Burgemeester van Calais: “De paus is in zijn rol, maar hoeveel vluchtelingen heeft het Vaticaan opgenomen?”

Zo. Die zit.

De burgemeester van Calais is totaal niet onder de indruk van Paus Franciscus. Die roept te  pas en te onpas dat wij in het Westen meer, meer, meer ‘vluchtelingen’ moeten opnemen, want hoe meer zielen hoe meer vreugde. Ofzoiets.

Nou, zegt de burgemeester van Calais, dat klinkt allemaal heel leuk en aardig, maar is het niet wat frappant dat Vaticaanstad geen énkele vluchteling heeft opgenomen?

Natuurlijk heeft mevrouw Bouchart wel degelijk een punt. Franciscus is namelijk niets meer of minder dan een salonsocialist. Of eigenlijk: een salonmarxist. De man gelooft duidelijk dat het Marxisme en het Christendom één en hetzelfde zijn; Marx als ideologische opvolger van Jezus. Daarom bekritiseert hij het kapitalisme te pas en te onpas, en roept hij de hele tijd dat ‘we’ meer, meer, meer vluchtelingen moeten opnemen.

Calais wordt overlopen door nepvluchtelingen, maar daar heeft de paus helemaal geen last van. Welnee, hij heeft het heerlijk voor elkaar daar in zijn Italiaanse paleis. Hij ziet de problemen niet eens die veroorzaakt worden door de vluchtelingencrisis.

Uiteindelijk is dat het probleem van alle salonmarxisten, of ze nou paus zijn of niet: ze kunnen hun idealistische verhalen alleen maar ophangen zolang ze de werkelijkheid niet onder ogen hoeven te komen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. DolleDries

  Hoeveel hebben de schreeuwend links BN’ers in Nederland er in huis genomen.

  1. Paaldanseres

   Die zijn nog volop muren en zolders aan het bijbouwen, maar krijgen de vergunning waarschijnlijk niet. Een groot, vies, vuil zooitje hypocriete huichelaars.

  2. penis aqua di rosa

   Die hebben de bek vol, maar zelf tot daden komen, ho maar.
   Zo ook het hogere eschalon, bijv. wetten uitdenken/aanpassen en de gewone burger er mee opzadelen (vooral financieel middels belastingen), terwijl ze zelf in grote huizen wonen en makkelijk wat inwoning kunnen geven, vooral de regeringspartijen aangevuld met de christelijke partijen.

 2. Holland

  Die witrok in het Vaticaan met wel de duivel zelve zijn en beslist niet de plaatsvervanger van JeZus op aarde. Een smerige Jezuiet die het kwaad stimuleert.

 3. Ritter

  Het zijn geen “vluchtelingen” maar illegale immigranten die vaak rellen en geweld gebruiken als ze hun zin niet krijgen.

  In onderstaande video zien de zeer gewelddadig illegalen:
  https://youtu.be/bOkRfYHYJU8

  1. Mart

   Ritter,je bedoeld ”STOOTTROEPEN” in camoflage dress.

 4. Code134

  ” Of eigenlijk: een salonmarxist. De man gelooft duidelijk dat het Marxisme en het Christendom één en hetzelfde zijn; Marx als ideologische opvolger van Jezus.”

  Ik zou wel eens een citaat willen zien waarin de Paus dat beweert.

  1. Code134

   ..over nepnieuws gesproken.

  2. Holland

   Natuurlijk beweert Stan Laurel 2.0 dat niet letterlijk: hij kijkt wel uit. Maar al zijn daden en uitspraken wijzen in die richting, dat is volstrekt duidelijk. Hij is een socialist, pardon marxist, in hart en nieren.

   1. Code134

    Kun je dan een uitspraak citeren die wijst in die richting en waaruit kan blijken dat hij een socialist is?

    1. Code134

     Ik stel vast dat Holland met de mond vol tanden staat.

     Het betreft dus een platte lasterlijke leugen.

   2. Zout

    @Holland: Er spreekt een trol die draait een drol… 😉

 5. Two Ravens Black Kettle

  Er zetelt een Imam in het Vaticaan.

  En terwijl overal ter wereld christenen worden afgeslacht, kerken afgebrand zwijgt de Imam en zijn aanhangers van de islam Unie van GJ. Segers en die wegkijkclowns van het CDA.
  Sterker nog
  De islam unie van GJ. Seegers en de Wegkijkchristenen van het CDA zetten de poorten wagenwijd open voor de islamisten.
  Zelfs teruggekeerde jihadistische slagers en massaverkrachters hebben vrij spel in onze bananenrepubliek.

  En de imam in Vaticaanstad maar kruipen en kwispelen voor de christenen slagers.
  Ik denk dat de imam van Vaticaanstad en zijn NL’se wegkijk Farizeeërs na hun dood zullen vastvriezen in Dante’s meer.
  De negende ring van Cocytus waar de verraders voor eeuwig kapot vriezen.
  Samen met Kaïn en Judas.
  Daar horen deze wegkijkers die de poorten voor de barbarij openden thuis.

 6. Pedrito

  Een perfecte verbale trap tussen de gejurkte beentjes in Vaticaanstad.

  1. Marija

   🙂

 7. nienke

  Heb mij dit al jaren afgevraagd, ruimte en geld zat om vluchtelingen op te vangen.
  Alleen mooie woorden en zelf geen bal doen, erg makkelijk anderen ervoor op te laten draaien.

 8. Ni28

  Schreeuwen vanuit hun veilige onderkomen dat is wat deze “humanisten” onder ons doen maar zij hebben altijd een ander nodig om het op te knappen. Loze en domme kreten of het nu de paus, politici en trollen betreft. Een pot nat.

  1. Kodi

   Echte barmhartige Samaritanen zijn zeer zeldzaam. Bij velen die met de mond om het hardst schreeuwen sociaal bezig te zijn houdt hun werkelijk sociaal zijn op bij hun eigen portemonnee. Ze zijn dus slechts sociaal met de Portemonnee van de Anderen. Plunderen van de Anderen is niet sociaal. Stelen van mensen met een arbeidsbeperking is ook niet sociaal.

 9. Ni28

  De Paus zal dat vast niet beweren maar hij doet het wel en daar gaat het om. Domme opmerking overigens.

 10. Kodi

  Die steenrijke Golfstaten op het Arabisch schiereiland hebben toch ruimte en geld genoeg?

 11. Pjotter

  De Poop, de opper dhimmi zou tegen het kapitalisme zijn maar woont in 1 van `s werelds grootste rijkdommen op aarde vergaard van de goed gelovige gelovigen, wat een giller, kindertjes over de koppies aaien en de grond kussen bij aankomst in een land, voeten kussen, een geweldig acteur, niet bedoeld om enig waar RK gelovige te kwetsen, maar als eye opener.

 12. Peter Loosduinen

  Ik houd van de paus maar deze goede man moet ter zake kundige adviseurs hebben die hem uitleggen : 1. Dat er vele nepvluchtelingen zijn. 2. Dat er GEEN behoefte is aan werknemers daar Europa voldoende werklozen heeft. 3. Dat uitgeprocedeerde lieden terug moeten keren en niet op kosten van anderen kunnen blijven leven. 4. Dat de islam een GEVAARLIJKE “godsdienst “is die Europa bedreigt ( het Vaticaan incluis)
  Tja, als de goede man dit allemaal haarfijn krijgt uitgelegd zal hij anders piepen.
  Moge de Heilige Geest zijn verstand verlichten.

  1. Pjotter

   Heer Loosduinen, een loffelijk streven, maar heeft U in de hele RK geschiedenis meegemaakt of ervaren dat de koers ook maar enigzins veranderde door de inbreng der leken en laten we het even niet hebben over RK of Protestant maar christenen, die wereldwijd worden vervolgd, gedood of uitgedreven, U geloofd toch zelf niet dat de gebaren van de paus van liefde overwint alles van invloed zouden zijn op de ware doelstellingen der islam.
   Daarnaast gaat dit niet alleen christenen en Joden aan maar alle niet moslims en waar wij met elkaar een samenleving hebben opgebouwd van gedogen, respect en vrijheid van meningsuiting zien we dit in een rap tempo veranderen.

 13. Marija

  Het Vaticaan als geldverzamelaar.
  Oudste jongen(s) in een gezin werden heel graag opgeleid tot priester, heeroom en wat nog meer, zijn moesten afstand doen van hun eventuele erfenis, die kwam het Vaticaan toe. Zo ging dat vroeger (nu weet ik niet), de schijnheilige ontvangers zijn er wel bij gevaren.
  Hetzelfde gold voor zonen en dochters die in het klooster gingen.
  Bingo voor het Vaticaan.

  1. Marija

   verdorie: zijn = zij.
   Kruimeltje voor 123.

   1. Zout

    @Marija: Nee joh, die forktrol is allang in z’n hol gekropen, die krijgt veel te veel tegengaslucht… 😛

    Maak jij maar gerust taalvergissingen hoor, dat doen we allemaal wel eens, een taalneuqer die erop let. 😉

 14. Peter Loosduinen

  No one would remember the Good Samaritan if he’d only had good intentions; he had money, too.
  Margaret Thatcher

  De barmhartige Samaritaan :
  Hij nam de naaste NIET op in zijn huis maar betaalde de waard van de herberg de kosten totdat de naaste weer voor zichzelf kon zorgen.
  Hij was dus wel goed maar niet gek !
  We kunnen dus van deze gozer leren.

  1. Pjotter

   Hr. Loosduinen, ja, het hele zooitje ondergebracht in een arabisch onderkomen desnoods op NL Rijkskosten had minder gekost en veel ellende bespaard, een petitie naar paus Pias.

 15. Tinneke

  Tanja Jess toch? of………Bekende Nederlanders buitelden afgelopen najaar over elkaar heen om op televisie te verkondigen hoe vreselijk ze de vluchtelingencrisis vinden. Maar na Keulen is daar bar weinig van over,
  “Wat zijn ze stil. Al die BN’ers die hun goedheid kwamen etaleren door op te komen voor de zielige vluchtelingen“…….

 16. Nasrani

  Pff. Deze Paus is natuurlijk al lang niet meer serieus te nemen. Ik begrijp ook niet dat deze kwast zich zo politiek links opstelt.

 17. harmen timmerman

  Pjotter, jij schrijft: “Daarnaast gaat dit niet alleen christenen en Joden aan maar alle niet moslims en waar wij met elkaar een samenleving hebben opgebouwd van gedogen, respect en vrijheid van meningsuiting zien we dit in een rap tempo veranderen.”

  Is er hier geen sprake van de situatie dat, zoals het spreekwoord zegt: de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet? Want je wilt toch niet gaan beweren dat de deelnemers op dit forum elkaar met respect behandelen en elkaar vrijheid van meningsuiting, gunnen?

 18. nietzonderverzet

  die ‘god op aarde’ staat daar een beetje van mijn (belasting-) geld te schreeuwen.
  ga zieltjes winnen in saoedi arabie mongool!

 19. Bes Tolen

  De grote geldwereld is het domein van het Vaticaan, dat steunpunten zat heeft. Waar gedurende driehonderd jaar de geldmacht van het Vaticaan in een belangrijk deel van west en midden Europa was aangetast, zorgde de paus voor de belangrijkste overeenkomst van de negentiende eeuw: die met Napoleon. Dat om heel Europa te veroveren wat mislukte. Maar in Frankrijk aangestelde grootbankiers bleven. Later nog met forse uitbreiding in met name Engeland en de VS. De geldmacht was al in typisch Rooms katholieke landen groot waar van generatie op generatie een uitgelezen elite het in het bankwezen voor het zeggen heeft.

 20. Babaji538

  Een proces werkt elk proces tegen
  bij afwezigheid van een waarachtige ervaring
  tot het woord.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.