Voorzichtige schatting Artsen Zonder Grenzen: in 1 maand tijd minstens 6700 Rohingya vermoord in Myanmar

Geen categoriedec 14 2017, 12:00
Dit is gewoon genocidaal.
Uit onderzoek van het onafhankelijke Artsen Zonder Grenzen (AZG) blijkt dat er tussen eind augustus en eind september maar liefst 6700 Rohingya vermoord zijn in Myanmar. Dat is opvallend omdat dat land zelf het over 400 doden heeft. Dat is nogal een verschil.
AZG heeft gesproken met duizenden Rohingya vluchtelingen in Bangladesh. Uit die gesprekken is duidelijk geworden dat het echt vreselijk misgaat in Myanmar.
Deze aantallen zijn natuurlijk schokkend, maar het kan best zijn dat ze te laag zijn; Artsen Zonder Grenzen heeft het zelf over "voorzichtige" of "conservatieve" schattingen. Het werkelijke aantal doden kan veel hoger liggen.
https://twitter.com/Teletekst/status/941196199838867461
Het bewijst maar weer dat er echt iets vreselijks aan de hand is in Myanmar. Het komt er feitelijk op neer dat er daar een genocide plaatsvindt terwijl de rest van de wereld toekijkt en niets doet. We roepen af en toe dat het zo echt niet kan, maar dat is het dan wel.
Dat is een grof schandaal -- en wat dit nog schandaliger maakt is dat ik online opmerkingen voorbij zie komen van gekken die toegeven dat ze zich er niet druk om kunnen maken omdat de Rohingya islamitisch zijn. Als je zo denkt ben je zo doordrenkt met haat dat je je menselijkheid bent kwijtgeraakt. Niet alleen moet je je diep schamen als je zoiets uit je mond/vingers krijgt, je moet ook onmiddellijk in therapie gaan.
Wat de Rohingya overkomt is te vreselijk voor woorden. Deze arme mensen hebben niets misdaan. En dat 730 van de slachtoffers jongeren dan 5 jaar oud waren is zo mogelijk nóg triester.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten