Ongelooflijk: Belastingdienst heeft toeslagen uitgereisde jihadisten nog niet stopgezet

Het CDA wil weten waarom niet.

Het is ongelooflijk, maar de Belastingdienst heeft nog geen toeslagen stopgezet van uitgereisde Syriëgangers. Dit is al wel mogelijk sinds afgelopen oktober, maar de dienst heeft vooralsnog dus geen actie genomen. Want stel je voor dat die arme jihadisten geen geld te makken hebben. Dat zou wel héél sneu zijn zeg…

Volgens de Belastingdienst komt dit eerst en vooral doordat de opsporings- en inlichtingendiensten nog geen meldingen hebben gedaan van jihadisten van wie de toeslagen stopgezet moeten worden. De uitleg:

“De wet is nog maar kortgeleden in werking getreden.”

Dit is dus hoe het werkt in de ambtenarij. Ze hadden ongeveer een maand om hier iets aan te doen en om die toeslagen stop te zetten, maar dat is niet gedaan. Als je ze daarop aanspreekt wijst de ene bureaucratische machine naar de andere, en wordt er voor de goede orde even aan toegevoegd dat de wet ook maar heel nieuw is.

Dan heb je het dus niet over een wet van een dag of twee geleden, maar over een wetswijziging die een maand geleden is doorgevoerd.

Geen wonder dat het CDA wil dat de regering hier iets aan doet.

Het goede nieuws? Het ministerie van Justitie en Veiligheid wordt nu geleid door een man van CDA-huize. Als die partij het serieus meent kunnen ze hem ongetwijfeld zover krijgen om direct in actie te komen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Bloem

  “Het goede nieuws? Het ministerie van Justitie en Veiligheid wordt nu geleid door een man van CDA-huize.” Lekker opgelet de afgelopen tijd. Dhr. Grapperhaus is juist een Jihadisten-knuffelaar 1e klas. Als het aan deze beleidsman ligt krijgen ze juist een extra toeslag om ze mild te stemmen wanneer ze terugkomen. Want als het aan hem ligt (en hij gaat er over als verantwoordelijk minister) komen ze terug zonder dat er een strobreed in de weg wordt gelegd met open armen. Geen straf voor alle slachtpartijen waar ze aan meegedaan of bijgedragen hebben.

  1. Guus Geluk

   Grapperhaus zal zich ook gewoon aan het regeerakkoord moeten houden, evenals alle andere ministers en staatssecretarissen.

   https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2017/10/rutte-iii-wil-terugkerende-jihadisten-langer-vasthouden-547440/

   1. corfo

    @ Guus G.
    Ik zie dat je al wakker bent Guus.
    Ik heb me voorgenomen om niet meer “vervelend” tegen je te doen, tenzij je een reactie plaatst zónder inhoud en/of bronvermelding, oké ?

    1. Guus Geluk

     Er staat een link naar een Elsevier-artikel, corfo, en Elsevier linkt naar de NOS.

     Verder kun je al de praktische maatregelen die dit middenkabinet neemt tegen terrorisme en Jihadgangers, rustig nalezen op pagina 3 van het regeerakkoord.

     Succes!

     1. corfo

      @ Guus G.
      Dank voor je bron; maar vind jij het héél erg als ik het NIET belangrijk vind wat de NOS ervan vindt ? De NOS is géén persoon die midden in de samenleving staat, zo dat wél het geval moge zijn, dan kijkt zij alléén maar naar links, en dat is nou nét de kant waar ik liever NIET naar kijk.
      De mensen die wél naar die kant kijken hebben m.i. al genoeg vernield in dit arme landje, waarom gun jij andersdenkenden niet een keer de kans, of voel jij je te zeer verbonden met de linkskijkers ?
      Zo ja, houd er dan wél rekening mee, dat het andersdenkende deel van de bevolking komt aanstormen; dus op tijd verdwijnen Guus, deed de NL-“regering” ook in 1940 ! Of je moet heimelijk gaan samenwerken met die andersdenkenden, maar ja Guusje, je weet hoe men die collaborateurs toen noemde, toch ?

     2. Guus Geluk

      De NOS meldt hier gewoon een simpel feit: het kabinet is voornemens een wet te maken om terugkerende Syriëgangers opsluiten. Ook Grapperhaus zal zich daaraan moeten houden.

   2. swetsnek

    kletsmajoor is ook wakker rut up zeikvlek

    1. Guus Geluk

     Trol alarm.

     1. corfo

      @ Guus G.
      Ach gut, Guus toch ! Waarom doe je dat nou wéér ?!
      Ik heb je nog zó gevraagd om NIET inhoudsloos, of zónder bronvermelding te reageren, en nu doe je het tóch ! Valt me zwaar tegen, er zijn dus géén afspraken met jou te maken, dat is een typisch beeld van…………..nou ja, van Guus, zeg maar.

     2. Guus Geluk

      Blablabla.

 2. trampoline

  Als het een gewone Nederlander was geweest die ook maar iets had gedaan, dan waren ze over elkaar heen gevallen om hem dezelfde dag nog te korten.

  Nederland discrimineert de gewone autochtone Nederlander.

 3. corfo

  Maakt u zich vooral niet ongerust, moslimknuffelaars, wegkijkers, en andere vreemdsoortige wezens.
  Er zal nóóit gekort gaan worden op de uitkering van een islamitische, wat ze ook uitvreten.
  Korting op de uitkering is alléén van toepassing op échte Nederlanders die bijv. een uitkering via het UWV of gemeente ontvangen en vergeten op te geven dat ze misschien wel € 10 hebben bijverdiend, dát zijn pas de echte “boeven” natuurlijk, dat begrijpt u toch zeker wel ? Parasieten : ga rustig verder met uw liederlijk gedrag, wij, échte Nederlanders, betalen wel !!!

  1. Kodi

   Dit bevestigt maar weer eens dat wij de Nederlanders worden gediscrimineerd hier in ons eigen land.

   http://www.rutte3discrimineert.nl/

 4. Kodi

  NCTV: Gevaar door terroristen op vrije voeten

  Door SILVAN SCHOONHOVEN
  Updated Gisteren, 16:14
  Gisteren, 16:04 in BINNENLAND

  DEN HAAG – Een aantal Nederlandse terroristen heeft hun straf uitgezeten en komt op vrije voeten terwijl ze niet zijn gederadicaliseerd. Dat kan een risico opleveren voor Nederland, zegt Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Dick Schoof.

  Schoof presenteerde vanmiddag het Nationaal Dreigingsbeeld. De dreiging voor Nederland is nog niet verminderd, ondanks het instorten van het IS-kalifaat.

  ,,Nederland wordt in IS-propaganda regelmatig als legitiem doelwit genoemd’’, zegt Schoof. ,,Verschillende Nederlandse of Nederlandstalige jihadisten hebben in 2017 gedreigd met geweld tegen Nederland.’’ Voornaamste voorbeeld daarvan is de aangekondigde aanslag op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal.

  Er zijn op dit moment echter geen aanwijzingen dar er een aanslag wordt voorbereid in Nederland. Het dreigingsniveau blijft op 4 van de 5 staan. De kans op een aanslag in Nederland is reëel.

  IS verspreidt veel berichten die mogelijk doelbewust onjuistheden bevatten, aldus de NCTV. ,,Het meest opvallende voorbeeld is het herhaaldelijk claimen van de schietpartij in Las Vegas.’’

  Druk op salafisten

  Salafisten staan in Nederland onder financiële en juridische druk, signaleert de terrorismebestrijder. Zo kwam de ElFitrah- moskee in Utrecht onder vuur. Ook de Limburgse al Houda-moskee ligt onder de loep op verdenking van witwassen en het financieel steunen van terrorisme.

  ,,Die aanpak begint zijn vruchten af te werpen’’, zegt Schoof. ,,Tegelijkertijd zijn we niet naïef, we blijven opletten of extremisme zich niet verplaatst naar andere plekken dan moskeeën.’’

  Na Marokkanen ook Turken

  In de gebedshuizen is ook een verschuiving zichtbaar. Na Marokkaanse moslims staan nu ook Turken steeds meer open voor het onverdraagzame salafisme, signaleert de NCTV. ,,Dat hadden nog niet eerder waargenomen. We zien de neiging naar salafisme in een aantal Turkse moskeeën. Dat vinden we een zorgelijke ontwikkeling waar we aandacht aan moeten besteden.’’

