Baudet valt minister Ollongren (D66) hard aan vanwege “nepnieuws”

“Ik vind dit dus echt ongelooflijk gevaarlijk.”

Gisteravond mocht minister Kafka Orwellgren, pardon ik bedoel natuurlijk Kajsa Ollongren van D66, bij Jinek uitleggen waarom ze zo fanatiek bezig met haar oorlogje tegen “nepnieuws.” Ze vertelde daar arrogant dat ze natuurlijk heel veel vertrouwen heeft in de Nederlandse media maar dat er weleens iets “doorheen” glipt. En daar wil zij iets aan doen — natuurlijk door op grote schaal in te grijpen in de mediawereld en critici de mond te snoeren.

Gelukkig zat Thierry Baudet aan tafel om mevrouw de nepdemocraat van repliek te dienen:

“Mag ik hier iets over zeggen?” greep Baudet in. “Ik vind dit dus echt ongelooflijk gevaarlijk, wat hier gebeurt. Wat je ziet is dat er, vanuit politieke motieven en vanuit politieke actoren, een oordeel geveld gaat worden over ons debat, over het nieuws, of de meningen of de informatie die we met elkaar delen.”

“We hebben nu een paar honderd jaar dat we van de inquisitie af zijn,” ging Baudet verder, “dat we een open debat hebben, dat we met elkaar van mening kunnen verschillen, wat zijn de feiten, hoe moet je ze interpreteren…”

“En nu, door het internet doordat de gevestigde macht zich zo bedreigd voelt door dat Internet, door Facebook enzovoort, gaan ze dat de nek om draaien,” aldus Baudet. “Want dit is niet alleen dat mevrouw Ollongren zich hier zorgen over maakt, maar er komt ook een soort taskforce. En de Europese Unie geeft vier miljard per jaar uit aan tegenpropaganda of contra-propaganda.”

“Men wil gewoon onze vrije uitwisseling van ideeën muilkorven.”

Natuurlijk vond Jinek dat weer onzin van Baudet, want zij werkt voor de publieke omroep. Als één sector ontregeld wordt door het Internet dan is het de media wel, met de publieke omroepen voorop. Het gaat, zei ze, er alleen maar om om duidelijk onjuiste informatie te ontmaskeren! Vervolgens gebruikte ze een vreselijk ongepast voorbeeld (wat als zij een anonieme Twitter-account oprichtte en er daarmee van beschuldigde gisteren een vrouw verkracht te hebben) om haar punt kracht bij te zetten.

Helaas voor mevrouw trapte Baudet daar niet in.

“Dat is dus precies waarom deze discussie zo gevaarlijk is en ik wil er echt voor waarschuwen,” reageerde de FVD’er. “Daar begint het natuurlijk mee, met dat soort voorbeelden. Maar vervolgens komt er een instantie die macht gaat hebben over de nieuwsberichten die wij nog kunnen delen. Als iets als ‘fake news’ wordt aangemerkt dan gaat Facebook ervoor zorgen dat bijna niemand dat meer ziet, die berichten. Het gaat mij er niet om — natuurlijk, iedereen is foutieve informatie, maar het gaat erom, wie bepaalt wat foutieve informatie is en wat niet?”

Daar zit ‘m natuurlijk de kneep. Ollongren reageerde door te stellen dat ze daarom benadrukte dat een onafhankelijke journalistiek zo belangrijk is. Daarmee doelde ze natuurlijk op de NPO. Baudet maakte duidelijk dat hij daar niets mee heeft. “Dat is nou juist het punt van discussie. Ik vind de NPO helemáál niet onafhankelijk, helemáál niet neutraal.”

Daarop reageerde Ollongren met een meewarige glimlach. De reden laat zich raden: D66 is juist hartstikke blij met de NPO. Die is immers, net als zij, hartstikke links én politiekcorrect.

Ja mevrouw, en dat is dus waarom jij en je vrienden het recht nooit moeten krijgen om te bepalen wat wel en niet “echt” is. “Mediawijsheid,” waar Ollongren het blij over had, komt niet van het kliekje linkse journalisten van de mainstream media.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

70 reacties

 1. Ritter

  Kafka Orwellgren verkoopt onzin.

  Ze heeft het over “onafhankelijke journalistiek”. Maar zoiets bestaat natuurlijk niet en dat weet zij ook.

  B.v de NOS bedrijft geen “onafhankelijke journalistiek”. RTL en BNR doen dat ook niet. Enzovoorts.

  De “journalistiek” die zij de mond wil snoeren is de journalistiek die niet verbonden is met de gevestigde media………..dus journalistiek die b.v kritisch is over de illegale massa immigratie en die kritisch is op de islam.

  Zijn verkoopt de censuur die zij wil instellen zeer handig onder het mom van het tegengaan van “nep nieuws”.

  Het bizarre is dat veel gevestigde media juist verspreiders zijn van nep nieuws………kijk maar hoeveel roddels en leugens er over Trump worden verspreid door deze media. Dat is haast dagelijkse kost. Maar dat word dan niet gezien als “nep nieuws” omdat het politiek goed uitkomt.

  1. Code134

   Ritter laat zich uitsluitend informeren door extreem-rechtse en islamofobe websites, dus die heeft er groot belang bij dat dit soort vuilspuiterij geen strobreed in de weg wordt gelegd.

   Een trieste leugenaar.

   1. Ritter

    Code134

    Kennelijk heeft u geen idee wat “extreem rechts” betekend.

    Overigens ter uwer informatie; ik lees zowel rechtse als linkse media. Zowel Nederlandse media als buitenlandse media.

    1. denk eens na

     code laat zich alleen maar informeren naar wie hem betaalt, hij is altijd voor het zittende kabinet .

   2. Bloem

    Code 134 laat zich uitsluitend informeren door extreem-linkse en pro-islam websites, dus die heeft er groot belang bij dat het nieuws eerst gefilterd wordt op linkse- en pro-Islam inhoud alvorens het gepubliceerd wordt.

    Het is volstrekt onnodig en volstrekt onbehoorlijk om aansluitend te beledigen en te classificeren.

   3. Holland

    Code134 speelt weer eens op de man en gaat voorbij aan de zinnige argumenten die Ritter inbrengt. Begrijpelijk, want daar kan hij niks tegen in brengen.

    Sneu.

   4. Original NL

    @code 1 t/m 3.
    Wilt u zo vriendelijk zijn weer onder uw steen plaats te nemen?
    Wij zijn uw getrol meer dan zat.
    Dank u

   5. PMG

    wat stem jij eigenlijk?

   6. Roughwood

    Ha, de te verwachten digitale scheet van onze huisagitator! U bent voorstander van deze Haagse censuurvoornemens? U wordt opgewonden van totalitaire fantasieën? Ik help u uit de droom. Onze moralistische minister nepnieuws neemt de NL bevolking niet serieus. Althans het deel der NL bevolking dat niet blind en slaafs achter Drammers 66 en het kabinet aanhuppelt en dus niet alles voor zoete koek slikt. Vanzelfsprekend kunnen die mensen via MSM en het internet zelf geen nieuws interpreteren en zich een mening vormen. Dus zal ik als hooghartig stuk Goebbelliaans grachtengordelvreten jullie wel eens even door de strot gaan duwen welk nieuws het juiste is. Want mij/D66/regering onwelgevallig nieuws is natuurlijk altijd nep. Lastig hè, zo’n democratie!

   7. Vit

    Tip: Als je nou eens niet zo denigrerend doet, wordt je misschien nog wel eens serieus genomen, nu doet bijna niemand het.

   8. Top

    Hard aan het werk? Flapdrol/leugenaar!

    1. Vit

     Tegen wie heb je het?

 2. Meester Kong

  ‘Baudet verdiepte zich slechts in visie Jared Taylor’.

  Een belachelijke verklaring van Lavendel Baudeetje over zijn 5 uur durende ontmoeting met de bekende racist Jared Taylor.

  1. Code134

   Ja, in het licht van zijn bedenkelijke uitspraken over de homeopatische verdunning en het willen streven naar een blank Europa is deze uitspraak zeer ongeloofwaardig.

   Baudet neemt het niet zo nauw met de waarheid, een bedenkelijk ventje.

   1. denk eens na

    Dus volgens code mag je ook geen mein kampf lezen.

    1. corfo

     @ denk eens na.
     Geef die figuur toch niet meer aandacht dan hij verdient : n.l. géén !!
     Zonde van uw tijd, u vecht tegen windmolens en ballenhappers.

   2. Top

    Flapdrol en leugenaar, die hier beweerd dat hij werkt en vrijwilligerswerk doet. Als je daarover hier moet liegen, dan ben je echt een schijthuis en geboren LOSER!

  2. Ritter

   Meester Kong

   Sinds wanneer is dineren verboden? Leden van andere politieke partijen hebben ook gesprekken gehad en gedineerd met omstreden figuren zoals Hamas leden of extreem rechtse personen in Oekraïne.

   Je ziet wel vaker twijfelachtige ontmoetingen.
   https://twitter.com/HansAckerNY/status/943425279946567680

   1. denk eens na

    Onze dikke koning willem pils heeft wel eens met poetin een drankje gedronken,waar zouden ze het over hebben gehad?

  3. PMG

   Ja joh, begin snel over iets anders, nu kan het nog.

   Ik zou me wat drukker maken over VVMU waar het hier over gaat en dan ook gelijk over Mr. Penthouse en de rest van die zogenaamde democraten.

   Ik zou ook gelijk mijn lidmaatschap opzeggen van deze schofterige partij, of stem je wat anders?

  1. Ritter

   Code134

   “Interessant artikel, dacht ik, tot ik zag dat het gebaseerd is op info van de extreemlinkse ‘onderzoeksgroep’ Kafka en activist ‘Ikje Ergens’, die overal fascisten ziet maar zelf regelmatig met die-hard antisemieten tweet.”

   https://www.geenstijl.nl/5139952/baudet-dineerde-met-racist-msm-gaan-apeshit/

   1. Code134

    Baudet zou het natuurlijk gewoon kunnen ontkennen maar dat doet hij niet.
    Rara, hoe zou dat komen?

    1. Guus Geluk

     Belangrijker is dat Taylor de ontmoeting bevestigde.

     Waarom zou deze daarover liegen?

     1. PMG

      wat stem jij Guus?

     2. Guus Geluk

      De confessionelen. En jij? D66? 50PLUS? Forum?

    2. buitenbeentje

     Baudet heeft aangegeven wat zijn standpunt tov antisemitisme, rassenhaat e.d is, maar zijn repliek staat op geen stijl en dat wil je natuurlijk niet weten, want Baudet is een onbetrouwbare bron. Het feit dat wij hier op jouw linkse gebral reageren betekent niet dat wij ook extreem links zijn.

    3. eRik2017

     En wat dan @Code134 als hij 5 uur met deze persoon aan tafel heeft gezeten. Betekent dat iemand dan meteen zijn gedachtegoed overneemt?
     In Nederland heeft men vaak de mond vol over de mening van individuelen, zonder dat men zich goed heeft ingelezen.
     Wat zou het grote probleem zijn als Baudet van deze man eens wilde weten hoe hij denkt, en achtergronden.
     Deze hele ophef over dat artikel is werkelijk te dom voor woorden.

    4. Original NL

     Al dineert Baudet met de duivel, mijn stem heeft ie!

  2. A3aan

   Ach, wat is u een sukkel. Volgens uw uitspraak zou u na een diner met een moslim een moslim terrorist moeten zijn, hoe kun je zo iets doms bedenken.

   Komt het niet in uw, weinige, grijze massa op dat lunchen met iemand nuttig kan zijn om een ander zijn standpunten aan te horen. Je hoeft het niet met de ander eens te zijn zonder elkaar meteen de hersens in te slaan.

   1. swetsnek

    Nee A3aan maar ja zo denkt links wel degelijk gewoon met dat zootje geen discussie aan gaan klaar negeren die hap

  3. Roughwood

   En u als zijnde een links extremistisch fascist.

 3. eRik2017

  De kern van het hele verhaal kan er niet over gaan of er, en welke specifieke media neutraal en onafhankelijk zijn.

  De kern waar het om gaat, en waar ik Baudet gelijk geef, is dat mevrouw Ollongren het hele mechanisme van het internet niet kent. Zij ziet internet als iets in het perspectief van de controleerbaarheid op het “oude” en het “nieuwe”.

  Zij moet zich laten informeren a.d.h.v. academische inzichten. En die inzichten komen overeen met de inzichten van Baudet.

  Zij ziet een noodzaak om van overheidswege alles te laten controleren, terwijl juist het mechanisme van de nieuwe generaties en het internet is dat de consument wijzer is dan nep-nieuwsverspreiders.
  Dat betekent dat zij zegt: Mensen zijn bij voorbaat dom. Inmenging vanuit de overheid kan ervoor zorgen dat de mensen beschermd worden tegen wat zij niet begrijpen.

  Haar eigen voorbeeldzin: “TB heeft een vrouw verkracht” dat is geen verspreden van nepnieuws, dat is laster en smaad, en strafbaar.
  Als regering moet je er dan voor zorgen dat zo iemand wordt opgepakt en berecht!

 4. PMG

  Wel fijn voor Befstra dat ze nu eindelijk TB heft ontmoet!

 5. corfo

  De heer Baudet zou ooit op bezoek zijn geweest bij de één of andere Amerikaanse figuur, die alhier “racist” wordt genoemd.
  Voormalig koningin Juliana was ooit op bezoek in Roemenië bij de toenmalige president, de communistische dictator Ceausescu; Juliana was dus communiste !
  Wat dhr. Baudet wel of niet besprak met die Amerikaan interesseert mij geen ene fuck, maar het linkse deeltje van de reaguurders weet het allemaal héél precies ! Hilarisch.
  Als dhr. Baudet kan zorgen dat “Nederland” weer Nederland wordt vind ik het prima !
  Dhr. Baudet en dhr. Wilders zijn de enigen die een écht Nederland willen, de rest heeft het landje reeds grotendeels weggegeven aan de EU.
  Vraag me wel eens af : Wanneer zou dat linkse spul weer eens “bij zinnen komen”?

  1. eRik2017

   wat heeft dat met het topic te maken?

   1. PMG

    niks, net zoals jij hier niks hebt te zoeken

    1. eRik2017

     Daar geef ik je nog gelijk in ook!

  2. Zout

   @Corfo: Geen woord aan toe te voegen. Wat hierna nog zeurt, zanikt en zeikt zijn de volgelingen van de Linksaffers.

 6. DolleDries

  Als je met Pechtholt praat ben je dan corrupt.
  Als je met Rutte praat ben je dan een leugenaar.

  1. PMG

   Als je met Ollongren praat ben je dan lesbisch?

 7. Bon-vivant

  De heer Baudet maakte in deze discussie een uiterst zwakke indruk. Mevrouw Ollongren (geen Kafka Orwellgren, geachte meneer van der Galien) betoogde dat wij via de social media, op een gestructureerde wijde, beïnvloed worden door veelal buitenlandse krachten, die trachten onze vrije meningsvorming via onwaar nieuws te beïnvloeden. Destabilisering van ons democratisch systeem is hierbij het oogmerk.

  1. Code134

   Ja, Baudet werd ook door de andere gesprekspartners niet bijzonder serieus genomen. Het is ook suspect dat hij zich opwerpt als een verdediger van nepnieuws dat op de keper beschouwd gewoon bewuste leugenachtige propaganda is van buitenlandse regeringen.

   1. PMG

    dat herkende jij uiteraard gelijk, dat niet serieus genomen worden

   2. Original NL

    Hé code 1 t/m 10…..waarom donderstraal je niet naar marokko.nl en ga die gasten vervelen met je lulkoek!
    AMF..!!

  2. PMG

   Het zal ons een zorg zijn. D66 is samen met VVD de grootste verspreider van nep-nieuws, nep-beloftes, nep-maatregelen en nep kado’s.

   Wij zitten er niet op te wachten om door een nep-vrouw betutteld te worden.

  3. Michel69

   @bon vivant je moet wel een hele domme lul zijn als je in dat verhaaltje trapt van Ollongren blijkbaar ben je zo’n domme lul!

   1. Bon-vivant

    Zullen we de discussie een beetje zindelijk houden, Michel69?

    1. Michel69

     Bon vivant hoezo je bent toch ook een simpele ziel als je gelooft fat buitenlandse trollen invloed hebben op de denkwijze van de gemiddelde Nederlander hier zitten ook trollen die de hele dag proberen de linkse gedachtegoed bij ons in te rammen wel ik en velen hier blijven lekker voor ons zelf denken zou iedereen eens moeten doen!

    2. Bon-vivant

     Ehh.. “simpele ziel”? Het zou je sieren als je mij met een beetje respect tegemoet zou treden. Ik beledig jou toch ook niet vanwege je standpunten?
     Dan even over de zaak zelf. Het gaat hier niet om een links of rechts gedachtegoed. Iedereen mag wat mij betreft elke mening ventileren. Het gaat erom dat er bewust onware feiten wordt verspreid met als doel de samenleving te destabiliseren. Het zou in ieders belang zijn (van links tot rechts) om dit soort nepnieuws te ontmaskeren.

   2. Floris

    @ Michel: Hij is zeker dom. Hij is namelijk weer de zoveelste alias van trol Dopper.

  4. Bon-vivant

   “Het zal ons een zorg zijn”. Wie zijn “ons”?

 8. Seneca

  @code134
  hoewel ik mij voorgenomen heb om niet meer op uw bedenkelijke reacties te reageren, ben ik van mening dat uw reactie onder nummer 19 met de uitspraak: ‘Baudet is ontmaskerd als een hardcore racist’. N.a.v. uw interessante stelling verzoek ik u vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden: ‘een Jood heeft een onderhoud met een nationale socialist, die een zeer anti Joodse instelling heeft. De Jood probeert hem te overtuigen dat hij een totaal verwrongen idee heeft over Israël en het Jodendom’. Ondanks een 5 uur durend onderhoud lukt het de Joodse man niet om deze nationale socialist zijn mening te wijzigen. Vraag: ‘is de Jood een racist? Hij heeft immers een 5 uur durend onderhoud gehad met deze socialist, dus waar rook is, is toch vuur? Ben zeer benieuwd naar uw antwoord!

 9. Ni28

  Elke dictatuur begint met het aantasten van de vrije meningsuiting. Dit kan gaan door verschillende maatregelen die op het oog niet kwaadwillend lijken. Alleen de discussie daarover verraadt de echte redenen. En discussie wordt juist vermeden. En als je NPO als onpartijdig beschouwt dan weet je al genoeg.

 10. Ni28

  De Volkskrant is toch altijd nepnieuws?

 11. HansRO

  Als je die “1984” Ollongren hoort praten, met haar misselijkmakend D666 superioriteitslachje dan zou toch bij IEDERE weldenkende en welvoelende Nederlander de rillingen over de rug moeten lopen?

  HET IS ECHT TOTAAL “KAFKAIAANS” AAN HET WORDEN IN NEDERLAND!
  De NPO en al die andere politiek correcte media verspreiden dag & nacht gekleurd en links intimiderend zogenaamd “neutraal” nieuws, wat alleen daarom al in de éérste plaats onder NEPNIEWS valt en eigenlijk erger dan dat, want vaak uiterst subtiel, maar regelmatig ook heel openlijk en botweg maar altijd perfect aansluitend op de Linkse Kerk consensus.
  En dan heeft dat wijf het over dat we onze kinderen moeten beschermen en aanleren en bla bla…terwijl diezelfde media die door haar zo worden bewonderd en als oh zo “onafhankelijk” worden omschreven een permanente stroom van deug- en links gestuurde journalistiek over ons uitstorten, ook in de vorm van kinderprogramma’s en andersdenkenden demoniseren.

  En waar haalt dat vreselijke Jinek wijf (ja “wijf”, kan er geen andere redelijke omschrijving van geven, sorry) dat verkrachtingsvoorbeeld vandaan, daarmee op een echt verachtelijke manier de gemiddelde deugmens er nog eens even fijntjes aan te herinneren dat Baudet een zogenaamd ..eh…uh…controversiële roman zou hebben geschreven, waar de gemiddelde links kraaiende feministe trut te stom voor is om er ook maar één letter van te begrijpen.

  In wat voor land leven we dat deze intimiderende vieze bagger gewoon op de televisie kan komen zonder dat mensen massaal in verzet komen??

 12. D-time

  Waar rook is ……. blij dat dhr Baudet een sterke neus heeft.

 13. D-time

  @seneca ….. touche 😉

  1. PMG

   Waar heb jij het over joh? Spuit elf komt ook nog aankakken? Net als indiers, die blijven elkaar ook maar komplimenten over en weer geven, tot in het oneindige!

   Seneca and D-time, lijkt wel een puberband

   1. Seneca

    @PMG
    bent u een tikkeltje naijverig? u geniet niet van een goede reactie? Arme man/vrouw/genderneutraal.

 14. Two Ravens Black Kettle

  De Zweedse Kasja ‘Torquemada’ Ollongren is een D’66 ideologe en Russenjager in dienst van de Kalief en de EUSSR en een berucht inquisiteur.

  In 2017 voerde de wrede Zweedse Inquisiteur Ollongren in Den Haag een Akte van Verdrijving uit. (Breed toegejuicht door de groteske Boschiaanse inteelt-creaturen die zichzelf journalist noemen)
  Deze akte bepaalde dat alle Andersdenkenden die zich niet tot de Policor Kartel ideologie bekeerden werden verdreven van FaceBook, Twitter, Youtube en de laatste vrijhavens van het Internet.

 15. PMG

  BREAKING NEWS (GeenStijl)

  De Raad van State heeft gesproken. CDA-demofoob Donner geeft Demofoob66 ruim baan om het referendum te slopen. Er mag GEEN referendum over afschaffing van het raadgevend referendum gehouden worden. We worden gemuilkorfd.

  D66-feeks Kafka Orwellogren van Binnenlandse Burgerverneukende Zaken verstevigt onmiddellijk haar ijzeren greep op het gepeupel en stuurt de intrekkingswet voor de Wet raadgevend referendum vandaag nog naar de Kamer. Uiteraard om Demofoob O’Clock, om half zes. De doodsangst regeert in Den Haag. Bang voor de burger, bang voor de kiezer, en straks de lijn doortrekken met het uitzetten van het internet en het uitdelen van vergunningen aan Goedgekeurde Media (lees: iedereen die terughoudend over Alexander Penthouse heeft bericht). We staan steeds dichter bij de keuze: gaan we dark, of pakken we de hooivorken?

 16. Two Ravens Black Kettle

  Zie ook de reactie van de Staatsberoepsleugenaar Dominque v.d.Heyde jegens het corruptie schandaal Alexander Pechtold op twitter

  “Wij journalisten moeten één front vormen”

  Het zegt alles over deze Staatsambtenaren en MSM-Fake News ideologen.
  WIJ (lees alle journalisten) moeten onze Politieke vriend Alexander Pechtold beschermen.

  A slip of tongue op Twitter
  En het legt de gehele rottende zweer bloot

 17. Two Ravens Black Kettle

  Dominque van der heyde

  “WIJ Journalisten (kuch) moeten ONS niet uit elkaar laten spelen”

  En nu proppen de incestueuze gelijkdenkers de doofpotten in roedelverband weer vol.

 18. EllyD19

  Wat heeft die minister toch een zwart-witvisie. Voor mij onbegrijpelijk dat ze op die post zit.

 19. Anna

  Ollongren? Inderdaad een van de gevaarlijkste D66. Beter hadden ze niet bij D66. Van Mierlo draait zich om in zijn graf.

 20. B. Pascal

  Jinek heeft vreemde perverse op de tong liggende gedachten. Zegt wat over haar intelligentie en competenties. Zit heel dom Nederland dan naar te kijken. Pak een degelijk boek, breng te je meer tot inzicht.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.