Volgens mij niet. Ik vind het ook helemaal niet erg, we moeten allemaal ons geld verdienen.

     1. Top

      Ga eens een baan zoeken Flapdrol! En sodemieter hier op.

 2. Ni28

  Ik blijf bij mijn Nespresso koffie.

 3. sjun

  Een onderhoudend artikel over koffie. Wie had dat gedacht op DDS. Zelf gebruik ik het liefst de pistonmachine om met een degelijke maler gemalen bonen tot een bakkie espressokoffie te verwerken. Daarbij kun je het natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. Ik ben wel tevreden met gewone Italiaanse arbeiderskoffie die met wat rondkijken voor zo’n zes euro de kilo te scoren valt http://tinyurl.com/ycwfk4lv en die veel beter smaakt dan de duurdere supermarktkoffie. Dezelfde koffie gebruik ik ook in een cafetiere voor de minder sterke bak en iets minder fijn gemalen in een koffiezetapparaat als er veel volk langskomt. Maar elk natuurlijk zijn meug.

  Aan zulke reclame heb ik geen hekel. Prima gedaan.

 4. Rosasolis

  Ik drink alleen een keer per dag koffie, Maar daarna niet meer. Ik hou door mijn hele leven erg veel van een heerlijke kopje echte thee, gemaakt van heerlijke Darjeeling
  Thee. Ik hoop dat er nog steeds mensen op DDS zijn die nog steeds thee waarderen, en nog steeds weten een kop te waarderen dat gemaakt is via de echte thee bladeren.
  Ik zou het vreselijk vinden als ons Internationale Thee industrie zou moeten gaan opheffen, omdat er zakken zijn zoals Macdonalds en Starbucks.

  1. Marija

   Ik doe het net als u, 1 kopje koffie per dag, wel minstens 4 grote glazen Darjeeling .thee per dag

 5. Babaji538

  Er waren er.
  Die van de grote afwezigen. Voorgoed.

  1 Vertraging zal vélen doen te laat komen.

  Er is verder geen sprake van corruptie.
  In Nederland.
  Nee hoor.
  Welnee.
  Hoe haal je het toch in jouw hoofd?

  Een wanbeleid is géén beleid.
  Ik zou het geen naam kunnen geven.

  Het lijkt ietwat op Multatuli – Max Havelaar.
  Weleens van gehoord?

  Gewoon wegspoelen.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.