Hoe diep kun je zinken: schofterige Pietenhaters spuiten sloten Sinterklaashuis vol met vloeibaar metaal

Dit begint steeds meer op oorlog te lijken.

In de oorlog is alles geoorloofd, en in de strijd tegen Zwarte Piet ook, lijkt het wel. Na de blokkade van de A7 in Friesland tegen anti-Pietengekkies kon een reactie natuurlijk niet uitblijven. En die is er nu, in de vorm van een wel héél lage actie: het saboteren van het Sinterklaashuis van Dordrecht.

Het Sinterklaashuis is volgens WNL “al jaren een begrip in de regio Dordrecht”. Het is dé plek waar kinderen uit de regio op bezoek kunnen komen om Sinterklaas te spreken, hem te beloven dat ze volgend jaar wél braaf zullen zijn en natuurlijk om een felbegeerde selfie met de Sint en zijn Pietermannen te maken. Precies zoals het Sinterklaasfeest dus ooit overal gevierd werd, dus.

Helaas stoot de aanwezigheid van de Pieten – die, ironisch genoeg, in Dordrecht niet meer zwart maar met roetvegen besmeurd zijn – zekere haters van Nederlandse tradities tegen het zere been. Om te voorkomen dat het kinderfeest door zou gaan in het Dordtse hoofdkwartier van de goedheiligman, hebben ze er dus even doodleuk voor gezorgd dat niemand het gebouw meer binnen kan. Lees maar mee hoe deze zogenaamde ‘activisten’ het plezier van talloze kinderen hebben weten te vergallen:

De actievoerders hebben de sloten dichtgespoten met vloeibaar metaal, waardoor niemand meer het gebouw in kon. Volgens het AD moest hiermee worden voorkomen dat Pieten zwart geschminkt zouden worden.

Op het gebouw zijn stickers met daarop de tekst ‘Zwarte Piet is racisme’ aangetroffen. Het is onduidelijk wie er precies achter de actie zit. De actie is frappant, aangezien het Sinterklaashuis al was overgestapt op Roetveegpieten.

Nou, leuk hoor: zijn jullie nu blij? Hoewel Sylvana Simons, Jerry Afriyie en andere “RACISME!!”-schreeuwers zich bij het lezen van dit nieuws ongetwijfeld in de handen wreven, zullen de kinderen van Dordrecht ongetwijfeld minder vrolijk hebben gereageerd. Wees daar maar trots op, maar niet heus.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. van Urk

  Kan alleen maar tot een conclusie komen dat deze Zwarte Piet haters vroeger stoute kinderen waren die als straf dan ook nooit wat leuks in hun schoen hebben gevonden.

 2. marco1

  Het neent idd zielige vormen aan dat verzet vtegen Zwarte Piet. De dankbaarheid ten top voor een land waar je een betere toekomst mocht op komen bouwen.

  1. Floris

   Ik denk dat dit schorriemorrie hoofdzakelijk uit extreemlinkse autochtonen bestaat.

   1. trampoline

    Inderdaad! Zoals Anne Zeur Dekker en haar moeder. Boycotten die hap.

 3. Henk-Jansen

  Belachelijk dat er een aantal dwazen zijn die onze gebruiken en onze cultuur willen veranderen! Wat mij betreft gaan die zeurpieten lekker in hun eigen huis verkleed als Spaanse edelmannen en met roetvegen op hun smoel rondlopen maar van ONZE zwarte piet blijf je af!

 4. meanstreak2099

  het word steeds gekker en waarschijnlijk zullen deze misbaksels nooit opgepakt worden helaas

  1. Bloem

   De politie heeft geen tijd. Die moeten hun lasergun calibreren

 5. Code134

  De trend is toch wel duidelijk volgens een peiling van Een Vandaag. In 2013 wilde 89 procent de traditionele Zwarte Piet behouden. Dit percentage is inmiddels gezakt: 68 procent wil nu geen verandering aan Zwarte Piet.
  Over een jaar of wat is er geen meerderheid meer voor Zwarte Piet.

  Tja, jammer, maar volgens mij is het slimmer om erover op te houden. Zonde van de energie.

  1. Floris

   Psychopaat Wim Dopper heeft er schik in om steeds maar opnieuw een nieuwe nick aan te maken. Hij is nooit door de puberale fase gekomen.

  2. DolleDries

   Eén vandaag tja .

  3. marco1

   Maar moet dat dan vooraf eerst fepaard gaan met kinderachtige akties alsdeze?

   1. marco1

    Fepaard is uiteraard gepaard

  4. Dubbele Komma

   Nep-nieuws. Van een nep-nick met een nep-account.

   Bewijzen? Kom niet met je socialistische wensdenkkrantjes want ik geloof er namelijk helemaal geen ene hol van.

   😀

 6. eRik2017

  Dit geheel begint vormen van terreur aan te nemen.
  Ik vind het buitengewoon kwalijk dat het OM zo hard reageert tegen de blokkeerders van de snelweg als een “ernstig misdrijf”, en op basis daarvan een strafrechtelijk onderzoek start en al zwaait met celstraffen.

  Als er een stel doorgedraaide marokkanen de weg versperren in Amsterdam en de politie bekogelen met vuurwerk, dan is het “begrip tonen tbv de verbinding”.
  Ook al heeft er geen kettingbotsing plaatsgevonden, de weg was niet vrij voor hulpdiensten, openbaar vervoer lag stil en twee agenten hadden gehoorschade.
  Als politieman moet je dan nog voorzichtig zijn met je wapenstok, want bij een klacht wordt er een onderzoek naar de agent ingesteld.
  De bezetting van de Erasmusbrug afgelopen weekend zonder vergunning idemdito.

  Helpt dat verbindende begrip nou? Vast wel hier en daar, maar voor de heren van DENK is het smakelijke voeding om in de Kamer justitie nog eens goed op te hitsen dat Nederlandsers zonder migratieachtergrond, in dit geval ook neoznazi’s, keihard strafrechtelijk moeten worden vervolgd.

  Bottom line van dit relaas:
  Ik denk dat justitie op dit moment ook mag uitspreken dat daders van verdere terreurdaden van deze aard (zoals nu in Dordrecht) de komende tijd kunnen rekenen op intensieve strafrechtelijk vervolging.
  Het lijkt wel alsof de anti-pieten clubjes gewoon een lange neus naar justitie zet. Je wordt toch niet gestraft. Er zijn grenzen!!

 7. corfo

  Deze pietenhaters, veelal negers, kregen van de PvdA-burgemeeser van Dokkum een vergunning om te demonstreren in Dokkum teneinde een kinderfeest te verpesten.
  Één reaguurder noemde deze Pietenhaters : schorriemorrie.
  Uit onderhavig verslag moge blijken tot welk een schofterig gedrag dat soort “mensen” overgaat indien zij niet hun zin krijgen. Het woord “schorriemorrie” is nog véél te netjes voor dat soort minderwaardige creaturen.

 8. Ni28

  Die dwazen die onze cultuur willen veranderen worden anders goed geholpen door de politiek en instanties die het bepalen. Het is niet meer het volk die over eigen cultuur gaat. Het wordt van bovenaf bepaald door idiote ideeën.

  1. Floris

   Die idiote ideeën komen voort uit het cultuurmarxisme, uitvinder van het politiek correctisme en identity politics.

   Dit is eerst omarmd door het links van de jaren 60/70 maar nu ook door de “liberale” partijen. Daarom is de VVD niet rechts meer te noemen. Er is een een enorme scheefgroei ontstaan (kartel) en alles wat daar tegenin gaat wordt weggezet als “fout”.

   We leven in een zeer enge tijd. Het kartel begint totalitaire trekjes te krijgen.

