Een terugblik: de meest asociale uitspraken van Neêrlands schoffeerpartij DENK in 2017

DENK is altijd al een partij die er niet voor terugdeinst om op de meest brutale en ronduit asociale manier andere politici te schofferen, alles voor eigen politiek gewin natuurlijk. Staan de meest markante momentjes u niet meer helemaal bij? Dan hierbij het overzicht der overzichten met vijf ‘top’-uitspraken van ieders favoriete partij!

5) ‘Wij antisemitisch? Nééé joh!’

DENK doet met enige regelmaat antisemitische uitspraken. Dat zijn niet mijn woorden, maar die van het CIDI, een Nederjoodse organisatie die zich onder andere inzet voor bestrijding van antisemitisme. Als er één organisatie is die weet wat deze term precies inhoudt, dan is het natuurlijk wel het CIDI, dat al tientallen jaren actief is op het gebied van voorlichting over alles wat met joodse of Israëlische zaken te maken heeft.

Als zij je beschuldigen van antisemitisme, dan zal dat dus niet om het minste of geringste zijn. Toch sprong Kuzu meteen op de barricades om het allemaal af te doen als “flauwekul” en een “lastercampagne”:

“Volgens Hannah Luden, directeur van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI), wakkert Denk antisemitisme aan (Opinie, AD 23-11). Flauwekul! Uiterst kwalijk! Denk is de partij die bij uitstek herkend wordt vanwege haar strijd tegen alle vormen van discriminatie. Wij verzetten ons tegen haat, ook tegen Jodenhaat.

Denk bestrijdt elke vorm van discriminatie, ook antisemitisme, maar laat zich niet de mond snoeren bij kritiek op het beleid van Israël. Wij zullen niet zwijgen over het intimideren en opsluiten van Palestijnse kinderen, het uitbreiden van illegale nederzettingen, het vernielen van gebouwen en de invloed van de lange arm van de Israëlische regering.”

Waarmee hij dus meteen bewees niet eens zijn definitie van antisemitisme op orde te hebben. Het direct linken van joden met het beleid van de staat Israël is immers typisch antisemitisch: je houdt mensen verantwoordelijk voor wat een staat, waar Nederlandse joden zelf niet eens wonen, doet. Tsja.

4) ‘Stel een onderzoek in naar Aboutaleb!’

Het was maart toen de spanningen stevig opliepen in Rotterdam: een Turkse minister wilde daar het Turkse consulaat bezoeken, terwijl de Nederlandse overheid dat wilde tegenhouden. Met als gevolg stevige onregeldheden tussen pro-Turkse betogers en de politie. Vind van die situatie wat je wilt, maar één ding is zeker: het liep die avond helemaal uit de hand.

Voor DENK was dat reden om eens goed te laten onderzoeken of het hier om “disproportioneel politiegeweld” ging. Prima, maar het werd persoonlijk toen ze daar de Rotterdamse burgemeester, Aboutaleb, persoonlijk aan de haren bijsleurden. Er zou een onderzoek moeten komen naar zijn persoonlijke handelen rondom de kwestie:

“,,Het gedrag en de besluitvorming van Aboutaleb zijn de afgelopen tijd te vaak in strijd geweest met onze democratische waarden. In veel gevallen hanteert de burgemeester de dubbele maat”.
Aboutaleb zou volgens Denk onder meer verantwoordelijk zijn voor ‘disproportioneel politiegeweld’ tegen demonstranten gedurende de rellen in Rotterdam die uitbraken toen een Turkse minister het consulaat in de stad niet mocht betreden vanwege de diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije.”

Het onderzoek kwam er niet, maar de toon van DENK was wel weer eens gezet.

3) ‘De PVV is een fatsoenlijke partij die onze grondwaarden beschermt’

Dat klinkt als een vriendelijke opmerking richting de tweede partij van Nederland, maar zo was het niet bepaald bedoeld. Nee, het ging hier om een puur sarcastische uitspraak van Farid Azarkan, die in december weer eens het wekelijkse vragenuurtje misbruikte door geen vragen te stellen aan bewindslieden, maar de PVV via-via aan te vallen.

Helaas voor Azarkan liep het allemaal niet zoals hij het zich had voorgesteld: Kamervoorzitter Arib had het helemaal gehad met zijn anti-PVV-gedoe en draaide de microfoon van de DENK-bobo potdicht. Die laatste probeerde vrolijk door te gaan met zijn beschimpingen, maar op dat moment kon enkel hijzelf zijn verhaal nog horen. Au!

2) ‘DENK is racistisch, en dat is helemaal prima’

DENK zet zich maar al te graag neer als dé partij bij uitstek die vecht tegen – vermeend – racisme en discriminatie in Nederland. ‘Ben je allochtoon heb je een migratieachtergrond, stem dan op DENK’ lijkt de boodschap te zijn die ze leuk van de PvdA overgenomen en gerecycled hebben. Hoewel het je uitsluitend richten op een deel van de bevolking sowieso al naar discriminatie riekt, zou het ze wel sieren als ze tenminste consequent waren en dan ook álle allochtone Nederlanders zouden omarmen.

Nou, niets daarvan. Tunahan Kuzu was tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen te gast bij Nieuwsuur, waar hij werd bevraagd over zijn houding richting allochtonen die het gedachtengoed van DENK niét aanhangen. We schreven daar destijds dit over:

Nieuwsuur liet videobeelden zien van Kuzu en andere DENK-leden die Nederturkse en Nedermarokkaanse Kamerleden beledigden omdat ze zogenaamd “tegen hun afkomst in stemden.” Ze hebben hun “volk” verraden!!! Hun volk? Ik dacht dat we in Nederland kleurenblind moesten zijn en dat we iedereen op het eigen gedrag en denkbeelden moesten beoordelen? Blijkbaar denkt Kuzu daar heel anders over. Hij denkt alleen maar aan iemands ras, geloof en afkomst.Zo zei Kuzu letterlijk over Kamervoorzitter Arib: “Blijkbaar word je door de PvdA met een tweede plek beloond als je je afkomst verloochent.”

Op dat alles wat Kuzu uiterst trots: hij weigerde die uitspraken af te zwakken. Tot zover zijn imago als racismebestrijder: ‘RACISME!!!’-schreeuwer past beter.

1) ‘De Dagelijkse Standaard? Aanpakken die handel!’

Als politieke partij de aanval openen op andere partijen of publieke personen is één ding. Het direct gaan zitten aanvallen van media – organen die er juist voor bedoeld zijn om de maatschappij, waaronder de politiek, kritisch te bekijken – is echter een heel andere stap. Toch is dit precies wat DENK in november nog even vrolijk deed in de Tweede Kamer.

Selçuk Öztürk ging daar helemaal los op media die het waagden om negatief over DENK te schrijven. Dan hebben we het natuurlijk niet over leden van het linkse mediakartel – de NOS, Volkskrant, het NRC, etc. – maar vooral over De Dagelijkse Standaard zelf. Volgens Selçuk moet minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) eens goed gaan kijken naar deze website en ons “aanpakken”, omdat wij zogenaamd nepnieuws zouden verspreiden. Lees: harde feiten over de minder florisante daden van de heren en dames van DENK, zoals die die ik in dit stuk heb aangehaald. Dan kun je wel zeggen dat het ‘nepnieuws’ is, maar het mooie van DENK is dat zij alles, maar dan ook alles, tot vlogs verwerken waarin alles makkelijk terug te zien is. Niets dus fake news, maar keiharde feiten. Misschien is het dus tijd voor de partij om goede voornemens voor 2018 te maken: minder van dit soort ontspoorde uitspraken doen, zou al een hele verbetering zijn!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Floris

  “Denk bestrijdt elke vorm van discriminatie, ook antisemitisme, maar laat zich niet de mond snoeren bij kritiek op het beleid van Israël.”
  ——————————————————————————–
  De bekende smoes. Waar blijft de kritiek op Hamas en de PLO?

  De islam is inherent antisemitisch. Mohammed haatte de joden en de koran bulkt van de jodenhaat. Al lang dus voordat de staat Israël werd gesticht.

  1. Code134

   Het is tamelijk onnozel om de islam exclusief als antisemitisch te duiden. Het christendom is tenminste zo antisemitisch, en leidde via Luther en de christelijke Hitler ook tot krankzinnig veel slachtoffers.

   http://www.doorbraak.eu/gebladerte/10701f42.htm

   Het is uberhaupt niet zinnig het antisemitisme aan een godsdienst te koppelen: tijdens de heerschappij van de communisten in Rusland was het antisemitisme meer regel dan uitzondering.

   Dit soort generalisaties zijn slechts terug te voeren op domheid. Mooier kan ik het niet maken.

   1. Zout

    @Error: Je bent niet eens meer opvallend in je betogen. Nu doe je het weer, als onvervalst islampleitbezorger. Even snel het christendom op een hoop gooien met de islam. En natuurlijk je vriendje Hitler erbij halen.

    Het taalneuqen gaat je beter af…

    1. Code134

     Probeer het eens inhoudelijk, Zout.
     Dit is Zielig.

     1. Zout

      Taalneuqertjes én islampleitbezorgers verdienen niet beter.

     2. Feit

      Waarom verwacht Code altijd inhoudelijke reacties als hij met een troll-verhaaltje komt. Wat denkt hij nou zelf?

      Komt er dan een inhoudelijke reactie dan gaat Code het over taalfouten hebben.

      Merkwaardige hobby!

     3. Floris

      Linkse oogkleppendragers als Code Stront begrijpen geen bal van de islam en de islamitische mentaliteit die volledig haaks staat op de westerse.

      Zij vormen een dankbare prooi voor de volleerde mohammedaanse leugenaars en bedriegers van het slag DENK.

      Omdat dit soort oogkleppendragers ook ruimschoots vertegenwoordigd is in het politieke en mediakartel (understatement) krijgen de mohammedanen alsnog de kans Europa te verschalken. Dat proberen ze al 1400 jaar, is met geweld niet gelukt, en nu lijkt het alsnog te gaan lukken vanwege de verbijsterende naïeviteit van de gutmenschen.

     4. Dubbele Komma

      Jij gaat anderen verwijten dat ze niet inhoudelijk zijn….

      (Gaaaaap)

      Het zal wel met je 40 nep-accounts.. .

     5. Code134

      Ik zag geen inhoudelijke reactie. Dat is natuurlijk ook lastig.

      Voorlopig blijft mijn stelling staan als een huis.

     6. Feit

      Quote:”Het is uberhaupt niet zinnig het antisemitisme aan een godsdienst te koppelen: tijdens de heerschappij van de communisten in Rusland was het antisemitisme meer regel dan uitzondering.”

      De islam is antisemitisch, Code. Of interpreteert iedereen het verkeerd?

   2. Dubbele Komma

    Nou het grootste voordeel is dat elke willekeurige man een scbele dakduif als anne fleur dekker even een paar corrigerende tikjes mag uitdelen omdat ze een beetje grote bek heeft als vrouw zijnde.
    .ik ga voor DENK!

    Stem DENK!

   3. Dubbele Komma

    Ik ben net zoals jou blind voor islam gewld 1400 jaar lang.

    Ik ga DENK stemmen,je hebt gelijk. Ik ben hierbij bekeerd door jouw stelling die als een huis staat.

    Kunnen we lekker sylvana,Anne Fleur dekker en meer van die heksen afrossen omdat ze er als complete boeren bijlopen zonder hoofddoek!

    Ik ben om!

    STEM DENK!

    1. Code134

     Wat zijn ‘complete boeren’ in dit verband?

     1. Dubbele Komma

      complete hoe-ren zoals jouw moslimvrinden een vrouw zonder hoofddoek noemen,kon je dat zelf niet bedenken?

   4. Dubbele Komma

    Het is niet tamelijk onnozel stom varken.

    Jij bent onnozel door te beweren dat de jodenhaat niet uit de koran druipt.

    Wie wil je nou in de maling nemen,Josti?

