Zou Kuzu zichzelf nog serieus nemen? ‘Dat diversiteit ten koste gaat van kwaliteit is een kulargument’

Eh, jawel Tunahan: dat gaat het dus wel.

We hebben tijdens het debat van de afgelopen twee dagen veel gehoord van Geert Wilders, maar zijn politieke aartsrivaal, Tunahan Kuzu, heeft vandaag ook wat aandacht opgeëist met zijn zoveelste bizarre uiting, onder het mom “accepteren in plaats van integreren”.

Met zo’n lijfspreuk wordt natuurlijk al meteen duidelijk dat je er niets van begrepen hebt – autochtonen die zich moeten aanpassen aan allochtonen is de omgekeerde wereld – en als je daarbij ook nog eens een pleidooi voor diversiteit houdt dat kant noch wal raakt, weet je wel hoe laat het is.

Zoals heel Nederland weet, is er een hele hoop mis met Rutte III. Waar we iets krijgen, nemen ze ons aan de andere kant weer alles af, en in plaats van ons geld in nuttige zaken te steken, stoppen we miljarden in een klimaatsprookje dat ons, zelfs als het zou kloppen, slechts een piepkleine fractie van een graad aan temperatuurverschil zou opleveren. Op één punt hoeven Rutte en zijn politieke makkers echter niét aangevallen te worden: de diversiteit van hun kabinet.

En toch is precies dat wat het DENK-opperhoofd doet. Hij vindt dat er te weinig vrouwen bij zitten – ‘slechts’ 10 van de 24 posten worden bezet door vrouwen – en een beetje kleur was ook wel welkom geweest, aldus Kuzu. “Diversiteit!” dus. Hij probeert meteen de verklaring die Rutte daarvoor eerder gaf – hij ging voor kwaliteit en niet enkel diversiteit – te pareren, door te zeggen dat Rutte daarmee suggereert dat diversiteit ten koste gaan van kwaliteit. En dat is voor de DENK-leider natuurlijk onacceptabel. Een “kulargument” noemt hij de verklaring van de premier.

Helaas heb ik slecht nieuws voor hem: diversiteit gaat ook daadwerkelijk ten koste van kwaliteit. En dat kun je enorm makkelijk beredeneren. Elk bedrijf, kabinet, of welke organisatie dan ook, wil natuurlijk zoveel mogelijk kwaliteit. Dat leidt kennelijk tot een situatie met te weinig diversiteit. Als je vervolgens je keuze gaat aanpassen om diversiteit te bevorderen, lever je per definitie wat kwaliteit in. Immers: als dit de kwalitatief beste optie was, hadden ze die toch wel meteen genomen?

Nee, diversiteit is helaas tot een doel op zich geworden. En met meerdere doelen – wat die doelen ook zijn – moet je per definitie afwegingen maken, en kijken wat je belangrijker vindt. Voor Rutte was dat – het verbaast me – kennelijk kwaliteit, en voor Kuzu is het diversiteit. Dat mag, maar wees daar dan ook alsjeblieft eerlijk over. Oké, Tuna?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Floris

  “Voor Rutte was dat – het verbaast me – kennelijk kwaliteit, en voor Kuzu is het diversiteit.”
  ——————————————————————————-
  Niet echt. Kuzu speelt die kaart alleen maar om de boel te saboteren. Of zou deze beroepsmoslim en Erdoganfan zich echt druk maken om het aantal vrouwen of kleurlingen in het kabinet.

  Wie gelooft dat?

  In de totale islamitische wereld is er geen enkele sprake van diversiteit. Het is islam, islam en nog eens islam wat de klok slaat. Al het andere wordt onderdrukt. En dan gaat deze fundamentalistische huichelaar hier pleiten voor diversiteit?

  Daar trappen zelfs de naïeve linkse mafklappers niet meer in.

 2. corfo

  Een geestelijk gehandicapte Turk neemt zichzelf áltijd héél serieus, dus ook deze Kutzu.
  Dat er verder niemand in de gehele wereld deze dwaas serieus neemt dringt niet tot hen door vanwege hun handicap.

 3. corfo

  “Diversiteit” bestaat voor deze Turk uit het volgende :
  neem ik vanavond een geit óf een kameel óf een dromedaris ?
  Hun intellect rijkt niet verder.

 4. Bloem

  Wat zeurt dhr Kuzu weer. Er zit notabene zowel een palestijnenknuffelaar als een jihadisten knuffelaar in dit kabinet. Volgens mij valt er dan weinig te klagen voor zijn aanhang

  1. Floris

   Dat zijn de zelfverklaarde knuffelaars van het kwaad die op dit moment het meest in het oog springen. Maar daar zijn er meer van. Zowel in het kabinet als in het parlement.

   Nederland is ziek, doodziek.

   1. Becker

    Floris kan het weten, hij woont naar eigen zeggen al 30 jaar niet meer in Nederland.

    🙂

    1. IJscoman

     Don’t feed the troll !!

 5. Gerlos

  Deze Turk met zijn kliek neem ik allang niet meer serieus, verlengstuk van Dictator Erdogan, krijgt misschien regelmatig orders door hoe en Wat hij die domme Nederlanders moet vertellen

 6. Ni28

  Kuzu is de ambassadeur van Erdogan die dankzij de PvdA tot in het parlement binnengedrongen is. Erdogan zal dankbaar zijn voor elke optreden van Kuzu die Nederland ondermijnd.

 7. waakhond

  wacht even dit is Denk de partij die campagne houd op Turkse tv

 8. sjun

  Een kiesdrempel als in Duitsland kan wonderen doen met betrekking tot de kosten van bestuurbaarheid van het land.

  1. PMG

   En wie gaat de hoogte van de drempel bepalen Sjun? Ben het ergens met je eens want ik vind het te zot dat er een partij voor dieren is. Laat die mensen lekker in Artis gaan wonen of op een kinderboerderij. Ik ga denk ik maar een PVC (Partij voor Carnivoren) oprichten, kunnen we mooi een samenwerkingsverband aan gaan. Of Geel Rechts, past mooi bij …. Nee, er moet maar geen drempel komen. Kunnen Becker en Guus Geluk mooi hun partij voor trollen starten samen.

 9. meanstreak2099

  ach, voor mislukte diversiteit hebben we toch het grootste voorbeeld Amsterdam

  1. Hetzalwelweer

   In de toekomst zullen we geen Nederlander meer zijn, maar een Europiaan. Nederland bestaat niet meer….We hebben geen rechten meer alleen maar plichten….Nederland zoals het nu is wordt in stukjes verkocht aan de goedkoopste bieder. Mark “Smiley” Rutte staat voor aan in de rij omdat hij denkt dat ie een belangrijke functie binnen de EU denkt te krijgen. Maar hij krijgt niets….want de EU is een wassen neus….gedoemd om te mislukken….

 10. @Supermaharadja

  Kuzu…het schandknaapje van Erdogan

 11. fusilier

  40 jaar terug in een textiel fabriek in Twente , ving ik een gesprek op in een kantine , waar een Turkse gastarbeider zei tegen een collega Nederlander,maak je maar geen zorgen,wij veroveren Nederland zonder dat jullie kaaskoppen het in de gaten hebben.

 12. joost2

  Zolang heer Kuzu geen afstand neemt van “zijn baas Erdogan”, de turk die ons Nederlanders heeft uitgemaakt voor nazi’s, fascisten, misdadigers uit de 2e wereldoorlog, en wat al niet meer, neem ik deze meneer Kuzu nooit serieus.
  Lafaard die Kuzu.

  Het is een schande dat deze heer Kuzu in het Nederlands parlement is kunnen komen door zijn zetel van de Pvda te kunnen stelen. Slecht georganiseerd derhalve.
  Het is een van de vele zaken die de Pvda uit de hand heeft laten lopen.
  Deze partij heeft met haar arrogante bestuurswijze veel op haar geweten, waardoor de kwaliteit van ons leven en de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen behoorlijk is en zal worden aangetast.

  Het enige wat we kunnen doen, om dit soort politieke idioten te weren is, om morgen de kiesdrempel te verhogen, zodanig dat wij niet meer door landverraders bestuurd zullen worden.

 13. peterkestassen

  Als je alleen maar naar de ogen van dat misbaksel kijkt ben je op klaarlichte dag al bang.
  Wat moet het dan zijn in de duisternis.

 14. Christina

  Gore vervelende kutturk!

 15. Gerlos

  Deze mallotige figuur begint al maar wartaal uit te slaan.Peter Miedema

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.