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1279063/nctv-gevaar-door-terroristen-op-vrije-voeten

 5. Pedrito

  Het enigste wat wel werkt bij de belastingdienst is het koffiezetapparaat. Je zult die koffieverslaafde sneuneuzen maar zonder hun bakkie in de gebruikersruimte (kantine) zetten. Dan worden ze boos hoor, immers hun arbeidsvoorwaarden worden op dat moment geschonden en wordt dit een zaak voor het Snollege voor de Rechten van de Mens (ambtenaren vallen wellicht ook onder het begrip ‘mens’ ????).

 6. Ni28

  Iedere keer blijkt weer wat een zooitje het in Nederland is. Wij struikelen over wetten en regels samenvattend bureaucratie genaamd en dan werkt niets goed. Het is ook mogelijk dat een mensenrechten organisatie het onmenselijk vindt. Jihadisten g=hebben dezelfde rechten als iedereen. Probleem is dat wij dan over jihadisten als mensen praten en niet onmensen.

 7. swetsnek

  Die hadden ze al helemaal niet moeten uitdelen niks 0,0 sero nada noppes ook niet als ze hier zijn luilekkerland moet maar eens afgelopen zijn

 8. Ruth

  Ja tuurlijk geef dat stelletje schorem ook nog
  Even extra geld. En de belastingbetaler maar betalen. Wat een belachelijk iets zeg, komen ze terug en dan worden hier ook nog meer in de watten gelegd.
  Nederland moet zich de ogen uit de kop schamen is het nou zo moeilijk om deze personen als persona non grata te boek te zetten. WAAROM TERUG LATEN KOMEN HIERNAAR TOE. WEG MET DAT GESPUIS!!!

 9. glazenbol

  Iemand werkelijk verbaasd over zoiets? Is een echte bananenmonarchie waardig!

 10. Rosasolis

  Alle ex-Nederlandse IS strijders, en/of hun bruidjes met kinderen, mogen niet meer terug
  toegelaten worden in Nederland. Want dit tuig zijn geen landgenoten meer van ons.
  Zij zijn allemaal hersenspoelt, en kunnen niet meer deelnemen aan ons gewone westerse/Ned. maatschappij. Laat ze in Iraq, Syria, of Turkije blijven. Zij kozen voor
  het zeer kwaadaardig IS. En nu dat dit onmenselijk groep is verslagen, willen zij allemaal terugkeren naar hun “vaderland”. Maar deze ex-IS mannen en vrouwen zijn
  nog steeds fanatieke salafistische moslims, die nog steeds hun kontakten hebben in
  Europa. Daarom zijn ze nooit en nimmer te vertrouwen! Er zijn berichten dat de
  “strijd van Isis moet nu doorgaan in Europa”… Vandaag is er nieuws vanuit Duitsland:
  de politie in Essen hebben ex-IS terroristen gearresteerd die van plan waren om een
  aanslag te plegen aan de populaire kerstmaarkt in dit grote stad. Zij hebben een
  aantal van die lui gevonden door een tip van een kennis, die vertelde wat hun griezelijk
  plannen waren: de gezellige kerstmarkt aanvallen. Gelukkig hebben de politie kunnen
  die lui pakken voordat het zover kon gebeuren. Zij vonden geweren en ook bommen
  in hun appartement! Hier is het bewijs dat wij moeten geen IS mannen en vrouwen
  terug accepteren.

 11. Bes Tolen

  Bij de Belastingdienst is er niemand, die zoiets naar voren kan en dus zal brengen. De leiding zit daar ook niet op zitten wachten. Anders komen de voorgeschreven productiecijfers in gevaar. Zo werken meer ambtelijke organisaties. Je komt het beste hoger op als je niet met nieuwigheden komt, zeker niet met nodige moeilijke oplossingen en je vader de kinderen vaak uit het Oude Testament voor las. Wel moet je met de ellebogen stevig in de juiste richting staan.
  Overigens zijn sinds het jaar nul, dat is het jaar 2000, met twee ontslaggolven juist de meest ervaren medewerkers vertrokken. Wiebes heeft er zijn ministerschap aan te danken. In ieder geval is het ABP voor de kosten van de eerste ontslaggolf opgedraaid. Ik heb er nog geen kennis van kunnen nemen of dat ook met de tweede ontslaggolf het geval is geweest. Onder Wiebes dus. Als dat zo blijkt dan zijn zijn dagen als minister in Ruitte III wel geteld.

 12. Babaji538

  Kapotter dan kapot kan bijna niet!
  Het valt me tegen.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.