De omgekeerde wereld: Zweeds OM vraagt Centraal-Amerika om hulp bij bestrijding geweld in shariawijken

De multiculturele samenleving op haar best.

Het gaat bijzonder slecht met Zweden. Ja, economisch gezien gaat het prima, maar in sommige wijken gaat het er tegenwoordig zó heftig aan toe, dat de Schilderswijk in vergelijking een oase van rust en integratie lijkt. We hebben er al meerdere malen over bericht bij De Dagelijkse Standaard: in sommige wijken met hoge aantallen niet-Westerse migranten is het in Zweden inmiddels zó gevaarlijk dat de politie weigert er nog heen te gaan, uit angst voor haar eigen veiligheid.

Kansenparels met wapens, kogelvrije vesten en zelfs granaten: het loopt in onze andere Stockholm en Malmö zó uit de hand dat bewoners al meerdere malen hebben gesmeekt om een oplossing, omdat ze simpelweg de deur niet meer uit durven. Hoe heeft het ooit zo ver kunnen komen, vraag je je af? Nou, simpel: door het opendeurenbeleid van de linkse Zweedse regering, in combinatie met een totale afwezigheid van druk om te integreren. Een multicultureel recept voor succes dus, maar niet heus.

Aangezien de politie de wijken nauwelijks nog in durft, is het volgens het Zweedse OM tijd voor een hardere aanpak. En daarvoor gaan ze kijken naar landen die vergelijkbare problemen hebben. En dan hebben we het dus niet over landen als Duitsland, Nederland of zelfs Frankrijk met haar banlieus, maar… Centraal-Amerikaanse landen:

Ms. Tamm, who will become acting head of the anti-organised crime unit in the New Year, said that she would be looking to war-torn countries like Colombia and El Salvador to find new methods of handling the rampant violence in Sweden’s no-go zones, Sveriges Radio reports.

“Rinkeby is almost like a war zone. When the police work there, they work as the armed forces would have done,” Tamm said.

Gezellige boel dus daar. Tamm illustreert nog even wat voor ervaring die landen precies hebben:

Tamm then compared the no-go zone to Central American countries which have had to deal with huge waves of criminal gang-related violence in the recent past:

“And then I thought: How did they do it in Colombia when they deported FARC guerrillas, how did they do it in El Salvador when the war ended? How have they done in other parts of the world where you have had such great problems for many, many years? Is there any solution? You have to think outside the box,” she said.

Enfin. Prima. Stuur vooral het leger erop af, of doe wat dan ook nodig is om de orde in die shariawijken te herstellen. Maar stop daar niet: als je daarna als vanouds doorgaat, kun je de hele veiligheidsoperatie volgend jaar opnieuw doen. Ga nou eens écht goed nadenken over je migratiebeleid en – nog veel belangrijker – je integratiebeleid. Alleen dán los je dit soort situaties structureel op.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. van Urk

  Kansloos. Ik snap het ook wel. De Linkse pro-Palestijnse Zweden durven niet meer bij de echte terreurspecialist Israel aan te kloppen.

 2. Zout

  Eerst massaal binnenhalen en dan bestrijden? Tja… ze hadden het kunnen weten.

  1. PMG

   Te triest voor woorden dat het zover is gekomen. Ze die linkse zweedse hufters maar tussen dat gespuis. Denemarken volgt en dan zijn we toch al aardig dicht bij huis aan het komen.

   1. Pjotter

    PMG@ Vergeet het DK volgt.

 3. DolleDries

  De Deense minister van Immigratie en Integratie, Inger Støjberg, is van plan om immigranten die asiel is geweigerd op een onbewoond eiland te plaatsen. Maar in de praktijk zijn er enkele problemen met de uitvoering van het voorstel.

  1. PMG

   Zoals daar zijn?

 4. DolleDries

  Frankrijk, Nederland en de rest van West Europa stevenen soms onbewust, maar meestal willens en wetens af op de door Moliner geschetste ‘tweestaten-oplossing’ – of een burgeroorlog, of we dat nu willen of niet. Het feit dat ‘onze’ politici in Den Haag het grootste gevaar dat onze samenleving en onze toekomst bedreigt, de verspreiding van de islam, nog steeds lacherig wegwuiven of afdoen als ‘islamofobie’ of zelfs ‘haatzaaien’, lijkt erop te wijzen dat zij deze duistere toekomst voor de autochtone Europeanen eigenlijk wel best vinden.

 5. PMG

  Ben benieuwd welke oplossing Brussel aan gaat dragen voor dit federale problem.

  1. Zout

   Dat is ook al bekend.

   Er komen nóg meer allochtonen bij, momenteel zo’n 700 per maand alleen al in Nederland.

   1. van Urk

    Zout@ Bij het nog meer binnenhalen van allochtonen valt het geweld in die wijken niet eens meer op zodat het lijkt alsof het probleem is opgelost.

    1. denk eens na

     500 per dag

   2. PMG

    Sorry maar wat zijn dat? Ik ben beetje ouderwets en ken buitenlanders die gewoon prima meedoen en hand-op-houders (lokale en internationale). Ik neem aan dat het buitenlanders zijn waar je op doelt en mijn gevoel zegt dat wij reeds het bedje gespreid hebben voor deze gelukzoekers.
    Noem eens 1 reden waarom wij iemand met zijn neus in de boter zouden laten vallen zonder dat hij daar ooit een cent van terug hoeft te betalen?

    1. Zout

     Met allochtonen bedoel ik de scheeps- en vrachtladingen vol nieuwe asielzoekers, oprechte en echte vluchtelingen, maar ook de mega-stromen aan jonge, vitale jonge Arabische en Afrikaanse mannen die massaal naar ons land komen en daarbij tot vijf! veilige landen passeren.

     Deze grote groepen krijgen inderdaad gratis geld, onderdak en medische zorg terwijl de autochtone bevolking, dat zijn jij en ik, duur moeten betalen, met stijgende huren, zorg- en pensioenpremies.

     Ik heb dan ook geen reden waarom wij iemand met zijn neus in de boter zouden laten vallen zonder dat hij daar ooit een cent van terug hoeft te betalen! De enige reden die ik zou kunnen bedenken is een EU-reden. Verdeel en heers, laat maar komen want de belastingbetaler betaalt.

 6. Ritter

  Als gevolg van de massa immigratie zullen er steeds meer z.g “no-go” wijken ontstaan in de Noord/West Europese steden waar de politie haar gezag heeft verloren.

  De meeste (illegale) immigranten zijn moslims en hebben niets met de westerse normen/waarden/levenswijze.

  Er ontwikkeld zich dus een parallelle islamitische wereld waarin men leeft op de islamitische wijzen en aanschopt tegen de (westerse) maatschappij.

  1. Zout

   Scherp! En de realiteit haalt jouw betoog in. Het is reeds begonnen.

 7. Ni28

  Hier zal de NOS ons nooit over berichten. Het is toch immers een goed doordachte plan om Europa te koloniseren door moslims. Europa heeft ze nodig toch? Is dit de gedoelde resultaat? Waar is de verstand gebleven? En nu nog het gevaar van het duo Merkel-Schultz die dreigt Europa helemaal weg te geven aan de islamieten. Staat er werkelijk niemand op om deze slopende tragedie te stoppen? Is er werkelijk geen verstandige politicus meer aanwezig?

 8. denk eens na

  Israel methode ,bind je vleugels maar alvast op je rug .

  1. denk eens na

   Hoe wel de argetijnse vlieg kunsten zijn ook van harte welkom.

 9. denk eens na

  De zweden zijn extreem racistisch, ze vinden dat ze met een minderwardig ras niet zo om kunnen gaan.

 10. Joris.Driepinter

  Misschien kan mutti Merkel met deze fijne kansparels een kopje thee gaan drinken (Job Cohen, wist wel raad met dit soort perikelen).
  Thee is niet alleen lekker ’s middags met een koekje erbij, het helpt ook nog eens tegen allerlei kwalen.

 11. sjun

  Zweden zou ook eens bij de Europese ondernemers Beretta, Benelli, Sako en Steiner te rade kunnen gaan. Het lijkt mij zeer sterk dat daar geen afdoende oplossing voorhanden is om barbariserend tij te keren. Dat zou tevens de Finse, Duitse en Italiaanse economie een opkikkertje geven.

 12. Ruth

  We praten nu wel over Zweden, maar over een aantal jaren zal het hier ook zo zijn.
  In vele wijken in Nederland is het nu al onveilig en daar wil je s’avonds liever niet lopen, de politiek doet er weinig aan.
  De kansparels worden hier met fluwelen handschoenen aangepakt en dat weten de kansparels donders goed, en daardoor zullen ze elke keer een stapje verder gaan.
  Heel veel Nederlanders zijn het hier niet mee eens maar durven er niks van te zeggen bang om dan als racist te worden bestempeld.
  Maar in feite is Nederland al met zijn ondergang bezig steeds meer moskeeën dankzij de linkse hypocrieten.
  Binnenkort is het welkom in eurabia!!

  1. Zout

   Enige tijd geleden had ik een gesprek met een collega uit de eerste generatie Marokkanen. Terecht stelt hij dat de Nederlandse overheid hem heeft gevraagd om hier naartoe te komen, en niet omgekeerd.

   Daarnaast zei hij iets opmerkelijks: Hij legde mij uit dat in Marokko alleen de wet van de harde hand geldt en dat Marokkanen gewend zijn om overheerst te worden, om (hard) aangepakt te worden en dat dit is verankerd in hun cultuur. Omdat wij westerlingen dat niet begrijpen gaan wij veel te soft om met de Marokkaanse problematiek waardoor veel Marokkanen dit ervaren als een aanmoediging en beloning voor hun, veelal criminele, gedrag.

   Dit vond ik een belangrijke aanwijzing! Dit geeft exact aan waar de schoen wringt als het gaat om islamitische problematiek. Dit geeft ook aan wat er gebeurt als je een figuur als Saddam Hoessein onttroont en er niets voor in de plaats brengt. Dit is precies de reden waarom dergelijke landen totaal ontwrichten.

   Islam betekent ‘onderwerping’ en dat is exact wat deze bevolkingsgroepen zoeken en nodig hebben. Enige vorm van onderdrukking door een sterk dominerend gezag. Dat is wat mijn collega mij uit heeft gelegd en daarom gaat het fout in Nederland, aldus Mohammed, een Marokkaanse Nederlander uit de eerste generatie ‘gast’arbeiders.

   1. Ruth

    @zout
    Met het eerste stukje ben ik niet eens
    Nederland was op zoek naar arbeidskrachten en daar konden mensen zich voor inschrijven in Turkije, Marokko, Spanje, Hongarije, Italië en er zullen nog wel meer landen zijn waar dat kon.
    Dus de personen zelf hebben zich beschikbaar gesteld om in Nederland te gaan werken. Het was gewoon op vrijwillige basis, alleen de Nederlandse overheid is zo dom geweest om er geen contract aan te koppelen voor 1 of 2 jaar of als iemand geen werk meer zou hebben dat hij dan terug moest naar het land van herkomst.

    1. Zout

     Akkoord, een nuanceverschil. Toch waren ze hier op uitnodiging, ze werden immers gevraagd zich in te schrijven. Helaas zijn ze daarna ook gebleven, met alle gevolgen van dien. Ik haast mij te zeggen dat dit niet geldt voor de goede onder hen.

     Het is frappant dat we in Nederland zoveel last hebben van een bevolkingsgroep die bestaat uit ongeveer 350.000 mensen.

  2. Joris.Driepinter

   Dat ben volledig met je eens!

   Rutte zei ooit (2015), Nederland is gewoon een waanzinnig gaaf land.
   Nee meneer Rutte, NEDERLAND WAS GEWOON EEN WAANZINNIG GAAF LAND, totdat het werd weggegeven!

   Ik zie de toekomst van Nederland en europa vrij somber in.

 13. Nasrani

  Ik gun het de Zweden. Wanneer je zo dom en naïef alle westerse en Christelijke waarden hebt vernietigd, heb je recht op deze problemen. Ook de Zweden zullen, na deze ellende, er sterker en rechtser uitkomen. Net als de rest van Europa. De VS hebben de goede lijn al uitgezet en zijn op de goede weg.

 14. denk eens na

  Er zit schijnbaar iets in het zweedse drinkwater.
  .

 15. Marija

  nou ik heb niet de illusie dat het ooit nog goed komt.
  Wat je daar ziet is ons voorland.

 16. Code134

  De bron van dit artikel is hilarisch onbetrouwbaar.

  DDS blameert zich hiermee.

  1. Marija

   Dan: lees dit maar eens als je wat meer informatie wilt hebben:
   http://forum.politics.be/showthread.php?t=229517
   Resolutie van Straatsburg.
   De Islamisering van West Europa is echt overeengekomen met S.Arabië in ruil voor olie.

  2. Marija

   Het is de waarheid en er is niets tegen te beginnen.
   Afspraak is afspraak.
   West Europa wordt geofferd in ruil voor olie.
   Zie:
   Resolutie van Straatsburg:

    1. Code134

     Marijja wrijft door in de vlek en komt met een zonodig nog minder betrouwbare bron.

     Wat een triest gedoe is dit!

     1. Zout

      @Error code 134 – Program Abort: Het begint niet alleen irritant te worden, het wordt ook vervelend! Als je geen argumenten hebt reageer dan niet. Bronnen betwisten is geen goede discussietechniek, daarmee zet je jezelf buitenspel. Ga veel liever in op de inhoud.

  3. Zout

   @Error code 134 – Program Abort: Niet de bron maar de inhoud is maatgevend. Je stelt jezelf buiten de discussie wanneer je wel de bron maar niet de inhoud aanpakt!

 17. nietzonderverzet

  Leuk en interessant om te berichten over Zweden en zo Michael, maar een klein stemmetje in mijn hoofd zegt mij dat de drama’s en problemen hier in Nederland immens genoeg zijn om dáár maar eens mee te beginnen….

  1. sjun

   Het kan vast geen kwaad om iets op te steken van de situatie waarin Zweden zich al bevindt en hoe dat zo kwam: https://www.youtube.com/watch?v=OMfzb1qX0ZA

   1. PMG

    Lijkt mij een heel goed idee. Je wilt vast proberen te bewerksteliggen dat Nederland niet ook in zo’n situatie belandt. Nou Sjun, ik heb nieuws voor je, we zijn te laat!

 18. pejoar

  dat soort wijken zijn er al jaren in de UK en Frankrijk.
  het is gewoon wachten op de volgende terreurdaad vooral omdat de isisgekken langzaam maar zeker terugkeren en dan gefrustreerd zoeken naar aktie.

 19. Mart

  Mischien kunnen ze wat goede adviezen van de Rio Janeiro politie inwinnen, hoewel die al heel wat kruit verschoten hebben,zònder echte goede resultaten.Mart Brasil.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.