Hoe verzin je het: Haagse politie brengt taart langs bij beruchte salafistenmoskee As-Soennah

Geen categorienov 01 2017, 17:00
Want extremistisch gedrag moet beloond worden, enzo.
Het is feest bij het politieteam Den Haag Centrum. Het team heeft een prijs gewonnen, en wel dat voor het beste politieteam van Nederland. Dat die heren en dames die prijs verdienen is niet zo gek: zij zijn verantwoordelijk voor het handhaven van de wet in onder andere de wijken Transvaal en Schilderswijk, twee stevig geïslamiseerde - en, geheel toevallig, ook bovengemiddeld criminele - delen van Den Haag.
Je zou dan ook kunnen verwachten dat die mensen even in het zonnetje gezet worden. Nou helaas-Haagse hop: het is daar de omgekeerde wereld. Om te vieren dat die prijs in de wacht was gesleept werden namelijk niet de teamleden, maar juist zogenaamde 'partners in de wijk' van de politie geëerd. Die partners staan constant in contact met de politie, wat kennelijk bijdraagt aan de veiligheid in de buurt. Zo is één van de partners een school, waar agenten in gesprek gaan met leerlingen om de kloof tussen jongeren en politie wat kleiner te maken. En dus kregen die partners vandaag taart.
Op zich is daar natuurlijk niets mis mee. Nou ja, zij het dat niet alle partners een even goede naam hebben. Eén van de organisaties die namelijk een door belastingcentjes gebakken taart mochten ontvangen, is de as-Soennahmoskee. Je hoeft niet uit Den Haag te komen om die plek te kennen: deze haattoko heeft het de afgelopen jaren namelijk zó bont gemaakt dat ze meerdere malen landelijk aandacht hebben gekregen, en dan bedoel ik geen positieve.
Zo heeft deze salafistische, zeer religieuze moskee al meerdere malen haatimams in dienst gehad die zó veel haat predikten dat ze hun biezen moesten pakken, waaronder Fawaz Jneid en Al-Alami Amaouch. Vooral radicale Belgen lijken erg vaak de lineup van dit islamistische podium te overheersen. Oftewel, écht een plek die je als politie nog even wilt belonen.
Maar zo gaat dat hier tegenwoordig: goed gedrag wordt genegeerd of zelfs tot ongewenst verklaard, en slecht bedrag wordt beloond. Met taart.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten