Hoe verzin je het: Haagse politie brengt taart langs bij beruchte salafistenmoskee As-Soennah

Want extremistisch gedrag moet beloond worden, enzo.

Het is feest bij het politieteam Den Haag Centrum. Het team heeft een prijs gewonnen, en wel dat voor het beste politieteam van Nederland. Dat die heren en dames die prijs verdienen is niet zo gek: zij zijn verantwoordelijk voor het handhaven van de wet in onder andere de wijken Transvaal en Schilderswijk, twee stevig geïslamiseerde – en, geheel toevallig, ook bovengemiddeld criminele – delen van Den Haag.

Je zou dan ook kunnen verwachten dat die mensen even in het zonnetje gezet worden. Nou helaas-Haagse hop: het is daar de omgekeerde wereld. Om te vieren dat die prijs in de wacht was gesleept werden namelijk niet de teamleden, maar juist zogenaamde ‘partners in de wijk’ van de politie geëerd. Die partners staan constant in contact met de politie, wat kennelijk bijdraagt aan de veiligheid in de buurt. Zo is één van de partners een school, waar agenten in gesprek gaan met leerlingen om de kloof tussen jongeren en politie wat kleiner te maken. En dus kregen die partners vandaag taart.

Op zich is daar natuurlijk niets mis mee. Nou ja, zij het dat niet alle partners een even goede naam hebben. Eén van de organisaties die namelijk een door belastingcentjes gebakken taart mochten ontvangen, is de as-Soennahmoskee. Je hoeft niet uit Den Haag te komen om die plek te kennen: deze haattoko heeft het de afgelopen jaren namelijk zó bont gemaakt dat ze meerdere malen landelijk aandacht hebben gekregen, en dan bedoel ik geen positieve.

Zo heeft deze salafistische, zeer religieuze moskee al meerdere malen haatimams in dienst gehad die zó veel haat predikten dat ze hun biezen moesten pakken, waaronder Fawaz Jneid en Al-Alami Amaouch. Vooral radicale Belgen lijken erg vaak de lineup van dit islamistische podium te overheersen. Oftewel, écht een plek die je als politie nog even wilt belonen.

Maar zo gaat dat hier tegenwoordig: goed gedrag wordt genegeerd of zelfs tot ongewenst verklaard, en slecht bedrag wordt beloond. Met taart.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. denk eens na

  Nog even en mogen ze zelfs vrij met het suikerfeest,

 2. Tinneke

  Toch wel Hallallalalalala mag ik hopen, anders ook zonde van die taart!

 3. swetsnek

  Zo lang er maar flink veel Arsenicum in zit vind ik het prima

 4. DolleDries

  Die lui lachen zich kapot in de Moskee wat een domme lui die politie ,dit land met zulke domme lui wordt spoedig van ons.

 5. Baaz

  Typisch verschijnsel die zelfhaat, die zelfcensuur en die ongevraagde nederigheid. Dit soort gedrag wordt door de volgelingen van Mohammed alleen maar gezien als bewijs dat dhimmies minderwaardig zijn. Mohammedanen kennen alleen de taal van onderdrukking.

 6. Punt50

  Wat een stom signaal geeft hermandad af. Gewoon op je bange rug gaan liggen als een hondje voor dat islam gespuis.

 7. Ni28

  De nieuwe vorm van bestrijding van salafisme. Taart met excuses voor eventuele ongemak. Daarom stond in de regeringsverklaring geen woord over islam.

 8. Ni28

  Kreeg je ook een stukje taart, Dopper?

  1. Becker

   Ik woon niet in Den Haag en ik hou niet van taart.

   1. Ni28

    Je houdt alleen van jezelf dat is duidelijk.

    1. Baaz

     Huh? Is Dopper dezelfde als Becker?

     1. Ni28

      Ja, en ook Zweedse kok en nog veel meer. Gespleten persoonlijkheid.

     2. Kodi

      Je weet: Een schizofreen is nooit alleen.

     3. Baaz

      Maar dat is opzettelijke en ziekelijke discussievervuiling!

 9. Nasrani

  Wat zullen ze gelachen hebben……..en wat moeten wij ons diep schamen.

 10. Ni28

  Er was nog een kleine kans dat zij met taart gingen gooien maar dat hadden wij alvast gehoord.

 11. meijer61200

  Wat hoor ik nou toch tikken in die dozen?????

 12. Kodi

  De politie als brave hand- en spandienstverlener voor de buitenlandse bezetter; Niets nieuws onder de zon toch? De oude tijden zijn weer terug.

 13. corfo

  Mag toch zeker wél hopen dat er een beetje cyaankali in verwerkt zit ?

 14. Kodi

  Ze zullen in Den Haag vast ook wel bewoners van een verzorgingshuis of zo hebben. Die gedragen zich doorgaans stukken netter dan de Salafistische jongeren. Krijgen zij nou ook taart?

 15. Kodi

  Na de moord op Theo van Gogh op 2 november 2004, schilderde kunstenaar Chris Ripken aan de buitenkant van zijn atelier de tekst ‘Gij zult niet doden’. Zijn atelier zat en zit nog steeds naast een moskee die aanstoot aan de tekst nam. De politie vond dat het verwijderd moest worden en Cineac Noord werd gebeld om dit vast te leggen. Toenmalige eindredacteur Wim Nottroth was het hier niet mee eens en ging voor het paneel met de tekst staan waarna hij na diverse vermaningen werd gearresteerd. Later werd medewerkster Mireille Jacques door een agent gedwongen een deel van de opnames te wissen. Ex-burgemeester Opstelten heeft hierover nog persoonlijk zijn excuses aangeboden. Over de gebeurtenis is destijds nog een artikel in de New York Times verschenen over de vreemde manier van omgaan met vrijheid van meningsuiting in Nederland.
  https://www.youtube.com/watch?v=lJjg1gUedl8

 16. waakhond

  ik heb mijzelf wel waakhond genoemd maar de politie kan ik voortaan beter schoothond noemen.

 17. Christina

  Moet je die stakkers in uniform nu eens zien lopen met die taart in hun handen om bij hun moslim vriendjes te brengen!!
  Bah walgelijk in een woord!!
  Had er wat rattengif ingedaan!

  1. PMG

   Uniform? Ik vind het net wegwerkers hoor! Als we het over een uniform hebben dat respect uitstraalt/afdwingt dan moeten we tientalle jaren terug.

 18. ElHoussain

  Sybren F. De Jesus Madureira Porfírio,

  In tegenstelling tot de bovenstaande afbeelding ziet het Soennah-gebouw er zo uit:

  https://www.google.nl/maps/@52.0605153,4.3072247,3a,60y,189.99h,88.62t/data=!3m6!1e1!3m4!1sD7aNxoZjI6-CkeiBbI_uJw!2e0!7i13312!8i6656?hl=nl

  Bovendien kan ik op TV west nieuws-site totaal niets vinden over Soennah-moskee.

  Leuk verzonnen. Maar het slaat weer nergens op.

  Dus ik weet niet waar jij het vandaan hebt dat de politie een taart langs ging brengen bij Asoennah-moskee? Heb je nog bronnen, of zit je maar wat te leuteren? Ik daag je uit, gozer! Ik daag je uit om met een video te komen waaruit het volgende blijkt: Haagse politie brengt taart langs bij beruchte salafistenmoskee As-Soennah.

 19. Domtoren52

  Ontslag voor die twee agenten

 20. lanex

  Je krijgt hier toch wel een vieze smaak van in de mond, alsof ze ergens voor kruipen.

 21. Babaji538

  “Je kunt het geluk niet bouwen
  op het ongeluk van de ander.”
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.