Au: Zijlstra noemt erkenning Jeruzalem ‘onverstandig’, maar Nederland is het masaal met hem oneens

Tot zover de geloofwaardigheid van een minister die Nederland zou moeten ‘vertegenwoordigen’ in het buitenland.

Minister van Buitenlandse Zaken is één van de meest begeerde posten binnen kabinetten. Je mag je bezig houden met de problemen van andere landen, spreekt namens Nederland en, ook niet onbelangrijk: je ziet nog eens wat van de wereld.

Tenminste, dat is de theorie. In de praktijk maken ze zeker veel snoepreisjes, maar komt van die hele vertegenwoordiging van de mening van het Nederlandse volk niet zoveel terecht. Het gesprek van de dag – en misschien wel van het jaar – is natuurlijk de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van de joodse staat door president Trump, en zijn besluit om de Amerikaanse ambassade daar zo snel mogelijk heen te verhuizen. Hoewel dat simpelweg het bevestigen van de realiteit is – Jeruzalem is nu eenmaal al decennialang de hoofdstad van Israël – vonden landen het over de hele wereld het nodig om hun ongenoegen over het besluit te uiten. Want Donald Trump. En Israël, natuurlijk.

Zo ook Halbe Zijlstra, ‘onze’ minister van Buitenlandse Zaken. Hij noemde de beslissing – nog voordat Trump deze officieel bekend had gemaakt – al “contraproductief en onverstandig”. Volgens hem werkt het het vredesproces alleen maar tegen, en zou het aanwijzen van Jeruzalem als hoofdstad van Israël (en ‘Palestina’) alleen het gevolg mogen zijn van een vredesakkoord. Keep on dreaming, Halbe.

Enfin. Dat ik het met hem oneens ben, zal voor de vaste lezer niet als een verrassing mogen komen. Laten we daarom eens kijken naar wat de rest van Nederland hiervan vindt. StandPunt – een programma van NPO Radio 1, een stevig links bolwerk – heeft luisteraars gevraagd om te laten weten of zij het eens of oneens zijn met de uitspraak van Zijlstra. De hele stelling luidde: “Het erkennen van Jeruzalem als hoofdstad van Israël is onverstandig en contraproductief”. Stemmen kan op het moment van schrijven nog steeds, en wel hier. Leuk hieraan is dat na het stemmen meteen inzage wordt gegeven in de resultaten, en wat blijkt nou? Nederland is het massaal oneens met haar zogenaamde buitenlandvertegenwoordiger!

Van meer dan 6000 stemmers in totaal – natuurlijk geen 100% perfecte representatie van Nederland, maar desalniettemin een hele hoop – is maar liefst 79% het oneens met Zijlstra. Dat betekent dat slechts 21% het wél eens is, wat toch echt betekent dat hij nog minder steun geniet dan het kabinet waar hij deel van uitmaakt. Pijnlijk!

Nóg leuker wordt het als de resultaten worden uitgesplits naar geslacht en, vooral, leeftijd. Vrouwen blijken het nét wat vaker oneens te zijn dan mannen, al gaat het hier om enkele procentpunten, wat zeker binnen de foutmarge zou liggen. Maar dan leeftijd! Er is een overduidelijk verband te zien tussen leeftijd en de mening over deze erkenning: waar bij de 60+’ers nog 36% het met de minister eens is – ook al bar weinig – is dat bij de categorie 40-60 nog maar 20%, bij 20-40 15% en bij 0-20 – houd je vast – 0%. Niks. Noppes. Nada. Hoe het in hemelsnaam tot die cijfers is gekomen kan ik ook niet verklaren, maar het stelt me wel positief, aangezien het betekent dat de jongere generaties – de ‘toekomst’ sterker pro-Israël zijn dan de oudere. Nu maar hopen dat die meerderheid zich ook buiten dit soort peilingen laat horen, én zien.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. van Urk

  Ik vind het juist onverstandig om Amsterdam dusdanig nog te erkennen als onze hoofdstad.

  1. DolleDries

   Ook wel leuk, peiling wil Nederland nog Amsterdam als hoofdstad.

   1. PMG

    Ja, ik blijf bij Amsterdam, de leiding moet daar gewoon even vervangen worden.

    1. van Urk

     Vroeger hadden wij zelfs twee hoofdsteden. Den Haag en Brussel. Ging precies zo te werk als Straatsburg en Brussel. 😉

    2. penis aqua di rosa

     Maar dan wel door intelligentia, nu wordt het volkomen naar de ratsmodee geholpen. Zoek het eens in echte geboren en getogen Amsterdammers met een hoog IQ en hart voor de stad. Misschien is dat nog de redding.
     Ik ben er geboren en getogen, maar zou er niet meer voor niks willen wonen.

   2. Bloem

    Laten we de stad kiezen met het grootste aaandeel autochtone bevolking om predicaat hoofdstad te verkrijgen

  2. Bloem

   Dat mag van mij weer gewoon Haarlem worden

  3. trampoline

   Ach, als het aan Schulz van de Duitse SPD ligt, is het vanaf 2025 Brussel voor heel Europa. Of toch stiekem Berlijn?.

   1. corfo

    @trampoline.
    Zag u Schulz gisteravond ook op t.v. ?
    Ongelooflijk brutale zwetser, deed mij meteen aan Adolf H. te D. denken, zowel in gebaar als de gebezigde taal, schreeuwen en tieren.
    Ik geloof werkelijk dat hij, Schulz dus, het “onbekende kind” van Adolf H. te D. is;
    walgelijke man, levensgevaarlijk voor de rest van Europa.

    1. Janna47

     Precies…enorme engerd…levensgevaarlijk
     maar..hij roept het wel openlijk….en die Merkel doet het allemaal in het geniep….

  4. Rosasolis

   @ van Urk. Ik ben met je eens. Waarom moeten ambassades gaan verhuizen, omdat
   een ander land dit verklaard? Ik hoop dat al ons vele Internationale ambassades blijven in Den Haag. Deze stad heeft ook de International Crimineel Court, dat optreed tegen mensen die een vreselijke criminele verleden hebben. Dit is uniek in de hele wereld.
   Hoewel er veel problemen zijn in Den Haag, is dit stad nog steeds ons echte hoofdstad.
   ’s Gravenhage (den Haag) is altijd de hoofdstad van Nederland geweest, eeuwen voordat
   Napoleon verklaarde dat het Amsterdam MOET gaan worden!
   Kom op jullie oude Haagse mensen. Wij weten dat jullie nog steeds bestaan.
   Laat Nederland weten dat er oer-oude echte Haagse mensen nog steeds bestaan.

 2. PMG

  Who the fuck luister naar een Radio programma op NPO 1? Da’s als je werkelijk niks anders weet wanneer je van de kabel en de satellite bent geflikkerd. Je kunt altijd nog eendenkorven gaan maken of alvast een tekening met verlanglijstje voor Sinterklaas 2018.

  1. van Urk

   Net zoals papierfabrikant Europages@ van al die vredesakkoorden maar toiletpapier van gemaakt heeft. tjonge, tjonge. Waarom denken politici altijd dat de vrede tussen Israel en de Palestijnen dichterbij is gekomen en dat het weer verder weggaat door een zogenaamde verprutsing. Zeg nou gewoon heerlijk als politicus dat er geen vrede komt en dat wat Trump heeft gedaan daarom totaal geen flikker meer uitmaakt!

   1. Kodi

    Het vredesproces in het Midden Oosten is in gevaar? Islam en vrede in het Midden-Oosten of waar dan ook de Islam domineert? Daar de afgelopen 30 dagen andermaal niks van gemerkt.
    https://www.thereligionofpeace.com/attacks/attacks.aspx?Yr=Last30

 3. Zout

  Nederland is het massaal oneens?

  #1juni2006/6april2016/21maart2018

 4. Ritter

  Hans Knoop zegt in HLN o.a het onderstaande:

  “Jeruzalem, de stad van Koning David, is al 3000 jaar Israëls hoofdstad en bleef dat ook tijdens twee millennia van ballingschap van het Joodse volk. Decennialang bezoeken buitenlandse regeringsleiders Jeruzalem. Zelfs wijlen president Sadat van Egypte kwam naar de Knesset om vrede te sluiten en wijlen Koning Hoessein van Jordanië was in Jeruzalem aanwezig met 90 andere buitenlandse dignitarissen bij de begrafenis van Premier Rabin.”

  De ophef die er thans over die erkenning wordt gemaakt is daarom hypocriet en ongerijmd. Trump heeft een bestaande feitelijkheid en historische realiteit geformaliseerd. Niets meer niets minder.”
  ———————————-

  Amerika herstelt de rede en een respect voor de feiten versus het verraad van Europa

  “Jarenlang heeft de wereld het ‘status-quo’ tussen Israëliërs en Palestijnen geschonden. Maar nu Amerika de reden en feiten herstelt zoals het dat al sinds 1995 had moeten doen, door Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël, spreken alle kranten over een “provocatie” zonder weerga.”

  https://brabosh.com/2017/12/07/pqpct-fqn/

  1. henkie

   Hans Knoop is een aardige man, ik weet niet of wat hierboven staat letterlijk uit zijn mond komt, maar de 1ste alinea is natuurlijk kletspraat. Israel is opgericht in 1948 en de Palestijnen zijn er grotendeels uit verdreven, en hun is groot onrecht aangedaan.

   Israel is door de international gemeenschap erkend en heeft bestaansrecht verworven, daaraan valt niet te tornen.

   Nu moet er een fatsoenlijke oplossing komen voor de Palestijnen, die moeten ook een eigen staat krijgen. Dat is in de afgelopen 80 jaar nog niet gelukt, en dat komt vnml door een pat-stelling die willens en wetens in stand wordt gehouden door de westerse internationale gemeenschap die baat heeft bij de status quo.

   Met het 2de deel van bovenstaande betoog ben ik het wel eens, het moet in ieder geval anders dan zoals in de afgelopen 80 jaar van hypocritie en huichelarij. Het is alleen jammer dat het eerst slechter wordt voor de Palestijnen, alvorens het beter zal worden.

   1. Ritter

    henkie

    De ” Palestijnen” zijn niet verdreven; ze zijn zelf vertrokken met de verwachting dat de Arabische legers de Joden zouden verdrijven en dan zouden ze weer terugkeren.

    Er zijn veel misvattingen en leugens over dit conflict.

    2. Leugen: De Joden kwamen naar Palestina als buitenlanders en vreemdelingen terwijl de Palestijnen de werkelijke inheemse bewoners waren van het grondgebied.

    Waarheid: ‘Palestina’, het Land van Israël is of ‘Eretz Yisroel’, wordt sinds Bijbelse tijden ononderbroken bewoond door Joden. De meeste families van ‘Palestijnen’ migreerden naar ‘Palestina’ in de tweede helft van de 19de eeuw tijdens dezelfde periode van Zionistische golven van migratie. De grootste etnische bevolkingsgroep in die tijd waren de Turken. In 1948 waren de ‘Palestijnse Arabieren’ families van migranten die afkomstig waren uit Libanon en Syrië. Ironisch genoeg werden zij in de eerste plaats gemotiveerd om ‘Palestijnen’ te worden dankzij de Zionistische beweging die kapitaal en werk brachten naar ‘Palestina’ en de leefomstandigheden op het verschraalde en verdorde land aanzienlijk verbeterde. Grote aantallen zogenaamde ‘Palestijnse’ Arabische dorpen en gemeenten hebben van oorsprong Hebreeuwse namen die in het Arabisch werden gemodifieerd. Het wordt moeilijk om in de grond van ‘Palestina’ te graven zonder Joodse artifacten boven te halen die soms duizenden jaren oud zijn. Intussen werd tweederde van het territorium van het Britse Mandaat Palestina in de 1920er jaren afgesneden van het in 1917 aan de Joden beloofde thuisland, om Jordanië op te richten, een Arabische Palestijnse staat die veel groter was dan Israël. Het resterende territorium, West-Palestina, werd aldus het Joodse thuisland. Dat was de oorspronkelijke ‘tweestatenoplossing’ van toen, dezelfde ‘uitvinding’ die thans wordt gepromoot door het opnieuw willen opdelen in 2 staten van het Westerse resterende deel van Palestina.

    https://brabosh.com/2014/08/20/pqpct-xx6/

 5. nienke

  Zijlstra, het laffe ventje die te bang is om dit besluit van Trump toe te juichen.
  Hij zal wel vaak in palestina te vinden zijn dit linkse ventje.
  Kijken als hij straks een bezoek brengt aan Israel hoe schijnheilig hij zich gedraagt.
  Aan deze bange minister van buitenlandse zaken hebben we ook niets, durft z’n mond niet open te trekken.

  1. van Urk

   nienke@ In Palestina hebben wij natuurlijk wat onzinnige projectjes lopen hoe ze op scholen leugenachtige onderwerpen leren. Het enige project wat goed tot stand is gelopen is de Amerikaanse Coca-Cola fabriek in Gaza wat voor honderden Palestijnen een betaalde baan biedt.

   1. Zout

    Palestina bestaat niet, heeft nooit bestaan en zal nooit bestaan. In elk geval niet op Israëlisch grondgebied.

    1. van Urk

     Zout@ Goed vooruit. Ergens op de West Bank dan.

     1. Zout

      Jordanië! Zelfde vlag (bijna) zelfde taal, zelfde volk.

     2. van Urk

      Jordanie inderdaad een verhaal apart. Het is jammer te constateren dat zelfs de staat Israel zijn eigen rechtmatige aanspraken op Eretz-Israel (Jordanie), op grond van het internationaal recht, heeft miskend.

 6. fusilier

  Halfe zijlstra die snotneus ga je toch niet serieus nemen over zon belangrijk onderwerp. Ongeschikt net als Jeanine hennis.

  1. PMG

   belangrijk onderwerp??? PFFFFFFFFF mag ik even kotsen!

 7. eRik2017

  Er is een interessante situatie ontstaan.

  Terwijl de heren van DENK stellig pleiten voor diplomatie in plaats van militair optreden, gaan zij bij het eerste incident waar Koran en Bijbel tegenover elkaar staan. onvermurwbaar met de hakken in het zand.

  Erg verkeerd vind ik het dat ook Nederlandse politieke partijen met Christelijke geloofsachtergrond zich nu uit de tent laten lokken om geloofsovertuiging te betrekken in politiek.

  De achterban van Trump zijn veelal bewoners van het binnenland van de VS. Platteland en orthodoxe “black belts”. Trump gebruikt soms ook in zijn Tweets zijn geloofsovertuiging.

  Al was de diplomatieke situatie kwakkelend, de diplomatieke oplossing lag te sudderen.
  De standpunten vandaag lijken verdeeld tussen Bijbel en Koran. En precies dat, had voorkomen moeten worden.

  1. Ritter

   eRik2017

   “De achterban van Trump zijn veelal bewoners van het binnenland van de VS. Platteland en orthodoxe “black belts”.

   Ook z.g “Blue-collar Democrats” in de grotere steden hebben op Trump gestemd. Zeg maar ” Flyover Country”. En ook Latino’s.

   Trump heeft gedaan waar andere presidenten de moed niet voor hadden. Het vredesproces was dood. De actie van Trump kan misschien een nieuwe impuls geven aan het vredesproces.

   Tien goede redenen om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël
   https://brabosh.com/2017/12/06/pqpct-fpb-2/

   1. trampoline

    Die Staten noemde Hillarious Clinton de “fly over States”; oftewel: die hoef je niet serieus te nemen. Dat die “visie” een arrogante miskleun van jewelste was, moge duidelijk zijn.

 8. Ni28

  Zijlstra papegaait na wat in Brussel hem toegefluisterd is om te roepen. Contraproductief, hoe durft hij dit te zeggen? Wat heeft de “productieve” EU bereikt na al die tijd slijmen bij de Palestijnen? Alleen dan hun eisen steeds hoger worden en de vrede steeds verder is. De EU heeft de haat tegen de Joden aangewakkerd door Palestijnen openlijk te steunen en Israël in de verdomhoekje geplaatst. Alle Amerikaanse presidenten hebben beloofd om Jerusalem te erkennen als hoofdstad maar Trump is de eerste die het echt gedaan heeft. Geen worden maar daden. Eindelijk en niet onverstandig. De Arabieren hebben een harde behandeling nodig en niet de laffe Europese houding.

 9. Ni28

  7@ En zo is het.

 10. Spaanse kok

  Ik kan een ding niet begrijpen.
  Gaat DDS nu echt af op een gegeven van de STAATS manipulerende NPO?
  Ongelooflijk.
  Zo de wind waait, waait DDS mee.

  1. PMG

   Ben je werkeloos of zo? Vretenstijd hoor, in Spanje doen ze dat niet voor elf uur ’s avonds.

   1. Spaanse kok

    Werken doe ik inderdaad niet.
    Mogelijk vreten ze bij u thuis maar wij ontbijten, lunchen of dineren.
    Spanjaarden eten inderdaad tussen 22:00 en 23:00 uur.
    Nederlanders eten in Spanje tussen 19:00 en20:00uur.
    Over niet aanpassen gesproken, rare Hollanders.

    1. PMG

     Ik at in NL vaak om 5 uur al dan had je de hele avond nog voor andere zaken. Met een volgevroten pens naar je nest, zoals hier in Argentinie die ook nog eens om 10 uur beginnen, da’s nie gezond hoor!

     1. PMG

      Ja, eerder gaan de vreettenten niet open in Spanje, gelukkig is dat aan het veranderen.

     2. Spaanse kok

      Helaas, maar uw taalgebruik vind ik uitermate onprettig.
      Richt u zich maar tot iemand die uw taalgebruik wel apprecieert.

    2. Feit

     Dat ondermijnt echt het land idd, Spaanse Cock.

     Misschien werken de Nederlanders harder en staan ze eerder op.

     Dan hebben ze eerder honger.

 11. Babaji538

  Het wit oog is nog altijd
  verraderlijker, dan het geel oog.

  Petra Hermans

 12. poldi

  President Donald Trump legt, met zijn kenmerkende no-nonsense beleid, wel de langdurige hypocrisie rond het Israëlisch-Palestijnse conflict bloot.

  De palestijnen, arabieren en andere islamieten zijn sinds het uitroepen van de staat Israël wereldwijd uit op de vernietiging van dit land en haar bevolking. De VN wordt gedomineerd door de islamitische wereld en haar meelopers, zelfs de paus is op de hand van de islam. Dit laffe gedrag doet mij weer denken aan het toneelstuk “der Stellvertreter” dat begin jaren ’60 voor veel ophef zorgde

 13. trampoline

  Zoveelste bewijs dat politici en overheid volstrekt lak hebben aan wat de burger vindt, toch?
  Zij luisteren niet naar ons, waarom zouden wij dan nog naar hen luisteren?

 14. poldi

  De snel gepikeerde “streng gelovige” moslimwereld aanpakken met de fluwelen handschoen en ze continu tegemoet komen, DAT is het grote probleem.
  Ze dulden geen kritiek, wijzen vaak naar anderen en grijpen meestal gelijk naar geweld! Dit is een stap in de goede richting, helder kijken naar de feiten en gewoon doen! Mensen zijn er klaar mee!

 15. poldi

  Plagiaat
  ———-
  Ook een symbolische stap is een stap.
  Ik sta vierkant achter Donald Trump, die de hypocrisie van het jarenlange zogenaamde vredesproces op de schop heeft gedaan. Wie er nog geloofde in een redelijke oplossing, gelooft ook in sprookjes. Ik heb dat hele proces sinds de 6-daagse oorlog heel lang gevolgd en iedere keer, als je dacht dat er een oplossing zou komen, werd die weer opgeblazen. Niet dat de bewoners van Israël het niet geprobeerd hebben. Maar als je een tegenpartij hebt die er alleen op uit is om je te vernietigen, dan stop je er vanzelf mee.
  Dat er zoveel regeringsleiders zijn die dat zien maar dat uit oliebelangen en angst voor de moslimwereld niet willen toegeven, is verschrikkelijk. Dat de moslimwereld op zijn kop staat, ja dat begrijp ik. Ik ben vooral boos op de leiders in de EU. Het zegt in ieder geval veel van hoe er gedacht wordt.
  Mee heulen met de wolven in het bos. Op een enkele uitzondering daargelaten. Als ik het goed heb Tsjechië. En onze eigen Christen Unie. Gelukkig, dat ze niet met alles meedoen. Niet dat het veel zal helpen, want de meerderheid is laf.

 16. Anna

  Zwaait D66 minister Sigrid Kaag de scepter binnen de regering? VVD minister Halbe Zijlstra heeft zich in de nesten gewerkt door met D66 in zee te gaan. Zijlstra heeft zich ondoordacht uitgelaten en als een angsthaas gedragen. De angst regeert! PVV en deze keer CU verdienen een pluim.

  1. Zout

   Kaag is getrouwd met een Arabier, wellicht gaat dat nog opspelen.

 17. Ben Zine

  Lulletje rozewater Halbe doet het in zijn broek voor überbitch minister Kaag en doet netjes wat zij hem opdraagt, anders moet hij voor straf nablijven en 100 keer opschrijven: Ik moet doen wat de juf zegt anders ben ik een stoute jongen. Serieus, wat is die VVD natnek toch een aanfluiting als minister van BZ… Ze zien ‘m al aankomen in Washington. Die Rex Tillerson zal wel denken: What the fuck… Is die “schoolboy” minister ???

 18. Wim Vreeswijk

  Na 8 jaar lang slachtoffer te zijn geweest van politieke flapdrollen als Obama en Clinton werd het hoog tijd dat er eens een daadkrachtige leider kregen die wèl zijn verkiezingsbeloften na komt en Zijlstra is een kloon van Rutte, dus dat schiet ook niet op !

 19. Rosasolis

  Voordat Napoleon oorlog en macht over heel Europa voerde, was Den Haag eeuwenlang
  de hoofdstad van Nederland. Totdat Napoleon verklaarde dat Amsterdam de hoofdstad
  van ons land moest gaan worden. Als musicus, ben ik nog steeds onder de indruk van
  Graf Unico van Wassenaar, uit de 18de eeuw. Hij was een geweldig companist met een
  zeer originele stijl. Maar dit zeer begaafde man was ook minister in ons regering in
  Den Haag. Hij woonde in het prachtige kasteel en tuin in Delden, Twente. En hij vertegenwoordigde Twente in de toenmalige regering. Tussen zijn prachtige composities, die nu zeer geliefd zijn, zijn er aantekeningen gevonden over hoe het in die tijd ging. Hij moest 2 1/2 dagen reizen met de koets vanuit Delden naar Den Haag,
  om Twente te vertegenwoordigen in ons toenmalige regering. Tijdens die reizen, heen en terug, had hij altijd muziek papiervellen bij zich om iets nieuws op te schrijven.
  Nou ja, zo ging het toen, voordat Napoleon alles veranderde. En nu de vraag, moet alle
  ambassades in Den Haag, (ons toenmalige hoofdstad), nu het voorbeeld volgen van Israel, en meteen gaan verhuizen naar Amsterdam? Voor degenen die interest hebben
  er is nu een zeer speciale Unico van Wassenaar barok orkest opgericht in Den Haag.
  Graaf Unico was een zeer toegewijde musicus en ook 2de kamerlid.

 20. joost2

  Zijlstra, geen intellectueel, ongeschikt als minister.

