Baudet: weerman Gerrit Hiemstra moet ontslagen worden!

Dahaaaag Gerrit, ga maar op zoek naar een andere carriere.

Thierry Baudet heeft het helemaal gehad met NOS-weermannetje Gerrit Hiemstra. Die kon zich namelijk niet inhouden toen de FVD-leider de euvele moed had om klimaatprofeet Al Gore te bekritiseren.

“Die film van Gore slaat echt werkelijk helemaal nergens op,” tweette Baudet. “Er is geen toename in extreme weersomstandigheden. Het klimaat warmt veel minder op dan altijd voorspeld. Meer CO2 heeft geweldig positief effect op plantengroei. Smog in India heeft niets met CO2 te maken.”

Dat klopt honderd procent, maar meneer Hiemstra dacht daar heel anders over. Heel gek is dat niet, want meneer Hiemstra is óók een fanatiek aanhanger van de klimaatkerk. “Eén tweet met 4 keer onzin. Wie kan hier overheen?” reageerde de NOS’er op arrogante toon.

Baudet was daar niet blij mee. “Deze man zou moeten worden ontslagen,” tweette hij in reactie op de quasi-superieure tweet van Hiemstra.

Natuurlijk reageerde links Nederland weer eens woedend. Waar haalt hij het lef vandaan om de NOS te voorspellen dat iemand ontslagen moet worden?! Vreselijk! Dat diezelfde linkse lieden vorig jaar nog probeerden om niet-politiekcorrecte websites kapot te maken (door bedrijven op te roepen niet meer op die sites te adverteren) werd natuurlijk snel even vergeten. Wel zo gemakkelijk.

Helaas voelde Baudet zich blijkbaar gedwongen om zijn tweet over Hiemstra offline te halen. Die is namelijk nergens meer te vinden. Dat is dan toch een beetje jammer. Juist op zo’n moment moet je je rug rechten er herhalen wat je eerder tweette. Ik zou zeggen: kijk en leer in dat opzicht van Trump. Die gaat weleens wat onbehouwen te werk, maar hij begrijpt beter dan de meeste mensen dat het desastreus is om zwakte te tonen, zeker in de politiek.

Afijn, dat geheel terzijde. Voor de rest kan Baudet immers bijzonder tevreden zijn met zichzelf. Zijn FVD groeit razendsnel in de peilingen en ook het ledenaantal van de partij neemt ongelooflijk snel toe.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. Code134

  Baudet laat geen gelegenheid voorbij gaan om zijn politieke incompetentie te bewijzen.

  1. Holland

   Mee eens. Baudet is een luchtballon die sneller leegloopt dan hij is opgeblazen. Geen politieke ervaring, geen politiek fingerspitzengefühl, blunder op blunder en tot slot de vraag om een berufsverbot. Baudet is een inhoudsloze hype, de personalisatie van de waan van de dag, de nieuwe Rattenvanger van Hamelen. Bij elkaar het recept voor totale mislukking.

   1. Code134

    Ja, dit noemen we politieke incompetentie. Baudet gaat het om die reden niet ver schoppen.

    1. Zout

     @Code: Wat fijn dat de realiteit, en ja die is niet links, zo ontzettend veel anders dan jou ideeën en voorspellingen.

  2. buitenbeentje

   Ik zou bijna op hem gaan stemmen als jij dat vindt, want een betere referentie als zo´n opmerking van een å is natuurlijk een compliment.

  3. Zout

   @Code: Incompetentie zoals?

  4. trampoline

   En jij Code laat geen gelegenheid onbenut om je ongefundeerde Baudet haat te ventileren.
   Jij bent het toonbeeld van linkse non-intelligentie.

  5. penis aqua di rosa

   Zullen we het eens over de incompetentie van vak K hebben?
   Groter onbenul (niet uitgekozen op kennis en kunde, maar op gender) tezamen, behalve in de vorige kabinetten, nog niet gezien. OP welke school moet je gezeten hebben om dat tijdverdrijf te mogen doen?

  6. Zout

   En Code laat geen gelegenheid voorbijgaan om een oneliner te poneren en vervolgens geen vragen te beantwoorden. Een exponent van incompetentie, dunkt mij!

