Bam! Het Amerikaanse Congres stemt voor Trumps belastingverlagingen

Het Huis van Afgevaardigden gaat er nóg een keer over stemmen vandaag, maar dat zal geen problemen opleveren.

Goed nieuws voor Donald Trump: het Amerikaanse Congres (dat betekent: zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden) hebben voor zijn belastinghervorming gestemd. Het heeft hem flink wat moeite gekost, maar uiteindelijk heeft hij alle vleugels van de Republikeinse Partij dus achter zich gekregen; van de gematigden tot de diehard conservatieven. Iedereen vond de wet goed genoeg om voor te stemmen.

Dat betekent niet dat iedereen de wet geweldig goed vond — het was een compromis, dus dat zal nooit zo zijn — maar wel dat alle Republikeinen het als een verbetering beschouwen ten opzichte van de huidige situatie.

En geeft ze eens ongelijk. Deze hervormingen zijn er namelijk op gericht om de belastingdruk voor veel Amerikanen drastisch te verlagen. De belastingen worden verlaagd voor bedrijven, de meeste werkende Amerikanen, en op onroerend goed. Aandeelhouders, ondernemers en de meeste gewone huishoudens gaan er flink op vooruit, in ieder geval in de eerste jaren.

Betekent dit dan dat iedereen er op vooruit gaat? Nee, met name huishoudens in staten waar lokale en statelijke belastingen al hoog zijn zullen minder blij zijn.

Dat is vervelend, maar voor de overgrote meerderheid betekenen deze belastinghervormingen, die vanaf januari in gaan, dat ze vanaf februari netto meer overhouden.

Het is dan ook geen wonder dat zowel de Senaat als het Huis voor de hervormingen stemden. In de Senaat was de uitslag 51 – 48, in het Huis 227 – 203. In het Huis van Afgevaardigden gaan ze vandaag weer stemmen, maar dat is appeltje-eitje voor Trump. Zijn belastingverlagingen zijn goedgekeurd, de tweede stemming van het Huis moet officieel even, maar de uitslag staat al vast.

De voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, de conservatieve Paul Ryan die in 2012 vice-presidentskandidaat was voor de Republikeinen (naast Mitt Romney), was dan ook bijzonder opgetogen. “Hier voerden we campagne op in 2016. In 2017 werkten we er hard aan, en hier is het dan. We hebben het voor elkaar gekregen. We beloofden het… en we hebben die belofte ingelost.”

Daar is geen woord van gelogen. Al met al krijgt meer dan 80 procent van de Amerikaanse huishoudens een belastingverlaging door deze wet. De middenklasse 20 procent van huishoudens krijgen een verlaging van $930 gemiddeld, oftewel 1,6%. Topinkomens gaan er absoluut en relatief nog meer op vooruit (de top 1% krijgt een gemiddelde verlaging van $51.140 oftewel 3,4%), maar alleen een socialist zal daar over klagen. Bijna iedereen profiteert ervan. Voor een normaal mens is dat ontzettend goed nieuws.

Al met al zorgt het plan ervoor dat huishoudens die tussen $100.000 en $200.000 verdienen per jaar een iets zwaardere belastingdruk ervaren dan toe nu toe. Vanaf 2019 geldt datzelfde voor huishoudens die meer dan een $1 miljoen binnen krijgen per jaar.

Kortom, deze wet is een groot succes voor Trump… en hij werd daar flink bij geholpen door Rand Paul, de libertarische conservatief en zoon van Ron Paul. Zonder de jongere Paul (die, anders dan zijn vader, Senator is) was het Trump vrijwel zeker niet gelukt om deze hervormingen door het Huis én de Senaat te krijgen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Ritter

  Dit is een grote overwinning van Trump in het kader de VS economisch sterk te maken.

  Trump heeft al veel bereikt binnen een jaar tijd; vooral op het gebied van de economie. Ondanks alle tegenwerking van de Democraten en hun vriendjes in de media die Trump dagelijkse demoniseren en allerlei roddels van “anonieme bronnen” over hem verspreiden.

  Onderstaand artikel geeft een aantal feiten over het Trump beleid wat de economie betreft en waar je de media niet over zult horen.
  ——-
  Nolte: 7 Amazing Facts About Trump’s Economy Media Don’t Want You to Know
  http://www.breitbart.com/big-government/2017/12/19/nolte-7-facts-trumps-economy-media-dont-want-know/

  1. Julian

   Breitbart zit te pronken met Obama’s veren. Economische successen mbt werkgelegenheid zijn de gevolgen van het beleid van de afgelopen jaren.

   1. Ritter

    Julian

    Kennelijk heeft u het artikel niet gelezen. Toch doen voordat u commentaar levert.

    Het artikel link door naar officiële rapporten.

    De daling van de werkeloosheid en verbetering van de economie is duidelijk het gevolg van het z.g “Trump effect”.

    Uiteraard zullen Obama supporters dat nooit toegeven.

    Over Obama gesproken; die geeft organisaties als Hezbollah vrij spel waardoor deze terroristische organisatie nu internationaal kan opereren. O.a in de VS.
    ———

    Obama administration undermined anti-Hezbollah task force to help secure Iran nuke deal, report says
    http://www.foxnews.com/politics/2017/12/17/obama-administration-undermined-anti-hezbollah-task-force-to-help-secure-iran-nuke-deal-report-says.html

 2. Two Ravens Black Kettle

  Trump is goed bezig
  En hij is uniek; want hij doet wat hij belooft.
  Samen met de Russen Isis zo goed als uitgeroeid (helaas heeft W-Europa weer binnengehaald)
  Belastingverlagingen
  Opschroeven defensie
  Import verbod terroristen uit failed states
  Migratie bijna met driekwart gedaald
  De economie groeit als nooit tevoren.
  Werkgelegenheid stijgt enorm
  De reet afvegen met het Parijs akkoord

  En het mooiste
  Hij trekt zich geen ene *uk aan van het vals gekrijs van al die Fake News clowns die zich journalisten noemen.
  Ik zou willen dat Nederlanders dat ook eens zouden doen ipv. gedwee achter de Gedanken-Gestapo (in NL MSM genoemd) olv. Russenjager en Generaal-Inquisiteur Ollongren aan te sjokken.

  Veel buitenlandse wereldleiders (buiten W-Europa) lopen met hem weg (of pissen in de broek) terwijl Obama het internationale lachertje was (maar religieus vereerd werd door W-Europa (en dan met name de politici, de cultuur-marxistische academische wereld en hun journalistenlakeien want zoals gebruikelijk mochten criticasters en dissidenten acht jaar niet aan het woord komen; dat noemen ze bij de NPO en RTL: veelkleurigheid en diversiteit)

  1. Ben Zine

   @Ravens
   Helemaal mee eens.
   Vind alleen zijn defensie uitgaven krankzinnig hoog (in die zin is hij een marionet van het militair industriële complex), en vind zijn onverschilligheid tav het milieu ook niet o.k., de oceanen veranderen in één grote plastic soep maar het zal Trump aan z’n reet roesten. Liever besteedt hij 50 miljard (…) extra aan bommen en granaten. Zijn zoons schieten tijgers en luipaarden dood in Afrika en poseren trots met de buit… Maar ben wel met je eens, verder is hij goed voor de VS. In ieder geval beter dan dat monster van Clinton. Met haar was het nu oorlog met Rusland geweest.

  2. Julian

   Een klein maar belangrijk verschil Kettle. Obama had zijn beloftes ook kunnen waarmaken met een Democratische senaat en huis van afgevaardigden. Trump had in dezelfde setting ook niks voor elkaar gekregen.
   Er zal straks weer een democraat nodig zijn om de puinhoop van deze president op te ruimen. Zo gaat het al jaren.

   1. PMG

    Who the fok ben jij nu weer, zoveelste nep account

 3. Two Ravens Black Kettle

  Daar komt nog eens bij het verhuizen van de Ambassade naar Jeruzalem en het benoemen van het grote gevaar; de radicale islam.
  Ook de relatie met onze Russische vrienden is al heel wat opgefrist en dat maakt de linkse Kerk ziedend.
  De Linkse Kerk die jarenlang achter de Gulags stond.
  Meer dan 100 miljoen doden
  De Kartel Kerk zal de Russen nooit vergeven dat ze het socialisme/communisme op de storthoop van de geschiedenis hebben geflikkerd.

  Doet me denken aan een ietwat kaleidoscopische vorm van het sprookje van Christian Hans Andersson;
  de dappere Jongen die wijst naar de naakte keizers (genaamd journalisten) terwijl de mensen rondom de jongen roepen; Ja wij roepen al jaren dat ze geen kleren aanhebben maar we zijn decennialang door het tuig monddood gemaakt ! Thnx mister president for calling these slimy Orwellian creatures out !”

  Ik denk dat good ‘le Trumpie dit jaar voor een Nobel prijs gaat.
  Misschien samen met Vladimir.
  Ijs ontdooien tussen die landen en het uitroeien van Isis.

  Helaas is de Nobel prijs puur Linkse Kerk politiek en zal ook volgend jaar wel weer een Palestijnse terrorist of de zoveelste Obama-lookalike met de eer strijken.

 4. DolleDries

  Prima President. Maar ik blijf toch liever dichter bij huis hoe is met de corrupte Pechtholt hoe kan dit en waarom staan de kranten en NPO niet op tilt.
  Want laten we wel wezen zoveel smerigheid is er nog niet vaak geweest bij een politieker in de tweede kamer. O ja D66 heeft weer punt laten vallen, Koningshuis hoeft geen belasting betalen.

  1. Guus Geluk

   Dat Pechtold die schenking niet heeft gemeldt, was gisteren in alle kranten te lezen.

   Wat zeurt iedereen.

   1. DolleDries

    Blijven zeuren Guus net zo als over een gesuggereerd plasje door de brievenbus.

    1. Henk-Jansen

     Je werd gewoon betrapt op liegen en vervolgens ga je weer onzin lullen. Daar zijn jullie goed in!

    2. Guus Geluk

     Ja, over plasjes in de brievenbus zeurt de pers ook.

   2. Zout

    @GG: Wat vind jij inhoudelijk van de US-belastingverlagingen?

   3. Ni28

    Dat gezeur ook over maar een flat in Scheveningen, ongelooflijk. Meten met twee maten is u niet vreemd.

 5. Henk-Jansen

  Wat een geweldig plan… Not. De rijken en de multinationals krijgen vele miljoenen aan belastingverlagingen terwijl de gewone hardwerkende Amerikaan maar een kleine verlaging of zelfs een verhoging krijgt. Trump bewijst maar weer eens dat zijn kabinet er voor de rijken en de grote bedrijven is. Hoe kan het ook anders omdat de gemiddelde minister in zijn kabinet zelf multimiljonair is.

  1. DolleDries

   Wie is er aan het liegen Henk

  2. DolleDries

   De rijken en de multinationals krijgen vele miljoenen aan belastingverlagingen terwijl de gewone hardwerkende Amerikaan maar een kleine verlaging of zelfs een verhoging krijgt.

   Verdomme Henk dat is hier ook met de laatste maatregelen.

   1. Henk-Jansen

    Je hebt helemaal gelijk. Het verlagen van de vennootschapsbelasting en het hoogste belastingtarief van de inkomstenbelasting, het afschaffen van de dividendbelasting en het verhogen van het lage btw tarief zijn zeer kwalijke maatregelen van Rutte 3!

 6. Ni28

  Terwijl de EU overspoeld wordt met nepnieuws van officiële nepbronnen lukt het Trump om grote stappen te doen. Zoals gebruikelijk maakt de EU de verkeerde vrienden en de echte laten zij vallen. De EU maakt zich overbodig in de echte wereld thema’s. In het MO heeft de EU allen de lasten van immigratie terwijl anderen het daar voor het zeggen hebben en bepalen. Dom, maar het kan ook niet anders met zoveel domkoppen in Brussel.

  1. DolleDries

   De EU lig in bijna oorlog met Rusland, USA en Engeland .Ze mogen wel oppassen erg slim is het allemaal niet.

  2. PMG

   Doe effe normaal, wat voor nep nieuws en lekker belangrijk allemaal dat nieuws, het zal iedereen een zorg zijn dat hele fokking international nieuws!

   Het gaat nu eens over NL primair. Het is duidelijk, de huidige regering krijgt geen poot aan de grond in de VS, Markje dacht dat Donald hem nog wel kende van vroeger maar dat ontkent Trump (vast fake nieuws?) en richt zich dus nu op de verenigde staten van Europa. Gelukkig heft oost-europa schijt aan west-Europa dat wel weer valt voor zuid Europa en noord-europa gaat ook lekker eigen gangetje terwijl uiterst west aan het uitstappen is en het wordt hoog tijd dat wij dat ook doen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.