Den Haag breekt het Sinterklaasfeest weer verder af: Zwarte Pieten mogen niet meer meelopen

Geen categorienov 01 2017, 16:00
Vanaf dit jaar zullen Haagse kinderen het moeten doen met een politiek correct aftreksel van de kindervriend.
De tijd gaat snel: hadden we een maand geleden nog aardig mooi zomerweer, inmiddels is het echt stevig herfst en schuiven we richting de winter op. Het is even slikken, maar over iets meer dan een maand is het alweer zover: het mooiste kinderfeest van de wereld vindt dan weer plaats!
Tenminste, zo was het vroeger. Tegenwoordig wordt het Sinterklaasfeest immers jaar voor jaar verder uitgekleed, waarschijnlijk tot op het punt dat niemand er meer zin in heeft en de hele Pieterboel het gehele jaar in Spanje kan blijven. Daar hebben veel mensen schuld aan - ik noem 'RACISME!'-roepers als Sylvana Simons en Jerry Afriye - maar ook genoeg instanties. Want hoewel keer op keer blijkt dat Nederlanders helemaal geen zin hebben in een make-over van Zwarte Piet, zetten linkse beleidsmakers hun politiek correcte wil vrolijk door.
Zo ook bij de Gemeente Den Haag, die besloten heeft dat de intocht in die stad - de grootste intocht van Nederland - alleen maar zal plaatsvinden met die stukken ongeluk die men roetveegpieten noemt. Dat volgt op de verminking die échte Zwarte Pieten vorig jaar al moesten ondergaan:

"Er zullen pieten zijn met veel roet en met minder roet, grote en kleine vegen, licht en donker", aldus een woordvoerder van burgemeester Krikke tegen Omroep West. "En omdat de ene schoorsteen van binnen schoner is dan de andere, betekent het ook dat iedere piet er anders uit zal zien."

Volgens de organisatie is de intocht met 180.000 bezoekers de grootste van Nederland. De afgelopen jaren liepen er in Den Haag nog wel geheel zwartgeschminkte pieten rond, maar zij hadden geen kroeshaar, gouden oorringen en dikke, rode lippen meer.

Eén ding is zeker: ik ben maar al te blij dat ik nog opgegroeid ben in een tijd waarin de Goedheiligman en zijn Zwarte Pieten wél gewoon welkom waren in de Nederlandse straten! Over enkele jaren zal dat niet meer dan een herinnering zijn, helaas. Met dank aan iedereen die zich elke dag inzet voor het afbreken van onze prachttradities.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten