Jalta-redacteur Ewout Klei: ‘VVD, CDA en D66 moeten zeggen dat ze niet met Thierry Baudet willen regeren, want racist!’

Ah ja, natuurlijk. Nog een partij uitsluiten. Prima idee hoor.

Ach kijk wat leuk! Jalta-redacteur Ewout Klei heeft een idee! Hij vindt het heel plezant dat de VVD, het CDA en D66 de PVV hebben uitgesloten, maar dat gaat hem nog lang niet ver genoeg. Meneer is er namelijk van overtuigd dat Forum voor Democratie vooral zo snel groeit omdat mensen denken dat die partij wél in de toekomst deel kan uitmaken van een coalitie. Daar moet het partijkartel wat Klei betreft onmiddellijk iets aan doen. En snel een beetje:

https://twitter.com/EwoutKlei/status/942350123740356608

Jalta-eigenaar Joshua Livestro — die Baudet voor Jalta liet schrijven en die enkele jaren geleden nog een ledenwerfactie opzette door een Rusland-reis aan te bieden met Baudet — is het daar helemaal mee eens:

In privégesprekken met mede-redacteurs hier bij De Dagelijkse Standaard heb ik al enkele malen gezegd dat dit naar mijn mening een reële strategie is wat het partijkartel betreft. Sterker nog, ik twijfel er geen moment aan dat ze het moment alleen maar afwachten om FVD te isoleren en buiten te sluiten. Ze hebben wellicht het gevoel dat ze dat op dit moment nog niet kunnen doen, maar als ze voldoende materiaal denken te hebben geven ze Baudet en co. gewoon de Wilders-behandeling.

Wat Forum voor Democratie daar aan kan doen? Nou, de partij heeft het voordeel dat het een democratische organisatie is. Dat kunnen VVD, CDA en D66 dus niet als excuus gebruiken. Baudet moet dat te pas en te onpas herhalen, overal waar hij komt. Laat FVD bekend komen te staan als de Democratische Partij van Nederland (maar dan rechts georiënteerd).

Daarnaast is het zaak om FVD zo snel mogelijk zo groot mogelijk te maken. Baudet kan het zich niet veroorloven om met een handrem erop te werken. Hij móét groeien. Als hij écht groot wordt kúnnen de kartelpartijen het zich namelijk gewoon niet veroorloven om hem uit te sluiten. Dan sluiten ze zoveel zetels uit, dat zou waanzin zijn.

Lukt hem dat? Dat is afwachten. Voorlopig heeft het er in ieder geval wel alle schijn van dat FVD nog niet aan zijn plafond zit. Dus dat is goed nieuws voor Baudet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. PMG

  Gewoon de volgende domme lul

 2. DolleDries

  Wat is Jalta eigenlijk.

  1. PMG

   Zooitje crapuul anti-Wilders en Baudet

  2. Code134

   Jalta is een weblog met een politiek rechtse signatuur.
   Het is veelbetekenend dat Baudet zelfs voor hen te ver gaat.

   1. Dubbele Komma

    wie probeer je te overtuigen met je bewezen onzin,code downie?

    wie dan? geef nou eens antwoord.

   2. Dubbele Komma

    code syndroom van down vind iemand die geen sjinees lust al een rascist.

    lekker uitleveren aan zijn vriendjes van is.

   3. tomygun

    Code 1 2 af , man man wat een mafklapper ben jij .
    Jalta rechts ja net zo rechts als volkerd .
    Ik ben met ze mee gegaan van DDS naar jalta omdat er
    goede plempers van stukjes bij waaren maar nee direct
    weer opgedoekt toen ik stro pop z,n echte ik zag .
    Een tweede volkerd .
    Op je handen kan je een L en een R neer pennen zo dat je
    het veschil weet mongool .

 3. Zout

  FVD gaat niet regeren met VVD en D’66. Dat is de juiste volgorde.

 4. Code134

  De ideeen van Baudet zijn inderdaad als racistisch aan te merken. Als hij op dat punt geen nuance aanbrengt hebben de fatsoenlijke partijen weinig keus dan uit te spreken met hem niet te kunnen regeren.

  1. PMG

   Vertel eens dan, over die ideeen? Of zoals gewoonlijk alleen maar weer een hoop lawaai?

   1. Code134

    Zijn uitspraken over ‘homeopatische verdunning’ en het streven naar een ‘blank Europa’ tonen een ronduit racistisch wereldbeeld. Als hij dit soort uitspraken niet terugneemt kunnen fatsoenlijke partijen niet met hem samenwerken.

    Het is ook goed dat de kiezer tijdig beseft dat een stem op Baudet een verloren stem is.

    1. Zout

     In je dromen. Zijn uitspraken moeten altijd gelezen worden binnen de context van de maatschappelijke problematiek, en dan met name de vluchtelingencrisis. Zo beschouwd, heb ik ook graag dat Nederland blank blijft, roomwit, spierwit, hagelwit! Ik ben het mee dan zat dat mijn land is overgeleverd aan lieden die schijt hebben aan datgene waar Nederland voor hoort te staan. Lang leve Baudet, lang leve FVD.

     1. Code134

      Zout bevestigt mijn standpunt, waarvoor dank.

     2. Dubbele Komma

      Zout heeft gelijk,en jij niet met je oogkleppen op.

      blijf doorbalken,laat zien wat voor drammertjes jullie soort zijn.

      je kan slecht tegen je verlies he? je bent helemaal hysterisch nu het er naar uit gaat zien dat fvd op weg is om de grootste partij van nederland te worden!

      en terecht!

      samen met de pvv is het partijkartel spoedig verleden tijd!

      wen er maar aan!

      nogmaals : wie probeer je nou te overtuigen met je verbale poep?

    2. PMG

     Dat is niet racistisch sukkel, dat is een voorkeur uitspreken, wij van het FVD hebben helemaal niets tegen rassen of buitenlanders zolang het precies dat blijven: buitenlanders. Om een land goed te kunnen besturen is het van belang een koers in te slaan die een weerspiegeling is van wat de kiezer wil en die keuze is erg duidelijk wanneer we nadruk op dit punt gaan leggen. De PVV maakte hiervan hun hoofdpunt en wordt gewoon volledig genegeerd. Het kan niet zo zijn dat een stelletje niet eens gekozen dictatortjes in Brussel uit gaat maken hoe bij ons de vork in de steel hoort te gaan zitten.

     1. Blue monday

      “Een voorkeur uitspreken”

      Ja logisch dat het nu nog woorden zijn, hoe zullen zijn daden zijn waar jullie zo naar wensen?

      En een beetje PVV’er moet toch gruwen van zijn plannen met de autochtone bevolking.

     2. Code134

      Vindt PMG ook dat we moeten streven naar een blank Europa en homeopatische verdunning met andere ‘rassen’ moeten tegengaan?

     3. Holland

      Het ‘multiculturele ideaal’ wordt nu als iets vanzelfsprekends gepresenteerd en gezien. Twintig jaar geleden was dat nog helemaal niet zo. Door een kleine, elitaire, globalistische groep is dit tot standaard verheven zonder dat de bevolking zich daarover heeft mogen uitspreken. Wie niet in deze mal past is een extreme racist, volgens ditzelfde globalistische SJW-groepje en de gelijkgeschakelde media. Nationalisme is een vloek geworden, een moreel verwerpelijk iets en uitsluitend voor de dommen. Inderdaad, de terreur van links heeft groteske vormen aangenomen.

     4. Code134

      Het ‘multiculturele ideaal’ is een fictie, een eindeloos herhaalde leugen van rechtspopulisten.
      Kan PMG een citaat geven uit een partijprogramma of een citaat van een politicus die spreekt over het ‘multiculturele ideaal’ dat zou moeten worden nagestreefd?

    3. Dubbele Komma

     wie probeer je te overtuigen met al je nep-accounts?

     denk je echt dat je hier goed mee doet?

     volgende week weer een paar zeteltjes extra!

     ga door!

    4. Chris Schoneveld

     Die opmerking sloeg niet op ras maar op cultuur!!!!

     1. PMG

      parblue?

  2. trampoline

   Gelul van het zuiverste water! FvD is helemaal niet racistisch maar realistisch en niet dogmatisch communistisch zoals links in ons land.

   Overigens, als naast de PVV ook de FvD kiezer wordt genegeerd, dan hebben die kiezers het volste recht om zich niet meer te houden aan besluiten van zo’n kabinet waar ze het niet mee eens zijn.
   En kom me niet aan met democratisch besloten want als je een fors deel van de kiezres uitsluit heb je de democratie al om zeep geholpen.

 5. Marija

  **Baudet kan het zich niet veroorloven om met een handrem erop te werken. Hij móét groeien. Als hij écht groot wordt kúnnen de kartelpartijen het zich namelijk gewoon niet veroorloven om hem uit te sluiten. Dan sluiten ze zoveel zetels uit, dat zou waanzin zijn**

  Zó groot was PVV, waarom konden zij (kartelpartijen) hem dan wel uitsluiten?

 6. PMG

  Zag op twitter accountje (pfff het is eruit voor het eerst van mijn leven) Ewout dat een stelletje natte scheten hier (DDS) de sfeer proeft en aan hem doorgeeft. U bent gewaarschuwd, vijand kijkt mee.