 2. Guus Geluk

  Het is wel potsierlijk dat een man die zich wil voordoen als een alternatieve versie van de VVD, zo tekeer gaat.

  Baudet begreep dat hij over de schreef ging en haastte zich het brandje te blussen.

  1. PMG

   Baudet gaat helemaal niet over de schreef! Linkse graaiers, die gaan over de schreef. Ik vermoed dat de prachtige jonge hond zich liet lijmen en daar achteraf spijt van had. Niet doen Thierry, vasthouden, dat is juist wat we willen zien. Laat maar blèren die achterlijke linkse kerk!

   1. Guus Geluk

    Waarom denk je dat hij de tweet heeft verwijderd?

    Twitter haalt nu eenmaal niet altijd het beste in mensen naar boven. Dat is een feit.

 3. DolleDries

  Baudet heeft natuurlijk gelijk over die klimaat Hype en die oplichtersfilm. Dat is nog geen reden om iemand met een ander menig te ontslaan. Zo ga je ook geen discussie aan ,blijf boven dat linkse gepeupel staan

  1. PMG

   Niet met 2 maten meten Dries,Geert heeft ook zat van dit soort aanbevelingen gedaan!

   1. Blue monday

    Wilders heeft inmiddels ook wel door dat klimaatontkenners inmiddels een obscure minderheid beginnen te vormen.

    CO2-uitstoot, plastic soep in de zee, kernafval of chemische troep dumpen…
    feit of fictie….geen idee, maarecht fijn gaan we niet om met ons milieu, dat laatste is voor mij wel feitelijk vastgesteld.

    Daarnaast mogen de oliemaatschappijen wel een beetje minder macht hebben, elke duurzame ontwikkeling is op termijn winst in mijn portemonnee en winst voor de planeet.

    1. Seneca

     @ blue monday
     In mijn optiek heeft de plastic soep in zee bitter weinig te maken met de klimaat hysterie. De plastic soep is het gevolg van ‘de vrije opvoeding’, kinderen moeten alles doen wat zij willen want anders worden het verknipte figuren. Dit is het resultaat, de jeugd die de toekomst heeft en die de ‘aarde beërven’ smijten ondanks alle waarschuwingen alle rommel waaronder plastic in de bossen, sloten, rivieren en op straat. Er was een NLer die een- naar mijn mening – uniek iedere had om de plastic soep in de oceanen op te ruimen. Het benodigde kapitaal ca anderhalf miljoen. De knaap moest via crowd funding dit bedrag bij elkaar krijgen terwijl Al Gore van Balkenende, toenmalig premier van NL, een cheque van een miljoen kreeg om die onzin film te vertonen. Onze (r)overheid staat altijd klaar om miljarden naar het buitenland over te maken maar om die jongen te helpen met zijn plannen (voor de toekomst van onze kinderen) was er geen geld. Zo laag is het iq van de (r)overheid. Wat mij betreft dient niet alleen die Hiemstra ontslagen te worden maar er loopt er ook zo een rond bij RTL 4. Die haalde het laatst in zijn hersens om Trump te blameren omdat ook hij niet in het sprookje van de klimaat hysterie gelooft.

     1. Blue monday

      Kernafval of chemische troep dumpen heeft volgens mij ook niets met het klimaat te maken, slecht is het wel voor de natuur.

      ik bedoel gewoon dat we wel wat zuiniger op onze aarde mogen zijn.

      Daarbij zijn mensen slecht opgevoed, rotzooi in de prullenbak en bedrijven dus ook investeren in het opruimen van hun rotzooi.

  2. cmsuijkerbuijk

   DD
   Deze “meneer” heeft er een handje van, mensen te verketteren, als zij sceptisch staan tegenover zijn onzinnige “geloof”. Alles is gebaseerd op “modellen”, die telkens en telkens weer bijgesteld moeten worden, omdat moeder aarde niet met het klimaat doet, wat die modellen willen (om van overige kuiperijen, intimidaties, beroepsverboden enz. t.o.v. tegenstanders nog maar te zwijgen) Dat is dus geen wetenschap, maar kwakzalverij en daar is hij de exponent van. Wil je zo iemand werkelijk nog op de TV?

 4. Julian

  Wat een vreemd artikel. De weerman mag geen mening hebben? Op straffe van ontslag.

  Trouwens waar is de reactie over de Uruzgan blunder?

  1. PMG

   Weermannen hebben meningen over weer. Baudet weet dat filmpje Gore niet klopt dus weerman moet mening over weer bijstellen, zo niet, oprotten!

   1. Blue monday

    Waarom klopt het niet? Of waarom zou de bewering van Baudet wel kloppen?

   2. Julian

    Raar Baudet is helemaal niks maar mag wel een mening hebben en Hoekstra niet.

 5. Blue monday

  Natuurlijk ongezouten stukje over Baudet, laat de weerman maar hangen!

  vdGalien maakt zijn voorkeur voor Baudet wel heel duidelijk, flauwe, kritiekloze propaganda voor de politieke hype van 2017.

  Dat hier een politicus pleit voor een berufsverbot op basis van een mening maakt DDS ook al niets meer uit.

  Mooi is wel dat intern er al een breuk ontstaat tussen de rechtse reaguurders. Het is kiezen tussen Baudet of Wilders.

  Op inhoud kies ik het kamp van de “Wilderianen” daar is nog inhoud aanwezig in plaats van die kleffe godenverering en tijdelijk modeverschijnsel dat Baudet is.

  1. PMG

   Doe je naam eer aan zou ik zeggen, je hebt hier lang genoeg je onzin uitgebraakt.

   1. Blue monday

    daar zijn de meningen ook over verdeeld…je moet nog leren dat jouw mening er slechts een van heel vele is.

    Jij en Baudet zullen nog moeten leren dat je niet iedereen het zwijgen op kunt leggen.

 6. Feit

  Baudet de raket. Je hebt zo’n mazzel met die linkse hypocriete honden die je naar de top lullen. Net als met Trump.

  Je zou een fantastische MP zijn en dat ga je ook worden. Hoe meer links je de goot in wil praten hoe liever wij op je stemmen.

  Tijd voor een weer een donatie.

  1. Blue monday

   Ik vind Baudet geweldig!

   1. Feit

    Baudet is niet perfect, net als iedereen, maar wel geweldig.

    De redenen, gegeven door de zure hypocriete linkschen, dat hij dat niet zou zijn, zijn zo summier, ja de man moet wel geweldig zijn.

    1. Blue monday

     😉 Er zijn na zo’n korte tijd natuurlijk al aardig wat foutjes gemaakt, ik zal dat niet te groot op willen blazen.

     De kritiek van “links” en inmiddels ook het “kamp wilders” zijn wellicht aan de magere kant, aan de andere kant maakt naast enkele heldere standpunten een
     warrig intellectuele indruk, waar slechts weinigen weten wat hij nu echt bedoelt.

     Hoe dan ook, zonder politieke kleur erbij te halen sta ik zeer sceptisch tegenover nieuwe partijen en vooral nieuwe politici die zich nog niet bewezen hebben.
     Los van alle kritiek of lof van Baudet schat ik hem in als de laatste haagse hype….
     De tijd zal leren of ik gelijk heb, voorlopig echter, heb ik die tijd wel aan mijn zijde.

  1. Blue monday

   Toen was Baudet nog niet eens geboren geloof ik.

   1. van Urk

    Dan komen we ook weer op dat punt terecht met de vraag waarom de groenen uberhaupt Nederland voller wil maken met migranten maar tegelijk ook aan het milieu van ons land wil gaan werken. Smog ontstaat ook door groot gebruik van auto,s en elektriciteitscentrales. De normale weersomstandigheden hebben wel invloed op smog. In de zomermaanden hebben veel steden last van fotochemische smog (logisch dat warmere landen daar het meeste last van hebben). Dat heeft niet alleen maar met CO2 te maken maar juist aan een overschot van Ozon in de lucht. Datzelfde Ozon dat ons moet beschermen van ultraviolette stralen van de zon. Dat betekent dus dat de wispelturige zon de grootste veroorzaker is wat er op aarde gebeurt. De zon lijkt de laatste jaren veel scherper te schijnen waardoor temperaturen op aarde hoger beginnen te liggen (warmer winters en hete zomers) en daardoor meer wolkvorming (door meer verdamping) ontstaat. Dat betekent dus veel regen en meer stormen. In de wintermaanden hebben veel steden meer last van industriele smog. Dat laatste heeft gewoon te maken met groot verstook door behoefte aan verwarming en meer gebruik van warmer vervoer. Deze smog herbergt de giftige stoffen als stikstofdioxide en zwaveldioxide. De kans op verhoogde concentraties van deze stoffen in Europa is kleiner geworden omdat de emissies van met name zwaveldioxide sterk is gereduceerd. Deze ernstige vorm van smog kunnen we dus reduceren en dat is aardig gelukt door een strengere milieubeleid.

