Prins Charles in brief: ‘Ik hoop dat een Amerikaanse president de moed zal hebben om zich te verzetten tegen de joodse lobby’

Umh. Totaal geen antisemitisme hier hoor.

Prins Charles, de kroonprins van het Verenigd Koninkrijk, blijkt niets of minder dan een antisemiet te zijn. Die indruk krijg je tenminste uit een walgelijke brief die hij in 1986 aan een vriend schreef.

De prins schreef de brief kort nadat hij, samen met zijn toenmalige vrouw Diana, Saoedi-Arabië, Bahrein en Qatar bezocht had. Daar had hij gehoord dat Israël wat de Arabieren betreft het grootste probleem ter wereld is… en de brief maakt duidelijk dat hij zich daar eigenlijk best wel in kon vinden.

In de brief schrijft hij onder meer dat hij hoopt dat een Amerikaanse president de moed zal hebben om “het op te nemen tegen de joodse lobby”, waarna hij de schuld voor de onrust in het Midden-Oosten in de schoenen schuift van “de import van buitenlandse joden,” met name uit Polen.

“Ik begrijp nu dat Arabieren en Joden allebei semitische volkeren waren oorspronkelijk en dat de instroom van buitenlandse, Europese joden (met name uit Polen is me verteld) voor grote problemen gezorgd heeft,” schreef Charles. Let wel, voor iemand dit afdoet als de uitspraken van een jonge prins die er niets van begrijpt: de man was toen al 38 jaar oud.

Vervolgens maakte Charles duidelijk dat hij ervan overtuigd was dat Israël de oorzaak van terrorisme is:

“Ik weet dat er heel veel complexe problemen zijn, maar hoe kan er ooit een einde aan terrorisme komen als de oorzaken ervan niet zijn weggenomen?”

En dan:

“Er moet toch wel een Amerikaanse president zijn met de moed om het op te nemen tegen de joodse lobby in de VS? Ik zal wel naïef zijn!”

De term “de joodse lobby” wordt steevast gebezigd door jodenhaters die beweren dat er een wereldwijd joods complot is. Daarom is het nogal opmerkelijk dat Charles die term ook gebruikte… en dat duidelijk met instemming.

Ondertussen heeft de officiële woordvoerder van de prins gereageerd op de brief. Die zou niet zijn denkbeelden representeren, maar die van zijn Arabische vrienden. Hij was het daar niet mee eens, echt niet! Uhu. Helaas is er één klein probleem: als je de citaten leest zie je duidelijk dat hij de conclusies van de Arabieren wel degelijk onderschrijft. De uitleg van zijn woordvoerder is dus totaal niet geloofwaardig.

Natuurlijk verklaart deze brief wel hoe het toch komt dat geen enkel lid van het Britse koninklijk huis een officieel bezoek heeft gebracht aan Israël. Alle Arabische staten — waar homo’s opgehangen en vrouwen gestenigd worden — wél, maar de enige joodse natiestaat ter wereld niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. denk eens na

  Is al lang bekent dat koningshuizen antie joods zijn

  1. Kodi

   JOODSE KLASGENOTEN WEGGEHOUDEN BIJ ORANJE PRINSESSEN
   https://www.human.nl/blog/daily-pam/30-juni.html

   1. corfo

    @ Kodi.
    Het z.g. Oranje-huis is al héél lang wars van de Joodse bevolking.
    Wilhelmina wilde geen Duits-Joodse vluchtelingen in de jaren ’30 – ’40 huisvesten op een stukje van “haar” grond in haar omgeving. Er zou een gebouw worden geplaatst in een stuk bos op vele kilometers vanaf het paleis het Loo, zij zou er totaal niets van zien/horen/merken, maar uhh……….
    “mevrouw” wenste dat niet en de échte vluchtelingen waren aldus overgeleverd aan de grillen van de nazi’s.
    Toen het in NL moeilijk werd vluchtte de gehele “koninklijke” familie het land uit met medeneming van een ongelooflijke hoeveelheid geld, goud, sieraden enz.
    Mag dát “egoïstisch” genoemd worden ?

 2. Ben Zine

  Sympathieke man, maar kennelijk niet al te slim.

  1. hans-e-pans

   Het is een koningklijke nietsnut, die ook nogeens domheid uitstraalt met zijn uitspraken. Je zou heel oprecht kunnen zeggen een aardje naar zijn vaartje, dus het bewijs dat de appel niet ver van de boom valt.

 3. Ni28

  Als het zo is met wat ie zegt is ook goed dat hij nooit de koning zal worden.