   1. Code134

    Allemachtig, het cultuurmarxisme is wel heel erg uit de oude doos. Denk je dat het weer tot leven komt als je het uit de mottenballen haalt?

    Je blijft je verbazen hier.

    1. Tjeempie80

     Floris gelooft heel erg in het cultuurMarxisme, Code. Die mensen bestaan echt.

     Hahaha.

     1. Floris

      Wim Kötten reageert met 2 van z’n aliassen. Nu de rest nog. Kom er maar in zwödse cöck.

     2. Tjeempie80

      Nu snap ik ook dat je helemaal gelooft in het cultuurmarxisme arme jongen.

      LOL.

     3. Floris

      Wim Kötten ziet historische verbanden niet zo goed. Hij snapt het allemaal niet zo best.

      Ach, het is hem niet aan te rekenen. Domme mensen moeten er ook zijn.

     4. Code134

      Die cultuurmarxisten waren trouwens geen domme jongens, Adorno, Horkheimer, Fromm. Ach dat waren nog eens tijden. Tegenwoordig hebben we Habermas, die schijnt er nog wat op voort te borduren.

      Wel allemaal lang geleden en geen hond die er nog in gelooft en ik was het eigenlijk vergeten maar hier zijn die jongens kennelijk nog springlevend.

      Wel grappig dit.

     5. Floris

      Wim blijft maar in z’n zelfgemaakte vlek wrijven. Er zijn nog veel oudere ideologieën en religies waar nog in geloofd wordt. Islam bijvoorbeeld.

      Wim hoeft zich slechts te verdiepen in de standpunten van het cultuurmarxisme om de overeenkomsten met de huidige linkse en linksliberale standpunten te zien. Maar om een of andere reden doet Wim dat niet.

      Ach, hij stond niet vooraan toen de grijze cellen werden uitgedeeld dus reken ik het hem maar niet al te zeer aan.

     6. swetsnek

      dat jij nog tijd hebt om je reet af te vegen vraag ik mij af .
      Heb nog nooit iemand zoals jij mee gemaakt.
      Vroeger zaten personen als jij allang in instelling zoals Brinkgreve
      Het voordeel van deze locatie was dat 60% daar voor de trein sprong .
      Dussssssssssss dhimmie Dopper wat let je spring jonge toe dan je kunt het

  2. swetsnek

   Ni28 Maar het houd een keer op de bom gaat barsten

  1. eRik2017

   I rest my case zou ik bijna zeggen.
   Wat ik moeilijk kan begrijpen: In veel gevallen kan ik binnen een paar minuten de identiteit van een “hater” op Facebook vaststellen. Deze mensen zouden toch in elk geval minimaal een bezoekje van de wijkagent mogen ontvangen. Als ik dat kan, dan moet justitie dat zeker kunnen. Ik doe dat niet via hacken, maar gewoon een beetje info verzamelen en googlen.

   Het lijkt dat er vaak haat en dreigementen worden gepost door mensen die “bij wijze van” nog niet eens een vlieg kunnen vangen.
   Zo kan ik mij een video herinneren van een jonge vlogger die wat meer achter de persoon achter haatberichten op social media gaat opzoeken.
   Het resultaat was verbazingwekkend.Waar je soms zou denken aan gefrustreerde gevaarlijke volwassenen, kwam hij terecht bij kinderen die allerlei dingen posten die eigenlijk domheid en eenzaamheid uitstralen. denk aan een beeld van een jochie dat op school wordt gepest omdat hij vrij dik is en niet kan voetballen en overdag in zijn eentje op het schoolplein staat.

   De reden waarom ik meedoe aan posten op dit forum: wat kunnen wij met z’n allen doen om iets te veranderen.

   1. marco1

    Ja wat zou je kunnen doen?Als individu vrij weinig tot niets waarschijnlijk.

  2. Kodi

   En slaat het OM hier ook op de grote trom van vervolging of geldt dit alleen voor leden van het Nederlands verzet? Wederom selectieve wetshandhaving?

 9. Two Ravens Black Kettle

  Kennen we die scène nog van Game of Thrones
  Eerste seizoen
  De broer van Daenerys
  Met de gesmolten kop.

  Links strijd zij aan zij met de islamisten
  U weet wel
  Diegenen van de zuur aanvallen en gesmolten meisjesgezichten
  En dat verklaart veel.

  Maar wedden dat dit fascistisch tuig nooit zal worden opgepakt door onze corrupte Inquisitie genaamd de OM.
  Nope
  Veel te druk met voorgedrukte angifte-formulieren, thought crimes en het aanpakken van mensen die in verzet komen tegen de haat vanuit de Grachtengordel/Hilversum.

  1. Tjeempie80

   Volgens mij ben je stomdronken.

   Dat hoop ik in elk geval voor je.

   1. Floris

    Volgens mij ben je knettergek.

    Dat hoop ik in elk geval voor je.

    1. Farn

     Niets aan toe te voegen.

     1. Baaz

      Inderdaad, niets aan toe te voegen!

    2. Kodi

     Moedwillig fout is een andere optie. Bewust kiezen voor collaboratie. Eens noemden wij collaborateurs NSB’ers.

   2. swetsnek

    tjeempie80 ook wel bekent als zweed sok heeft zelf de fles al leeg het korsakov kleuterje met de nadruk op HET…. want zo dom kan een mens niet zijn

 10. Two Ravens Black Kettle

  Goed nieuws

  Het -door de moreel failliete MSM media gesponsorde Antifa tuig zijn ook gestopt door onze Molukse vrienden
  Ditmaal wilde het door de MSM media gesteunde Antifa tuig niet losgaan op kleine kinderen maar wilde ze negentig jarige KNIL militairen aanvallen.
  En daar had de Molukse gemeenschap terecht geen trek in.
  Hulde.

  Ik proef iets van een ommekeer
  (ondanks een opzichtige Fake News Poll van het Staatsprogramma EenVandaag )

  1. marco1

   Ja mollukers hebben meer saamhorigheid.

 11. Kodi

  Rapport ‘Dreigingsbeeld Terrorisme’ van het ministerie JenV over het actuele dreigingsbeeld van november 2017.
  De ‘extreemlinkse antiracistische actiegroep’ KOZP (Kick Out Zwarte Piet) is hierin opgenomen als terreurrisico. Rapport kwam gisteren uit.
  https://www.rijksoverheid.nl/documenten/rapporten/2017/11/20/tk-

  1. corfo

   “De, juist wél racistische, actiegroep KOZP is een terreurrisico”.
   Ik vind het een racistische actiegroep, bestaande uit negers die een blank kinderfeestje willen verpesten.
   Vraagje : “Wat deden de Friezen dan fout nabij Joure ?” Zij stopten twee aftandse bussen, zónder Apk-keuring, afgeladen met haat-negers, dus a.s. terroristen !
   Ik krijg steeds meer bewondering voor die dappere Friezen !
   Bij Joure begint de victorie !

 12. Domtoren52

  Ik zou heel graag die Jerry Afriyie helemaal de tyfus willen slaan. Overal kom je die viezerik tegen. In elke gemeente zouden we moeten opstaan net als die Friezen. Zorgen dat het stuk nageboorte van een Jerry nergens meer kan opduiken met z’n smoel. Die actievoerders zullen wel uit hetzelfde strontnest komen

  1. swetsnek

   Rij rond in de bijlmer dekans is groot dat je hem daar wel treft

 13. Peter Loosduinen

  Wij moeten blijven staan voor Zwarte Piet !!!

  Goed nieuws ??
  Kick Out Zwarte Piet (KOZP) wordt in de gaten gehouden door de Nederlandse terrorismebestrijding. Dat blijkt uit het meest recente rapport van de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, die zich baseert op inlichtingen van onder andere de AIVD.

 14. swetsnek

  Zo’n deurtje 2 min en open is ie dat stelt niks voor

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.