    1. wheelboy

     Van Urk
     Klopt helemaal wat je zegt . Na mate de zon ouder wordt gaat ze feller schijnen .En er zit ook geen thermostaat op dat ding he . En we hebben hier al ijstijden gekend en ook subtropisch klimaat .

     Komt bij zolang ik de regering niets zie doen als alleen belastingen zetten op energie en geen echte oplossingen heeft die er wel zijn .die voor continuïteit van energie kunnen zorgen . Geloof ik er geen bal van en is het puur geld uit zakken van burgers trekken .Overigens degene die met het Co2 verhaal is gekomen en een Co2 beurs heeft geopend is een schatrijke amerikaan nu .Want Co2 wordt verhandeld op een beurs waar landen die overschot hebben betalen aan landen die onder de norm zitten . Handel op de beurs in emissierechten .

 7. Ni28

  Baudet heeft zijn tekortkomingen, hij is geen sterke debater in een kamer vol wolven-debaters. Daar is hij te netjes voor en wordt snel afgekapt. Hopelijk is het alleen tekort aan ervaring want dan wordt het moeilijk. Waarom hij deze tweet weghaalde is een goede vraag. Misschien om de gevraagde ontslag die is niet zo op de plaats. De gepolitiseerde wetenschap zal altijd achter de KNMI staan wie er ook staat. Hoe het met de ijsbeer vergaat weet nog niemand maar de ijsbeer is er ook niet altijd geweest. Klimaat speelt met ons en niet wij met de klimaat. Alles heeft invloed op alles maar de vraag is hoe relevant die invloed is. Daar zijn leuke boeken over geschreven. De vraag is eerder of wij een schone milieu willen of niet. Maar dan moet je in Polen beginnen al is de oostenwind hier schaars.

  1. Code134

   Hij haalde de tweet weg omdat hij inzag dat het de zoveelste blunder was.

   Hij begint steeds meer op een aandoenlijke brokkenpiloot te lijken.

 8. Ni28

  Dopper heeft weer gesproken.

 9. Zout

  Wel geinig wat er gebeurt wanneer je ingaat tegen de gevestigde evangelisten van de klimaatreligie. Er zijn talloze voorbeelden van berekeningen en onderzoeken die aangeven dat het zo’n vaart niet loopt met ons klimaat, die staan overigens los van het feit dat je omzichtig en vooral voorzichtig met onze aarde om moet gaan.

  Degene die het lef heeft om die anderhalve graad ter discussie te stellen moet goed uit kijken, de klimaatsissers en anders progressief links tuig staan al klaar om poep door de brievenbus te gooien.

  De klimaatkolder moet ter discussie gesteld worden en onderzoeken die hier openging van zaken over geven moeten ook getoond worden.

  1. van Urk

   Inderdaad Zout. Er is een sterk vermoeden dat zonvlekken invloed hebben op het klimaat op aarde. We kunnen wel wat op aarde zelf wat wat regelen maar over de zon hebben wij als mens geen invloed op.

 10. Ni28

  Klimaatveranderingen zijn een feit en je kunt goed aan CO2 hysterie verdienen. Aan alternatieve meningen over andere invloeden verdien je niets. De huidige maatregelen die een kapitaal kosten zijn voor een resultaat te verwaarlozen en zullen ons niet redden. Als de wetenschap niet gepolitiseerd zou zijn zouden wij misschien wijzer worden. Een bijkomende voordeel is dat het lucht schoner wordt maar dat zal het klimaat maar marginaal beïnvloeden. Een kapotgetrapte plantje zal ook geen ramp veroorzaken in de ontwikkeling van de aarde.

