Strijd der Titanen: DENK neemt het op in Rotterdam tegen de PVV

Dat wordt nog eens interessant.

Geert Wilders is niet de enige Tweede Kamer-fractieleider die vandaag in Rotterdam is. Ook DENK-leider Tunahan Kuzu doet mee. De Turks-Nederlandse politicus heeft deze datum slim gekozen; als Wilders er is zijn de media er ook. En dat betekent: gratis aandacht voor zijn eigen partij. Heel gehaaid, dus.

Het lijkt erop dat Rotterdam volgend jaar één van de sleutelsteden wordt bij de gemeenteraadsverkiezingen. Alle partijen in de Tweede Kamer doen er aan mee. Forum voor Democratie weliswaar door samen te werken met Leefbaar Rotterdam, maar toch.

Het opmerkelijkste is dat Rotterdam zo’n stad van extremen is dat Wilders én Kuzu er vrijwel zeker op veel steun kunnen rekenen. Turkse Nederlanders, Marokkaanse Nederlanders en autochtone Nederlanders die de visie van de PvdA over het algemeen delen maar weinig fiducie in die partij hebben zullen overstappen naar DENK. Ondertussen zal de PVV Leefbaar Rotterdam leegvreten. Het resultaat: beide partijen zullen in de Gemeenteraad terechtkomen, wat enkele bijzonder interessante debatten kan opleveren.

Natuurlijk is DDS bepaald geen fan van DENK, maar laten we wel wezen: de partij heeft wel degelijk een natuurlijke achterban in Rotterdam; een achterban die zich door geen enkele andere partij vertegenwoordigd voelt. En ja, ook dat hebben Kuzu’s club en die van  Wilders gemeen met elkaar.

Want ja, voor alle kritiek die PVV’ers hebben op DENK hoor je ze er zelden tot nooit over dat die partij feitelijk de tegenhanger is van de PVV. Die twee partijen zijn werkelijk twee kanten van dezelfde medaille. Ze gebruiken dan ook dezelfde tactieken om aandacht voor zichzelf te krijgen en om hun kiezers te mobiliseren. De woede van de PVV ten opzichte van de multiculturele samenleving is net zo groot als DENK’s liefde vóór diezelfde multiculturele samenleving.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. eRik2017

  DENK maakt een filmpje dat zij mee gaan doen in Rotterdam, maar vanuit de Moskee.
  De Moskee staat centraal in de politieke boodschap.
  Dat staat toch frontaal op scheiding van Kerk en Staat?

  DENK vertegenwoordigt niet jouw politieke belangen, maar enkel alles wat hangt aan jouw geloofsovertuiging als je moslim bent.

  https://www.facebook.com/DenkNL/videos/2021247874826662/

  1. Ritter

   eRik2017

   DENK is een Turks/islamitische partij die op de lijn van Erdogan zit Voor de islam (en dus voor veel moslims) is er geen scheiding tussen kerk en staat.

   De islam is een religieus/politiek systeem met zelfs een eigen rechtspraak (Sharia recht)

   Naar mijn idee zal DENK goed scoren in Rotterdam.

   1. eRik2017

    @Ritter. dat bedoel ik.

 2. Nederlandse_Patriot

  Wat zijn hun doelstellingen? Nog meer moskeeën bouwen in Rotterdam?

  1. hans-e-pans

   Hun doelstellingen zijn, de mensen vertellen wat ze DENKen moeten.

   In de moskee gebeurd dat ook, en DENK is daar een verlengstuk van.

 3. Ritter

  De buurt waarin de Essalem moskee (een Turkse moskee) staat word bewoond door veel moslims. Dit is een van de buurten in Rotterdam waarin al vele jaren terug de eerste gastarbeiders kwamen wonen en de problemen ontstonden.

  In het verleden vond een uittocht van Nederlanders plaats in die wijk en daarvoor in de plaats kwamen (vooral islamitische) allochtonen.

  Dus DENK voelt zich daar als een vis in het water en zal zeker in dat soort wijken in Rotterdam goed scoren.

 4. eRik2017

  Rotterdam is 57% allochtoon. Autochtonen verlaten Rotterdam.

 5. PMG

  Titanen? Laat me niet lachen, DENK is een dwergenclubje dat door hun eigen achterban wordt uitgekotst zo langzamerhand. Nee, niet hetzelfde over de PVV schrijven, te makkelijk en niet waar.

 6. Ritter

  “De woede van de PVV ten opzichte van de multiculturele samenleving is net zo groot als DENK’s liefde vóór diezelfde multiculturele samenleving.”

  DENK heeft geen “liefde” voor de multiculturele samenleving; ze hebben “liefde” voor een islamitische samenleving. Maar op dit moment is dat (nog niet) mogelijk omdat hun aantallen te klein zijn.

  DENK is een Turks/islamitische partij en zal dan ook overeenkomstig handelen en zoveel mogelijk proberen te “islamiseren”. (zie b.v hun Jodenhaat die sterk is in de islamitische gemeenschap)

  De PVV verzet zich juist tegen deze (sluipende) islamisering van onze samenleving en probeert pal te staan voor onze westerse waarden/normen /levenswijze.

  1. eRik2017

   @Ritter.
   Hun aantallen zijn te klein? Daar kan je je wel eens lelijk in vergissen.
   Elke politieke partij anders dan DENK spreekt het publiek aan met politieke argumenten, vanuit een neutraal gebouw.
   DENK spreekt iedereen aan die naar een Moskee gaat, vanuit een moskee.
   57% van de bevolging in Rotterdam is allochtoon.
   Ik heb niets tegen moslims en wil hiermee zeker geen punt van afkeer tegen een groep of een geloof. Absoluut niet, dat zou mijn punt verzwakken.
   Maar waar ik wat op tegen heb is stemmers winnen op basis van een geloof, vanuit een huis van geloofsbelijdenis. Disrespect voor scheiding van Kerk en Staat.

 7. Blue monday

  De PVV en in bepaalde mate ook DENK maken van de Rotterdamse verkiezingen een nationale schijnvertoning.

  De PVV verzwakt de uitstekend functionerende Leefbaren en de griezels van Denk verzwakken met name de linkse partijen, probleem is dat dat zeker geen Erdogan-fans zijn.

  Rotterdam heeft een Rotterdams bestuur nodig, geen handpoppen die zich laten besturen vanuit Ankara of Geert Wilders, die niets met de rotterdammers hebben.

 8. DolleDries

  Veel IS-terroristen zijn weer teruggekeerd naar het noordwesten van Gotenburg en de autoriteiten hebben grote moeite om hen te controleren. Omdat er geen vereisten zijn om zich bij de autoriteiten aan te melden en mee te praten kunnen deze terugkeerders vrij rondlopen en anderen radicaliseren in hun omgevingen.
  Noordwest-Gotenburg is een gebied dat door veel IS-repatrianten wordt geplaagd. Op dit moment weet niemand precies hoeveel er in de stad zijn en noch de politie noch de veiligheidspolitie hebben toezicht op degenen die zijn teruggekeerd, schrijft de Zweedse radio.
  – Men heeft bij de gemeente en de overheid geen idee hoeveel er zijn teruggekeerd. We staan ​​in contact met twee of drie personen, zegt Arne Wiik, sectorchef van Individuele en Gezinszorg in Angered, tegende Zweedse radio.
  Er is heden geen eis of dwang dat terugkeerders contact moeten opnemen met de autoriteiten, er zijn slechts enkelen die contact hebben opgenomen met de Sociale Dienst.
  In 2014 schatte Säpo (Zweedse nationale veiligheidsdienst) dat ongeveer 300 mensen vanuit Zweden naar IS afgereisd waren. Vandaag zijn naar schatting ongeveer de helft van degenen die zijn vertrokken weer teruggekeerd naar Zweden.
  Säpo zegt dat ze zelf de ambitie hebben om alle terugkeerders te verhoren, maar er is geen verplichting voor repatrianten om met de autoriteiten te praten.
  Aangezien het heel moeilijk is om te bewijzen dat de terugkeerders een strafbaar feit hebben gepleegd, is de armslag van de autoriteiten erg krap.
  Terrorisme-onderzoeker Magnus Ranstorp ziet grote risico’s dat IS-terugkeerders naar Zweden komen en anderen gaan radicaliseren in de ‘kwetsbare’ gebieden.
  Ze kunnen terugkeren naar hun oude radicale omgevingen in Gotenburg. Daar worden ze vereerd als rocksterren en krijgen een veteranenstatus. Ze kunnen van invloed zijn op radicalisering en de omgeving, zegt Magnus Ranstorp, tegen SVT Nyheter.

 9. Vraagtekentje

  Nou DENK, nog ff wat intelligente en niet criminele gemeenteraadsleden optrommelen….succes!

 10. Floris

  Het gevaar van DENK is dat ze in de grote steden een hele dikke vinger in de pap zouden kunnen krijgen. Dan zijn we helemaal in de aap gelogeerd.

 11. Fortiori

  DENK is niet meer weg te cijferen uit zowel de landelijke als gemeentelijke politiek. Gezien de grote opkomst op de Erasmusbrug in Rotterdam en het vlagvertoon van de aanhang van Erdogan is het duidelijk dat de bazen verlengstukken zijn het Turkse regime. Het is een aperte leugen van Kuzu dat DENK voor tolerantie en anti discriminatie staat. Zij hebben de stad niets te bieden. Aan de Turkse Nederlanders evenmin.

 12. Babaji538

  Nescio – Titaantjes

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.