  1. Code134

   Op zichzelf is het impliciete pleidooi van joost2 om alleen intellectuelen tot minister te benoemen sympathiek.

   1. Zout

    @Error code 134 – Program Abort: Moet nog wel aangevuld worden natuurlijk. Behalve dat Halbe geen intellectueel is, is hij ook nog laf en angstig. Hij weet als geen ander wat er gebeurt als men zich uitspreekt tegen islam. Niet voor niets wordt Wilders 24/7 zwaar bewaakt. Daar hebben bange lafaards geen last van, die kunnen gewoon risicoloos op hun fiets door Den Haag fietsen.

    1. Code134

     “risicoloos op hun fiets door Den Haag fietsen.”

     Kun je nog op een andere manier door Den Haag fietsen?

     🙂

     1. Zout

      @Error code 134 – Program Abort: Vraag dat maar aan je vriendje Rutte. Het lukt hem nog steeds, er zal hem geen haar gekrenkt worden. Laffe, bange politici kunnen zonder gevaar op hun fiets stappen, ze zullen Theo van Gogh niet volgen.

      Pas wanneer je stelling neemt tegen de demonische islam, dan wordt het oppassen geblazen. Halbe neemt geen stelling die durft niet. Ik geef hem geen ongelijk hoor, stelling nemen tegen islam kan slecht zijn voor je gezondheid. Je laat daarmee alleen wel zien dat je geen ballen hebt.

     2. Feit

      Wat ben jij dom, Code!

 21. joost2

  II. Obama beloofde het ook, deed niks.
  Trump beloofde het en deed het wel !
  Ziet U het verschil tussen een praatjesmaker en doener?

  1. Zout

   Logisch, Barack Hoessein Obama is een Mohammedaan, hij is altijd tegen Israël geweest en stak dat niet onder stoelen of banken.

   1. Code134

    Kan Zout een citaat van Obama geven waarin hij zich uitspreekt tegen Israël?

    1. Zout

     Zelf even zoeken Code: obama against israel

     1. Code134

      Lukt niet hè, domme jongen?

     2. Feit

      Ik heb het opgezocht en Zout heeft gelijk.

      Zoekterm: obama against israel

   2. Guus Geluk

    Zout, die complottheorie is hier vanmorgen uitvoerig ontkracht. Waarom blijf je deze desinformatie het internet opslingeren?

    https://en.wikipedia.org/wiki/Barack_Obama_religion_conspiracy_theories

    1. Zout

     @Error code 134 – Program Abort: Het lukt uitstekend mannetje, zeer uitstekend zelfs. Ik ga alleen niet alles voorkoken, er moet ook iets voor jouw netelige brein overblijven. Of kun je geen Engels lezen?

     @Guus: Barack Hoessein Obama is een moslim en hij blijft een moslim. Misschien een gematigde moslim, dat zou kunnen, maar hij blijft het. Ik weet het 100% zeker want ik heb het hem horen zeggen. Bovendien pleiten tal van pleidooien, door hem zelf verschaft, in zijn nadeel. Het is en blijft een islampleitbezorger, daarover bestaat sowieso geen enkele twijfel. En dat kan ook niet want hij heeft zelf gezegd dat het hem allemaal heerlijk in de oren klinkt.

     Moet hij natuurlijk helemaal zelf weten, maar zo iemand hoort niet thuis in het Witte Huis. Dus blij toe dat hij weg is.

     1. Guus Geluk

      Zucht.

      Ik geef het op, tegen dit complotdenken is geen kruid gewassen.

 22. A3aan

  Net gestemd, ben, op dit moment, een van de 11496 stemmers. Resultaat, 16% eens, 84 % oneens. Dág mijnheer Zijlstra.

 23. J.C.

  Rutte III negeert met deze uitspraak alles wat de Bijbel over Jeruzalem zegt, maar vindt wel dat wij de Koran moeten respecteren. Is dat weer die dubbele tong waarmee Rutte III steeds spreekt?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.