Erik Mouthaan (RTL Nieuws) bewijst op Twitter voor de zoveelste keer een Wilders-hater pur sang te zijn

Het vervelende is dat RTL Nieuws ons tegelijkertijd wil vertellen dat Mouthaan héél objectief is.

Bij De Dagelijkse Standaard zijn we open en eerlijk over onze politieke standpunten. We zijn een rechts-liberale website. Het nieuws dat wij selecteren én de opinies die wij geven zijn gebaseerd op die rechts-liberale denkbeelden. Je kunt het oneens met ons zijn, maar je kunt ons er niet van beschuldigen dat we niet open en transparant zijn over onze politieke voorkeuren.

Helaas is niet iedereen zo. Zie Erik Mouthaan en zijn werkgever RTL Nieuws. RTL Nieuws en Mouthaan willen ons doen geloven dat ze “objectief” verslag doen van “het nieuws.” Hun persoonlijke meningen spelen helemaal geen rol in hun berichtgeving. Echt niet! Sterker nog, ze hebben eigenlijk niet eens een eigen mening.

Nope.

En dan zie je dit soort tweets dus voorbijkomen.

Die reactie van Mouthaan zegt alles over hem en zijn mening over Wilders. Hij zou geen andere Nederlandse politicus op zo’n manier een sneer geven, zeker niet op Twitter (en dus publiekelijk). Maar Wilders wel. Waarom? Omdat Wilders niet netjes politiekcorrect is. Hij zegt niets over de opkomst, over het feit dat Wilders een demonstratie op heeft gezet, nee, alleen maar een passief-agressieve reactie op Wilders’ vocabulaire, en dat is het dan.

Natuurlijk is Wilders niet de enige politicus aan wie Mouthaan een hekel heeft. Als je de ‘journalist’ volgt zie je hem regelmatig propaganda bedrijven voor de Democraten door president Trump en zijn Republikeinse Partij systematisch af te zeiken. Daarbij draait en liegt hij er lustig op los.

Het meest merkwaardige van dit verhaal? Dat lijkt RTL Nieuws totaal niet dwars te zitten. Blijkbaar zijn ze het daar allemaal met Mouthaan eens.

RTL Nieuws: de nieuwe NOS.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Florissa

  RTL is van oorsprong een zender uit Luxemburg, Juncker komt daar ook vandaan, en Soros steunt dit zooitje finacieel ,toeval bestaat niet .

  1. Zout

   Bacchus Juncker, zal ik nog meer zeggen?

   1. loes530

    die fris wester had ook commatar weer gisteren dat wilders over datum is

    1. Zout

     Ja maar Frits is dan ook de Gutmensch unter dem Gutmenschen…

     1. Bloem

      Frits voormalig CDA spindokter. Dus allesbehalve objectief

    2. Julian

     Hij heeft gelijk. Pvv is over de datum. FvD neemt het stokje over.

     1. Kees

      Het zou me niets verwonderen als bij de PVV Martin Bosma naar voren geschoven gaat worden, die de rol van Wilders over neemt.

    3. wheelboy

     Dat Frits Wester commentaar heeft heeft te maken dat hij CDA lid is .MAW die man geeft ook gekleurd nieuws als het op Baudet en Wilders aankomt . Zijn vriendje is Buma .Jammere is dat veel NL zich dat niet beseffen die denken oh hij zegt dus zal het wel

 2. Bloem

  Objectief journalisme is zo goed als uitgestorven in Europa. Twan Huys en Jinek zijn het ergste. Die bedrijven geen journalisme doch propaganda

 3. Ni28

  Een hater op eerste gezicht. Als zo iemand je aardig zou vinden zit je goed fout.

 4. buitenbeentje

  alleen maar een passief-agressieve reactie op Wilders’ vocabulaire, en dat is het dan.

  Mouthaan = Code rood?

 5. Henk-Jansen

  Journalisten zijn hoger opgeleid dan rechtse pvv-tokkies dus daarom begrijpen ze nou eenmaal dat moslims niet allemaal terroristen zijn, dat de EU van groot belang is voor onze economie en dat klimaatverandering zeer ernstig is en niet door Chinezen bedacht is. Domme tokkies zeggen dan dat het geen objectieve journalistiek is terwijl ze waarschijnlijk niet eens weten wat objectief betekent.

  1. Code134

   Hear, hear!

   1. Zout

    @Wim-Tokkie: Niet iedere Mohammedaan is een terrorist maar de meeste terroristen zijn wel Mohammedaan, en jij bent hun pleitbezorger zoals Mohammed (t.e.a.b.) hun profeet is. Boem!

    1. Code134

     Zout is niet de slimste van de PVV-roedel hier en leest nooit een krant. Dan krijg dit vertoon van domheid.

     http://uwkeuze.net/en-wie-pleegt-98-procent-van-de-terroristische-aanslagen-in-onze-contreien/

     1. Feit

      Hoelang nog, KCode, voordat je sterft?

      🙂

     2. Bloem

      Dhr code, vol van zijn eigen gelijk en antisemitisme en iedereen de maat nemen. Op Joop.nl vindt ongetwijfeld veel bijval

     3. Zout

      @Him-Wutten: Ik heb geen islamitisch taqiyya getinte nieuwsberichten (uwkeuze.net) nodig voor objectieve en waarneembare feiten.

      Niet iedere Mohammedaan is een terrorist maar de meeste terroristen zijn wel Mohammedaan, en jij bent hun pleitbezorger zoals Mohammed (t.e.a.b.) hun profeet is. Bam!

     4. Feit

      5 februari – Bij een bomaanslag in het Moskouse metrostation Byelorusskaya worden 15 mensen verwond.
      1 juni – zelfmoordaanslag in een rij voor een discotheek in het oude Dolfinarium van Tel Aviv doodt 21 mensen. De Hamas eiste verantwoordelijkheid op. Zie: Bomaanslag op de Dolfinarium-discotheek in Tel Aviv
      9 augustus – een lid van Hamas blaast zichzelf op in een pizzarestaurant in Jeruzalem: vijftien doden. Zie: Terroristische aanslag in het Sbarro-pizzarestaurant van Jeruzalem.
      11 september – Terroristische aanvallen op de Twin Towers in New York en het Pentagon bij Washington D.C. Bijna 3000 mensen komen om het leven. De aanslag wordt nooit officieel opgeëist, maar algemeen wordt aangenomen dat deze is gepleegd door Al Qaida. Zie: aanslagen op 11 september 2001.
      1 oktober – Een autobom ontploft bij een overheidsgebouw in Srinagar (Kasjmir, India). Hierbij worden 35 burgers gedood en raken er 40 gewond. Jaish-e-Mohammed eist de aanslag op.
      17 oktober – Terroristen van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina vermoorden in Jeruzalem de Israëlische minister van Toerisme Rechavam Ze’evi.
      28 oktober – In het Indiase Bahawalpur vallen 18 doden nadat zes mannen het vuur openen op een kerk. Onder de doden is een politieman die de kerk bewaakte.[7]
      1 december – Op de Ben-Yehudastraat in Jeruzalem blaast Hamas 11 mensen op.
      2 december – In bus 16 in Haifa (Israël) worden door de Hamas 15 mensen vermoord.
      13 december – Pakistaanse terroristen vallen het Indiase parlement aan. Er vallen 14 doden, inclusief de 5 aanvallers die lid waren van Jaish-e-Mohammed.
      23 december – Richard Reid, een tot de islam bekeerde Brit, probeert tijdens American Airlines-vlucht 63 het vliegtuig met een bom in zijn schoen op te blazen. Voordat hij deze bom kan laten afgaan wordt hij echter overmeesterd door de passagiers en het vliegtuigpersoneel.
      2002[bewerken]
      22 januari – Bij een aanval op het Amerikaanse culturele centrum in Calcutta vallen 5 doden en 20 gewonden. De aanval wordt opgeëist door Harkat-ul-Jihad al-Islami.[8]
      9 maart – Bomaanslag in Café Moment. Een Palestijnse terrorist blaast zich op in een drukke horecagelegenheid in de wijk Rehavia in Jeruzalem. Een bom onder zijn kleren doodt 11 bezoekers en de dader zelf. 54 mensen raken gewond.[9] De aanslag vond plaats op slechts 100 meter van het huis van de premier van Israël.
      17 maart – In Islamabad vindt een granaataanval plaats op een kerk. Er vallen vijf doden, waaronder twee Amerikaanse vrouwen.[10]
      20 maart – Bij de stad Umm al-Fahm in Noord-Israël wordt een bus opgeblazen: zeven doden.
      21 maart – In de King Georgestraat in Jeruzalem vallen bij een zelfmoordaanslag in totaal vier doden.
      27 maart – 29 mensen komen bij een zelfmoordaanslag in een hotel in Netanja.
      31 maart – Bij een aanslag in het Matzarestaurant in Haifa vallen zestien doden, waaronder veel Arabische inwoners van Israël. Ook de dader komt om.[11]
      10 april – Een bus van Egged explodeert nabij Haifa tijdens een rit naar Jeruzalem. Acht Israëliërs komen om.
      11 april – Bomaanslag op de El-Ghriba-synagoge in het Tunesische Djerba. Er vallen 21 doden, onder wie 14 Duitse toeristen.
      12 april – Bij een aanslag op de Mahane Yehudamarkt in Jeruzalem komen zes personen om.
      7 mei – Bij een bomaanslag in Risjon Letsion vallen 15 doden.
      8 mei – Elf Fransen en twee Pakistanen sterven in Karachi ten gevolge van een bomaanslag op een bus.
      13 mei – Bij een treinongeluk in het Indiase Jaipur komen 12 mensen om het leven. Oorzaak is sabotage van de rails. De daad wordt opgeëist door Students Islamic Movement of India.
      19 mei – Bomaanslag op de markt in de stad Netanja: 3 doden.
      5 juni – Bij een zelfmoordaanslag op een Egged-bus nabij het knooppunt Megidda in het noorden van Israël vallen 18 doden.[12]
      14 juni – Het Amerikaanse consulaat in Karachi wordt aangevallen door strijders van Harkat-ul-Mujahideen. 12 mensen komen om het leven.
      18 juni – Opnieuw een zelfmoordaanslag op een Egged-bus, nu in Jeruzalem. Naast de dader vallen 19 doden.[13]
      17 juli – In de Neve Sha’ananstraat in Tel Aviv vindt een dubbele bomaanslag plaats. Er vallen zeven doden, inclusief de twee daders.[14]
      4 augustus – Bij Knooppunt Meron in de buurt van de stad Safed vindt een zelfmoordaanslag plaats op een bus. Er vallen 10 doden, inclusief de dader.[15]
      19 september – Zelfmoordaanslag in de Allenbystraat in Tel Aviv. Met de dader erbij zijn er zeven doden. Hamas eist de verantwoordelijkheid op.[16]
      25 september – Twee terroristen behorend tot de Jaish-e-Mohammed vallen een tempelcomplex in Ahmedabad aan, waarbij dertig doden vallen.
      12 oktober – Bij een aanslag in een toeristische discotheek op het Indonesische eiland Bali vallen ruim 200 slachtoffers.
      21 oktober – Nabij knooppunt Karkur in het noorden van Israël wordt een Egged-bus opgeblazen: 16 doden, inclusief twee daders.[17]
      23 oktober – Tsjetsjeense terroristen gijzelen bezoekers tijdens een toneelvoorstelling in Moskou. 120 gegijzelden en 40 terroristen komen om tijdens de reddingsactie 3 dagen later.
      18 november – Hamas-leden openen het vuur op joodse kolonisten waarbij 12 doden vallen.
      21 november – In het Israëlische plaatsje Kiryat Menahem vallen 14 doden bij een aanslag op een stadsbus vol met schoolkinderen en studenten.
      28 november – Arabische terroristen blazen een auto op voor een Israëlisch toeristenhotel in de Keniaanse stad Mombassa. Hierbij vallen 18 doden.
      25 december – In de plaats Daska in Pakistan wordt een kerk tijdens een kerstdienst overvallen. Drie vrouwen worden gedood, 14 raken verwond.[18]
      2003[bewerken]
      5 januari – Zelfmoordaanslag op het centrale busstation in Tel Aviv: 25 doden, inclusief daders. De verantwoordelijkheid wordt opgeëist door de Al-Aqsa Martelarenbrigade.[19]
      5 maart – Zware aanslag in Haifa. Een Eggedbus wordt opgeblazen door een zelfmoordterrorist. Er vallen 17 doden.[20]
      30 april – Aanslag in de pub Mike’s Place in Tel Aviv. De dader is een Britse moslim van Pakistaanse afkomst. Met hem erbij vallen er vier doden.
      4 mei – Bij een door Abu Sayyaf opgeëiste bomaanslag op Davao International Airport op het eiland Mindanao komen 21 mensen om het leven en vallen 166 gewonden.
      12 mei – Reeks bomaanslagen (door leden van Al-Qaida) op door buitenlanders bewoonde appartementencomplexen in de Saoedische hoofdstad Riyad, waarbij 35 mensen omkomen (inclusief de terroristen).
      16 mei – Bij meerdere aanslagen in Casablanca komen in totaal 33 burgers en 12 terroristen om. De aanslagen worden opgeëist door Salafia Jihadia.
      18 mei – Vermond als een orthodoxe jood blaast een Palestijn zich op in buslijn 6 in Jeruzalem. Met hem sterven nog zeven mensen.[21]
      19 mei – In het winkelcentrum van het stadje Afula in het noorden van Israël blaast een terrorist zichzelf op. Er overlijden drie personen met hem.[22]
      11 juni – Op het Davidkaplein in Jeruzalem explodeert een Egged-bus van lijn 14a: 17 doden en circa 100 gewonden.[23]
      5 augustus – Aanslag op het Mariotthotel in Jakarta door de organisatie Jemaah Islamiyah. 12 doden.
      19 augustus – Bomaanslag in Shmuel HaNavi. Bij deze zelfmoordaanslag vielen 24 doden, waaronder de dader. De bom ging kort voor 21 uur plaatselijke tijd af toen de volle bus op een van de doorgaande routes door de orthodoxe wijk Shmuel HaNavi in het westen van Jeruzalem reed. Onder de slachtoffers waren acht kinderen, het jongste slachtoffer was 11 maanden. Zowel de Islamitische Jihad als Hamas eisten de verantwoordelijkheid op voor de aanslag.
      25 augustus – Een dubbele bomaanslag in Bombay eist 52 levens. De verantwoordelijkheid wordt opgeëist door Lashkar-e-Taiba.
      9 september – Bij Tzrifin laat een zelfmoordterrorist zichzelf ontploffen bij een bushalte. Met hem sterven nog negen mensen.[24] Dezelfde dag nog vindt er ook een aanslag plaats bij Cafe Hillel in Jeruzalem, waarbij acht doden vallen.[25]
      4 oktober – Bij een terroristische aanslag in het Maxim-restaurant van Haifa worden 21 Israëliërs – joden en Arabieren – gedood en vallen 51 gewonden.
      25 december – Even buiten Tel Aviv wordt een bus opgeblazen. In totaal vijf doden.[26]
      2004[bewerken]
      14 januari – Vier doden door een zelfmoordaanslag bij de grens tussen Israël en de Gazastrook. Het was de eerste keer dat in de Gazastrook een vrouw in naam van de Hamas een zelfmoordaanslag pleegde.
      16 januari – Drie mensen sterven ten gevolge van een bom in een passagiersbus, geplaatst door leden van de Verenigde Communistische Partij van Nepal (Maoïstisch) (CPN-M). De bus was onderweg naar Dharan en de bom ontplofte toen de bus stopte bij een veiligheidscontrolepunt. Een politieagent, de buschauffeur en een passagier komen om het leven.
      29 januari – Zeker tien doden door een zelfmoordaanslag op een bus in Jeruzalem.
      6 februari – Een bom in de metro van Moskou, vermoedelijk geplaatst door Tsjetsjenen, doodt 41 mensen.
      1 februari – In Mosoel worden 117 mensen vermoord door zelfmoordterroristen die zichzelf opblazen in de buurt van kantoren van de Koerdische Democratische Partij en de Patriottische Unie van Koerdistan. Ansar al-Sunnah claimt verantwoordelijkheid.
      12 februari – Leden van de Verenigde Communistische Partij van Nepal (Maoïstisch) gooien bommen naar een passagiersbus in Kabhre-district, waarbij zes mensen om het leven komen. Er zijn 13 gewonden.
      27 februari – Bij een bomaanslag door Abu Sayyaf op de Superferry 14 worden 116 burgers gedood in de Filipijnen.
      februari – Een bomaanslag tijdens een optocht van sjiitische moslims in Pakistan doodt 43 mensen en verwondt er 160.
      2 maart – In de voor sjiieten heilige Iraakse stad Karbala worden 106 mensen gedood door een zelfmoordaanslag.
      9 maart – Bomaanslag op een restaurant in Istanboel (Turkije).
      11 maart – Aanslagen op forensentreinen, Madrid. 191 mensen vermoord en 1400 verwond.
      14 maart – Twee jonge zelfmoordterroristen brengen tien mensen om bij een aanslag in de haven van het Israëlische plaatsje Ashdod.
      12 april – In Jharkhand kwamen 26 politieagenten om het leven door een landmijn die was geplaatst door maoïstische communisten.
      21 april – Een bomaanslag op een veiligheidsgebouw in Riyad (Saoedi-Arabië) doodt 5 mensen.
      11 mei – Boko Haram valt twee kerken aan, met 11 doden tot gevolg.[27]
      28 juli – In de Iraakse hoofdstad Bagdad komen 68 mensen om bij een aanslag op een markt en een politiebureau.
      1 augustus – Vijf kerken in Bagdad worden getroffen door bomaanslagen. Er vallen 11 of 12 doden en er zijn 61 gewonden.[28][29]
      21 augustus – In de Bengaalse hoofdstad Dakkah komen 24 mensen om bij een aanval van Harkat-ul-Jihad al-Islami.
      24 augustus – Er vallen 90 doden door springstofexplosies op twee Russische passagierstreinen in het zuidwesten van Rusland.
      28 augustus – Acht kinderen vinden de dood als buiten een religieuze school een bom tot ontploffing wordt gebracht.
      31 augustus – Een bomexplosie bij de ingang van een metrostation in Noord-Moskou, veroorzaakt door (waarschijnlijk) een Tsjetsjeense zelfmoordenaar, doodt 10 mensen en verwondt 33 mensen.
      31 augustus – 18 doden bij een dubbele bomaanslag in Beër Sjeva. Hamas eist de verantwoordelijkheid op.[30]
      Op 1 september worden schoolkinderen en leraren in Beslan gegijzeld door Tsjetsjeense terroristen. De gijzeling eindigt op 3 september na een ongeplande aanval van Russische militairen, waarbij 335 doden vallen.
      9 september – Islamitische terroristen plegen een bomaanslag op de Australische ambassade in Jakarta (Indonesië), waarbij 8 mensen omkomen.
      1 oktober – Bij een reeks bomaanslagen op Bali vallen, inclusief de daders, 23 doden en ruim honderd gewonden. De aanslagen worden gepleegd in de twee voor het toerisme belangrijke plaatsen Kuta en Jimbaran door de terreurgroepering Jemaah Islamiyah.
      7 oktober – Drie autobommen ontploffen in steden gelegen op de Sinaï. Hierbij komen meer dan 34 mensen om en raken er 114 gewond, velen van hen Israëli’s, anderen buitenlandse toeristen.
      1 november – Bij een bomaanslag op een markt in Tel Aviv vallen naast de dader drie doden.[31]
      2 november – Moord op Theo van Gogh door Mohammed Bouyeri
      15 november – Twee bomaanslagen in Istanboel tegen synagoges, waarbij 24 mensen omkomen.
      20 november – Twee bomaanslagen tegen een bank en het Britse consulaat in Istanboel, waarbij 33 doden vallen.
      28 november – Bij een aanslag op een hotel in het Keniaanse Mombassa komen 13 mensen om.
      6 december – Terroristen, vermoedelijk gelinkt aan Al Qaida, vallen het Amerikaanse consulaat in Djedda (Saoedi-Arabië) aan; hierbij worden vijf lokale employees gedood.
      7 december – In Mosoel worden in twee bomaanslagen zowel een Chaldeeuwse als een Armeense kerk verwoest.[32]
      12 december – Bomaanslag door islamitische terroristen op een kerstmarkt in General Santos (Filipijnen), waarbij 15 mensen omkomen.
      Aanslagen in onder andere Istanboel, Saoedi-Arabië, Marokko, Tunesië, Tsjetsjenië en andere, meest islamitische, landen.
      2005[bewerken]
      13 februari – Bij een zelfmoordaanslag bij een grensovergang tussen Israël en Gaza worden negen mensen gedood en vallen er meerdere gewonden. Drie Palestijnse militante groeperingen eisen de aanslag op, waaronder de Al-Aqsa Martelarenbrigade.
      14 februari – Bomaanslag in Beiroet door Hezbollah. De Libanese minister Hariri wordt gedood. In totaal vallen er bij deze aanslag 22 doden.
      25 februari – Buiten een nachtclub in de buurt van het strand van Tel Aviv blaast een Palestijnse terrorist zichzelf (en daarmee definitief het staakt-het-vuren) op met 20 pond aan explosieven. Meer dan 4 personen worden gedood en 12 mensen raken gewond.
      19 maart – Een autobomexplosie bij een theater in Doha (Qatar) doodt 1 Brit en verwondt 17 anderen.
      23 maart – 3 doden bij een aanslag in een winkelcentrum in Kaslik, een christelijke stad ten noorden van Beiroet.
      27 maart – Tijdens een paasviering in de Pakistaanse stad Khambay wordt een kerk beschoten. Er valt 1 dode en er zijn 6 gewonden.[33]
      7 april – Een terrorist blaast zichzelf op met explosieven op de Khan al Khalili markt in Caïro (Egypte). Hierbij worden 3 buitenlandse toeristen gedood, 17 anderen raken gewond.
      28 mei – Jemaah Islamiyah pleegt een aanslag op een markt in Tentena op Sulawesi. Er vallen 22 doden.
      7 juli – Een Palestijnse tiener blaast zichzelf op in een winkelpromenade in de buurt van Netanja (Israël), waarbij 3 Israëli’s worden gedood.
      7 juli – Bij bomaanslagen in het Londense openbaar vervoer worden 52 mensen gedood en raken er 700 gewond.
      14 juli – Een Palestijnse raketaanval op Israëlische doelen kost een 22-jarige vrouw het leven. De Al-Aqsa Martelarenbrigade eist de verantwoordelijkheid voor de beschieting op. Het is de eerste dodelijke raketaanval vanuit de Gazastrook sinds Israël en de Palestijnen in februari 2005 een staakt-het-vuren overeenkwamen.
      16 juli – Bij een bomaanslag aan de westkust van Turkije wordt een minibus opgeblazen. Vijf mensen worden gedood en 13 verwond, hierbij voornamelijk Britse en Ierse toeristen.
      21 juli – Een tweede serie bomaanslagen in het Londense openbaar vervoer mislukt grotendeels. Er raakt één persoon gewond.
      23 juli – Bij terroristische aanslagen in Sharm-el-Sheikh worden tenminste 88 personen gedood en raken er 111 verwond. De aanslag wordt toegeschreven aan Al Qaida.
      24 juli – Aan de grens van Israël met de Gazastrook vallen twee doden en vier gewonden als Palestijnse militanten een Israëlische auto beschieten. Eerder die dag was een Palestijnse terrorist opgepakt met een bomgordel die van plan was in Tel Aviv een aanslag te plegen. De incidenten worden gepleegd aan het einde van het bezoek van Amerikaanse minister Condoleezza Rice van Buitenlandse Zaken aan het Midden-Oosten.
      4 augustus – In Istanboel (Turkije) komen twee mensen om het leven en raken zeker vijf mensen gewond bij een exploderende bom, die was verstopt in een afvalbak. Zij kwamen allemaal van een huwelijksfeest en net toen ze in de auto zaten om naar huis te gaan, ontplofte de bom.
      4 augustus – Een extreemrechtse Israëlische deserteur schiet 4 Arabische Israëliërs in een bus dood, onder wie de chauffeur. De Egged-bus, die uit Haifa kwam, is op dat op moment in de Druzische wijk van de eindbestemming Shefa Amr. De deserteur, Eden Natan-Zada, wordt gedood door inzittenden van de bus en omstanders voordat hij nieuwe munitie kan laden.
      17 augustus – Bomaanslag in Bagdad op 17 augustus 2005. Drie auto’s scheuren door drukbezochte plaatsen in het centrum van de stad, alwaar de zelfmoordterroristen zichzelf met auto en al opblazen. Ze doden 43 mensen, 76 mensen raken gewond.
      14 september – Bomaanslagen in Bagdad op 14 september 2005. 112 doden en 160 gewonden.
      26 oktober – Bij een bomaanslag op een markt in Hadera vallen minimaal vijf doden, exclusief de dader.[34]
      9 november – Drie bomaanslagen op hotels in Amman, Jordanië. Er vallen 60 doden en 115 gewonden. De aanslag wordt onmiddellijk opgeëist door Al-Qaeda in Iraq.
      5 december – Zelfmoordaanslag in het winkelcentrum HaSharon in Netanja. Er vallen zes doden, onder wie de dader.[35]
      2006[bewerken]
      22 februari – Een bomaanslag beschadigt de Gouden Moskee in Samarra, Irak. Er vallen geen doden of gewonden. De aanslag leidt tot een golf van geweld tussen soennieten en sjiieten.
      2 maart – 4 doden, waaronder een Amerikaanse diplomaat, door een bomaanslag in Karachi, Pakistan.
      7 maart – 15 doden door bomaanslagen in de hindoeïstische stad Benares, India.
      14 maart – 86 doden door verschillende executies in Bagdad, Irak.
      6 april – 13 doden door een aanslag bij de Imam Alimoskee in Najaf, Irak.
      7 april – 80 doden door een aanval op een moskee in Bagdad, Irak.
      11 april – 57 soennitische moslims worden gedood door zelfmoordaanslag tijdens gebed in Karachi, Pakistan.
      17 april – 10 doden en 70 gewonden door een door Sami Hammad gepleegde zelfmoordaanslag in Tel Aviv, Israël.
      24 april – 23 doden, waaronder 3 buitenlanders, en 62 gewonden door bomaanslagen in de Egyptische badplaats Dahab.
      14 mei – 32 doden door aanslagen in Bagdad, Irak.
      14 juni – 64 doden en 80 gewonden, onder wie veel kinderen, door aanslag op een bus in Kabithigollewa, Sri Lanka.
      17 juni – 23 doden door aanslagen in Bagdad, Irak.
      25 juni – 4 Russische diplomaten vermoord door Al Qaida.
      1 juli – 62 doden en 114 gewonden door een autobom op een markt in de wijk Sadr City in Bagdad, Irak
      9 juli – 40 soennitische moslims worden gedood door schutters in Bagdad, Irak.
      11 juli – 183 doden en 500 gewonden door zeven bomaanslagen op treinen tijdens de avondspits in Bombay, India.
      15 juni – In Sri Lanka laten de Tamiltijgers twee mijnen ontploffen als een bus met meer dan 140 burgers langs komt. Hierbij komen 68 burgers, onder wie tien kinderen en drie zwangere vrouwen, om het leven.[36]
      18 juli – 53 doden door bomaanslagen in Najaf, Irak.
      31 juli – Een geplande aanslag op treinen in Keulen, Duitsland mislukt: de kofferbommen ontploffen niet.
      3 augustus – 22 doden door bomaanslagen in Afghanistan.
      6 augustus – In Sri Lanka worden 15 geëxecuteerde tsunami-hulpverleners gevonden.
      8 augustus – 30 doden door bomaanslagen in Bagdad, Irak.
      10 augustus – Ten minste 35 doden bij een zelfmoordaanslag nabij de Imam Alimoskee in Najaf, Irak.
      10 augustus – Geplande aanslagen op trans-Atlantische vliegtuigen worden verijdeld door de Britse politie.
      24 september – De Sint Marykathedraal in Bagdad wordt getroffen door twee bomaanslagen achter elkaar. Er zijn twee doden te betreuren.[37]
      23 november – Bij aanslagen in Sadr City, een grote wijk van Bagdad, Irak, vallen 215 doden.
      30 december – Na sinds maart 2006 een bestand in acht genomen te hebben pleegt de Baskische terreurorganisatie ETA een bomaanslag bij het vliegveld van Madrid.
      31 december – In de Thaise hoofdstad Bangkok vindt een aantal bomaanslagen plaats waarbij enkele personen om het leven komen. Er zijn aanwijzingen dat zij hebben te maken met de opstand in de drie moslimprovincies in het diepe zuiden van het land.
      2007[bewerken]
      29 januari – Voor het eerst wordt er een Palestijnse zelfmoordaanslag uitgevoerd in de Zuid-Israëlische badplaats Eilat; vier personen waaronder de dader komen daarbij om het leven.
      12 februari – 79 doden door aanslagen in Bagdad, Irak.
      14 februari – Bij een aanslag op een bus in het zuidoosten van Iran, in de stad Zahedan, komen 18 mensen om het leven. De soennitische extremistische groepering Joendallah (soldaten van God) heeft de aanslag opgeëist.
      17 februari – Bij een zelfmoordaanslag in een rechtszaal in Quetta, Pakistan vallen 16 doden en 24 gewonden. Quetta is de hoofdstad van de provincie Beloetsjistan, die grenst aan Afghanistan en Iran, en is de laatste jaren herhaaldelijk het toneel van tribaal geweld en aanslagen door de taliban.
      18 februari – 63 doden door aanslagen in Bagdad, Irak.
      19 februari – Bij een aanslag op een trein in het noorden van India, komen 68 mensen om, tijdens de daarop volgende brand. De slachtoffers waren overwegend Pakistanen. De dader was een Pakistaanse extremist die de aanslag pleegde op de “Vriendschaps Express” in een poging de relatie tussen India en Pakistan te beschadigen.
      19 februari – Het zuiden van Thailand onderging het zwaarste geweld ooit sinds het bestaan van de staat. Er vonden 28 bomaanslagen, 9 moorden en een serie brandstichtingen plaats. De daders zijn waarschijnlijk extremistische islamisten die het overwegend islamitische zuiden willen afscheiden van het goeddeels boeddhistische Thailand.
      6 maart – 114 doden door aanslagen in Hilla, Irak.
      27 maart – In Tel Afar, Irak komen 152 mensen om het leven nadat twee vrachtwagens tot ontploffing werden gebracht.
      11 april – Bij een aanslag in de Algerijnse hoofdstad, Algiers, komen meer dan 30 mensen om het leven. Al-Qaida heeft de aanslag opgeëist.
      9 mei – 19 doden bij een aanslag in Arbil, Irak.
      15 mei – 45 doden door aanslagen in Bagdad, Irak.
      19 mei – 16 doden bij een aanslag op een moskee in Haiderabad (Andhra Pradesh), India.
      20 mei – 10 doden door een aanslag in de Afghaanse provincie Paktia.
      22 mei – 25 doden door een aanslag in Bagdad, Irak.
      23 mei – 2 doden bij een aanslag in Afghanistan. Een van de doden is een Finse soldaat.
      24 mei – 27 doden door een aanslag in Fallujah, Irak.
      mei 2007 – 2 doden in de Israëlische stad, Sderot door Qassam-raketten vanuit de Gazastrook.
      3 juni – In de stad Mosoel worden vier Chaldeeuwse christenen tijdens het verlaten van een kerk doodgeschoten. Onder hen is een priester.[38]
      19 juni – 75 doden en 203 gewonden in Bagdad, Irak.
      14 augustus – Grootste aanslag in Irak sinds de oorlog begon in 2003. In de stad Qahtaniya werden meerdere tankwagens opgeblazen. Er vielen 796 doden. Ongeveer 1300 mensen raakten gewond.
      25 augustus – 44 doden door aanslagen in Haiderabad (Andhra Pradesh), India.
      4 september – 21 doden door twee bommen in Rawalpindi, Pakistan.
      18 oktober – Bij de grootste aanslag in de Pakistaanse geschiedenis vielen 136 doden en ongeveer 450 gewonden. Toen de ex-premier Benazir Bhutto terugkeerde naar Karachi, Pakistan vonden er twee grote explosies plaats. Bhutto zelf bleef ongedeerd.
      27 december – Benazir Bhutto komt op 54-jarige leeftijd alsnog door een zelfmoordaanslag om het leven nadat ze een verkiezingstoespraak had gehouden op een politieke bijeenkomst van de Pakistan Peoples Party in Rawalpindi.
      2008[bewerken]
      9 januari – Twee bomaanslagen op kerken in Kirkuk.[39]
      21 januari – Een bomaanslag in het Iraakse Al-Hajaj doodt 18 mensen tijdens een begrafenis.
      1 februari – Door een aanslag op een markt in Bagdad vallen 99 doden en 196 gewonden. De daders blijken twee vrouwen te zijn met het syndroom van Down, waarschijnlijk door terroristen gedwongen om deze daad uit te voeren.
      16 februari – 101 doden in Arghendab in Afghanistan door een zelfmoordaanslag tijdens een sportwedstrijd.
      6 maart – Bij een aanslag op de Merkaz HaRav Yeshiva in Jeruzalem worden 8 Joodse studenten tijdens hun godsdienststudie vermoord door Alaa Abu Dhein.
      13 mei – Een hindoetempel wordt aangevallen door islamitische terroristen. 63 doden en 216 gewonden.
      2 juli – In een orthodox-joodse school in Jeruzalem worden 8 mensen neergeschoten door een gewapende schutter. Uiteindelijk wordt ook de schutter gedood.[40]
      26 juli – In de Indiase stad Ahmedabad vinden meerdere bomaanslagen plaats in een tijdsbestek van 70 seconden. Hierbij vallen 56 doden. De verantwoordelijkheid wordt opgeëist door Harkat-ul-Jihad-al-Islami.
      13 september – In Delhi vind een bomaanslag plaats. Er vallen 30 doden en circa 130 gewonden. Verantwoordelijke is Indian Mujahideen.
      20 september – Een terrorist blaast zichzelf op in het Marriotthotel in Islamabad. Er vallen 53 doden.
      26 november – Bij een reeks gelijktijdige aanslagen in Bombay vallen 178 doden.
      28 november – In de Nigeriaanse stad Jos worden meer dan 40 kerken in brand gestoken.[41] In totaal zijn er bijna 400 doden te betreuren.[42]
      2009[bewerken]
      15 januari – In Mosoel worden 15 christenen gedood door strijders van Islamitische staat in Irak.
      21 februari – Een aanslag op een kerk in Bauchi te Nigeria eist 11 levens.
      27 februari – In het Somalische Mogadishu komen 42 mensen om door een aanslag.
      18 juni – Bomaanslag op het Medinahotel in het Somalische Beledweyne kost 35 levens. De aanslag werd uitgevoerd door Al-Shabaab.
      24 juni – In Bagdad ontploft een bom op de markt in de sjiitische wijk Sadr City, waarbij 72 mensen om het leven komen.[43]
      7 juli – Vijf kerken in Bagdad worden getroffen door bomaanslagen in een gecoördineerde actie. Er vallen vier doden. De Amerikaanse ambassadeur ontsnapt ternauwernood.[44]
      17 juli – Bij een aanslag op het Mariotthotel in Jakarta vallen 9 doden. Jemaah Islamiyah is verantwoordelijk.
      19 augustus – De bomaanslag in Bagdad op 19 augustus 2009 hoort thuis in de reeks van bomaanslagen in Bagdad, die tijdens de Irakoorlog werden gepleegd. Drie gecoördineerde autobommen en een aantal mortieren gaan om ongeveer 10.45 uur tegelijkertijd af. Er vallen ten minste 101 doden en zeker 565 gewonden.
      29 augustus – Een aanslag op een kerk in Wernyol te Soedan eist 43 levens en 62 gewonden.
      25 oktober – In het Iraakse Bagdad komen 160 mensen om door een zware autobom.
      28 oktober – In Pesjawar te Pakistan wordt een autobom tot ontploffing gebracht in een winkeldistrict dat alleen toegankelijk is voor vrouwen. Hierbij komen 117 mensen om het leven.[45]
      8 december – Enkele autobommen gaan af in Bagdad. 127 doden en 448 gewonden.
      15 december – In Mosoel worden twee Syrisch-Orthodoxe kerken aangevallen door middel van bomaanslagen.[46]
      25 december – Op Northwest Airlines-vlucht 253 van Amsterdam naar Detroit wordt een terroristische aanslag gepleegd met een pakketje PETN (80 gram) door Umar Farouk Abdulmutallab. Het pakketje moest tot ontploffing worden gebracht met een spuit chemicaliën. De aanslag mislukt; slechts 3 mensen (waaronder de terrorist) lopen brandwonden op.
      28 december – Zelfmoordaanslag in Karachi, Pakistan. 45 doden en 82 gewonden.
      2010[bewerken]
      7 januari – Negen Kopten worden bij het verlaten van een kerk vanuit een voorbijrijdende auto doodgeschoten.[47]
      8 januari – In de Angolese exclave Cabinda wordt een aanslag op het Togolees voetbalelftal gepleegd door rebellen van de Angolese afscheidingsbeweging FLEC. Bij de grens met Congo-Brazzaville nemen rebellen de spelersbus van Togo onder vuur. Eén persoon wordt gedood en negen raken gewond.
      5 februari – Een dubbele bomaanslag in Karachi eist 23 levens. Vooral christenen en sjiïeten komen om.[48]
      11 februari – In de stad Bannu in Pakistan is een opleidingscentrum voor politie-agenten het doelwit van een bomaanslag. Er vallen zeker 15 doden.[49]
      3 maart – Een serie van drie aanslagen in Baquba eist 33 doden en 55 gewonden. Onder de doden zijn tien politiemannen.
      29 maart – In de metro van de Russische hoofdstad Moskou plegen twee vrouwen een aanslag met bomgordels. Er vallen 40 doden en meer dan 100 gewonden.
      4 april – Bij drie bomaanslagen in Bagdad komen 42 mensen om het leven en raken 224 personen gewond.
      28 mei – Bij aanslagen op twee moskeeën in Lahore tijdens het vrijdaggebed komen 86 mensen om. Tehrik-i-Taliban Pakistan eist de aanslag op
      11 juli – Tijdens de finale van het wereldkampioenschap voetbal wordt een aanslag gepleegd op televisie kijkende sportfans in de Oegandese hoofdstad Kampala. Er vallen 74 doden. De aanslag wordt opgeëist door Al-Shabaab.
      15 juli – In de Pakistaanse stad Sukkur wordt een kerk aangevallen. Er vallen vijf doden.[50]
      15 juli – In de Iraakse stad Zahedan, niet ver van Pakistan, wordt een bomaanslag gepleegd op een sjiitische moskee. Er vallen meer dan 27 doden. De aanslag wordt opgeëist door de groepering Jundallah.
      31 oktober – Een gijzeling in een katholieke kerk in Bagdad eindigt in een drama. 53 personen komen om wanneer de gijzelnemers zichzelf tijdens een bestorming door de politie opblazen.
      25 december – Tijdens kerstvieringen vinden enkele aanslagen op kerken plaats in de Nigeriaanse steden Jos en Maiduguri. Hierbij komen 39 personen om het leven. Terreurorganisatie Boko Haram eist de verantwoordelijkheid op.

    2. Abri079

     Die code 134!
     Iemand de maat nemen over zijn intelligentie en dan zelf niet foutloos schrijven en een link inplakken van ruim drie jaar terug. Van een Islamitische website.

     Is dat dan objectief of is een deel van de informatie ook goed als je veel meer kunt laten lezen?
     Doe eens beter je best. Dat kun je echt wel.

     1. Holland

      Trol134 is een jodenhatende, palestijnenknuffelende, islampleitbezorgende tot op het bot door het cultureel marxisme geperverteerde idioot. Misschien dat dat het een en ander verklaart.

  2. Zout

   @Henkie-Tokkie: Wie zegt dat moslims allemaal terroristen zijn?

   1. Abri079

    Henk Jansen doet weer een aanname. Hoe komt hij aan dit soort wetenschap?
    Heeft hij alle journalisten gesproken?
    Heeft hij alle rechtse “PVV tokkies” gesproken?

    Zoals al eerder gezegd de leden van groep Meester Kong houden zich niet echt bezig met een inhoudelijke discussie. One liners, aannames en draaien van meningen.

    Goede vraag die je stelt. We wachten op antwoord.

   2. DolleDries

    Iedere Nazi was geen SS’er maar ze maakte het door hun boek wel mogelijk.
    Iedere moslim is geen IS terrorist maar ze maken het door hun religie en boek wel mogelijk.

   3. Kodi

    Maar nagenoeg alle terroristen zijn wel Moslim.

  3. Ben Zine

   “dat de EU van groot belang is voor onze economie”
   http://www.dailymail.co.uk/news/article-5212079/We-got-wrong-Brexit-gloom-economists-admit.html
   Ja hoor… Zonder de EU zou onze economie volledig ten gronde gaan, net als in het VK (zie link). 🙂
   Maar ja, als je een mening hebt die niet strookt met die van de policor eurofiele linksmens, dan word je gemakshalve en respectloos weggezet als een “domme tokkie”. Nou, fijn hoor om te weten dat we domme tokkies zijn, met die wetenschap schieten we veel op… Misschien is het een idee om mede-reageerders niet te krenken en te beledigen, dat is namelijk nogal destructief en geeft een negatieve sfeer. Bovendien levert schelden geen enkele zinvolle bijdrage aan de discussie. Het is stupide en infantiel gedrag, als kleine jongens op een schoolplein. Laten we het hier met z’n allen een beetje gezellig houden.

  4. Bloem

   U heeft helemaal gelijk heer Jansen. Niet alle moslims zijn terrorist. De meeste terroristen zijn echter wel moslim. U kwalificeert het PVV electoraat als domme tokkies. Het is altijd dom uw tegenstander te onderschatten. Zo onderschatten wij u ook niet. Na diverse anti semitische uitlatingen op dit forum, achten wij u zeer gevaarlijk en een bedreiging voor de vrije samenleving.

  5. Holland

   Henk-Jansen, aka trol134, is weer eens in gesprek met zichzelf. ‘Hear, hear’ roept het trolletje ter bevestiging naar de andere stem in zijn hoofd.

   Laten we erbarmen hebben met deze patient.

  6. Pieter G

   Journalisten hoog opgeleid ? ? Echt?
   En daarom zeggen ze de waarheid?
   Een bekende drogredenering : Autoriteitsargument.
   Je zou de karskenstimes over het zwartboek van de journaals eens moeten lezen.
   Een aaneenschakeling van verdraaiingen en propaganda waarmee de eigen politieke agenda doorgedrukt wordt. Heeft niets met journalistiek te maken.
   Mijn dochter is afgestudeerd journalist en wist zich te handhaven door alles met een links sausje te marineren. Anders geen diploma….
   Voor de EU liep onze economie anders prima, en er is geen enkel bewijs dat het door de EU ook maar iets beter gaat dan als we er niet in zaten. Over alle EU nadelen die we meemaken kan je echter een boek schrijven. Zoals Baudet ook gedaan heeft.

   Wie heeft er ooit beweert dat klimaatverandering door de Chinezen bedacht is??
   Groen links soms of andere klimaat ontkenners (want als je de opwarming buiten het klimaat zoekt als aanleiding geloof je dus niet in een natuurlijk proces zoals klimaat is) Met het opwarming komt- door- mens -geloof kom je met de ruim miljard Chinezen al aardig in de richting.

   1. Pieter G

    Mijn “beetje tegengas” opmerkingen waren natuurlijk aan Henk-Jansen gericht. 22 uur ago

  7. sjun

   Ha, ha, ha, zelden zo’n versimpelde werkelijkheidsbeleving gespot. Het maakt in elk geval inzichtelijk waarom Asscher, Marijnissen en Pechtold klapvee blijven vinden. Lekker doorgaan Henk, je mening is belangrijk. https://nos.nl/artikel/470400-eu-zet-trollen-in-om-imago-op-te-poetsen.html

 6. Abri079

  De heer Wilders zit al langer ondergedoken in vredestijd dan Anne Frank in oorlogstijd.
  Wat voor een samenleving is dit? Dan komt een would be verslaggever met dit soort teksten? Als verslaggever vind ik u niet bijzonder en waarschijnlijk als mens, meneer
  Mouthaan, verwacht ik dat u op hetzelfde niveau straalt.

  Je zou bijna een aantal mensen eens aan den lijve willen laten ondervinden wat het is om gedurende dertien jaar 24/7 bewaakt te worden en nauwelijks privé te hebben vanwege de permanente aanwezigheid van politiepersoneel. Of een kogelwerend vest te moeten dragen zodra je in het openbaar verschijnt.

  En dat dan een omroep en een van haar verslaggevers vanuit “objectief” standpunt bijdraagt aan het in standhouden van die dreiging?
  Wat is de daadwerkelijke meerwaarde voor onze samenleving van dit soort gedrag?

  1. Henk-Jansen

   Hoe durf je Geert Wilders met Anne Frank te vergelijken?

   1. Code134

    Inderdaad, zieke demagogie van een gestoorde geest.

    1. Holland

     De paniek slaat bij Trol134, aka Henk-Jansen toe: van gekkigheid weet hij niet meer wat ie moet uitkramen.

     1. Abri079

      Zoals ik net heb gedaan.

      Wel bijzonder om die selectieve verontwaardiging regelmatig terug te zien keren bij de groep Meester Kong.
      Maar begrijpend lezen blijft een structureel probleem binnen die groep.
      Ik vergelijk beiden niet met elkaar doch de periode en in welke omstandigheid. Tevens stel ik daarna nog een vraag.

      Maar compleet lezen en dan een antwoord? Nee cherry picking en “verontwaardigd” doen. Tot zover de leden Code 134 en Henk Jansen van de groep Meester Kong.

      Dank Kodi voor je uitleg zoals ik hem ook bedoelde.

   2. Kodi

    Beiden (hebben) moeten onderduiken voor een totalitaire ideologie van een ons vijandig gezinde buitenlandse bezetter (met steun van hun collaborateurs hier in ons eigen land). Snap je het nu?

   3. Holland

    Vieze drol: Wilders wordt niet met Anne Frank vergeleken, slechts de tijdsduur van hun onderduiken. Jij bent te stom om te lezen, te achterlijk om iets te begrijpen en te smerig om met blote handen aan te pakken. Doorspoelen die hoop stront!

 7. Kodi

  RTL = George Soros

 8. Heinz

  Erik geeft onbevooroordeeld commentaar. Je kunt niet van hem verlangen dat hij het eerst voorlegt aan de raad van journalistiek. Het is nog steeds helder als kristal.

 9. Ruud562

  ‘Domme tokkies zeggen dan dat het geen objectieve journalistiek is terwijl ze waarschijnlijk niet eens weten wat objectief betekent.”

  Aldus het commentaar van zo’n dom, doof en blind deugmens die de vette worst achterna loopt die Rutte c.s. hem voorhoudt. Godzijdank weten velen beter!

  1. Henk-Jansen

   Mark Rutte loopt het grootkapitaal achterna, nee dankje!

 10. Gerlos

  Journalisten horen toch politiek neutraal te zijn in hun commentaar.

  1. Abri079

   Niet noodzakelijk wat mij betreft.

   Een journalist werkzaam bij een “links” medium mag best zijn voorkeur laten doorschemeren. Hetzelfde geldt voor een journalist die werkzaam is bij een “rechts” medium.

   Het is aan de lezer om te zorgen dat hij voldoende informatie krijgt om een completer beeld te krijgen. Of niet als de lezer zich goed voelt bij het een of het ander. Hopelijk neemt de lezer dat wel mee in zijn beeldvorming die dus gekleurd en onvolledig kan zijn. Anders loopt hij het risico om bij de koffiemachine geconfronteerd te worden met een vertekend wereldbeeld en/of meewarig kijkende collega’s die zich wel breed hebben georiënteerd. Maar dat is een keuze van de lezer.

 11. Guus Geluk

  Nu is de vraag op wiw we het land moeten heroveren.

  De moslims?
  Links?
  Het partijkartel?

  Nederland is van de PVV-ers en de leider Geert. Verder van niemand anders.

  Daar komt het op neer.

  Wat zullen zij het eenzaam hebben!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.