Hilarisch: Rutte liet Dijsselbloem keihard vallen om Europese topfunctie binnen te slepen voor D66’er

Zo rolt Rutte nou eenmaal. 

Och wat verschrikkelijk sneu toch zeg! Volgens de staatsomroep heeft Nederland zélf “doelbewust” aangestuurd op het vertrek van Jeroen Dijsselbloem als hoofd van de Eurogroep. De NOS baseert zich daarbij op een verslag in het NRC Handelsblad. Nu is die krant natuurlijk alles behalve betrouwbaar, maar in dit specifieke geval zou het weleens kunnen kloppen omdat dit soort gedrag precies bij Mark Rutte past.

Volgens “bronnen” heeft Nederland Dijsselbloem keihard laten vallen in de hoop dat dit ons een andere hoge Europese post zou opleveren. Die ‘post’ is het voorzitterschap van de Eurogroup Working Group (EWG). Als je daar nog nooit van gehoord hebt kan je dat natuurlijk prima vergeven worden; de meeste mensen weten niet wat het is. Toch is het wel degelijk belangrijk omdat het “gezelschap” de vergaderingen van de Eurogroep voorbereidt.

Geen voorzitter meer, dus, maar wel een hoofd-voorbereider. Zo, zo.

Het NRC bericht dat Rutte die positie heeft beloofd aan D66. Die partij heeft al een kandidaat voor de post: Hans Vijlbrief.

Alleen was er een probleem voor Nederland. Rutte was ervan overtuigd dat Vijlbriefs kansen gering waren als Dijsselbloem voorzitter bleek van de Eurogroep. De andere eurolanden waren weliswaar in meerderheid voor zijn aanblijven, maar daar had Rutte lak aan. Want: coalitie.

Dat is op zich al hemeltergend, maar daar is het nog niet eens klaar mee. Omdat Rutte ervan overtuigd is dat Zuid-Europa niet akkoord gaat met een noordelijke Eurogroep-voorzitter én een noordelijke EWG-voorzitter zal Nederland vandaag niet op de Luxemburgse kandidaat stemmen maar op Centeno, de kandidaat uit Portugal. Dat is opvallend omdat Centeno zich verzet tegen de “strenge begrotingskoers” van Duitsland én Dijsselbloem.

Kortom, Rutte steekt Dijsselbloem al grijnzend met een mes in zijn rug. Misschien dat dit de PvdA’er verbaast, maar zoals VVD-stemmers al heel lang weten: Rutte heeft geen principes.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. trampoline

  Zo doet ons rubberen lachebekje dat; wie dat nou nog niet door heeft is dom.

  1. trampoline

   Tja, je moet D66 toch belonen voor haar kadavertrouw om dit VVD-kabinet overeind te houden. De PvdA is nu niet meer van nut voor onze Pinocchio.
   Ik vind dat corruptie binnen het partijkartel.

 2. DolleDries

  Vele stemmers lopen nog steeds met het mes van de PVDA in de rug.

  1. Heinz

   De toenemende aandacht die de PvdA krijgt wordt anders prima weergegeven in de peilingen. Ik denk dat de aai die mr. Rutte de kiezer over de bol gaf harder is aangekomen. Zware hoofdpijn.

 3. Spaanse kok

  Hilarisch in de kop van het artikel.
  Hemeltergend in het artikel.
  Even geleden schreef iemand hier iets over de wenselijkheid van ongekleurde berichtgeving
  Rara, wat is de waarheid?

  1. trampoline

   In ieder geval niet wat de gezagsgetrouwe linkse media ons willen wijs maken.

 4. Viertel

  Wat voor dealtjes er allemaal bekonkeld worden, is niet zo relevant in deze kwestie. War het om gaat is dat Dijsselbloem geen minister meer is en ook zijn Kamerlidmaatschap heeft hij opgezegd (kiezersbedrog!). Dijsselbloem is dus niet meer politiek aanspreekbaar, laat staan controleerbaar. Zo iemand mag nooit voorzitter van de Eurogroep zijn. Punt!

 5. Paaldanseres

  Hadden we dan anders verwacht, van rubbere rutte?

 6. Kodi

  Citaat:
  Kortom, Rutte steekt Dijsselbloem al grijnzend met een mes in zijn rug. Misschien dat dit de PvdA’er verbaast, maar zoals VVD-stemmers al heel lang weten: Rutte heeft geen principes.

  Waarom zijn er ook zoveel niet-VVD-stemmers en ex-VVD-stemmers (waarvan velen reeds vele jaren deze verraderspartij de rug hebben toegekeerd)? Wie nou nog VVD stemt is het morele kompas kwijt of heeft het wellicht nooit gehad. En dat geldt ook voor wie nou nog PvdA of CDA of D’66 of GL of CU stemt.

  1. Spaanse kok

   Kunt u ook aangeven welke mensen volgens u nog wel een moreel kompas bezitten?

   1. Top

    Waarom zou hij dat moet zeggen? Dat behoef je niet te doen, als het iemand betreft, die zelf, van alle fatsoen en moreel besef gespeend is. En de maatschappij financieel ten laste is.

    1. Spaanse kok

     quote>En de maatschappij financieel ten laste is.
     .
     Helemaal juist.
     Mijn uitkering heet AOW.
     Krijgen veel reageerders.
     Mocht u bezwaar hebben tegen deze vorm van financiële ondersteuning, kunt u de voltooid leven medicatie naar eigen inzicht gaan inzetten.

     1. denk eens na

      Dat voltooid leven medicatie roert u dat wel eens door iemands eten ?, u bent ten slotte een kok

 7. Marija

  “Kortom, Rutte steekt Dijsselbloem al grijnzend met een mes in zijn rug. Misschien dat dit de PvdA’er verbaast, maar zoals VVD-stemmers al heel lang weten: Rutte heeft geen principes”.
  ———————–

  Nou dat zou mooi zijn als juist de VVD kiezers dat weten en hem laten vallen.

  Zie ook de uitdrukking op het gezicht van Dijs, zegt genoeg.
  Die heeft zijn conclusies ook al getrokken.

 8. corfo

  Mochten de berichten juist zijn :
  Álle Nederlanders die hebben aangegeven dat zij Rubberen Rutje onbetrouwbaar vinden, hebben weer eens gelijk gekregen. Persoonlijk vind ik deze figuur onacceptabel als “politicus”. Hij liegt, bedriegt en lacht álle problemen weg; verder heeft deze Pinokkio geen enkele empathie met de “normale” Nederlander. Een vent zónder enige statuur, behalve voor Lebberkoning Juncker en Adolfina Merkel natuurlijk !
  Wát een ongemeen valse man !

 9. Ni28

  Rutte steekt de hele land al grijnzend een mes in de rug. Alleen zijn eigen positie telt.

 10. HW

  Rutte is een achterbakse hondenlul, die zonder enige vorm van gewetenswroeging, ex-coalitie partners, ex-VVD-Kamerleden, ex-VVD-kaderleden en het Nederlandse volk verraadt of een mes in de rug steekt. Ik vraag me wel eens af of hij ook ooit gecharmeerd is geweest van IS. Zijn gedrag past daar precies bij.
  Ik noem hem al jaren Pineukio, want de man liegt, bedriegt en verneukt het volk en zijn eigen partij constant.

  Ik hou echter goede hoop, dat zijn carrière hetzelfde verloop krijgt als die van Lubbers.
  Verraad aan zijn opvolger en meteen uit beeld voor een toekomstige politieke carrière.
  Kan hij op school samen met zijn leerlingen luchtkastelen gaan bouwen in de zandbak.

  1. corfo

   @ HW.
   Een belediging voor de hond !

  2. lanex

   Waarschijnlijk wordt deze charlatan net als Lubbers toen verbannen naar de VN, daar tussen al z’n gesjeesde vriendjes goede sier te maken met vluchtelingen werk.

 11. Ni28

  Wie principes in de politiek zoekt komt er meestal bedrogen uit.

 12. denk eens na

  Het bericht had opzienbarender geweest als hij letterlijk een mes in zijn rug had gestoken.

 13. Tinneke

  Dus …afserveren….en de Spaanse kok kookt voor hem Toch Robert?

 14. Kodi

  “En naar de heersenden keerde ik mijn rug toen ik zag wat zij met heersen bedoelden: Sjacheren, loven en bieden om de macht met het gepeupel.”

  Friedrich Nietzsche

 15. chrism

  Na Rutte moeten we zeer zeker niet vergeten : Alexander Pechtold , Ascher , Buma , Zijlstra , Jesse Klaver niet vergeten !!!
  Eigenlijk kan hier al bij Kasja Olongren het Zweedse meisje .

 16. Babaji538

  Het is mooi, zichtbaar, hoe de stropdas
  net onder zijn trui (!), te zien, is.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.