    Loop morgen even een willekeurige moskee binnen om te vertellen dat in de koran staat dat je joden moet respecteren..

    Kom Maar op met je taalles..

    Dit is al de zoveelste keer dat je de inhoud van hun koran ontkent.

    Dat kost je je kop.
    Kan dat nu nog?

    🙂

   5. Feit

    Logica van links:

    Het is uberhaupt niet zinnig het antisemitisme aan nazisme te koppelen: tijdens de heerschappij van de communisten in Rusland was het antisemitisme meer regel dan uitzondering.

    Bedankt, Code, voor de rijke inzichten.

    🙂

   6. Rosasolis

    @Code134. Je heb het fout wat Hitler betreft. Hilter was ook fel tegen Christenen:
    zowel Katholieken en Protestanten. Hij was van plan om alle Christenen te vernietigen, na de Joden en de Roma’s. Dit heeft hij in zijn griezelboek Mein Kampf geschreven. Vele Christenen in de kampen waren vermoord. En ook in steden en dorpen. De bekende dominee Dietrich Bonhoeffer was een van ze. Tijdens de oorlog waren er vele Christenen die de Joden hielpen te vluchten, of wanneer mogelijk, hadden zij onderdak gegeven. Ik heb een Duitse vriendin, wiens Katholiek ouders onderdak aan een paar Joden gaven. Deze moedige mensen hadden de levens van hun kinderen geriskeerd en ook dit van zichzelf.
    Terwijl ik dit schrijf, luister ik naar de oratorium “Belshazzer”, by G.F. Handel,
    naar het verhaal van de Oude Testament op radio 4. Handel, die o.a. Messiah schreef, hield van de Oude Testament verhalen, en schreef vele oratorios gebaseerd op die bekende verhalen, voor zowel de Joodse als de Christelijke
    publiek. Die zijn, volgens vele bekende muziekwetenschappers, zijn grootste
    werken.

 2. henk vintage

  Graag een kiesdrempel van 10 zetels voordat het te laat is.

  1. Pedrito

   En het ontnemen van het passief en actief kiesrecht van dubbele paspoorters. (ook in het geval van een Zweeds paspoort !)

  2. Code134

   Goed plan, dan zijn we snel af van PVV en FvD.

   🙂

   1. Dubbele Komma

    Dat is alleen in jouw gestoorde hoofd gelukkig..

    🙂

 3. Heinz

  Denk is altijd woedend, kijkt woedend, eet woedend, slaapt woeded, praat woedend, gebaart woedend. Wat een persoonlijke opgave om zo te moeten leven..

  1. Dubbele Komma

   Moslims zijn altijd woedend,Pas een jaartje of 1400.

   Dat moet van hun boekkie

 4. Feit

  Je kan het DENK niet kwalijk nemen. We hebben ze alle vrijheid gegeven en zijn hebben er gretig misbruik van gemaakt. De democratie die ze gebruiken om hun doel te bereiken. Die doelen zullen altijd gunstig zijn voor Turkije en niet voor Nederland.

  Ze zullen ooit van de trein stappen als ze hun doel hebben bereikt waarbij de trein een metafoor is voor democratie. Dat heeft KUZU wel geleerd van zijn grootste fan.

  Het wordt pas echt schandelijk en ziekelijk als je ze niet stopt. Begin met het verbod op 2 paspoorten. Zou een goede stap zijn om onze cultuur enigszins te behouden.

  1. Floris

   “Begin met het verbod op 2 paspoorten.”
   ———————————————–
   Zelfs mijn linkse schoonzus (werkzaam in het onderwijs) is sinds de turkenrellen in Rotterdam die mening toegedaan.

   Ik ben wat skeptischer. Ook als die mohammedanen alleen een Nederlands paspoort hebben blijven verreweg de meesten in hun hart turken, marokkanen etc.

   Dit gaat nooit goedkomen.

   Het enige goede beleid is grenzen sluiten en een actief remigratiebeleid voeren voor het te laat is.