  1. Blue monday

   Ewout was nog niet zo lang geleden een hele linkse rakker met heel weinig aandacht.

   Je kunt hem het beste negeren….

   1. Dubbele Komma

    dan is ewout vele malen slimmer dan jij met al je nep-accounts.

    jij maar mensen hier proberen te overtuigen van de enige noord koreeanse waarheid,en het enige wat je bereikt is dat er linksmensen wakker worden en rechts gaan stemmen.

    proficiat ewout! verspreid het woord! laat meer linkse geidoctrineerde geesten ontwaken!

    misschien is hij wel rechts geworden door jouw labiele reacties dhimmie dopper,met al je nep-accounts!

    elke linksmens die het licht ziet is er 1.

    gaat helemaal goedkomen met de verkiezingen!

 7. Blue monday

  Lang geleden, toen Livestro mij vertelde dat hij de laatste persoon zou zijn die bij de VVD het licht uit zou doen….kwam er een periode dat hij samen met Spruyt tegen de PVV aan ging schurken.

  Ik dacht nog, die man kan zijn woord niet houden…
  Niets bleek minder waar, Livestro is de über-VVD’er en doet alles om elke partij te verzwakken ten gunste van de VVD.

  Zijn loyaliteit grenst aan het zieke.

 8. Duckday

  Zou deze man een dictator zijn denk het wel want democratie is ver te zoeken bij zulke personen

 9. Nasrani

  Ewout Klei. Volgens mij ooit gereformeerd vrijgemaakt, of nog. Dus behoort tot de linkse Christenen. Heeft dus ongeveer dezelfde ideeën als ons linkse Guusje. Dan weet je genoeg. Christenen sie hun eigen land en landgenoten verwaarlozen en, nog erger, hun geloofsgenoten in het MiddenOosten.

  1. Code134

   Gereformeerd vrijgemaakt is links.

   Je blijft je verbazen hier.

  2. Dubbele Komma

   zoiets als die laffe landverrader code bluemongol kong dopper?

   die islam knuffelende anti-semiet die hier met droge ogen anderen als rascist durft te bestempelen?

   1. corfo

    @ Dubbele Komma.
    Inderdaad; gereformeerd vrijgemaakt is zo links als de pest.
    Dat enkelen dat anders zien ligt aan hun zeer beperkt zicht- en denkvermogen.

    1. Guus Geluk

     De vraag is nu waarom de religieuze achtergrond van Klei ook maar enigszins relevant is.

     Nee, dat is het niet, maar zoals gewoonlijk trappen we weer op de persoon in plaats van tegen de bal.

  3. Guus Geluk

   De obsessie met de moslims loopt de spuigaten uit.

   1. swetsnek

    En we gaan door haha tis wat he guuske pak je koffer nou maar, de club komt je halen hoor hahahahahahahaha

    1. Zout

     Guus kan, net als zijn andere nicks, geen onderschijt maken tussen islam en moslims.

     1. corfo

      @ Zout.
      Ik kan ’t niet laten :
      Nog niemand heeft u op uw verschrikkelijke schrijffout gewezen, zie ik.
      Zou dat linkse rapaille dan tóch begrepen hebben wat u bedoelt ?
      Ook zie ik geen “trol alert” verschijnen, bedenkelijk toch ? Wél weer zo’n dwaas die het, zónder aanleiding, meteen over islam en moslims heeft, maar aan die figuur heb ik al enige tijd : de schijt !

 10. TJ

  Hopen maar dat zij straks, als dit wankele kabinet valt zelfs minder zeters overhouden dan de PVDA en dat zij daarna buitengesloten worden. Wedden dat ze direct naar de rechter stappen, want het OM en de gerechtigde macht zijn hun vrienden. Wat een land en dat mag allemaal. Broodnijd en haat, dat is het credo van deze dictators in spe.

 11. Guus Geluk

  Dat zal moeten blijken, als Baudet ook een wegloper is, is men klaar met hem.

 12. trampoline

  Ach gut; Ewout Klei? Nooit van gehoord, net zo min als Jalta.

  Overigens als er weer opnieuw een niet policor partij vooraf moet worden uitgesloten dan is het natuurlijk volkomen terecht dat kiezers van die uitgesloten partijen zich niets meer aantrekken van de besluiten van de policor dictatuur; dat is de keerzijde!

 13. trampoline

  Van de website van Jalta:

  Website Jalta wil rechtser zijn ‘dan de andere media’
  Het rechtse blog De Dagelijkse Standaard is het online nieuwsmagazine Jalta begonnen. Waarom? En wat drijft de ­medewerkers?
  Jelmer Luimstra 19 september 2014, 07:00

  Frits Bolkenstein werkt ook mee aan Jalta. © ANP
  Jalta is bezig met het werven van leden, net zoals het digitale tijdschrift De Corrrespondent dat doet. Met tenminste vijfduizend leden kan het initiatief realiteit worden, met 30 duizend leden komt het op stoom. Het nieuws­medium wil opinie, journalistiek en ­tv-reportages brengen met een andere – overwegend rechtsere – invalshoek dan volgens hen gebeurt bij de reguliere media.

  Grote naam onder de medewerkers is oud-minister Frits Bolkestein (VVD). Hij wil zijn betrokkenheid bij Jalta nog niet toelichten.

  Joshua Livestro, oprichter van De Dagelijkse Standaard en initiatiefnemer van Jalta:
  ‘Jalta is een bundeling van krachten en inzichten. Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen. We willen het ­publieke debat op een hoger niveau brengen dan dat van de Zwarte Piet-discussies.’

  Annabel Nanninga, voormalig redacteur van GeenStijl en adjunct-chef van Jalta:
  ‘Voor mij is het een ‘nu of nooit’-gevoel. Er is veel beweging in de media, maar de richting bevalt me niet. We moeten terrein terugboeken op de politieke ­correctheid. Dat kan door scoops, maar wij willen ons gedachtengoed het liefst op een diepgaande manier brengen. We willen onze stem laten horen.’

  Jeroen Langelaar, schrijver, oud-nieuwsredacteur Elsevier en chef politiek van Jalta:
  ‘Bij de nieuwsredactie van Elsevier miste ik de diepgang. Als chef politiek duik ik de archieven in en ga ik in op onderwerpen die nog niet op de kaart staan in politiek Den Haag. Verwacht bijvoorbeeld een 10-delige ­serie over de onderklasse in Nederland.’

  Thierry Baudet, schrijver, filosoof, journalist en cultureel columnist bij Jalta:
  ‘Ik vind het medialandschap al heel lang erg eenzijdig. Men opereert vanuit één ­bepaalde kleur. Jalta zie ik als een plek om op een open manier over dingen na te denken. Ik ga schrijven over kunstenaars die niet behoren tot de mainstream en die in de ­reguliere media geen podium krijgen.’

  Jonathan van het Reve, schrijver en columnist voor de Volkskrant en Jalta:
  ‘Het leek me leuk mee te doen aan een nieuw platform dat niet dat zelf­genoegzame toontje heeft van De ­Correspondent. Het is een rechts ­platform. Nu ben ik zelf niet zo rechts, maar het lijkt me interessant de rol van tegenspreker te hebben, zodat ik tegen de heersende meningen in kan gaan.’

  Bovenstaand staat op de site van Jalta. Om te gillen als je de mededeling van Ewout Klei leest. Wat een minkukel

 14. corfo

  Ik moet van dhr. D.Trump tegen de één of andere onnozele redacteur van Jalta zeggen, dat deze figuur z’n grote waffel moet houden en zich alléén maar hoeft “druk” te maken over het vullen van z’n pamfletjes met de gebruikelijke vullis.
  Trouwens : ik heb nog nóóit van deze Klei gehoord, wie of wat is hij eigenlijk ?

 15. Viertel

  Ewout Klei is nu hardcore D66, vroeger CU. En dus ex gereformeerd vrijgemaakt, dat zijn de grootste cultuurmarxisten. Klei heeft zelfs nog een blauwe maandag voor DDS geschreven. Maar toen was Livestro nog hoofdredacteur. Gelukkig zijn beiden opgehoepeld naar Jalta. Leest geen hond, dus dat moet Van der Galien ook maar niet meer doen.

  1. corfo

   @ Viertel.
   Dank u.
   Nu weet ik tenminste uit welke hoek de wind waait met deze “Jalta-figuur”.

 16. trampoline

  Volgens Van Dale is klei slappe grond; heel flexibel dus. De naam Klei dekt de lading

  1. swetsnek

   hahaohahahahahahahahahahaaha we kunnen hem misschien nog weer kneden ????
   Of is het te laat hahahahahahaha

 17. lanex

  Die Livestro is een ondermaatse agitator puppet van Soros, niets meer en niets minder. Bakken geld gekregen om alles wat naar een rechts geluid neigt de kop in te drukken, meneer marcheert voor Soros en voert zijn orders keurig uit!

 18. Babaji538

  Agressie, agressie en agressie.

  Ik heb langer dan 22 jaar in mijn bundel
  mogen werken en het enige wat Nederland kan,
  is alles, weer vergallen.
  Hoe kan, het anders. Nooit niks geleerd.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.