Max Verstappen gaat volgend jaar voor 3 overwinningen: “Minimaal!”

De Nederlander heeft zin in het nieuwe seizoen.

2017 was in veel opzichten een verloren seizoen voor Max Verstappen, zeker de eerste helft.  Hij viel zeven keer uit door pech en werd op een gegeven moment helemaal gék van die knullige Renault-motor waar hij het mee moest doen. Het laatste deel ging het beter. Hij eindigde op het podium en won zowaar een race.

Maar, moest iedereen bij Red Bull toegeven, hoewel dat mooi was waren de problemen nog lang niet verholpen. De achterstand ten opzichte van Ferrari en Mercedes was verkleind, maar het bestond nog wel. Dat zagen we vandaag ook, toen Max met een vijfde plek het maximale uit de race haalde.

Na die race sprak Ziggo Sport met Max Verstappen. In dat gesprek legde hij uit dat hij niet al geobsedeerd is met het nieuwe seizoen (het seizoen 2017 is vandaag afgesloten), maar dat hij wél goede hoop heeft dat het dan veel positiever wordt allemaal:

“Maar daar maak ik me pas druk over als ik goed heb getraind. Dus zo rond januari, februari. Volgend jaar drie overwinningen, minimaal!”

Het goede nieuws is natuurlijk dat drie overwinningen beter is dan wat hij dit jaar voor elkaar kreeg. Het slechte nieuws? We hopen allemaal dat hij volgend seizoen mee kan dingen naar het wereldkampioenschap. Drie overwinningen is in dat opzicht toch wat magertjes. Dan kan ‘ie misschien op de derde plek eindigen in het wereldkampioenschap aan het einde van het seizoen, maar meer dan dat zit er niet in met drie eerste plaatsen

Laten we dus hopen dat Max zijn ambities bewust een beetje onder het tapijt veegt en volgend jaar op verrassende wijze dé favoriet voor het wereldkampioenschap wordt. Want ik heb het onderhand wel een beetje gehad met de hegemonie van Mercedes.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. denk eens na

  Ik heb gehoord dat lada mee gaat doen met de f1 klasse ,maar het zal wel nepnieuws zijn.

  1. poison

   Alweer de Russen.

 2. Ben Zine

  Red Bull is gewoon geen partij voor Mercedes, dus Max kampioen ? Dacht het niet.

 3. Kidogo

  Go for The Max next year !!!!

 4. Joop Sigaar

  Max , beste ooit .
  Kon zo aan de gang bij de 2 beste teams tegen een topsalaris maar vader en manager waren na 2 overwinningen met dat limonadekarretje zo onder de indruk dat ze Max weer voor 2 jaar hebben laten tekenen ,foutje nou loopt ie weer 2 jaar achter de feiten aan .
  Als ie niet in de Mercedes rijd kan ie nooit wereldkampioen worden helaas .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.