   1. Feit

    Turken en Marokkanen kunnen geen afstand doen van hun paspoort. Ze zullen de Nederlandse moeten inleveren. Geef ze allemaal een visum.

    Ben je na 3 jaar niet geïntegreerd, selfsupporting of heb je criminele zaken verricht dan verzoek netjes uit elkaar te gaan. En natuurlijke een bedankje en een bos bloemen dat men het geprobeerd heeft maar dat onze gastvrijheid niet daarvoor bedoeld is.

    Verder natuurlijk de grenzen dicht voor alle mensen die een gevaarlijke politieke ideologie aanhangen. Het mag nooit de democratie ondermijnen dus het hoeft ook niet te groeien in ons land. Gaarne dus geen import daarvan en geen enkele subsidies.

    Is een beginnetje.

    1. Floris

     “Turken en Marokkanen kunnen geen afstand doen van hun paspoort.”
     ——————————————————————-
     Is dat bezopen of niet?

     Het geeft heel duidelijk aan hoe de autocraten in Turkije en Marokko denken. Zij proberen op die manier grip te houden op de migranten. Heb je nog meer bewijs nodig dat het om een 5e colonne gaat?

     Erdogan riep de migranten in Duitsland zelfs openlijk op om de Turkse identiteit vooral te behouden. Met succes.

     En wat doen “onze” leiders? Als makke schapen leggen ze zich er bij neer.

     WAT EEN RUGGEGRAATLOZE LAFBEKKEN!

     1. Feit

      Inderdaad, Floris.

      Het is om een connectie te houden. Die is ooit nodig voor het stichten van het Kalifaat.

      Zo doorzichtig allemaal.

     2. Floris

      Yep. En hoe doorzichtiger het is, hoe dieper de pleitbezorgers van de “godsdienstvrijheid” (lees: NSBers) hun hakken in de grond zetten.

      En de haatbaarden maar lachen om zoveel domheid en naïeviteit…

   2. Code134

    En dan te bedenken dat Floris al 30 jaar niet meer in Nederland woont.

    1. Code134

     Met behoud van zijn Nederlandse paspoort, uiteraard.

     1. Dubbele Komma

      Dus? Floris zal best in het buitenland zijn steentje bijdragen,niet zoals jouw vriendjes die 5 keer per dag met hun hol omhoog moeten van hun woestijngod, en daardoor nooit productief kunnen zijn nergens in.

      nederlanders werken over heel de wereld. en dat is niet voor niks.
      dat gaat later wel veranderen natuurlijk als jouw islamitische vrinden het hier voor het zeggen hebben onder jouw support

      ga je me vertellen dat ze in het midden oosten autos maken,horloges,vliegtuigen,boten? hoeveel islamitische nobelprijs winnaars zijn er ooit geweest?

      kan je mij 1 produkt noemen wat ze daar produceren behalve olie?

     2. Vit

      En die olie wordt door westerse bedrijven uit de grond gehaald.

     3. Feit

      Idd, de olie is waardeloos zonder de expertise van het westen en de enorme ontwikkeling die het westen gemaakt heeft waardoor er überhaupt vraag is naar dat rottend plantenmateriaal.

      Islam heeft niets te bieden. Ze produceren zelfs nog geen schroefje voor een auto, vliegtuig of horloge.

   3. Dubbele Komma

    Ook de blinde linksmens word wakker en mensen zoals jouw linkse schoonzus die met dr poten in de klei staan worden de ogen geopend.

    Dat soort mensen lezen de commentaren op dit soort sites van figuren a la Guus gelul code niks en noem al zijn nep accounts maar op.

    Die ontkent gewoon rustig wat in hun eigen koran staat. Hoe ze hele volkeren hebben uitgemoord bijv. Staat gewoon in de koran en ze zijn er trots op!

    Maar mensen zoals jouw schoonzus hebben nu ervaring van de straat.
    Dus de volgende kiesronde stemmen die stiekem PVV of fvd

    Want als je ertussen zit kan je het islam geweld niet meer ontkennen.

 5. Supernoodle

  Ik ben volgens mij de enigste die blij is met DENK.
  Ik hoop dat ze straks in de gemeenteraads verkiezingen veel stemmen halen.
  Het is een prachtig signaal hoe failliet Nederland is.

  1. Dubbele Komma

   Ik ook supernoodle ten eerste als DENK wint mag je legaal je vrouw in elkaar slaan..:-)

   Ten 2e gaan er nog meer oogjes open, en dat beloofd wat voor de volgende verkiezingen als deze nep regering valt. En dat gaat nooit lang duren!

   1. Code134

    Belooft is dan weer met een t, domme jongen.

    1. Dubbele Komma

     Goh wat ben je slim zeg. Ik kan niet in je schaduw staan,Volkert van der graaf!

     🙂

     Wie wil je nou bereiken,Einstein?

     1. Code134

      En een spatie na de komma, Dubbele Komma.

      Je gaat er echt komen!

     2. Dubbele Komma

      sterk argument zeg,je trapt in een keer al mijn stellingen onderuit zeg,….

      🙂

     3. Feit

      Ik geniet zo van de frustratie van Code, als het over de schrijffoutjes begint.

      Dubbele Komma, taal is dynamisch. Je mag er mee spelen zoals jij wilt, laat dictatortje Code maar lekker taalneuken.

      De man is seniel.

    2. Feit

     BTW, ik heb Code een keer betrapt op: “Ik wordt”. Hij noemde zich toen K.Dopper. Maar iedereen weet dat het Code is.

     Ik zou voor altijd mijn muil houden over taal als je dat soort onzin schrijft maar Code vindt het geweldig om zichzelf voor gek te zetten.

     We hebben er elke dag weer lol van en hij verschaft ons van veel munitie voor de strijd tegen de zwakzinnige linkse ideologie die geheel gevoed wordt door emotie.

   2. Vit

    Ik had gehoopd nog dit jaar, maar dat gaat niet meer lukken vrees ik.

 6. Bes Tolen

  Code 134 is aan het zwammen: tijdens het communisme was antisemitisme meer regel dan uitzondering. In tegendeel. Lenin had een joodse vader; Trotzky, die het communisme militair heeft gevestigd, was joods. De communistische partij had vier miljoen joden als lid. Dus invloedrijk.
  Luther stelde de geldzucht van de kerk aan de kaak.
  Rome erkende in die tijd in deze nog te rekenen bij de middeleeuwen slechts joden als bankiers en had daarbij haar trucs. Dat soort monopolie gaf aanleiding tot slechte praktijken.
  In de bijbel kent een verhaal over een tollenaar. Dit verhaal is misleiding. Zoek dit zelf maar uit.
  Het antisemitisme van de islam komt voort uit nationalisme. De islam is tot stand gebracht om aanvankelijk alle Arabische stammen tot eenheid te brengen. Imperialisme. De joden werden als afvalligen beschouwd. Dat is eeuw na eeuw overgedragen.
  In het christendom worden joden als het uitverkoren volk gezien. Een heilig verbond met god. Judas = jood wordt rustig als verrader aangemerkt. Pro en anti in het Nieuwe Testament zijn erg gekunsteld.
  Over de Tweede Wereldoorlog kan nog niet diepgaand rationeel gepraat worden. Hitler en Luther hebben niet met elkaar te maken. Er is geen lijn in de Duitse geschiedenis. Het Rooms katholicisme in het zuiden was begin twintigste eeuw nog alles beheersend. Drukte vaak heel zwaar op het leven. De mensen daar zaten vaak vol met de gekste ideeën. Geschift. Dat was de wereld waarin Hitler leefde. Zijn nazisme pleegde leentjebuur bij Rooms katholicisme, jodendom, het Romeinse rijk, vermeend Germaans en meer pathetisch. Gezwollen, opgeblazen gedoe.

 7. Stanly2000

  Code 123
  “Het is uberhaupt niet zinnig het antisemitisme aan een godsdienst te koppelen.”
  “Het christendom is tenminste zo antisemitisch.”
  Wie koppelt hier wat?

 8. Parestado4

  De oudjes hadden het over de Turk als zij over de Islam spraken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.