Diversiteit gaat nu ook ons leger afbreken: van D66 mag 25% niet ‘wit, man of hetero’ zijn

Na het van binnenuit afbreken van onze politie, is nu ook Defensie klaar om ten prooi te vallen aan de diversiteitswaanzin die ons land in haar greep heeft.

Diversiteit: het is één van de grootste gruwelwoorden van de afgelopen jaren. Alsof onze samenleving niet al multicultureel genoeg is – met alle ‘fijne’ gevolgen van dien – moeten we daar met zijn allen ook nog eens extra gaan trekken, zodat mensen die geen typische ‘witte, blanke, heteroseksuele man’ zijn zich óók geroepen voelen om naar Nederland te komen. Ofzo.

D66-Kamerlid Salima Belhaj heeft het Ministerie van Defensie gevraagd om een diversiteitsbeleid op te zetten en hier regelmatig over te rapporteren. Lees maar ‘vrolijk’ mee:

Een kwart van het personeel bij Defensie moet niet wit, man of hetero zijn. Er moeten meer militairen komen met een andere culturele achtergrond en meer vrouwen. D66 vindt dat de krijgsmacht meer moet letten op diversiteit en dat ook moet vastleggen.

In een verwoede poging haar punt te maken, wijst ze op de recente incidenten bij Defensie:

“Dat heeft ons met de neus op de feiten gedrukt. Grondige maatregelen zijn nodig om een veilige omgeving en cultuur op de werkvloer bij Defensie te garanderen. Dat vraagt om meer diversiteit en frisse aanwas, zodat de gesloten cultuur doorbroken wordt.”

Nou, ik wil best geloven dat er “maatregelen” nodig zijn om met zekere ongure gewoonten binnen het leger af te rekenen. Waar ik echter absoluut niét van overtuigd ben, is dat diversiteit de oplossing voor al die problemen is. Sterker nog: diversiteit is meestal eerder het probleem dan de oplossing – kijk maar naar de praktijken bij de politie. Ja, iedereen is welkom bij de politie, Defensie of waar dan ook: als je legaal in dit land bent en de juiste capaciteiten hebt, moet je ook overal kunnen werken. Dat recht is echter niet sterker dan het recht van die ‘boze witte man’: met het invoeren van dit soort diversiteitsquota’s, stel je simpelweg dat diverse mensen meer waard zijn dan ‘normale’, standaard kaaskoppen. Of ze nu geschikt voor de baan zijn of niet.

Dus ja, ik blijf dit herhalen tot links het eindelijk eens snapt: racisme en ander soort discriminatie verban je pas de wereld uit als je ophoudt met het anders behandelen van specifieke groepen mensen, of dat nu negatieve of positieve discriminatie is. Door te blijven hameren op verschillen, versterk je discriminerende sentimenten juist alleen maar. Maar dát zullen ze bij D66 en aanverwanten wel nooit snappen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Bloem

  Volgens mij heb je in het leger een specifiek type mens met specifieke eigenschappen nodig. Wanneer de vermelde minderheden over deze specifieke eigenschappen zouden beschikken zou het er in het leger vol mee zitten.

 2. meanstreak2099

  dus naast denk wil d66 het leger ook kapot maken

  1. eRik2017

   Euuuhhh…. eigenbelang boven landsbelang. mag dat ook?

   1. meanstreak2099

    zo ro(l)t de politiek helaas deze dagen

 3. Bloem

  Het valt overigens ook op dat D66 ook niet echt in het leger vertegenwoordigd is. Misschien een gebrek aan een ruggegraat

 4. Two Ravens Black Kettle

  Diversity Politics zal de Westerse wereld te gronde richten.

  Het woord is ook zo corrupt als de neten. Orwelliaans Newspeak.

  Met diversity politics krijgt iedereen een stigma, iedereen een stempel, iedereen een brandmerk, iedereen een plaatsje op de Zieligheids-Pyramide.
  Het vervormd, het splijt, het vereert de Zieligheids-Cultus.
  Zelfbeklag en uiterlijke kenmerken als hoogste goed.
  Het maakt niet uit wat je weet
  Het maakt niet uit hoe je denkt
  Het maakt niet uit wie je bent
  Het gaat louter nog om categorieën
  En iedereen moet op zijn plekje blijven
  Wie er uit durft te breken moet sociaal afgemaakt worden.
  De onmenselijke ketenen en gevangenis van de Diversity Politics.

  Maar waar hebben al deze hitsige zeloten, deze krijsende heksenjagers, deze aanhangers deze nihilistische fragmentatie-ideologie nog het allergrootste hekel aan
  Voorwaar, voorwaar U raad het goed
  “Diversiteit van Opinie”
  Want diversiteit van opinie gaat dwars door alle hokjes heen.
  En dat is de doodsteek van de Diversity Politics Cultus.
  Daarom spijkeren ze mbv. hun MSM al decennialang elke ‘uitbreker’ tegen de muur.

  1. denk eens na

   Wel eens de kracht van de meerderheid gehoord de geschiedenis herhaald zich keer op keer.

  2. Bloem

   Misschien nemen ze bij D66 in de overweging mee dat het beter is om niet alleen gezonde witte hetero mannen naar het front te sturen als kanonnenvoer. Op zich geen verkeerde gedachte.

   Overigens als we de vergelijking doortrekken naar het onderwijs (D66 is immers de onderwijspartij) waarom dan niet gelijk een quotum van 25% kansenparels voor de klas.
   Laten we dan gelijk een quotum van 25% vrouwen en homoseksuelen stellen voor het vak van iman. Misschien dat de Islam daar positief door wordt beinvloed

  3. lanex

   Helemaal Pechtold met zijn weirde club Xjes.

 5. Wethepeople

  Heel goed. Hoe diverser hoe sterker. Dat is al zo vaak gebleken.

  1. Baaz

   Doe mij maar een paar voorbeelden.

 6. eRik2017

  Ik wilde eigenlijk net gaan eten.

  Het lijkt erop dat politici naast zich neerleggen dat Defensie de organisatie is die in staat moet zijn alles voor ons land en waarden te geven als alle andere opties geen uitzicht meer bieden. Met andere woorden, defensie moet optimaal functioneren binnen de ergst denkbare crisis.

  Dat er net als in Top Gun een vrouw is die de academisch kant van luchtgevechten analyseert, dat is prima. Als er net als in G.I. Jane een vrouw is die mentaal en fysiek sterk genoeg is haar Commanding Officer op een oefening in elkaar te trappen, en uiteindelijk op een missie vanwege inzicht de nodige toegevoegde waarde bieden om een missie succesvol te beëindigen, dan prima!

  Jullie hebben een paar weken terug in de Kamer een debat gevoerd dat er echte prioriteiten zijn binnen defensie die urgent aandacht eisen. En waarvoor zelfs de minister werd weggestuurd.
  Gaat regeringspartner D66…… op dit moment…… echt beginnen over diversiteit bij defensie, op basis van ….. quota?

  1. trampoline

   Jij bent overduidelijk nooit in het leger geweest. Je lult als een kip zonder kop over iets dat je niet kent.

 7. denk eens na

  Nu niet eens m eer pang pang roepend maar , ik sla je met mijn tasje. En daar nog bij dat de islam nu toe gang heeft tot het nederlands wapentuig.

 8. trampoline

  Prima! Dat zal mijn nakomelingen er van weerhouden om ooit militair te worden. Ik doe mijn uiterste best om dat voor elkaar te krijgen. Laat politici zelf maar ons land verdedigen; wij doen het niet meer.

  1. trampoline

   Er is n.l. helemaal niets meer in ons land om je nek voor uit te steken.

 9. Bram Zanddijk

  “Waar ik echter absoluut niét van overtuigd ben, is dat diversiteit de oplossing voor al die problemen is”

  Het is zeker geen panacee maar het kan wel helpen een naarbinnengekeerde cultuur te doorbreken.

  1. sjun

   Diversiteit als verordonneerd door D66 zal ertoe leiden dat een diversiteit aan burgermilities gaat ontstaan. Het lijkt me goed dat de kamer dit in overweging neemt alvorens blind de wensen vanuit D66 te honoreren.

  2. denk eens na

   Wat zou de rede zijn om dat te doorbreken? nog nooit zo iets idioots me gemaakt om dat ter discusie te stellen, dat is natuurlijk wel je bedoeling , maar ik heb zo iets van , bram ruk er nog eens aan .

   1. swetsnek

    hahahahaahahaha precies denk een na

 10. eRik2017

  Je kan niet beter precies het punt raken waar deze politici hun punt mee willen maken.
  Zij gooien in het publieke debat dat homoseksuelen, transgenders, allochtonen, niet blank gekleurden WEL een wens zouden hebben om bij defensie te werken, maar NIET worden aangenomen. En waarom? Vanwege de beeldvorming in de samenleving van harde doorgewinterde mariniers die “affirmative Sir” schreeuwen bij het opvolgen van een bevel.

  Wie zegt dat er überhaupt sollicitaties zijn van homoseksuelen, transgenders, allochtonen, niet-blank gekleurden. Ook sollicitaties die voldoen aan de door Defensie neutraal opgestelde functie-eisen komen. Daar hoor je niets over!

  1. meanstreak2099

   mijn persoonlijke probleem is dat nu door diversiteit mensen op plaatsen komen zonder een goede background check.
   in een eerder verslag over een beveiliger van geert wilders van marokaanse afkomst bleek dat deze omhoog werd gegooid door diversiteit quota maar was al gemarkeerd dat meneer graag opschepte over wat hij deed tegen zijn(foute) vrienden.
   nooit tegengehouden maar wel gepromoveerd

 11. Christina

  Salima Belhaj….ook al zo`n `typische` Nederlandse naam!!
  We hadden nooit die dubbele paspoorten in de politiek moeten toestaan en nu moeten die ook het leger nog in!!
  De meesten zijn als vakkenvuller al niet te vertrouwen en nu willen ze ze in elk uniform gaan proppen….geweldig hoor, hoe krijgen we Nederland en een nog rapper tempo naar zijn Filistijnen!!

  1. eRik2017

   @Christina
   Hier distantieer ik mij nadrukkelijk van! Ik hoop met mij vele anderen.
   Ik ken vakkenvullers die op termijn van mij vestigingsmanager mogen worden!

   1. Farn

    Ik wel. De meeste moslims doen niets zonder voorbedachte rade.

    1. corfo

     @ eRik2017.
     Ik voel mij niet “mijn broeders/zusters hoeder” maar ik moet wel ff opmerken dat Christina zegt : “de méésten zijn als vakkenvullers niet te vertrouwen”.
     Ik ben het volkomen met @Christina eens.

 12. trampoline

  De gewone Nederlander wordt nu al 3 regeerperiodes tegen zijn zin van achteren genaaid door de opeenvolgende regeringen Rutte.
  Ik ben van plan om me te melden bij MeToo vanwege ongewenst misbruik. Wie doet er mee?

  1. corfo

   @ trampoline.
   Ik voel me wél zéér zwaar genaaid door Rubberen Rutje + consorten, maar ik ga me (nog) niet melden bij MeToo, ik wacht af om te kijken/voelen wat de Zweedse met mij doet; daarna zal ik beslissen wat ik ga doen.

 13. corfo

  Iets dergelijks is/was ook járen a.d. orde bij de politie, “de politie moet een afspiegeling zijn van de maatschappij” werd de slogan.
  Op mijn vraag : “Wanneer komt dan de eerste lesbische negerin in een rolstoel in politiedienst ?” werd er héél raar naar mij gekeken, niet dat me dat ook maar iets interesseerde, maar een antwoord kreeg ik uiteraard nooit. M’n vraag was meer bedoeld om de “hogere legerleiding” te laten merken welke stupide opmerking zij keer-op-keer maakten. In “mijn jaren” bij politie/justitie was dát kennelijk het begin van de z.g. 66-indoctrinatie.

  1. corfo

   Aanvulling : 66-indoctrinatie = D66-indoctrinatie.

 14. HW

  Laat me niet lachen.
  Allemaal D66 ambtenaren en afhankelijk van de inkomsten van de overheid.
  Mocht er ooit een oorlog uitbreken, dan zijn de leden van D66 de eersten die vluchten richting de Noordzee.

 15. Ni28

  Diversiteit maar ook klimaatgekte, migratieaanpak, politieke correctheid, quota’s, opkomende islam en morele duisternis in willekeurige volgorde zijn enkele van de grootste plagen van onze tijd.

 16. pejoar

  als overheid moet je regelen dat man of vrouw gelijk betaald worden en dat ook secundaire arbeidsvoorwaarden voor iedereen gelijk zijn.
  daarbij kan er in het leger alleen plaats zijn voor mensen met 1 paspoort.
  D66 is een club onrealistische doordrammers die maar wat roepen om aandacht te krijgen.

 17. Duckday

  Kijk eens hoeveel jonge mensen hun land ontvluchten om niet mee te doen om hun land te beschermen En die halve zool wil dat zulke mensen in ons leger zouden gaan hoe dom ben je dat kan alleen een D66 zijn die met zulke voorstellen komt We lezen het dagelijks in de krant Deze mensen leven niet in de werkelijkheid en kijken steeds de andere kant op zolang ze maar een flink salaris verdienen

 18. Kodi

  Bij de krijgsmacht kan je je geen risicogroepen veroorloven. Zo moet je geen Moslim infiltranten willen toelaten bijvoorbeeld.

 19. Domtoren52

  D66 is lucht voor mij met die mafklapper van een Pechtold

 20. Baaz

  De genderwaanzin, de gelijkheidsmanie!

  Eenheid geeft kracht, diversiteit verzwakt.

 21. nienke

  Pechtold!! wanneer gaat dit ventje eens verhuizen naar z’n vaderland Afghanistan, Nederland en z’n Ned. burgers zijn voor hem een achterlijk zooitje.
  De grootste moslim knuffelaar die er bestaat, griezelig mannetje.
  Hij is in staat Nederland voor een appel en ei aan de islam te verkopen deze gevaarlijke veiling meester.
  Hij heeft het altijd over Wilders maar dit mannetje is veel gevaarlijker voor onze democratie, onze cultuur en onze normen en waarden.

 22. swetsnek

  welja geef die moslim ook nog een tank hahahaha we schieten ?? lekker op zo

 23. J.C.

  Verrassing voor dwaallichten als Mark Rutte, Alexander Pechtold, Sybrand Buma en Segers, die zich zichtbaar wentelen in hun vermeende machtspositie: uw tijdelijke macht, verkregen van Satan, lijkt comfortabel, maar is dat geenszins, zoals keer op keer blijkt uit de Bijbel. Succes er mee, de afrekening als u verantwoording moet afleggen (aan de Eeuwige), dan komt zeker het berouw.

  En ik ben nog niets eens een geloofsfanaat………………..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.