De ‘eet gezond!’-riedel van Vadertje Staat is één grote hypocriet leugen: ze willen helemaal niet dat we gezond worden

Groente en fruit wordt alsmaar duurder.

In 2014 beloofde het kabinet Rutte-II “de gezonde keus makkelijker te maken.” Dat sloeg natuurlijk op de kosten van boodschappen: het zou goedkoper worden om gezond te eten, en duurder om ongezond te eten.

Nou, dat leuke motto blijkt eerst en vooral puur een theatervoorstelling te zijn geweest voor de bühne:

Suiker — wat voor enorm voor gezondheidsproblemen zorgt in het welvarende Westen en dus ook in Nederland — is dus steeds goedkoper geworden, terwijl gezonde producten als groente en fruit steeds duurder zijn worden. Let wel, het is dus niet alleen zo dat groente en fruit nu duurder zijn dan in 2014, bijvoorbeeld door een eenmalige prijsstijging. Nee, het was ieder jaar raak.

Triest genoeg gaat dit op termijn ongetwijfeld voor heel veel gezondheidsproblemen zorgen in Nederland. Vroeger werd er vaak gezegd dat ‘vet’ zogenaamd heel slecht was, maar we weten nu dat dit de grootst mogelijke onzin is. Suiker is het echte kwaad. En juist dat product wordt steeds goedkoper.

Als je niet beter wist zou je bijna denken dat de overheid dat stiekem wel prima vindt omdat grote bedrijven hiervan profiteren. Maar dat zal niet zo zijn. Toch?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. denk eens na

  Alles is een leugen: het klimaat, asielindustrie , de eu , het kost de Nederlandse burger kapitalen

  1. Fortiori

   Vandaag van de fiets gespoeld, ook een leugen. Stralend weer, aangenaam temperatuurtje……

   1. denk eens na

    Slaap gerust door.

  2. trampoline

   Laat onze overheid de rambam krijgen. Eet gewoon wat je zelf wilt en trek je niets meer aan van overheidsgoeroes. Doe lekkerceat jr zelf wil en heb schijt aan onze dictatortjes. Met onwillige honden is het slecht kersen eten. Lig dwars!!!!!!!!

 2. Ni28

  Wij leven in een grote leugen. En om de vier jaar steunen wij die ook nog. Dom van ons.

 3. buitenbeentje

  Als er iets is dat volgens voedseldeskundigen bijna maandelijks verandert is het wel de lijst met wat goed en wat slecht is. olijfolie, slecht, o nee goed; glaasje wijn, heel goed, heel slecht, goed, slecht; ei, nee, ja, toch niet., o ja prima. Verzadigd vet was vorig jaar nog slecht, maar dierlijk vet blijkt toch weer goed te zijn.

  Eet alles met mate en laat al die voedingsdeskundigen bij de klimaatgekkies gaan zitten.

 4. Code134

  Is een belasting op suiker geen goed idee?

  1. denk eens na

   Ieder voor zich moet weten wat hij/zij eet , stop met het gepamper

 5. Seneca

  @MvdG
  u schrijft: ‘als je niet beter wist zou je kunnen denken dat de overheid etc.’ Weten wij het wel beter? De centrale overheid en de daaraan gekoppelde lagere overheden zijn voor geen cent te vertrouwen. alles wat door de overheid gezegd, gedaan of gepland wordt gaat altijd ten koste van de doorsnee burger. Juist in deze context is het aloude adagium van toepassing: ‘vertrouwen is een schone zaak, maar wantrouwen is meestal raak…’.

 6. P.Sisterons

  Zodra een politicus ademt staat hij al te liegen. Gezond eten is natuurlijk in grote mate de eigen verantwoordelijkheid maar politiek beleid kan hierbij de bevolking helpen. Dat wordt niet gedaan. In plaats daarvan wordt het de voedingsindustrie gemakkelijk gemaakt om allerlei vergif te spuien en zorgen dat mensen vieze pilletjes van big pharma moeten kopen. De zorgverzekeraars helpen de laagstbetaalden wel even zo snel mogelijk de pijp uit te gaan.

 7. Babaji538

  Gezonde en voedzame prei werkt zuiverend.
  Al is het maar ter verdediging van het plebs.

  Duurkoop is goedkoop in plaats van het oude spreekwoord,
  enigszins nog te kunnen, en mogen, huldigen, dat gaat als:
  “goedkoop is duurkoop” … .

  Petra Hermans

 8. Ali Yas

  De staat hoort niet te bepalen wat producten kosten. Het is toch geen communisme hier?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.