De 'eet gezond!'-riedel van Vadertje Staat is één grote hypocriet leugen: ze willen helemaal niet dat we gezond worden

Geen categoriejan 16 2018, 14:00
Groente en fruit wordt alsmaar duurder.
In 2014 beloofde het kabinet Rutte-II "de gezonde keus makkelijker te maken." Dat sloeg natuurlijk op de kosten van boodschappen: het zou goedkoper worden om gezond te eten, en duurder om ongezond te eten.
Nou, dat leuke motto blijkt eerst en vooral puur een theatervoorstelling te zijn geweest voor de bühne:
https://twitter.com/foodwatch_nl/status/952429101071073280
Suiker -- wat voor enorm voor gezondheidsproblemen zorgt in het welvarende Westen en dus ook in Nederland -- is dus steeds goedkoper geworden, terwijl gezonde producten als groente en fruit steeds duurder zijn worden. Let wel, het is dus niet alleen zo dat groente en fruit nu duurder zijn dan in 2014, bijvoorbeeld door een eenmalige prijsstijging. Nee, het was ieder jaar raak.
Triest genoeg gaat dit op termijn ongetwijfeld voor heel veel gezondheidsproblemen zorgen in Nederland. Vroeger werd er vaak gezegd dat 'vet' zogenaamd heel slecht was, maar we weten nu dat dit de grootst mogelijke onzin is. Suiker is het echte kwaad. En juist dat product wordt steeds goedkoper.
Als je niet beter wist zou je bijna denken dat de overheid dat stiekem wel prima vindt omdat grote bedrijven hiervan profiteren. Maar dat zal niet zo zijn. Toch?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten