Kleine groep rijkelui bezit honderden huizen en panden in Amsterdam en maakt de huizenmarkt kapot

Dat het een groot drama is in Amsterdam als het gaat om huizen wisten we al, maar het blijkt dat een kleine groep rijke stinkers het allemaal nog een stukje erger maakt door zelf honderden panden in bezit te hebben. Het gaat om niet meer dan twintig mensen.

Inmiddels is een op de acht woningen in Amsterdam opgekocht door beleggers, die deze woningen, veelal opgedeeld in kleinere appartementen, weer verhuren. Het zou echter grote gevolgen hebben voor de stad volgens stadsgeograaf Cody Hochstenbach. Beleggers prijzen particulieren die een huis willen kopen uit de markt. Bovendien leidt grootschalige verhuur tot veel verhuizingen en minder samenhang in buurten.

Reinout Oerlemans, prins Bernhard, zij bezitten allebei per persoon meer dan honderd panden. Daarbij komt ook nog het feit dat buitenlandse rijkelui het ook gemunt hebben op de woningen in Amsterdam. Wat ze met zo veel panden moeten is nog maar de vraag, maar het staat buiten kijf dat de Amsterdamse woningmarkt er nog meer door ontregeld raakt. Zo veel sociale huur, zo weinig woningen voor middeninkomens. Het wordt een stad voor de rijkelui en de arme stakkers. Een stad vol met dure woningen en sociale huur.

Zolang daar niets aan gedaan wordt, is de toekomst voor normale Amsterdammers grijs en grauw en worden ze uit de stad verdreven of gaan ze massaal ergens anders naartoe.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Zweedse kok

  Heerlijk, van die oprecht rechtse berichten op een rechts blog.
  Wat kan het kapitalistische leven toch mooi zijn.

  1. swetsnek

   trol alert niet op reageren AUB

 2. Meester Kong

  Wat een links gezeur 🙂

 3. Punt50

  020 gewoon aan z’n lot overlaten. Maar wel een hoog hek eromheen, wijde slotgracht, poortjes, etc. Laat iedereen die erin wil een waiver tekenen. Betreden op eigen risico. En 020 figuren die er uit willen fouilleren en tol betalen. In 020 wil je toch niet zijn die ellende daar.

 4. Ni28

  En niet alleen Amsterdam. Ook in kleinere gemeenten is dit aan de orde. Een appartement vorig jaar 235 duizend met garage, dit jaar 275 duizend zonder garage. Deze opkopers zouden aangepakt moeten worden, de hele woningmarkt staat op de helling. En goedkopere woningen worden maar mondjesmaat gebouwd. Het wordt voor een normale mens onbereikbaar.

 5. Henk-Jansen

  Ik dacht dat we hier allemaal zo rechts waren? Dan moet je dit maar voor lief nemen! 😉

  1. IJscoman

   Je haalt een paar dingen door elkaar Henk-Jansen. Degenen die fel tegen massa-immigratie en islam zijn, werden door het linkse volk en de media aanvankelijk geframed als extreem-rechts en thans als populistisch rechts. Een label waar deze groep niet om heeft gevraagd, maar kreeg opgeplakt. En een zeer eenzijdige beeld en invulling geeft.

   Deze grote groep mensen/kiezers kunnen op alle andere politieke, economische en ideologische terreinen volledig andere -ook linkse- denkbeelden hebben. Dat jij het als een homogene groep ziet zegt veel over de wijze waarop jij door de media gehersenspoeld bent.

   1. Meester Kong

    Rutte in debat met Wilders.. sociaal-economische koers van de PVV nog linkser dan de SP.
    Maar het ”gewone volk” moet lijden onder zijn strijd tegen de islam want de PVV stemt in de kamer gewoon rechts.
    En ze hebben het niet eens door,
    Wilders, tot nu toe de grootste volksverlakker van de deze eeuw.

    1. swetsnek

     trol alert niet op reageren AUB

   2. Punt50

    Henk-Jansen roept maar wat.. Lijkt wel op een nick van je weet wel.

    1. Meester Kong

     Als papegaai zou je het goed doen ….

     1. swetsnek

      trol alert niet op reageren AUB

 6. Ni28

  Fijn dat de familie van de Koning zoveel huizen in Amsterdam bezit. Deze politiek correcte links steunende familie graait in name van Bernhard jr. grote geld in Amsterdam en maakt bezit van huizen voor de gewone burger onmogelijk. Het zou mij benieuwen hoeveel van die andere opkopers voor de PvdA stemmen. Hypocrisie is hier de werkwoord. Maar het gaat hier niet eens om links en rechts maar om sociaal en asociaal. En die zijn van alle kleuren.

  1. Meester Kong

   Ach ben tegen de monarchie maar als het Koningshuis een links steunende familie is, dan is dat dus een kleine troost.
   Kwijt raken we ze toch niet,

   1. denk eens na

    rood wit blauw net iets meer .

    1. denk eens na

     mr kong koningshuis en links,u moet behoorlijk de weg kwijt zijn. Of betaald worden , wilt u deze woorden nog overeind houden.

 7. D-time

  Wat is dit toch genieten., in een woord heeeerlijk ..in een links bolwerk. Uitgerekend linkse mensen ( stoute witte mannen ) #me2

 8. Duckday

  Wat te denken in Den Haag Woningen die af gestoten zijn door de woningbouw vereniging zijn verkocht omdat ze toen die tijd zelf deze woningen niet mochten verkopen De kopen is weer overgenomen door een buitenlands bedrijf Woningen die leegkomen worden tegen zeer hoge prijzen verkocht aan opkopers die ze laten opknappen door onze mede burgers uit het voormalig oostblok Daarna gaan de huizen weer in de verkoop tegen woeker prijzen Het waren wel sociale heren en de zogenaamde scheef bewoners kregen extra huurverhoging in verband met de doorstromen Hoe worden we belazerd door de politiek

  1. Zweedse kok

   wat is handel toch prachtig

 9. Ruud562

  Touché Ijscoman, touché! Ik had het niet beter kunnen verwoorden, chapeau!

 10. denk eens na

  En?

 11. Bes Tolen

  Ik gun Marcel van Dam zijn buiten. Wat ik wel erg vind, is dat voor te lage prijzen veel onroerend goed is overgegaan in vooral Amerikaanse handen. Dat omdat banken, Nederlandse en Duitse, de Nederlandse beleggers niet meer wilden financieren vanwege nieuwe internationale eisen. In veel gevallen overtrokken.

 12. Bes Tolen

  Waarom zouden we dit een probleem moeten vinden? Vooral de stompzinnige Amsterdammers kiezen toch zelluf voor hun eigen achterstelling?
  Bij mijn weten krijgen alle nieuw binnen gekomen asielzoekers bij voorrang een huis toegewezen. Sommige gemeenten gaan er zelfs prat op meer dan het verplichte aantal te hebben toegewezen aan asielzoekers. Soms wel 15 of 20 procent hoger. Leg me eens uit waarom.

 13. Babaji538

  Een huismeester weet zich van een pandjesbaas te onderscheiden,
  die voor de veilig onderkomen van een heel universum zorgt.
  Twijfel bestaat niet in mijn woordenboek.
  Petra Hermans

  1. Holland

   Het is ‘het’ onderkomen Petra. Niet ‘de’. Onderkomen is onzijdig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.