Ongelooflijk: Belastingdienst heeft toeslagen uitgereisde jihadisten nog niet stopgezet

Geen categorienov 21 2017, 9:00
Het CDA wil weten waarom niet.
Het is ongelooflijk, maar de Belastingdienst heeft nog geen toeslagen stopgezet van uitgereisde Syriëgangers. Dit is al wel mogelijk sinds afgelopen oktober, maar de dienst heeft vooralsnog dus geen actie genomen. Want stel je voor dat die arme jihadisten geen geld te makken hebben. Dat zou wel héél sneu zijn zeg...
Volgens de Belastingdienst komt dit eerst en vooral doordat de opsporings- en inlichtingendiensten nog geen meldingen hebben gedaan van jihadisten van wie de toeslagen stopgezet moeten worden. De uitleg:

"De wet is nog maar kortgeleden in werking getreden."

Dit is dus hoe het werkt in de ambtenarij. Ze hadden ongeveer een maand om hier iets aan te doen en om die toeslagen stop te zetten, maar dat is niet gedaan. Als je ze daarop aanspreekt wijst de ene bureaucratische machine naar de andere, en wordt er voor de goede orde even aan toegevoegd dat de wet ook maar heel nieuw is.
Dan heb je het dus niet over een wet van een dag of twee geleden, maar over een wetswijziging die een maand geleden is doorgevoerd.
Geen wonder dat het CDA wil dat de regering hier iets aan doet.
Het goede nieuws? Het ministerie van Justitie en Veiligheid wordt nu geleid door een man van CDA-huize. Als die partij het serieus meent kunnen ze hem ongetwijfeld zover krijgen om direct in actie te komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten