Schokkende beelden uit Polen: neo-nazis worden mainstream, houden optochten met vlaggen en ‘Heil Hitlers’

Het gaat helemaal mis in Polen. 

Martin Mycielski maakt zich terecht grote zorgen over recente gebeurtenissen in Polen. Het heeft er namelijk alle schijn van dat Poolse neo-nazis bezig zijn met een enorme opmars. Ze houden optochten waarbij ze door steden marcheren en worden door steeds meer mensen gesteund. Kijk maar naar deze verschrikkelijke foto’s:

Júíst voor rechts is het ongelooflijk belangrijk om dit probleem aan te kaarten en te veroordelen. Maar al te vaak wordt iedereen die niet politiekcorrect is weggezet als ‘racistisch’ en ‘nazistisch’ door links. Dat is natuurlijk je reinste flauwekul. Wij van normaal rechts zijn niet politiekcorrect, maar we willen ook helemaal niets te maken hebben met neo-nazi tuig.

Of oud-nazi tuig, trouwens.

Juist gezien het feit dat Polen een voornaam slachtoffer was van Hitlers zieke ideologie is het zo zorgwekkend dat neo-nazi’s daar nu mainstream worden. Polen zouden beter moeten weten.

Aan de andere kant moeten we niet vergeten dat veel Polen buitengewoon antisemitisch waren ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Toen joodse Polen gedwongen werden om in een ghetto te gaan wonen stonden er Poolse burgers op straat die ze uitjouwden, uitscholden, en ze vertelden dat ze op moesten rotten. Dat is geen overdrijving, dat is een historisch feit.

Blijkbaar is dat antisemitisme van toen nog steeds aanwezig in Polen. Zoals Mycielski uitlegt steken die mafketels kartonnen ‘joden’ in brand en organiseren ze evenementen waarbij ze democratische politici zogenaamd ophangen. Dit soort beelden hebben we sinds 1945 niet meer gezien in Europa. Maar nu dus wel.. en het wordt aangejaagd door vooral jonge, autochtone mannen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

78 reacties

 1. Vraagtekentje

  Fijn, ze zijn zeker vergeten wat Hitler in Polen heeft aangericht?

  1. denk eens na

   Dat denk ik niet.

   1. hans-e-pans

    Er waren toen natuurlijk Polen die van de overheersing door de Duitsers profiteerden. Misschien zijn dit soort lieden nakomelingen. Een groot deel van het huidige West-Polen was vroeger, voor de 2e wereldoorlog, deel van Duitsland.

 2. denk eens na

  Ik ben er vandaag ook van geschrokken, de beelden uit brussel (ach dat eigenlijk weer niet), Maar is inderdaad een serieuze zaak in polen.

 3. Nederlandse_Patriot

  Kan niet zeggen dat dit me verrast. Links wordt steeds extremer, dus rechts ook. Valt te verwachten. Ondertussen hebben wij in Nederland veel grotere problemen dan een stel werkloze NatSoc LARPers…

 4. nietzonderverzet

  Feit: de duitse strijdkrachten en ‘inlichtingendiensten’ (GESTAPO) zijn in de tweede wereldoorlog op een ongekende en meest walgelijke manier als beesten tekeer gegaan tegen de poolse joden en tegen iedere pool die hun niet aanstond. Let wel: ik spreek/schrijf in de verleden tijd.
  .
  Dit is de meeste polen van tegen woordig wel bekend, niet in de laatste plaats door overlevering.
  .
  Wat drijft (beweegt) de ‘jeugd’ daar dan van tegenwoordig? Is het niet zo dat ze stelling nemen tegen ‘nieuwkomers’, net zoals ze zich toen schijnbaar tegen de vreemde joden keerden (al of niet opgehitst door de duitsers) maar nu tegen andere nieuwkomers, met dát verschil dat ze door internet beter geïnformeerd zijn/worden en kennis hebben aan de drama’s met buitenlanders europawijd?

 5. DolleDries

  Vandaag hinderde Antifa een legale aangevraagde demonstratie van Pegida in Nijmegen. De burgemeester was niet in staat of niet van plan om het demonstratierecht van Nederlandse burgers te garanderen. Linkse ‘dierenvrienden’ vermoordden daarbij een paard van de politie.
  Geen ophef in de media.
  Wel ophef in de media toen vorige week een demonstratie van anti-Pieten op de A7 geblokkeerd werd. Daar komt een strafrechtelijk onderzoek naar. Op dezelfde dag blokkeerden anti-Pieten de Erasmusbrug in Rotterdam. Daar wordt géén strafrechtelijk onderzoek naar ingesteld. In Nederland mag de ene partij wél een weg blokkeren en de andere partij niet

  1. Bram Zanddijk

   Het blijft onduidelijk wat deze bijdrage te doen heeft met het opkomend neo-nazisme in Polen.

   1. DolleDries

    Dat er in dit land ook links SA troepen zijn.

    1. nietzonderverzet

     Kijk maar naar de bruinhemden van de politiediensten die in burger een makelaar (v kessel) een hersenbeschadiging mepten.
     Links en correct nederland maakt alles kapot wat je lief is…..

     1. denk eens na

      mr bram zegt links u iets>?

  2. nietzonderverzet

   Welkom in het voormalige nederland waarbij de skoften van links het nog steeds voor het vertellen hebben……

 6. Ni28

  De globalisering roept nationalistische gevoelens op. Dat is op zich niet vreemd. Belangrijk is om de grenzen te stellen en niet vervallen in bedenkelijke praktijken. Opvallend in de laatste tijd zijn al die grappige filmpjes met Hitler die huidige problemen benoemt. Grappig is het wel maar toch geeft het te denken. Zo wordt ie wel populair.

 7. Feit

  Ah, daar zal je ze hebben.

  Niks mis mee jongens. Gewoon een soortgelijke ideologie als de islam.

  Nu nog massaal importeren in Nederland en flink subsidiëren.

  Geef ze clubhuizen en laat de hardcore nazi’s hier spreken.

  Of zijn jullie nu opeens nazifobisch, stelletje racisten?

  1. denk eens na

   Een feit blijft een feit , willen jullie minder of meer polen??

 8. DolleDries

  Je hebt altijd in ieder land zo groepje dwazen.
  Maar vergeet links niet die Wilders symbolisch ophingen en met een mes door de borst ,vergeet niet dat opgeroepen wordt om deze te stenigen en te vermoorden.
  In principe zijn ze gelijk aan deze nazi’s zeker omdat ze ook al een politiek moord op hun geweten hebben.
  Ook hier is er grote groep islam die joden villen vernietigen en haat prediken tegen niet gelovige en anders gelovige. Ook in ons land zijn de joden hun veiligheid kwijt en durven homo’s bepaalde wijken niet meer in.
  Het is juist de man die tegen deze rottigheid van Nazis, links en de islam vecht buitengesloten wordt in dit land.
  Laat Nederland maar eerst in zijn eigen gat kijken in plaats met het bekende vingertje naar een ander land. Want dat doen we zo graag.

  1. Farn

   Niets aan toe te voegen.

 9. Duke

  Socialisten zijn internazi-onaal, dit is de Poolse Antifa afdeling.

 10. Seneca

  Dit is een reactie op het extreem linkse gedachtegoed dat momenteel de msm en – ook onze – overheden beheerst. Op deze waanzin reageert men met nazi symbolen. Men begrijpt blijkbaar niet dat nationaal socialisme, democratische socialisten en staats socialisme identiek zijn; alleen het etiketje is verschillend.

 11. Ritter

  Wat een grote onzin. Nazi’s worden in Polen verafschuwd.

  Onbegrijpelijk dat DDS meedoet aan deze hetze tegen Polen.

  Nazi’s hebben geen enkele betekenis in Polen. Gezien de oorlog hebben verreweg de meeste Polen niets met nazi’s.

  Wel is het zo dat de meeste Polen zich tegen het EU beleid betreffende de massa immigratie en islam verzetten.

  Daarom worden ze door de media(die vaak pro-islam en pro-migratie is) aangevallen en gedemoniseerd.

  Jammer dat ook DDS meedoet aan deze haat hetze tegen Polen. Kennelijk begrijpt Michael van der Galien niets van de situatie in Polen.

  1. Tjeempie80

   Ritter, u lijkt bijzonder slecht geïnformeerd. Het neo-nazisme is in Polen al geruime tijd in opkomst en krijgt ook steeds meer grip op het regeringsbeleid.

   http://www.huffingtonpost.de/2017/11/13/polen-warschau-unabhangigkeitsmarsch-neonazis-hotspot_n_18543300.html

   1. denk eens na

    Ja ,erg he!

    1. Code134

     Ja, dat lijkt me wel.

     Jij vindt de opkomst van de neo-nazi’s wel een gunstige ontwikkeling?

     1. denk eens na

      En u het falasisme?

   2. Ritter

    Tjeempie80

    U komt aan met een artikel uit de zeer linkse huffingtonpost…………een van die kranten die meedoen aan de hetze tegen Polen.

    De Huffingtonpost is ook een van die kranten die Geert Wilders als “extreem rechts” omschrijft en soms zelfs als nazi (afhankelijk wie het artikel schrijft)

    Als Polen met Poolse vlaggen rondlopen dan spreken de media gelijk al over nazi’s en dat soort dingen.

    Zoals ik al heb gezegd. Er word door de media een hetze tegen Polen gevoerd en Polen die met Poolse vlaggen lopen worden “nazi’s” genoemd omdat vooral de linkse media zich inzet voor de islam en pro immigratie is.

    Nogmaals verreweg de meeste Polen hebben niets met neo nazi’s . Ze zijn nationalistisch ingesteld maar dat is iets totaal anders dan neo nazi’s.

    Iedereen die zegt dat Neo Nazi’s mainstream zijn in Polen praat poep zoals ik al heb gezegd.

    1. van Urk

     Inderdaad Ritter. Zijn er soms geen neonazi,s meer in Duitsland waar deze linkse rioolkrant over schrijven moet? Duitsland zal altijd de bron zijn van het neofascisme en is mede schuldig van het verdere verspreiding ervan. Vroeger was het Adolf als oprichter nu is het de migratiebeleid van Merkel die het neofascisme in Duitsland weer uit zijn slaap heeft wakker gemaakt. Geen wonder dat andere landen als Hongarije of Polen dit gaan overnemen als wapen tegen de verplichte asielopvang van duizenden moslims.

   3. Dubbele Komma

    Over de Oekraïense nazi’s ligt u duidelijk minder wakker,dhimmie dopper. Doe niet zo hypocriet. U en uw andere talloze nep accounts en stemmen in uw hoofd liggen heel erg van Oekraïne in de war toch?

    Zodat de grootverdieners er nog meer geld kunnen graaien.

    U is toch zo pro Europa?

    U bent dan toch ook pro Oekraïne?

    U als socialist bent gek op nazi’s. Hetzelfde laken een pak

    Slaap lekker dhimmie dopper.

    1. Tjeempie80

     Ook welterusten, Kromme Lul. Droom maar fijn over je bruine helden.

 12. Ritter

  Martin Mycielski is een tegenstander van de huidige regering en verspreid deze leugens om de regering zwart te maken.

  Uiteraard zijn er helaas goedgelovigen die niet begrijpen dat er een agenda achter het verspreiden van deze onzin zit.

  De hetze tegen Polen, Hongarije en Rusland in de media is in volle gang. Helaas doet ook DDS hieraan mee.

  Polen zijn over het algemeen nationalistisch en komen op voor hun land maar zijn zeker geen neo-nazi’s.

  Iedereen die beweert dat neo-nazi’s “mainstream” zijn in Polen praat poep en is kennelijk nooit in Polen geweest.

  1. van Urk

   Dat ieder Pool in de oorlog antisemitisch was is ook een overtrokken broodje aap verhaal. Wat dat betreft kan ons land ook een antisemitische duit in de zak gaan stoppen hoe velen de Joden in de steek hebben gelaten. Zelfs het Nederlands Rode Kruis heeft niks voor de noodlijdende Joden gedaan. Nee dan heeft Michael nog nooit over de Poolse heldin Irena Sendler gehoord die in opdracht van het Poolse verzet maar liefst 2500 Joodse kinderen uit de getto heeft gered.

   1. Code134

    De behoefte om de opkomst van de neo-nazi’s in Polen en elders hier te bagatelliseren stinkt een beetje.

