Code rood in Nederland: halve land waait weg, twee doden, geen treinen en binnenblijven

Zelfs in een land als Nederland, waar we toch aardig wat doen aan rampenpreventie, blijk je niet alle schade te kunnen voorkomen, hebben we vandaag wel geleerd.

Het is een goede dag om niet in Nederland te zijn. Want hoewel we een prachtig land hebben, laat het zich vandaag niet bepaald van haar beste kant zien, met weer dat zelf voor ons windrijke land uitzonderlijk is. Met maar liefst 140km/h baande de wind zich op sommige plekken in ons land door de lucht, waarbij het vanalles dat zich op haar pad bevond meenam. Zoals dit dak in Rotterdam Charlois:

Deze fietser in Den Haag:

Een stel voetgangers in Den Bosch:

En zelfs een Utrechtse dixie, waar zich op dat moment hopelijk geen bouwvakker in bevond…

In al die gevallen lijken we er vanaf te zijn gekomen zonder gewonden, maar helaas had niet iedereen evenveel geluk: in zowel Zwolle als Enschede kwam iemand om, geraakt door vliegende takken. En ook op andere plekken hebben omgewaaide bomen voor gewonden gezorgd.

De wind neemt inmiddels af, waardoor het buiten weer enigszins veilig wordt. Maar de chaos, vooral op de weg en het spoor, zal nog wel een tijd voortslepen. Vooralsnog rijden er geen treinen, en staan de snelwegen vol met gekantelde vrachtwagens. Doe jezelf dus een plezier, en blijf vandaag lekker binnen. Als je die mogelijkheid hebt, natuurlijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Arubano

  In die dixie zat een bouwkakker.

  1. van Urk

   Nee een Bruinwerker.

   1. hans-e-pans

    Misschien wel twee of meer. De dixie deed dus misschien dienst als een soort parenclub.

 2. Abri079

  Blijft een mooi gezicht dat Rijswijkseplein en het Huygenspark.

 3. Zout

  Code rood… Hahaha. Wim de schaamte voorbij.

 4. Heinz

  Ik beb blij dat de pannen nog op het dak liggen. Gelukkig hebben de weerboeren van te voren gewaarschuwd zodat ik in de tuin nog wat kon ridderen. Mijn bakfiets lag aan de ketting.Hulde aan de wetenschappers.

  1. Anton Adriaan

   Je bakfiets? Linkse rakker! 😉
   Hier veel schade in de plantsoenen en aan auto’s. Gelukkig is bij de mijne schade uitgebleven.

 5. Parestado4

  Wat een domme reactie`s.Beseffen jullie dan niet,dat als deze badkuip vol loopt je een regelrechte ramp te gemoet kan zien?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.