 4. Bloem

  Gelukkig dat deze man nooit op de troon zal komen.

 5. Mart

  Hij stond bekend met planten en bomen te ouwenelen…….Waarschijnlijk de verkeerden in die tijd….een cactus b.v.

 6. Paaldanseres

  Leeft deze idioot nog altijd? Engelse droplul.

 7. Punt50

  Wat een pleefiguur is het toch.

 8. Bes Tolen

  Geen zinnig onderwerp om op in te gaan.

 9. Rosasolis

  Ik begrijp niet waarom dit verouderde brief uit 1986 van Charles moet NU gepubliceerd
  worden. Dit is vooral voor ons in deze tijd niet belangrijk… Hoeveel geld wordt verzameld van de katholieke kerken. Nogmaals waarom nu, DDS, een oude brief van de
  ongeliefde Britse prins publiceren? Wij hebben geen interesse in deze gestoorde kl.zaak.
  Misschien lijdt hij nu onder Alzheimers, wie weet. Maar neem me niet kwalijk als ik zeg
  dat ik zijn moeder nog steeds bewonder.

 10. lanex

  Waar gaat de pers het nu over hebben? Een brief geschreven in de tachtiger jaren? Charles heeft anders een bloeiend bedrijf Dutchy originals en een aantal boerderijen die allen biologisch voedsel produceren. Geen onbenul dus!

  1. denk eens na

   Een vos verliest wel zijn haren niet zijn streken.

 11. waakhond

  dus willem alexander ook?

 12. Christina

  Zijn land is bijna overgenomen door `zijn` vriendjes de moslims!!
  En het eerste wat dat vullis zullen gaan doen is die hele koninklijke familie in de ban doen [het land uit of kop eraf] want die moeten niets hebben van ongelovige honden!!

 13. Yvonne Helder

  Israel is geen Jodenstaat, de mensen die daar naar toe gingen en gaan zijn geen Joden! De meeste mensen, ruim 95% is Khazar, weten zelf niet wie ze zijn en worden misbruikt voor een smerige agenda. Zelfs diegenen die goed bedoelen! Ja, de meeste gevoelige typjes wereldwijd raken nu van slag en gaan nu niet eerst controleren wat ik hier bedoel en denken gelijk dat ik hier haat mee bedoel, dan zit men fout! Ga eerst informatie zoeken en sta open voor informatie buiten NOS. En om nog even duidelijk te zijn, Charles is zo’n “Jood” en faked zijn hele bestaan. Zulk soort brieven komt niet zomaar per toeval nu naar voren. Zoals Brittania ten tijde van Hitler ook zomaar zich van iedereen afstootte en opeens tegen Hitler was, terwijl daarvoor zelfs financiele steun werd geboden! Voor een open dialoog bent u welkom, trolls… fck off

 14. Jantje

  Het Britse koningshuis is de top van de “elite”. De Rotschildts zijn hun loopjongens. Ze hebben een eigen geloof gesticht. Ze zijn de rijksten op aarde. Ze bezitten verreweg het meeste land. Ze regelen oorlogen om er aan te verdienen en zo gaan ze over lijken. Satan in zijn puurste vorm aan het werk.

 15. Bes Tolen

  YH. Inderdaad veel van Oost Europese afkomst veelal Chazaarse afkomst maar lang geen negentig procent.

  Godsdienst en met godsdienst verweven zoals veel nationalisme of oude macht zoals overgebleven van het Romeinse Rijk (de grootste geldbelangen in de westerse wereld en het imperialisme) berust al gauw op mythevorming of te wel vanaf het begin sluipt dat er in. Daarnaast: wat er niet wordt verteld of bijgehouden, is even belangrijk. Dat weet men meest na verloop van tijd niet meer. Het kan het daglicht niet verdragen.

 16. sjun

  Naief was hij en hij had ook al minder humor dan prins Philip Mountbatten, hertog van Edinburgh. Op het eiland Tanna in Vanuatu begrepen ze dat ook. Daarom houdt Charles’ moeder nog steeds de troon warm.

 17. Bram Zanddijk

  Door op grond van deze uitspraken Prins Charles van antisemitisme te beschuldigen wordt dit begrip ernstig gedevalueerd.
  Het is essentieel de term antisemitisme te reserveren voor het diskwalificeren van Joden als etniciteit of religieuze groep.
  Men kan bezwaar hebben tegen het het bekritiseren van de politiek van de staat Israël en zelfs tegen de afwijzing van de historische besluiten de staat Israël te grondvesten, maar met antisemitisme heeft dit niets te maken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.