    1. Ritter

     Code134

     Waarom leugens geloven over Polen? Gelooft u nu echt dat Polen neo nazistisch gedachtegoed aanhangt? Dan kent u de Polen niet.

     Zoals al gezegd zijn veel Polen nationalistisch ingesteld…….maar dat heeft niets met “neo-nazi'” te maken al willen veel media dat er wel van maken.

     Gelooft u dat Geert Wilders en Pim Fortuyn neo nazi’s of “extreem rechts”zijn/waren? Want zo worden ze soms omschreven in de buitenlandse pers.

     Tegenwoordig word iedereen die kritiek heeft op de islam en massa immigratie “nazi” of “racist” of “extreem rechts” met als bedoeling te demoniseren.

     1. denk eens na

      Man man waar maak je zich druk om neo natzie links neo natzie rechts who cares?

    2. denk eens na

     Laat me raden afgestudeerd bij inholland en meteen een reisje Costa del soll cadeau.

     1. denk eens na

      Laten we een referendum houden of we meer import of meer export willen ,lijkt me vrij democraties

   2. Ritter

    van Urk

    Zo is het inderdaad.

    Ik ben verschillende malen in Polen geweest en kan u vertellen uit peroonlijke ervaring dat verreweg de meeste Polen niets maar dan ook niets met neo nazi’s hebben gezien de oorlog die zwaar heeft toegeslagen in Polen. Misschien zijn er wat groepjes jongeren die met nazi symbolen lopen maar dat is ook in andere landen het geval. Het is zeker geen “mainstream”………..zoals Michael beweert.

    Zoals al geschreven zijn de meeste Polen nationalistisch en lopen tijdens demonstraties vaak met Poolse vlaggen en dat soort dingen. Dat word dan gezien in het westen als “nazi’s”; vaak in een poging om de huidige zittende regering zwart te maken.

    Ook in Polen is er een politieke strijd aan de gang en Poolse tegenstanders van de huidige regering werken dan met de EU samen tegen de huidige Poolse regering. Dat zit er vaak achter deze valse beschuldigingen die dan klakkeloos worden overgenomen door de media.

  2. sjun

   Prof. Martin Mycielski gespecialiseerd in politieke communicatie en campagnemanagement zit o.a. voor EU-mediarelaties. Hij leeft in Brussel en dient vooral eigenbelang met zijn verzwarting van de Poolse natie onder haar huidige democratisch gekozen regering. Dit weekend sprak ik in Amsterdam in een Surinaams café nog soortgelijke Polen die hun land voor wat centen aan Brussel en haar islamiseringsopzet uitleveren. Zij noemden zichzelf Liberalen en hadden een congres. Kennelijk betaalt Brussel hen goed uit want het geld rolde behoorlijk. Gewone Polen die in ons land komen werken zouden hun ogen uitgekeken hebben van de decadentie die zich voor mijn ogen afspeelde. Ik heb nog wat van deze mensen gevraagd wat ze tegen de democratie in Polen hadden die het land conform de wil van de Poolse kiezers een conservatieve regering opleverde die zuinig was op Poolse cultuur, Poolse autonomie en die het land uit de aanslagenreeks hebben weten te houden. Al vlot werd duidelijk dat deze mensen zich verbaasden over wat ik ze over hun eigen land en haar historie wist te vertellen en dat ze een heel ander beeld van Amsterdam en daar vigerende politieke meningen hadden dan ik ze voorschotelde.

   Maar ik vermoed dat het geld uit Brussel en de daar voorgeschotelde carrière hen liever is dan eens kritisch op onderzoek uitgaan wat vigerende Brusselse politiek het Poolse volk daadwerkelijk kost. Liever presenteren zij zich als het Poolse equivalent van D66. Precies dat verklaart de kloof tussen Brussel en gewone ingezetenen die elke rekening van Brusselse experimenteerdrift en spilzucht uit de portefeuille van een ander krijgen doorgeschoven. Volgend jaar zitten ze rond dezelfde tijd in Spanje. Misschien zoek ik ze daar wel op met wat meer kritische Polen in een poging hen de ogen te openen.

 13. Zweedse kok

  Antisemitisme in Frankrijk is de schuld van de moslims.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/11/antisemitisme-terug-van-nooit-weggeweest-in-frankrijk-joods-gezin-mishandeld-in-supermarkt/
  Antisemitisme in Polen is de schuld van links.
  Heerlijk, de simpelheid die hier rondwaart.

  1. Bram Zanddijk

   Dat is inderdaad een opmerkelijk frame: in het land waar het antisemitische FN kans maakte op het presidentschap wordt het antisemitisme eenzijdig gelinkt aan de islam.

   1. Ritter

    Bram Zanddijk

    Het huidige antisemitisme komt vooral uit islamitische hoek.

    Aanslagen in België en Frankrijk tegen Joden komen tegenwoordig uit islamitische hoek.

    Dat zijn de feiten.

    Overigens is er in islamitische landen veel bewondering voor Hitler en staat zijn boek in de top tien.

    Wegkijken heeft geen zin: antisemitisme hoort bij de islam
    https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/blog/2014/07/wegkijken-heeft-geen-zin-antisemitisme-hoort-bij-de-islam-1560780W/

     1. denk eens na

      bram echt een tip denk eens na

  2. van Urk

   Links en moslims spannen samen de kar. Begrijpt u dat niet soms? Links importeert gevluchte antisemieten uit landen die de staat Israel niet erkennen en Joodse reizigers niet toelaat op hun luchthavens. Als een hoofddoekje een Jood aanvalt is het dus te danken aan Links omdat die de hoofddoekjes hier binnenhaalt tegelijk doodknuffelt met democratische rechten zonder daarbij te vertellen dat Joden en christenen die rechten ook mogen hebben. Sterker nog: Links helpt juist mee om de rechten van Joden en christenen wat af te zwakken door God “het” te gaan noemen en om Joodse en christelijke symbolen of benamingen te verwijderen. Meer hoofddoeken en minder kruizen. En als die andere groep daar tegen gaan verzetten noemt Links ze stomweg rechts-extremist, racist of nazi en worden de moslims beschermd door ze te benoemen als de “nieuwe” Joden wat een zeer grote vernedering is voor de echte Joden die door deze “nieuwe” Joden eeuwenlang bespot, vervolgd en als tweederangsburger werden gezien!

   1. Zweedse kok

    Reactie geeft geen enkele verklaring voor de situatie in Polen.

    1. van Urk

     Zweedse kok@ Wat willen de Polen niet wat de EU en Links hen opdraagt ? Iets met het opvangen van gevluchte “nieuwe” Joden of zo…

   2. Kodi

    >>> You see, it’s been our misfortune to have the wrong religion. Why didn’t we have the religion of the Japanese, who regard sacrifice for the Fatherland as the highest good? The Mohammedan religion [Islam] too would have been more compatible to us than Christianity. Why did it have to be Christianity with its meekness and flabbiness?[4] <<< ADOLF HITLER

    1. Code134

     Ja, onze Adolf was goed van de tongriem gesneden. Hij was vooral overtuigend met zijn hartstochtelijke christelijke belijdenissen: “My feeling as a Christian points me to my Lord and Savior as a fighter. It points me to the man who once in loneliness, surrounded only by a few followers, recognized these Jews for what they were and summoned men to fight against them and who, God’s truth! was greatest not as a sufferer but as a fighter. In boundless love as a Christian and as a man I read through the passage which tells us how the Lord at last rose in His might and seized the scourge to drive out of the Temple the brood of vipers and adders. How terrific was his fight against the Jewish poison. Today, after two thousand years, with deepest emotion I recognize more profoundly than ever before the fact that it was for this that He had to shed his blood upon the Cross. As a Christian I have no duty to allow myself to be cheated, but I have the duty to be a fighter for truth and justice. And as a man I have the duty to see to it that human society does not suffer the same catastrophic collapse as did the civilization of the ancient world some two thousand years ago—a civilization which was driven to its ruin through this same Jewish people.”

   3. Kodi

    Volledig mee eens.

  3. Vit

   Simon Simple says.

  4. sjun

   Misschien kun je uitleggen wat er in strijd is met de geponeerde veronderstelling. Vooralsnog blijkt het uit dossiers van aanslagplegers op Joodse burgers en instellingen in Frankrijk.

 14. meanstreak2099

  anne fleur dekker er heen sturen om er tegen te protesteren en met een beetje geluk zijn we dan ook van haar af(moet ze al haar tijd invullen met protesteren tegen deze nazi polen)

   1. Ritter

    van Urk

    De link die u gepost heeft werkt niet. Daarom heb ik onderstaande link gepost. Hopelijk werkt die wel.

    http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/05/polen-waarschuwen-nederland-met-zoveel-mensen-uit-een-andere-cultuur-is-het-hier-over-20-jaar-niet-meer-leefbaar/

   2. Zweedse kok

    DDS als betrouwbare bron weergegeven, dat is pas gevoel voor humor hebben.

    1. van Urk

     Of een Zweedse kok die op DDS een (kern)reactie achterlaat.

    2. Original NL

     Zweedse cock…
     Wat doe je dan hier op DDS lulhannes.
     Ga toch lekker met AFD op joop ANTIFA propoganda uitkramen,daar hoor je thuis.

 15. denk eens na

  Je kan je de vraag stellen als je de titel boven het stuk leest ,is dat vreemd ? Als pool zou ik naar het westen kijkend denkend dit gedoe moeten we niet in ons land ,bv het uitvreten van de verzorgingsstaat ,het in beslag nemen van onze woningen , het extreemisme van de islam , het verkrachten van onze vrouwen ,het cultureel beslagleggen op nederland(Europa).

  1. denk eens na

   maar ja wie ben ik?

 16. Steve Van der Vekens

  ‘Links’ is het gespuis zelf vanachter hun pc-tje.

 17. denk eens na

  Erg toch als je geen moslim problemen in je land wilt hebben, erg toch als ze je hele land leeg vreten als sprinkhanen , erg toch als je gewoon nederlander wilt zijn ,erg toch dat je kinderen met een hoofddoek lopen. erg toch.

 18. Steve Van der Vekens

  Dat zijn geen echte nazi’s, maar een tegenstroom die links en de vluchtelingen gecreëerd hebben.

  1. Steve Van der Vekens

   ‘Vluchtelingen= Islam.’

 19. Kidogo

  History repeats

 20. Guus Geluk

  Triest dat er weer een opkomst is van neonazi’s.

  Gevaarlijke mensen, keihard de kop in drukken.

  1. Anton Adriaan

   De meeste in dit onderwerp hebben goed geluisterd naar de linkse media en leraren vroeger. Petje af. Nationaal Socialisme is nooit helemaal slecht gepraat in Polen. Zeker niet in de gebieden Silezië en Pommeren. Geef ze eens ongelijk, zij hebben decennia onder de hamer en sikkel geleefd. Ik weet niet wat beter is.

  2. DolleDries

   Is helemaal niet triest voor jou jij draagt de islam op handen terwijl hun begeleidend boek niet onder doet voor het Nazisme. Je gooit gewoon jouw religieus sausje er over heen en het is prima toch.

   1. Blue monday

    Volgens mij heeft de heer Geluk al vaak genoeg gezegd dat hij niets op heeft met de Islam.

    Verder gaat dit stuk exclusief over een andere zieke ideologie. Ik ben benieuwd of u zich daar even sterk tegen afzet of dat u stiekem wel sympathie voor deze gore nazi-club heeft.

 21. Rex Gildo

  Polen kent een historie van extreem nationaal-chauvinisme.
  De bezetting van de Sovjet-Unie tijdens de jaren na de oorlog was hierop een uitzondering, omdat toen de communisten deze overdreven trots verboden.
  De machtige aartsconservatieve Rooms-Katholieke kerk, waar ruim 90% van het Poolse volk toe behoort, heeft de trouwe volgelingen geïnjecteerd met het giftige antisemitisme.
  Opkomst van een dergelijke groepering is derhalve niet vreemd in het overwegend reactionaire, homo-onvriendelijke en xenofobe land anno 2017.

  Trouwens; wat doen al die Polen hier in de tuinbouw en als onderbetaalde klusjesmensen?
  Laat ze oprotten!

  1. Blue monday

   Geheel eens met uw relaas.

   Was ten tijde van de toetreding van Polen bij de EU ook een fel tegenstander.
   Een redelijk achterlijk land dat onder de knoet van het vaticaan kort wordt gehouden
   past niet bij het vrije westen.

   Wel fijn voor al die nederlandsers die houden van het betere beunwerk…

 22. Blue monday

  Onbegrijpelijk, dit zal ook zoveel Polen in de ziel raken.

  Die zijn de gruwelijke misdaden van de nazi’s na 70 jaar nog lang niet vergeten.
  (en neem de communisten ook gelijk mee)

  Ze zullen toch wel strenge wetten hebben in Polen om deze verderfelijke ideologie de kop in te drukken?

  heel erg, geen ander woord voor.

 23. Bes Tolen

  hans-e-pans. Nee, dat is zeker niet zo. Het nazisme is trouwens een schepping van het zuiden.

  Het noord oosten van Duitsland is wel de dupe geworden. Alle oostelijke gebieden zijn vrijwel geheel ontruimd. Polen van elders werden ook tot migratie gedwongen en het gebied dat nu Kaliningrad (oblast) heet, een deel van het vroegere Oost Pruisen werd Russisch. Er kwamen daar veel nomaden uit de Sovjet Unie te wonen. In 1945 was nog een derde van de inwoners van de stad Königsberg achtergebleven. Van die 150.000 zijn er 130000 toen systematisch vermoord. In heel Oost Pruisen stellig honderdduizenden achterblijvers. Engeland en Verenigde Staten wisten dat dat zou gebeuren in alle oostelijke gebieden. Ook elders, in Oost Europa en in Joego Slavië vond massale uitroeiing van Duitsers plaats. In Hongarije het minst. Het gaat overal om grote aantallen. In totaal miljoenen. En daarmee zijn we er nog niet.

  Oost Pruisen was vroeger een welvarend gebied met een gemiddeld inkomen duidelijk boven het landelijk gemiddelde in Duitsland. Veelal zo 14%.

  Duitsland heeft enkele keren grote genocides meegemaakt. We weten alleen niet alles uit heel oude tijden. In de achtste tot en met tiende eeuw heeft Rome door middel van de Karolingen huis gehouden. Vervolgens nog eens Rome in de tijd van de godsdienstoorlogen dat tien miljoen mensen in het Duits gebied het leven kostte.

  Nu komt er misschien een nieuwe genocide aan. In wezen is ook dezelfde grond te noemen als eerder. De messen worden al wel geslepen. Wie oplet, weet wellicht wat ik bedoel.

  1. Code134

   De genocides die nu plaatsvinden worden uitgevoerd in Myanmar (op de Rohinyas’s) en in Syrie en Yemen. In alle gevallen betreffen de slachtoffers moslims.

   Doelt Bes Tolen daar op?

 24. Bes Tolen

  C13. Ik begrijp, dat u te veel waarde hecht aan oude verhalen, die propagandistisch van aard zijn en daarop op het minst zijn aangepast en grotendeels onwaar. Daarin staat u niet alleen want getracht wordt iedereen te bedriegen. Dat lukt en dat is het begin van een ramp, die de wereld al lang teistert.

 25. Parestado4

  Atheïstische ideologieën,daar is nooit iets goed uit voort gekomen!

 26. Babaji538

  Rustgevend voor de kinderziel.
  Petra Hermans

 27. corfo

  Hoorde zojuist dat de EU-“leiders” héél erg boos zijn op Polen, Tsjechië wen Hongarije.
  Deze landen weigeren n.l. om “vluchtelingen” op te nemen op bevel van de EU.
  Regeringsleiders in genoemde landen tonen in ieder geval dat ze een rechte rug hebben (dus van rubber zoals Rutje !), en aan hun eigen bevolking denken. Dit zou een geweldig “leermoment” moeten zijn voor de slapjanussen zoals in óns landje. Maar ónze “leiders” knippen als zakmessen voor Korsakov Juncker, Tusk, Draghi en meer van dat soort.
  Hulde voor de landen die weigeren om een stelletje parasiterende islamieten w.o. pedofielen, verkrachters, moordenaars enz. in hun landen binnen te laten. Chapeau !!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.