 11. Gallus

  Baudet gaat echt de mist in met zijn scepticisme.
  Nu gaat hij discussie uit de weg met echte klimaatwetenschappers.
  Op zijn congres werd een spreker uit het publiek bijna voltallig en direct uitgelachen om de uitspraak dat er 97% consensus is onder klimaatwetenschappers. De spreker werd geen antwoord waardig bevonden. Laffe vertoning! En schaapachtig gedrag van de bijvallers! Geen noblesse!
  Baudet luistert liever naar een luidruchtige Leon de Winter die het allemaal maar een beetje onzeker vindt omdat zelfs de planeten een beetje schommelen (hij doelde wellicht op de overigens uiterst nauwkeurig voorspelbare precessie)?! Of naar De Mos bij wie de overtuiging en de rellerigheid eveneens omgekeerd evenredig is met kennis en inzicht?! Of naar de door hem letterlijk bejubelde Marcel Crok, een chemicus, die nagenoeg al zijn kennis haalt (en verhult in drogredeneringen) bij de eindconclusies van diegenen die hij kritiseert?!
  Vindt Baudet de wetenschap (door relevante wetenschappers) geen cultuur welke zo door hem wordt bejubeld (en terecht)?! Of gaat hij in het geval van scepticisme liever af op een van de grootste kartels ooit; dat van hele (!) grote geldelijke belangen en de verdraaiers van alle feiten die zulke belangen in de weg staan en met zoveel gemak een podium krijgen.
  Of is Baudet gecharmeerd van Rozendaal die met een wollen muts klaagt over de geringe opwarming van de aarde op een willekeurige koude dag net als de eveneens zeer integere Trump?!
  Heerst er een zweem van corporaal triomfalisme bij de zo selectief aandachtige Baudet?
  In elk geval zonde van de GOEDE inzichten die hij, al is het misschien in een intellectueel snobisme, uit.
  Maar met het klimaat gaat Baudet gegarandeerd de mist in als hij zijn mond geen andere boodschap gunt!

  1. denk eens na

   Lang verhaal veel kul.

 12. Heinz

  Welnee, het smelten van de permafrost is een fabel. Dat gedoe moet met een korrel Zout genomen worden. Berichtgeving over het stijgen van de zeespiegel is een hoax. Voorjaarsbloeiers in de tuin van de buurman komt doordat hij er met een haardroger bij zit.

  1. Zout

   @Heinz: je mag mijn naam niet ijdel gebruiken… 😛

 13. fusilier

  De wetenschap is een prachtig iets, zolang je er je brood niet mee hoeft te verdienen.

 14. denk eens na

  Dit is dus nep nieuws

 15. denk eens na

  Wees nou eerlijk als een gewone man het op de tram ,of in het bedrijfsleven zo een slecht percentage heeft , zit hij allang bij het grof vuil .

 16. __underscore

  Thierry wil de ketter die beweert dat de aarde rond is ontslaan.
  Onthoud en herhaal na mij: Thierry heeft gelijk, de rest liegt, trap er niet in!

 17. Julian

  Niks te lezen over de verzwegen ontmoeting van Baudet in oktober jl met een bewezen racist. Iemand die openlijk uitkomt voor het superieure blanke ras.

 18. Arnoniemuss

  Ik dacht dat Baudet historicus / politicoloog is en Hiemstra klimaat wetenschapper Dan zeg ik tegen Baudet; schoenmaker, hou je bij je leest. Het is evident wie hier de meeste kennis van zaken heeft over het klimaat.

  1. hal2001

   Hiemstra is helemaal geen Klimaat wetenschapper, hij is meteoroloog en zou zich daarom bij het weer moeten houden ipv. ongenuanceerde uitspraken doen over het klimaat. By the way, het is wel erg naïef om klimaat wetenschappers op hun blauwe ogen te geloven.

  2. Rosasolis

   @Arnoniemuss. je heb helemaal gelijk. Die radio/ TV weer omroeper/sters, zijn inderdaad wetenschappers, en zijn ze ook deskundig. Helaas krijgt Gerrit Hiemstra te weinig zend tijd. Als je bent werkelijk in het weer en klimaat geinteresserd, dan luister naar De Ochtend van 4, de programma van Niels Heithuis op radio 4, iedere zondag van 7 tot 9 uur. Behalve mooie muziek, is er een uitgebreide weer en klimaat rapport van meteoroloog Jan Visser. Jan geeft een zeer deskundig wekelijks beeld van onze weer,
   en hij verteld ook over problemen in andere delen van ons wereld. Geen sensatie, en geen overdrijven, alleen echte feiten.

 19. Kees

  Het is natuurlijk vreemd dat iemand die zakelijke belangen heeft bij klimaatverandering, daar zo maar bij de staatsomroep van alles over mag verkondigen. Naiviteit en geloof in de relatie CO2/opwarming van de aarde, gaan trouwens hand in hand!

 20. Rosasolis

  Ik moest lachen vanochtend toen ik de krant las. Grote artikel in Trouw met als titel:
  “Baudet is er wel, maar niet voor het debat”. Baudet is vaak in het Kamergebouw, maar niet in de vergaderzaal. Als een Kamerlid zich aanmeld als hij de Kamergebouw inloopt, dan telt hij als aanwezig, ook als hij helemaal niet in de kamerzaal komt. Maar Baudet die er vaak aanwezig is, blijft op z’n kantoor zitten als het debat begint…of is hij alweer
  vertrokken? Misschien moest hij alweer een zaal gaan huren voor de volgende FvD
  vergadering om nog meer zieltjes te winnen…voor wat?

  1. wheelboy

   Rosasolis .
   Ik ben geen FvD aanhanger .Maar Baudet heeft in mijn ogen wel een gedeeltelijk punt . Meeste mensen verdiepen zich niet in het milieu verhaal en de opwarming van de aarde dmv Co2.
   Ik heb hierboven stukje summier beschreven waarom ik denk dat hij voor een gedeelte gelijk heeft .Lees en google is . Wie weet kom je tot dezelfde conclusie als ik .

   Dan heb jij de afgelopen jaren onze regering echt een duurzame oplossing zien aanbrengen . Ik niet .Wij bungelen achteraan als het gaat om duurzame energie .Malta was paar jaar geleden de laatste en wij de een na laatste . Terwijl juist wij waar een groot gedeelte van ons land onder nap ligt ons zorgen moeten maken .

   Als de burger investeert in bv zonnepanelen krijgt hij geen cent subsidie .Sterker nog onze overheid heeft gevochten om de btw die afgetrokken kon worden omdat je als zonnepaneelhouder een soort van bedrijf bent .Proberen tegen te houden en dat geld terug te krijgen .Dan zijn ze nu iedereen van een slimme meter aan het voorzien die straks met een druk op de knop zorgt dat hij niet meer achteruit kan lopen .Dat is het zgn verdisconteren jij levert aan het net wanneer jij het niet nodig hebt maw je buur betaald gewoon de stroom die jij opwerkt . En op moment dat jij stroom nodig hebt loopt je meter weer voorruit .Maw als dat afgeschaft wordt heb je bijna niets meer aan zonnepanelen enige die er dan op vorruit gaat zijn de energiemaatschappijen .

   Als je dan zo voor een Co2 verlaging bent dan zorg je toch dat er meer panelen op daken komen (woningbouw krijgt wel subsidie .gewone man niet) dat duidelijk blijft dat het verdisconteren doorgaat (nu tot 2020) .

   Door alleen de belasting te verhogen los je niets op . Wij hebben een van de duurste benzine prijs .Ooit minder autos zien rijden?

 21. Rosasolis

  Ik heb recente berichten gevolgd van bevoegde meteorologen over ernstige weer problemen over de hele wereld, die steeds ernstiger worden. Behalve Gerrit Hiemstra, die het goed doet in zijn korte dagelijkse TV weerbericht, is er ieder zondag ochtend een zeer uitgebreid weer en klimaat bericht van Jan Visser (van de KNMI) op radio 4. Je kunt de berichten van deze 2 bekende meteorologen vergelijken, die hetzelfde waarschuwingen geven, wanneer het noodzakelijk blijkt te zijn. Code oranje is altijd officieel. Alleen idioten weigeren ernstige weerberichten of waarschuwingen over komende klimaat problemen te accepteren. Misschien was het film “The Day After Tomorrow” behoorlijk overdreven, maar er is wel wat waarheid in dit film, in ieder geval een bescheiden waarschuwingen. Volgens mij zijn Thierry&Theo rijp voor de
  roddel bladjes…dan kunnen zij misschien via die bladjes nog meer zieltjes winnen.

  1. Kees

   Er is een groot verschil tussen weer en klimaat, dat snappen de meeste niet!

   1. Rosasolis

    @Kees, ja inderdaad is er een verschil tussen weer en klimaat. Maar ze zijn
    wel aan elkaar gebonden. Vooral in deze tijden van zeer extreme weer patronen, en bewijzen van veel schade op natuur over ons hele wereld. Heb je ook een paar weken geleden een “oranje bak” van de gemeente gekregen, om je blik en plastiek in deze grote bak te gooien? Ook vind ik het niet leuk om 3 vuilnisbakken in mijn achtertuin te houden. Maar volgens de berichten van ons gemeente Hollands Kroon (Noord-Holland) , is dit hard nodig geweest. Zoveel troep dat wordt gegooid
    in de haven van ons Kon. Nederlandse Marine in Den Helder! Dit moet eindelijk
    afgelopen worden.

 22. Parestado4

  Heet met warm wordt lauw.Afkoelen dus die verhitte gemoederen!

 23. wheelboy

  Code 134 en Holland .
  Of Baudet een punt heeft met het Co2 verhaal valt te bezien . Onderzoeken In de 80s wezen al uit dat Nederland ooit een subtropisch klimaat heeft gehad .Dit kwam aan het licht toen men fossiele plantenresten in de limburgse kolenmijnen vond . Maw het is hier warmer geweest .Onderzoeken in Antarctica hebben laatst nog hetzelfde laten zien zowel in fossielen als in bodem en ijs monsters .

  Voor beide dingen pro en contra C02 zijn dingen in te brengen . Bv Ooit er van gehoord dat de stand van de as van de aarde veranderd .Dat Nu op dit moment we het dichtste bij de zon staan en onze zomers wij op noordelijk halfrond het verste van de zon af staan .Dat dit veranderd eens in de 26000 jaar . Dan staan wij zomers dichtste bij de zon en winters het verste . Das nl Een van de dingen waarom er een ijstijd komt . Noordelijk halfrond is nl veel meer land als water .

  Dan herinner je misschien het freon verhaal nog wel in ijskasten wat de ozon aantaste ? binnen paar jaar was dat opgelost op heel de aardkloot dmv een ander gas in koelkasten enz.

  Dat het stoken op fossiele brandstoffen niet in paar jaar opgelost is geloof ik ook .Maar er zijn duurzame oplossingen . En dat zijn geen windmolens en zonnepanelen in NL .Maar getijdencentrales bv in de wadden en schelde .Dat zijn thorium reactoren .Thorium hebben we voor 10duizend jaar in de grond zitten . En de centrales hebben al bestaan en 20 jaar proef gedraaid in oakridge california .

  Waarom hebben we die dan toh niet .Simpel de keuze was uit 2 hoofdgroepen van centrales uranium waar men van het afval atoombommen kon maken .Of Thorium waar je geen atoombommen van kon maken .Nixon sloot ergens eind 60s begin 70s die Thorium /Moltensalt reactor .

 24. Babaji538

  Tilburg, 9 januari 2018

  Michael Andreas Helmut Ende schreef het bijzonder
  meesterlijk boek “Die unendliche Geschichte” (1979)
  voor zijn tweelingziel; zij was toen in de leeftijd van zes jaar.

  Zowel Bastian, Atréju en die Kindliche Kaiserin vallen
  in haar samen.
  Atréju is de enige mens op aarde, die door de 2 Sfinxen
  kon komen vanuit onvoorwaardelijk geloof met bescheidenheid.

  Al sinds mijn jeugd houd ik van de tijd.

  Het werkelijk inzicht tot het geheel druppelde
  de afgelopen jaren steeds sterker dwars door mijn zielsbeleving.

  TU, WAS DU WILLST
  Seite 222
  Michael Ende, Die unendliche Geschichte (The Neverending Story)
  © 1979, 2004 Thienemann

  Life and works by Petra Cecilia Maria Hermans
  Worldpoet 546, My mission in this world
  https://worldpoet546.wordpress.com

  Rod Stewart – The First Cut Is The Deepest

  A new book,
  December 3, 2017
  Forever

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.