Palestijnen slaan helemaal op tilt nu Trump Jeruzalem wil erkennen als de ‘ondeelbare hoofdstad’ van Israël

De Palestijnen slaan helemaal door nu het Witte Huis plannen heeft ontvouwd om diens ambassade in Israël te verplaatsen naar Jeruzalem. De stad zelf wil Trump gaan erkennen als de enige echt ondeelbare hoofdstad van het land.

“De wereld gaat een prijs betalen,” zo dreigt president Abbas van de Palestijnse gebieden vandaag. De kleinduimpje van de wereldpolitiek staat als een Calimero tegen de rest van de aardbol te schreeuwen, omdat in de Verenigde Staten plannen worden gemaakt om Jeruzalem te erkennen als de enige echte hoofdstad van Israël. Waarnaar Amerika dan, vanzelfsprekend, ook diens ambassade wil gaan verplaatsen.

De Palestijnen, die claimen dat Jeruzalem niet Israëlisch is, maar ten minste voor de helft bezet wordt door Israëli’s, gaan helemaal door het lint door dit plan. Er wordt openlijk gedreigd met het beëindigen van de (relatieve) vrede die er heerst, en wanhopig worden allerlei regeringsleiders gebeld die Trump op andere gedachten moeten brengen. Een bloemlezing van Ynetnews:

“Mahmoud Habash, one of Abbas’s top advisers, said Saturday if President Trump were to go ahead with the move, it would amount to a “complete destruction of the peace process.”

Speaking in Abbas’s presence, Habash said “the world will pay the price” for any change in Jerusalem’s status.

Hamas, meanwhile, threatened to “restart the Jerusalem intifada,” saying “This decision would represent a US assault on the city and give legitimacy to (Israel) over the city.”

De manier om je zin te krijgen is volgens mij niet door te dreigen met geweld. Die reactie geeft eigenlijk alleen maar aan dat je een extremist bent die gaat lopen huilebalken vanwege het verplaatsen van een ambassade. Anderszijds kan je je natuurlijk afvragen of Trump met dit besluit de langgedroomde tweestatenoplossing wel dichterbij brengt in plaats van steeds verder om zeep.

Maar hoe dan ook gedragen de Palestijnen zich als agressieve en verwende kleuters. Bij de minste of geringste tegenstand gaan ze al boos stampvoeten en werpen ze zich al krijsend op de grond. Ik zou zeggen: als dít de reactie is, zet er dan maar dubbele vaart achter om die ambassade te verhuizen. De wereld moet namelijk geen “prijs betalen”, maar zien dat dreigen met geweld het tegenovergestelde van wat je wil bereikt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Ritter

  Het fundamentele probleem wat duurzame vrede in de weg staat tussen Israël en de Palestijnen is de weigering van de islamitische wereld om Israël te erkennen.

  Het uiteindelijke doel van de islamitische is en blijft vernietiging van de staat Israël. Zolang de islamitische wereld dat doel nastreeft is duurzame vrede uitgesloten.
  —–
  Veertien leugens die de vrede blokkeren in het Midden-Oosten
  https://brabosh.com/2009/08/19/veertien-leugens/

  1. Baaz

   Scherp Ritter.

   Wie Israël zegent zal gezegend worden!

   1. Anton Adriaan

    “..And all the Rothschild’s and Rockefeller’s gave a free candy bar to Baaz. Rewarding his support on Israël..”
    ~White Goyim.

    1. Baaz

     ╭∩╮

     1. Bloem

      Beste Baaz, een beetje grove doch gepaste reactie. Een aantal decennia geleden werden antisemieten nog vervolgd in Nederland. We moeten dit soort links fascisme met wortel en tak uiroeien

 2. Ritter

  Video waarin de feiten worden getoond over de geschiedenis van Jeruzalem. Het is altijd een Joodse stad geweest en centrum geweest van het Joodse leven.
  ————–

  The Truth About Jerusalem
  https://youtu.be/Zz9CTBOKK4g

 3. Baaz

  Het klagen en claimen zit de Mohammedanen diep in de vezels.

  Jeruzalem, de onverdeelde hoofdstad van Israël. Wen er maar aan!

  1. Christina

   Zo is het!!

 4. Vit

  “We zullen pas vrede hebben in het Midden-Oosten als de Arabieren meer van hun kinderen houden dan dat ze ons haten.”

  Golda Meir

  1. Ni28

   Mooie treffende uitspraak.

  2. Christina

   Dat is een hele mooie uitspraak!!

 5. buitenbeentje

  Hamas wil Israel vernietigen ongeacht welke “vrede” op dat moment geldt.
  Israel wil best een twee staten oplossing, maar geen twee Jeruzalem (Berlijn #II) oplossing, desondanks is er gesprek mogelijk.
  Palestijnen bestaan niet, mogen dus blij zijn als er überhaupt met “hun vertegenwoordigers” gesproken wordt.
  Als de Arabieren ophouden met vechten is er vrede, als Israel ophoudt met vechten is de oorlog voorbij ten koste van Israel.
  Trump heeft (weer eens) gelijk, als één van de partijen absoluut zijn standpunten niet wenst te veranderen (cf Zwarte Piet), moet je de andere partij gelijk geven.

 6. Anton Adriaan

  Trump. Ja. Hmm. Hoe rechts ik ook ben, het is natuurlijk een grote august die Trump. Hij zegt wel vaker ‘dingen’.

  1. Algiz

   Hij twittert wel vaker dingen bedoel je.

 7. Meester Kong

  Hahaha die Tump is een volslagen idioot.
  Hij kan zuigen als de beste dat geef ik toe…

  1. Baaz

   ╭∩╮ kong ╭∩╮

 8. Babaji538

  Men kan proberen, rechts dubbel, tegendraads,
  een ander mens tegen te werken.
  Het effect zal volslagen, het beoogde doel, missen!
  Petra Hermans

 9. Two Ravens Black Kettle

  Wow
  Een wereldleider die achter de Joden gaat staan ipv. de agressors.
  Uniek
  En ook typisch dat er een revolutie/kiezer opstand voor nodig was want ligt het aan de zelfverklaarde elite van de westerse wereld dan wordt geheel Europa Israël; met één groot verschil; ‘In Israël they stand united terwijl onze ‘elite’ het volk voor een paar zilverlingen heeft verkocht!’

 10. Rex Gildo

  Jeruzalem is altijd een ondeelbare stad geweest voor christenen, joden en moslims.
  Trump gaat daar niet over.
  The Donald kan zich beter druk maken over de geweldige armoede van minstens 40 miljoen Amerikanen.
  De nieuwe belastingmaatregelen zijn vooral gunstig voor de rijke stinkerds in de VS, zodat de gigantische overheidsuitgaven voor defensie, veiligheid en terrorismebestrijding voor rekening komen van de gewone werkende burgers.
  Laat staan de groep mensen onder het bestaansminimum; die kunnen blijven creperen.

 11. Rosasolis

  De enige hoop en steun in de Jerusalem voor Israel, voor Joden en Christenen, moet komen van de grote Christelijke gemeenschap in Libanon. Inheemse katholieken, protestanten, orthodoxen en gevluchte Kopten van Egypte. Al die groepen erkennen
  de Oude Testament, als de oudste verslag van ons bestaan, die de weg voorbereid tot
  de nieuwe deel van ons Bijbel, die wij kennen als de Nieuwe Testament. Ik hoop voor
  een beter samenwerking tussen Israel en Christelijk Libanon. Trump hoeft hierin te
  mengen. Israel heeft al jarenlang veel problemen tussen de Orthodox Joden en de
  Salafistische Moslims…Maar beide groepen vergeten de Christenen. Onder de Palestijnen zijn er vele Christenen die eeuwenlang hebben geleefd in dit kleine land.
  En een rot leven hebben omdat zij Christenen zijn!!! Zowel van de Joden als de moslims.
  Trump heeft helemaal niets te maken met de politiek van Israel. Als hij een ECHTE
  Christen zou zijn, zou hij een rondreis maken door Alexandrie en Cairo Egypte,
  Beiroet Libenon, Jerusalem Israel, om te zien hoe erg de Christenen lijden als onderdrukten en 2de rangs burgers van zowel de Moslims als de Orthodoxe Joden.

 12. Ali Yas

  “omdat in de Verenigde Staten plannen worden gemaakt om Jeruzalem te erkennen als de enige echte hoofdstad van Israël”

  We kunnen het Tim niet al te kwalijk nemen, hij was toen misschien nog niet geboren, maar in 1995 al nam het Amerikaanse Congres de “Jerusalem Embassy Act” aan, die uiterlijk in 1999 gerealiseerd had moeten zijn. Achtereenvolgende presidenten (Clinton, Bush, Obama en tot op heden ook Trump) hebben de verhuizing van de ambassade op de lange baan geschoven.

 13. sjun

  Trump doet het uitstekend. In Europa kan dat worden nagevolg door de subsidies richting zichzelf verrijkende schreeuwers als Abbas te beëindigen om de financiering van gewelddaden jegens burgers te stoppen en de vrede in en rondom het gebied te bewerken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.