Diversiteit gaat nu ook ons leger afbreken: van D66 mag 25% niet 'wit, man of hetero' zijn

Geen categorienov 22 2017, 20:00
Na het van binnenuit afbreken van onze politie, is nu ook Defensie klaar om ten prooi te vallen aan de diversiteitswaanzin die ons land in haar greep heeft.
Diversiteit: het is één van de grootste gruwelwoorden van de afgelopen jaren. Alsof onze samenleving niet al multicultureel genoeg is - met alle 'fijne' gevolgen van dien - moeten we daar met zijn allen ook nog eens extra gaan trekken, zodat mensen die geen typische 'witte, blanke, heteroseksuele man' zijn zich óók geroepen voelen om naar Nederland te komen. Ofzo.
D66-Kamerlid Salima Belhaj heeft het Ministerie van Defensie gevraagd om een diversiteitsbeleid op te zetten en hier regelmatig over te rapporteren. Lees maar 'vrolijk' mee:

Een kwart van het personeel bij Defensie moet niet wit, man of hetero zijn. Er moeten meer militairen komen met een andere culturele achtergrond en meer vrouwen. D66 vindt dat de krijgsmacht meer moet letten op diversiteit en dat ook moet vastleggen.

In een verwoede poging haar punt te maken, wijst ze op de recente incidenten bij Defensie:

"Dat heeft ons met de neus op de feiten gedrukt. Grondige maatregelen zijn nodig om een veilige omgeving en cultuur op de werkvloer bij Defensie te garanderen. Dat vraagt om meer diversiteit en frisse aanwas, zodat de gesloten cultuur doorbroken wordt."

Nou, ik wil best geloven dat er "maatregelen" nodig zijn om met zekere ongure gewoonten binnen het leger af te rekenen. Waar ik echter absoluut niét van overtuigd ben, is dat diversiteit de oplossing voor al die problemen is. Sterker nog: diversiteit is meestal eerder het probleem dan de oplossing - kijk maar naar de praktijken bij de politie. Ja, iedereen is welkom bij de politie, Defensie of waar dan ook: als je legaal in dit land bent en de juiste capaciteiten hebt, moet je ook overal kunnen werken. Dat recht is echter niet sterker dan het recht van die 'boze witte man': met het invoeren van dit soort diversiteitsquota's, stel je simpelweg dat diverse mensen meer waard zijn dan 'normale', standaard kaaskoppen. Of ze nu geschikt voor de baan zijn of niet.
Dus ja, ik blijf dit herhalen tot links het eindelijk eens snapt: racisme en ander soort discriminatie verban je pas de wereld uit als je ophoudt met het anders behandelen van specifieke groepen mensen, of dat nu negatieve of positieve discriminatie is. Door te blijven hameren op verschillen, versterk je discriminerende sentimenten juist alleen maar. Maar dát zullen ze bij D66 en aanverwanten wel nooit snappen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten